Monday 7 March 2016

Δράμα - «Ο τοίχος της καλοσύνης» - Για να μη βλέπουμε συνανθρώπους μας να ψάχνουν στα σκουπίδια
The wall of kindness Drama - the making of

Την αγαπώ πολύ αυτήν την πόλη!!!
Αγαπώ πολύ και τους ανθρώπους της,

γιατί η αγάπη εδώ περισσεύει!!!
anesperi

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΤΟΙΧΟΥ ΤΗΣ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ

«Η ιδέα του τοίχου ήρθε στη χώρα μας από πολύ μακριά. Στόχος αυτής της δράσης είναι να πάψουμε να βλέπουμε συνανθρώπους μας να ψάχνουν στα σκουπίδια και γενικότερα να βοηθήσουμε όσους έχουν πραγματική ανάγκη.

Σε διάφορα σημεία της πόλης και των χωριών του Νομού Δράμας θα τοποθετήσουμε κρεμάστρες κατασκευασμένες για τον σκοπό αυτό. Ο καθένας θα μπορεί να αφήσει εκεί κάτι που δε χρειάζεται πια, αλλά που για κάποιον άλλο θα αποτελεί θησαυρό.
Η δημιουργία του τοίχου της καλοσύνης αποδεικνύει πως δεν χρειάζεται να κάνουμε πολλά για να προσφέρουμε βοήθεια σε ανθρώπους, που έχουν ανάγκη. Ένας τοίχος, μια κρεμάστρα και πολλή αγάπη αρκούν. Συνάνθρωποί μας άποροι και άστεγοι θα λάβουν ένα σημαντικό κομμάτι βοήθειας στον Γολγοθά που περνούν καθημερινά.
Η ανάγκη για αλληλεγγύη και προσφορά, η ενεργή συμμετοχή και ο σεβασμός προς την αξιοπρέπεια του ανθρώπου είναι οι βασικές αρχές μας. Επιθυμούμε να διατηρήσουμε την ανωνυμία μας, γιατί για μας η αλληλεγγύη είναι αξία, που πρέπει να παραμένει ανώνυμη γιατί αλλιώς ευτελίζεται. Πιστεύουμε ακράδαντα πως η προσωπική προβολή δεν είναι το ζητούμενο και δεν προσδοκούμε προσωπικές δάφνες.
Παρακαλούμε πολύ τα μέλη της ομάδας και τους εθελοντές μας να διαβάσουν προσεκτικά το αρχείο με τα «Ναι» και τα «Όχι» του τοίχου, ώστε να μη γίνουν λάθη, που μπορούν να είναι επικίνδυνα για την υγεία των συμπολιτών μας.
Διαδώστε την ιδέα σε φίλους και γείτονες, ώστε να φροντίσουμε όλοι να μη μείνει καμία κρεμάστρα άδεια. Η δράση αυτή είναι μια ευκαιρία να βγούμε από τον μικρόκοσμό μας, να αναθεωρήσουμε και να επανέλθουμε στις αξίες της αλληλεγγύης και του αλληλοσεβασμού.
Βασιζόμαστε στις αγνές προθέσεις και στην καλή θέληση του καθενός και σας ευχαριστούμε θερμά, που από τα σπάργανα αγκαλιάσατε με τόση αγάπη και ενθουσιασμό αυτήν την δράση.»
Η ομάδα του τοίχου της καλοσύνης στην Δράμα
ΤΑ "ΝΑΙ" ΚΑΙ ΤΑ "ΟΧΙ" ΤΟΥ ΤΟΙΧΟΥ ΤΗΣ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ


Διαβάστε ακόμη:
«Ο Τοίχος της Καλοσύνης» ήρθε και στη Δράμα! Κρεμάστε φαγητό για όσους το έχουν ανάγκη
«Ο τοίχος της καλοσύνης» Δράμας: Δείτε σε ποια σημεία έχουν τοποθετηθεί οι 24 πρώτες κρεμάστρες
Ο πρώτος τοίχος της καλοσύνης σε χωριό της Δράμας είναι γεγονός!

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες, στην σελίδα του Τοίχου της Καλοσύνης Δράμας, στο Facebook...

dramania

Ελάτε στο λιμάνι για να εκφράσουμε μαζί έμπρακτα
την αλληλεγγύη μας προς τους πρόσφυγες!
REFUGEES WELCOME TO PIRAEUS

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Χρήσιμες πληροφορίες για τους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ
ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ (ΠΥΛΕΣ Ε1 έως Ε7)



Ο χάρτης του λιμανιού: 
Το στίγμα του επιβατικού σταθμού της Ε1 είναι : 37.942500, 23.623279.
Μπροστά στον Επιβατικό Σταθμό της Ε1 είναι το τέρμα της (μοναδικής) γραμμής λεωφορείων μέσα στο λιμάνι, που έχει αφετηρία την είσοδο πεζών του λιμανιού Ε6 απέναντι από τον Σταθμό του Ηλεκτρικού.

(Προσοχή! Αν υπάρχει άφιξη/αναχώρηση πλοίου στην προβλήτα Ε6, η αφετηρία μετακινείται στην πρώτη στάση, μπροστά από τον σταθμό του Προαστιακού.) 

Η μεταφορά γίνεται δωρεάν με λεωφορεία του ΟΛΠ που αναγράφουν "ΗΣΑΠ-ΑΚΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ".Τα δρομολόγια γίνονται κάθε 15 λεπτά από τις 6 το πρωί και διαρκούν 5 λεπτά.

Αν έρθετε με αυτοκίνητο, κινηθείτε περιμετρικά του λιμανιού από σταθμό ΗΣΑΠ προς Άγιο Διονύσιο. Αμέσως μετά τα φανάρια του Αγίου Διονυσίου συναντάτε τον κόμβο της Πύλης Ε2 από την οποία μπαίνετε στο λιμάνι.Στρίβετε αμέσως δεξιά και πάλι δεξιά, προσπερνάτε το Υπουργείο Ναυτιλίας με τις μπλε κολώνες και φθάνετε στην Ε1, το άκρο του λιμανιού προς τα Λιπάσματα Δραπετσώνας. Μην δοκιμάσετε να έρθετε από τον εξωτερικό περιμετρικό δρόμο του λιμανιού μέχρι την επόμενη έξοδο που οδηγεί στην Πύλη Ε1, γιατί μπορεί να τη βρείτε κλειστή (ανοίγει ορισμένες ώρες).

Αν έχετε πρόβλημα, καλέστε το 6906408586 για οδηγίες.

Ελάτε στο λιμάνι για να εκφράσουμε μαζί έμπρακτα την αλληλεγγύη μας προς τους πρόσφυγες!
Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων & Μεταναστών - Refugees Welcome to Piraeus!

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΜΠΕΙΡΑΪΚΗ:
H Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων & Μεταναστών - Refugees Welcome to Piraeus! συγκροτήθηκε από μέλη δομών αλληλεγγύης, κοινωνικών ιατρείων κλπ. και άλλους ενεργούς πολίτες του ευρύτερου Πειραιά για να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη του πειραϊκού λαού προς τους πρόσφυγες/μετανάστες που φτάνουν στο λιμάνι του Πειραιά από τα παραμεθόρια νησιά. 
Σε χώρους που μας παραχώρησε ο ΟΛΠ μέσα στον Σταθμό Επιβατών της Πύλης Ε1 (Ακτή Περικλέους πρ.Βασιλειάδη), έχουμε εγκαταστήσει αποθήκες εφοδίων που διανέμουμε στους πρόσφυγες σε όλες τις Πύλες και Βάση Υποδοχής Προσφύγων, στην οποία παρέχουμε ταξιδιωτικές πληροφορίες, Α' Βοήθειες & φάρμακα, ξηρά τροφή, είδη ατομικής υγιεινής, ρούχα- παπούτσια, πρίζες για φόρτιση κινητών, κοινόχρηστες ντουζιέρες κ.α.
---------------
Faceboook
https://www.facebook.com/groups/157689337908512/
ΠΑΜΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ/REFUGEES WELCOME TO PIRAEUS
Ε-mail: ypostirixistousprosfygespireas@gmail.com
Φόρμα δήλωσης διαθεσιμότητας εθελοντών:
http://goo.gl/forms/bFFwbsri7s
Forum: https://groups.google.com/forum/#!forum/pampeiraiki

-------------
ευχαριστούμε τον Πάνο που μας ενημέρωσε

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki