Saturday 12 March 2016

Robb Scott: πατέρας παιδιού με σύνδρομο Down
«... δεν έχεις αναπηρία αν διαβάζεις αργά
ή δεν τρέχεις πολύ γρήγορα»

Ένα βίντεο παράδειγμα ζωής. 
Μια μαρτυρία που θα σε κάνει πραγματικά να συγκινηθείς.
Η υποδειγματική στάση ενός πατέρα που το παιδί του έχει σύνδρομο Down. 
O Robb Scott ζει στον Καναδά. 
Είναι ένας απλός πολίτης, μη διάσημος και στόχος του, δεν είναι να γίνει διάσημος ούτως ή άλλως. Ο Robb Scott είναι πατέρας δύο παιδιών. Το ένα από αυτά, ο 5χρονος Turner έχει γεννηθεί με σύνδρομο Down. 
Και ο Robb είναι υπερήφανος για τον γιο του. Με το παρακάτω βίντεο μας δίνει ένα μάθημα πατρότητας, συμπεριφοράς και στάσης ζωής. 
Στόχος του, να απενεχοποιήσει το σύνδρομο, να μιλήσει ανοιχτά για αυτό, να σπάσει τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις και να παροτρύνει και άλλους γονείς να κάνουν το ίδιο για τα παιδιά τους.

(Εάν δεν παίζει το video, κάντε κλικ εδώ:
I have something important to say. Excuse the emotion. )


Αφορμή για την εξομολόγηση του, ήταν ένα βίωμα. Πρόσφατα επισκέφθηκε dvd club κοντά στο σπίτι του. Εκεί άκουσε έναν άλλο πατέρα να μιλάει με τα παιδιά του για έναν πρωταγωνιστή ταινίας που είχε σύνδρομο Down. Το ένα παιδί ρώτησε τον μπαμπά του, "τί είναι αυτό το σύνδρομο;". Εκείνος αμήχανα του είπε, "είναι μια ασθένεια. Είναι μια ασθένεια, η ασθένεια του να μην ξέρεις τίποτα". Και κάπως έτσι ο Robb, αποφάσισε να τοποθετηθεί δημοσίως μέσω YouTube.
"Όχι δεν είναι ασθένεια. Δεν είναι καν αναπηρία. Οι αναπηρίες είναι θέμα αντίληψης. Πιστεύω πως όλοι οι άνθρωποι είναι δάσκαλοι και μαθητές. Είμαστε και τα δύο. Έχουμε την ικανότητα να διδάσκουμε και να μαθαίνουμε νέα πράγματα, γι' αυτό είμαστε εδώ. Ένας άνθρωπος με υψηλή εκπαίδευση δεν έχει να διδάξει πολλά περισσότερα από τον γιο μου. Έχει διαφορετικά πράγματα να πει, αλλά δεν έχει περισσότερα να μας μάθει. Η γνώση του δεν είναι πιο πολύτιμη.
Πριν γεννηθεί ο γιος μου, ούτε εγώ θα ήξερα τι να πω. Ορισμένοι άνθρωποι λένε ότι αυτά τα παιδιά είναι πολύ ιδιαίτερα. Και με αυτό έχω πρόβλημα. Αν λες ότι είναι ξεχωριστός, τον διακρίνεις έναντι των υπολοίπων. Είναι όπως όλοι οι άλλοι. Η αγάπη είναι η ίδια, τα φιλιά για καληνύχτα είναι τα ίδια, αλλά και τα προβλήματα είναι τα ίδια.
Το σύνδρομο Down είναι πραγματικά ένα από τα πιο όμορφα πράγματα που έχουν συμβεί στη ζωή μου. Είναι κάτι το διασκεδαστικό, είναι ευφυές, εκπληκτικό, αστείο, ευγενικό, στοργικό, τρυφερό. Αισθάνομαι άσχημα που δεν το είπα νωρίτερα, που μια γενιά είναι μέσα στην άγνοια. Για μένα, δεν έχεις αναπηρία αν διαβάζεις αργά ή δεν τρέχεις πολύ γρήγορα. Αυτό έμαθα από τον Turner.
Δεν μίλησα νωρίτερα δημοσίως για το σύνδρομο Down, δεν υπερασπίστηκα το γιο μου και τους άλλους ανθρώπους με το ίδιο σύνδρομο στο παρελθόν. Ήθελα να το διορθώσω αυτό τώρα. Σας ευχαριστώ".

Εμείς σε ευχαριστούμε Robb, για το βίντεο, για το μήνυμα και για την ειλικρινή σου εξομολόγηση προς όλο τον πλανήτη.



NBC News - today.com
news247

Απίστευτο Bullying από δάσκαλο προς τους μαθητές του,

κατήγγειλαν γονείς, σε δημοτικό σχολείο της Ιεράπετρας.

Όπως μεταδίδει το hxonews.gr, αυτό που συμβαίνει είναι ότι ο συγκεκριμένος δάσκαλος αποκαλεί τα παιδιά αμόρφωτους και ανίκανους

Τα απειλεί, πως αν τυχόν μιλήσουν στους γονείς για τα θέματα που συζητούν στην τάξη (τα οποία δεν είναι θέματα της ύλης), με παραδειγματική τιμωρία μπροστά σε όλο το σχολείο. 
Τα διασύρει, τους μειώνει την αυτοπεποίθηση και τα στοχοποιεί ώστε να γίνονται θύματα Bullying από τα υπόλοιπα παιδιά.
Υπάρχουν μαρτυρίες γονέων όπου κλαίνε τα παιδιά τους και δε θέλουν να πάνε σχολείο. Ακόμα έχει υπάρξει περιστατικό με μαθητή που λιποθύμησε στην τάξη όταν τον σημείωσε αδιάβαστο για να τον τιμωρήσει. Ο φόβος, από τον συνεχή εκφοβισμό, στα παιδιά είναι γεγονός.
Δεν λείπουν και τα υπονοούμενα σε παιδιά όπως “μεγάλωσε το βυζάκι σου…” ή “θα μου δώσεις ένα φιλάκι;”

Πολλά τα περιστατικά αρκετά χρόνια τώρα και σε προηγούμενα σχολεία. Επιτέλους ενώθηκαν λένε οι γονείς και οργανώνουν τη δράση απέναντι σ’ αυτήν την κατάσταση, ώστε να μην θαφτεί όπως σε προηγούμενες μεμονωμένες κινήσεις γονιών. Η δικαιοσύνη και οι ειδικοί φορείς θα ενημερωθούν σύντομα.

Στην εκπομπή του Ηχώ παρενέβησαν γονείς τηλεφωνικά και επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες.

Μια μητέρα πέρα λοιπόν όπως είπε από τους χαρακτηρισμούς όλων των παιδιών ως ψεύτες, ζώα, αποκαλεί τους γονείς ηλίθιους που πιστεύουν τα παιδιά τους, μίλησε και για το περιστατικό που συνέβη στο γιο της. Μια μέρα ένας συμμαθητής του γιου της είχε ακουμπήσει το χέρι πάνω του και εκείνος τον γαργάλισε, τότε ο δάσκαλος του είπε «τι έγινε, σου αρέσουν τα αγοράκια, τον αγαπάς;».
Και ένας πατέρας μίλησε για το περιστατικό με τον γιο του. Κάποια στιγμή ο μικρός κορόιδεψε ένα κοριτσάκι έπειτα όμως ζήτησε συγγνώμη. Ο δάσκαλος μη γνωρίζοντας ότι ζήτησε συγγνώμη τον πρόσβαλε μπροστά σε όλη την τάξη λέγοντας του ότι έχεις μεγάλα αυτιά, μοιάζεις με το ντάμπο το ελεφαντάκι και θα σου βάλω μια γελοία στολή και θα σε βγάλω στην προσευχή.

Ακούστε το ηχητικό στην
πηγή

Δημήτρης Κολλάτος: Να σκοτώνουμε τα παιδιά μας, όταν γεννιούνται με αυτισμό - Μητέρα αυτιστικού παιδιού σχολιάζει τη δήλωσή του

Στην κάμερα της εκπομπής «Πρωινό» μίλησε ο σκηνοθέτης και συγγραφέας Δημήτρης Κολλάτος, ο οποίος αναφέρθηκε στο ότι ο ίδιος έχει ένα αυτιστικό παιδί και πως το κράτος θα πρέπει να δίνει το δικαίωμα στους ανθρώπους να σκοτώνουν τα αυτιστικά παιδιά τους.

«Καμία τηλεόραση δεν τόλμησε να παίξει το "Κόκκινο τριαντάφυλλο" και να κάνουμε μια κουβέντα για τον αυτισμό. 
Εγώ πιστεύω σήμερα, αν ένας πατέρας σκοτώσει το αυτιστικό παιδί του, εγώ θα πάω μάρτυρας υπερασπίσεως. Πρέπει να μας δώσει το κράτος το δικαίωμα να σκοτώνουμε τα παιδιά μας. 
Όταν έχει ένας αυτιστικό παιδί, δεν υπάρχει τίποτα να τον βοηθήσει. Ένας άνθρωπος που είναι 70, 80 ετών και πεθάνει, τι θα το κάνει το παιδί;».

newsgr
Μητέρα αυτιστικού παιδιού σχολιάζει τη δήλωσή του
Με μεγάλη έκπληξη διάβασα τη δήλωση του Κολλάτου στον Γιώργο Λιάγκα σχετικά με τα αυτιστικά παιδιά. Ούτε λίγο ούτε πολύ ζήτησε να επιτρέπει η πολιτεία στους γονείς να σκοτώνουν τα αυτιστικά παιδιά τους!
Ούσα μητέρα αυτιστικού παιδιού,θεωρώ ανεπίτρεπτο να δίνετε βήμα σε ανθρώπους με τέτοιες αντιλήψεις.
Τα παιδιά αυτά είναι χαρισματικά, είναι πανέξυπνα και έχουν απίστευτες δυνατότητες, η αγάπη τους είναι άδολη και η ύπαρξη τους ανεκτίμητη. Δεν θα άλλαζα το γιο μου ούτε με όλα τα τυπικά παιδιά της γης!
Κανείς δεν έχει δικαίωμα ούτε να διανοηθεί να τους στερήσει το δικαίωμα στη ζωή. Υπάρχουν τόσα παιδιά με αναπηρίες, αν κάποιοι είναι ανίκανοι να σκύψουν με αγάπη και στοργή να απαλύνουν τον πόνο τους, ας τα αφήσουν τουλάχιστον στην ησυχία τους...ποιόν πειράξανε;
Ντροπή και αίσχος που προτείνετε από κάποιους δημοσία ένας σύγχρονος Καιάδας!

Κι επειδή κάποιοι βιάστηκαν να πουν πως τα λέει έτσι επειδή ακριβώς δεν βοηθάει η πολιτεία σε αυτά τα παιδιά ουσιαστικά και όταν πεθαίνουν οι γονείς τους μένουν μόνα, θα έπρεπε να μιλήσει γι αυτό το θέμα ξεκάθαρα και να ζητήσει την ευαισθησία όλων πάνω σ αυτό το θέμα κι όχι να πει να μας δίνουν τη δυνατότητα να τα σκοτώνουμε. Αυτό δεν επιτρέπεται να το πει κάνεις και για κανένα λόγο, ούτε καν μεταφορικά
Αναγνώστρια

Tromaktiko

Λαγάνες και νηστίσιμα για την Καθαρή Δευτέρα

Σαν φούρνιζαν οι παλιές μανάδες,
τελευταία έβαζαν στο φούρνο την προπύρα
που την άφηναν έξω-έξω, κοντά στην πόρτα του φούρνου. .


ΠΡΟΠΥΡΑ
που φτιάχνεται στις Σπέτσες! 
Ιδιαίτερη γεύση και νοστιμιά
από γλυκάνισο και πιπέρι

Η προπύρα ήταν σχεδόν ίδια με τη σημερινή λαγάνα που τρώμε κάθε Καθαρή Δευτέρα.
περισσότερα εδώ
---------------------
Νηστίσιμες Συνταγές για την Καθαρή Δευτέρα

Ταραμοσαλάτα, Πατατοκεφτέδες, Πιλάφι με Γαρίδες, Καλαμαράκια Φρικασέ και για επιδόρπιο νηστίσιμο κέικ σοκολάτας

Ταραμοσαλάτα από τη Βόρεια Ελλάδα 
Συστατικά
2-3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
μισό φλιτζάνι φρεσκοκομμένος δυόσμος
1/3 φλιτζανιού λευκός ταραμάς
250 γρ. ψίχα που έχετε μουλιάσει στραγγίξει και στεγνώσει από μια φραντζόλα μπαγιάτικο ψωμί
1/3-1/2 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2-5 κουταλιές της σούπας νερό
3-5 κουταλιές της σούπας
φρεσκοστιμμένος χυμός λεμονιού

Εκτέλεση
.................
η συνέχεια εδώ
--------------------
Τα αλάδωτα της Καθαρής Δευτέρας
* Μπιφτέκια λαχανικών χωρίς λάδι
* Γιουβέτσι με μακαρονάκι κοφτό και μανιτάρια αλάδωτο


για τις συνταγές κάντε κλικ στη μητερούλα

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki