Sunday 26 June 2016

Ανανεώστε το παιδικό δωμάτιο, χωρίς να ξοδευτείτε!

Μπορεί τα λεφτά να μην περισσεύουν στις περισσότερες οικογένειες, όλοι οι γονείς όμως θέλουν να χαρίσουν στο μικρό τους ένα δωμάτιο χαρούμενο κι ευχάριστο που θα αποτελεί μια ζωντανή «φωλίτσα» στην οποία το παιδί θα απολαμβάνει να παίζει, να κοιμάται και να ξυπνά. 
Μπορεί να μην διαθέτουμε την οικονομική άνεση να αγοράσουμε εντυπωσιακές κατασκευές και super έπιπλα, μπορούμε όμως με απλές πινελιές να δώσουμε χρώμα και ζωή στο παιδικό δωμάτιο.
Δείτε μερικές καλές ιδέες και... καλές αλλαγές!

Γιρλάντες πάρτι στους τοίχους, 
χωρίς να έχει κανείς γενέθλια

Βάψτε τους τοίχους πουά


Ένα (πολύ) μεγάλο, φωτεινό κάδρο 
θα αλλάξει τον χώρο


Βάψτε τον ανεμιστήρα του κολλώντας 
χρωματιστό χαρτόνι, για να μοιάζει 
με ουράνιο τόξο

Προσθέστε χρωματιστές γιρλάντες 


Ζωγραφίστε έναν αυτοκινητόδρομο 
στους τοίχους

Κάντε (και) τους διακόπτες παιχνιδιάρικους

... και άλλες πολλές ιδέες στην πηγή

Με παραμύθια δεν ταΐζεις τα νηστικά παιδιά της Δραπετσώνας ή της Πάτρας...

Η κοινωνική κατρακύλα συνεχίζεται (γροθιά στο στομάχι)...
ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ 
ΚΑΙ ΚΑΤΕΦΥΓΕ ΣΤΟ ΚΟΡΜΙ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΐΣΕΙ  ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ.

Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Φθίνουν μέρα με την ημέρα οι ηθικές αξίες σε αυτό το βαθμό ώστε πλέον το ανήθικο να φαντάζει αναγκαίο κακό. Και φθίνουν εκεί όπου η οικονομική εξαθλίωση έχει παραβιάσει ανοιχτές θύρες για να εισβάλλει σε ανοχύρωτους ανθρώπους των λαϊκών μαζών όπου:
Οι ανυπόταχτοι προσφεύγουν στην αυτοκτονία και οι ευάλωτοι γιατί σέρνουν πίσω στην ουρά τους την ευθύνη ανθρώπινων ζωών, παραδίδονται στις σεξοβόρες ορέξεις των χορτάτων λύκων.
Κάπως έτσι μια όμορφη και διαζευγμένη μητέρα στην Πάτρα ομολόγησε στους υπευθύνους του Συλλόγου Φωτεινό Αστέρι πως εκδόθηκε τουλάχιστον μία φορά προκειμένου να θρέψει τα παιδιά της!
Η έκπληξη δεν βρίσκεται στη πράξη αυτή καθ’ εαυτή δεδομένου πως ό,τι είχε πλέον να πουλήσει στην καπιταλιστική αγορά ήταν μόνο το κορμί της.
Η έκπληξη ήταν στις ενοχές της που την κυνηγούσαν ανελέητα και κάτω από τη βαριά σκιά τους βρέθηκε στους χώρους του Φωτεινού Αστεριού τρέμοντας από τα ρίγη σαν να είχε κάνει φόνο.... Ή μήπως είχε κάνει και το θύμα ήταν ο ιδιος της ο εαυτός… 
Η γυναίκα αυτή κατά τον επικεφαλής του Συλλόγου Χρήστο Σπηλιόπουλο έχει πλέον ξεπεράσει τον Ρουβίκωνα και είναι ζωντανή νεκρή. Επιστροφή πλέον δεν έχει.
Η δεύτερη και η τρίτη φορά εφαρμόζει πολύ πιο εύκολα στα μέτρα των νέων αξιών σου που ως πριν απέρριπτες μετά βδελυγμίας.... Το τελευταίο δάκρυ της θα στέγνωσε πάνω στη φωτιά που της άναψαν οι ανάγκες της.
Γνωρίζει πως τα δυο κοριτσάκια της τριών και τεσσάρων ετών θα την περιμένουν κάθε ημέρα με το στόμα ανοιχτό σαν πιτσουνάκια. Και δεν της επιτρέπεται τα χέρια της να είναι άδεια. Κάτι για το οποίο ουδείς δικαιούται να τη δικάσει πολλώ δε μάλλον εγώ.... 
............
Στη καλλίτερη έκδοση. Γιατί στη χειρότερη της κουνούσαν το δάχτυλο λέγοντάς της πως μαζί τα φάγανε....
Μόνο που με παραμύθια δεν ταΐζεις τα νηστικά παιδιά της Δραπετσώνας ή της Πάτρας.... Με παραμύθια ταΐζεις τα παιδιά της Εκάλης και τους πελάτες ψηφοφόρους σου....
............
Αν χρειαστεί αντί στα δύο το ψωμί θα το κόψουμε στα τέσσερα αλλά δεν θα πέσουμε ούτε και θα σε αφήναμε ποτέ να πέσεις στα τέσσερα....
περισσότερα εδώ: klydonas
το βρήκαμε στην αγαπημένη μας Ιδεοπηγή

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki