Wednesday 13 July 2016

Έχασαν την κηδεμονία του παιδιού τους,
επειδή του επέβαλλαν αυστηρή vegan διατροφή

Όταν η “υγιεινή” διατροφή, γίνεται εμμονή και μανία, το μόνο σίγουρο είναι ότι ξεφεύγουμε από τα όρια, κάνουμε υπερβολές και χωρίς να γνωρίζουμε τι ακριβώς προκαλούμε στον οργανισμό μας, του δημιουργούμε σοβαρά προβλήματα…
Ένας μικρό παιδί 14-μηνών από την Ιταλία, το οποίο φέρεται να ακολουθούσε αυστηρή vegan διατροφή από τους γονείς του, είναι πλέον στην φροντίδα της κοινωνικής Πρόνοιας, όταν εισήχθη στο νοσοκομείο, σοβαρά υποσιτισμένο και με πρόβλημα στην καρδιά, εξαιτίας των αποφάσεων των γονιών του.
Dieta vegana ai bimbi, parla l’esperto: “Danneggia e compromette la salute”
Italian baby kept on vegan diet taken into care after being found malnourished

Το μωρό, του οποίου το όνομα δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Μιλάνο από τους παππούδες του πριν από μία εβδομάδα και οι γιατροί έμειναν έκπληκτοι όταν είδαν την κακή κατάσταση της υγείας του μωρού και πως το σωματικό του βάρος ήταν λίγο παραπάνω από εκείνο ενός νεογέννητου βρέφους!
Οι εξετάσεις αίματος αποκάλυψαν ότι το παιδί, που γεννήθηκε τον Μάιο του 2015, ήταν σοβαρά υποσιτισμένο με τα επίπεδα του ασβεστίου στον οργανισμό του μόλις και μετά βίας να επαρκούν για να επιβιώσει. Το μωρό πάσχει πλέον και από συγγενή καρδιακή πάθηση, που απαιτεί επείγουσα χειρουργική επέμβαση. Αυτήν τη στιγμή αναρρώνει στο νοσοκομείο.
Ο δρ Luca Bernardo, διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου, είπε χαρακτηριστικά: 
“Αυτό που συνέβη μας αναγκάζει να προβληματιστούμε σχετικά τις ασυνήθιστες πρακτικές διατροφής, ακόμη και αν σε αυτή την περίπτωση η κατάσταση περιπλέχτηκε από μια καρδιακή δυσπλασία. (...) Το πρόβλημα δεν είναι να επιλέξει κανείς μια διαφορετική, ή ασυνήθιστη διατροφή και σίγουρα δεν χρειάζεται να ανοίξουμε συζήτηση για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα μιας τέτοιας απόφασης. Αλλά, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα βρέφη, θα πρέπει να καταλάβουμε ότι έχουν ανάγκη το ασβέστιο και σίδηρο μέσα από την διατροφή τους”.
Το μέλλον του μωρού είναι τώρα στα χέρια του δικαστηρίου, που θα καθορίσει εάν οι παππούδες του, θα πρέπει να έχουν την επιμέλεια.
Δεν είναι η πρώτη φορά που περιπτώσεις vegan διατροφής έχουν σημάνει “συναγερμό” στην Ιταλία. Τέσσερα παιδιά νοσηλεύθηκαν εντός των τελευταίων 18 μηνών και ένα υποσιτισμένο παιδί πέρασε αρκετές ημέρες στην μονάδα εντατικής θεραπείας σε νοσοκομείο της Γένοβας τον περασμένο μήνα.
Ένα κορίτσι 2 ετών μεταφέρθηκε στο Istituto Gaslini, ένα παιδιατρικό νοσοκομείο στη Γένοβα, σε σοβαρή κατάσταση και εισήχθη σε μονάδα εντατικής θεραπείας με σοβαρή έλλειψη σε βιταμίνες, αλλά και με άλλα προβλήματα υγείας.
Πέρυσι, η αστυνομία ξεκίνησε μια έρευνα σχετικά με τους γονείς ενός μωρού 11 μηνών, που ξεκίνησε υποχρεωτικά θεραπεία για υποσιτισμό στην Τοσκάνη, ενώ το δικαστήριο του Μπέργκαμο διέταξε μια χορτοφαγική μητέρα να μαγειρεύει κρέας για το γιο της, αφότου ο πατέρας του παιδιού κατήγγειλε στις Αρχές την εμμονή της πρώην συζύγου του και μητέρας του παιδιού με την “υγιεινή” διατροφή.
Η vegan διατροφή φαίνεται να είναι σε άνοδο στην Ιταλία και σύμφωνα με τα τα τοπικά ΜΜΕ φτάνει περίπου το 2,8% του πληθυσμού, το οποίο αποφεύγει όλα τα ζωικά προϊόντα.

Vegan και χορτοφαγία: Τι διαφορά έχουν

Βασικά, όσοι ακολουθούν vegan διατροφή απέχουν από οποιαδήποτε τροφή είναι ζωικής προέλευσης, συμπεριλαμβανομένων των γαλακτοκομικών προϊόντων και των αυγών. Μάλιστα, δεν καταναλώνουν και οτιδήποτε γίνεται με ζελατίνη, “η οποία προέρχεται από οστά ζώων”. 

Η διατροφή τους αποτελείται μόνο από φρούτα, λαχανικά, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, ξηρούς καρπούς, σπόρους και όσπρια.
Οι χορτοφάγοι απέχουν σε γενικές γραμμές από τα ζωικά προϊόντα, αλλά όχι από τα γαλακτοκομικά και τα αυγά, εφόσον το επιθυμούν. 
Γενικά, η χορτοφαγία είναι πολύ πιο “ελαστική” στους... κανόνες της. Ένας χορτοφάγος τρώει ότι και ένας vegan, αλλά μπορεί αν θέλει να φάει γαλακτοκομικά και αυγά. Επίσης, υπάρχει και η επιλογή να απέχει κανείς μόνο από το κόκκινο κρέας και να μπορεί να φάει πουλερικά και ψάρια.

Αυτή η τελευταία επιλογή, όπου ΜΟΝΟ το κόκκινο κρέας ελαχιστοποιείται (και πάλι, ακόμα και αυτό θέλει και τις “εξαιρέσεις” του) θεωρείται από τους διατροφολόγους ως η καλύτερη διατροφή για τον άνθρωπο.

«Αν δεν το χρειάζεσαι, αφησέ το. Εάν το χρειάζεσαι, πάρτο.»
Ο τοίχος της Καλοσύνης στην Νέα Κίο

Ο τοίχος της καλοσύνης εμπνεύσθηκε αρχικά στην Ελλάδα από μία ομάδα νέων στην Λάρισα με βασικό στόχο να σταματήσει ο κόσμος να βάζει σακούλες με καθαρό φαγητό, ρούχα μη χρήσιμα πλέον για αυτούς μέχρι και παιχνίδια σε κάδους σκουπιδιών, αλλά να τα τοποθετεί σε πιο αξιοπρεπή και ασφαλή σημεία.
Τοίχους της καλοσύνης στην περιοχή μας θα συναντήσει κανείς στην πόλη του Ναυπλίου και για πρώτη φορά στην Νέα Κίο, στον εξωτερικό χώρο του ΚΕΠ Ν.Κίου.
Τα "ναι" και τα "όχι" του τοίχου της καλοσύνης που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι πολίτες έχουν αναρτηθεί σε εμφανές σημείο και περαιτέρω πληροφορίες θα δίνονται από την υπάλληλο του ΚΕΠ και υπεύθυνη της πρωτοβουλίας για την Νέα Κίο, Σοφού Αναστασία. 
Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που βοήθησαν στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας αυτής από το αρχικό της στάδιο και εύχομαι ολόψυχα κανένας άνθρωπος να μην μένει χωρίς ένα πιάτο καθαρού φαγητού ή ενδυμασίας.

mykines

Παρ' όλη την ασχήμια που μας περιβάλλει, υπάρχει Ελπίδα

40 παιδιά που θα αποκαταστήσουν την πίστη μας 
στην ανθρωπότητα.

Παιδί από το Μπανγκλαντές βουτάει στα νερά 

για να σώσει ένα μωρό ελάφι που πνίγεται.
Το 2016 έχει τόσες αρνητικές καταστάσεις που έχουμε χάσει πραγματικά το μέτρημα. Με τόσες πολλές αρνητικές καταστάσεις που βλέπουμε γύρω μας τον τελευταίο καιρό δεν παρατηρούμε τα θετικά πράγματα που συμβαίνουν.
Έτσι αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια λίστα με παιδιά που κάνουν τον κόσμο μας λίγο καλύτερο με τις πράξεις τους και μας δίνουν ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. 
Φωτογραφίες παιδιών που μας υπενθυμίζουν ότι όσο κακό και να γίνεται εκεί έξω πάντα θα υπάρχει το καλό για να ισορροπήσει την κατάσταση.

Γιατί τα παιδιά είναι το μέλλον.

δείτε όλες τις φωτογραφίες εδώ
=====================
Ένα παιδάκι προσπαθεί να βοηθήσει ένα άγαλμα.

Ένα παιδί δημιούργησε ένα καταφύγιο 

αδέσποτων ζώων στο πίσω μέρος του σπιτιού του.
Ένα μικρό μωράκι προσπαθεί να σκουπίσει

τα δάκρυα ενός Ιάπωνα πολιτικού.

Μια μικρούλα δωρίζει τα μαλλιά της επειδή ρώτησε την μαμά της γιατί ένα άλλο κοριτσάκι δεν έχει μαλλιά, η μαμά της τότε της είπε ότι το άλλο κοριτσάκι είναι άρρωστο και δεν μπορεί να έχει μαλλιά και τότε η μικρούλα θέλησε να κόψει τα δικά της και να τα δωρίσει.
Έπεφτε θύμα bullying για 2 χρόνια επειδή μεγάλωνε τα μαλλιά του για να τα δωρίσει σε καρκινοπαθή παιδιά, που τα είχαν ανάγκη.

Αυτή η μικρούλα ζήτησε από την μαμά της να δέσει 
με επίδεσμο έναν γδαρμένο δεινόσαυρο 
και στην συνέχεια τον παρηγόρησε.

Δυο τελείως άγνωστα παιδιά αγκαλιάζονται σε ένα εστιατόριο 
όταν συναντήθηκαν για πρώτη φορά.

Άστεγο αγοράκι διαβάζει τα μαθήματα του για το σχολείο 
κάτω από το φως τον McDonald΄s

Αυτός ο μικρός Φιλιππινέζος προσπαθεί να σώσει 
τον σκύλο του από τις πλημμύρες που σάρωσαν την περιοχή του.

Φτιάχνει στο μπαμπά της κολατσιό για την δουλειά του 
κάθε πρωί χωρίς αυτός να της το έχει ζητήσει.
Ένας μικρούλης επί ένα χρόνο τύλιγε τον αδέσποτο γάτο που μάζεψε η οικογένεια του για να νιώθει ότι δεν είναι παραμελημένος.

Αυτά τα δυο μωρά δεν έχουν ποτέ ξανά δει το ένα το άλλο 
αλλά αποφάσισαν να αγκαλιαστούν στα ξαφνικά στο κέντρο 
ενός αεροδρομίου.
Μικρός Πορτογάλος παρηγορεί δακρυσμένο Γάλλο 
μετά από τον τελικό του Euro 2016
Ένα παιδί βοηθάει τον φίλο του να κάνει την ανάγκη του, 
επειδή δεν φτάνει.

Βίαζε μαζί με τον «σύντροφό» του τον 12χρονο,
με νοητική στέρηση, γιο του!

Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους! Ομοφυλόφιλος πατέρας βίαζε μαζί με τον σύντροφό του τον 12χρονο γιο του! Έφριξε ο ιατροδικαστής
Οι διεστραμμένοι... οι ανώμαλοι εγκληματίες
- Το φρικιαστικό έγκλημα έγινε στην Αργολίδα
- Ανατριχιαστική η έκθεση του ιατροδικαστή που εξέτασε το αγόρι με νοητική στέρηση
- Ο 12χρονος ζούσε με τη μητέρα του στα νότια προάστια και είχε πάει για διακοπές στον “πατέρα” του
- Στις φυλακές οδηγήθηκε ο 35χρονος φίλος του πατέρα του παιδιού, ενώ ο ίδιος αφέθηκε ελεύθερος, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, με αυστηρούς περιοριστικους όρους, λόγω μεγάλου (65%) ποσοστού αναπηρίας που έχει διαγνωστεί
--------------------------------- 
Φρίκη! 
Ομοφυλόφιλος “πατέρας” βίαζε κατ' εξακολούθηση τον 12χρονο γιο του, μαζί με τον ερωτικό του σύντροφο, με τον οποίο συζούν. Έκπληκτος έμεινε ο ιατροδικαστής που εξέτασε το παιδί, που βιαζόταν κατ' εξακολούθηση από τον ίδιο του τον πατέρα και τον σύντροφο του. Ο 12χρονος έχει νοητική στέρηση.
Οι δυο άνδρες συνελήφθησαν από αστυνομικούς, έπειτα από καταγγελία που κατέθεσε η μητέρα και πλέον είναι αντιμέτωποι με την Δικαιοσύνη. Το ανατριχιαστικό περιστατικό σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Αργολίδα και οι λεπτομέρειες της υπόθεσης σοκάρουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt.gr, το 12χρονο αγόρι ζούσε με την μητέρα του σε περιοχή στα Νότια της Αττικής, καθώς ο “πατέρας” του είχε αποκαλύψει την διπλή του ερωτική ζωή, και πλέον ζούσε με τον σύντροφο του σε πόλη της Πελοποννήσου.
Πριν από περίπου δυο εβδομάδες το παιδί πήγε μαζί με τον «πατέρα» του στο σπίτι του σε πόλη της Πελοποννήσου, προκειμένου να κάνει ολιγοήμερες διακοπές χωρίς να γνωρίζει τον εφιάλτη που το περίμενε.
Σύμφωνα με πληροφορίες- και όπως προέκυψε από την προανάκριση που πραγματοποίησαν οι Αστυνομικοί- το παιδί βιαζόταν συστηματικά από τον “πατέρα” του και τον ερωτικό του σύντροφο με τον οποίο συζούν.

Πώς αποκαλύφθηκε η φρικιαστική πράξη


Η αποκάλυψη έγινε όταν η μητέρα του 12χρονου, τον πήρε τηλέφωνο προκειμένου να δει τι κάνει, χωρίς βέβαια να πηγαίνει το μυαλό της στο κακό καθώς το παιδί ήταν με τον... πατέρα του και κατά συνέπεια ήταν ασφαλές. Βέβαια, αποδείχθηκε πως το παιδί ουδεμία ασφάλεια είχε από αυτόν.
Σε ένα από αυτά τα τηλεφωνήματα, το παιδί άρχισε να λέει στην μητέρα του: “...έλα να με πάρεις δεν θέλω να καθίσω άλλο εδώ, δεν περνάω καλά”.
Το γεγονός αυτό θορύβησε την μητέρα, η οποία αμέσως ξεκίνησε να πάει να πάρει το παιδί της. Όταν πια επέστρεψαν στην Αθήνα, χωρίς ακόμα η ίδια να έχει αντιληφθεί το τι είχε συμβεί στο σπλάχνο της, άκουσε έκπληκτη και σοκαρισμένη το 12χρονο γιο της να της εξιστορεί το τι είχε βιώσει, και μάλιστα από τον ίδιο του τον πατέρα, αλλά και τον ερωτικό του σύντροφο. Χωρίς δεύτερη σκέψη η μητέρα απευθύνθηκε στην Αστυνομία, με αποτέλεσμα την άμεση σύλληψη του ομοφυλόφιλου πατέρα, αλλά και του ερωτικού συντρόφου.
Μάλιστα και σύμφωνα με πληροφορίες το παιδί, έπειτα από απόφαση του αρμόδιου Εισαγγελικού λειτουργού, εξετάστηκε από ιατροδικαστή, ο οποίος βεβαίωσε με το πόρισμα του το βιασμό του 12χρονου!
Πολύωρη απολογία στον Ανακριτή

Έπειτα και από την σοκαριστική διαπίστωση του βιασμού από πατέρα και σύντροφο, οι δυο δράστες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια του Ναυπλίου, όπου έδωσαν πολύωρη απολογία στον Ανακριτή, που έχει αναλάβει την κύρια ανάκριση της σοκαριστικής υπόθεσης.
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα argolikeseidhseis, η κατάθεση άρχισε νωρίς το μεσημέρι και διήρκησε μέχρι τις 9 το βράδυ.
.............

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki