Thursday 1 February 2007

Μέτρα κατά σεξοτουρισμού στη Βρετανία - Ως πότε θα τους ανεχόμαστε;;;;

Ορισμένοι σεσημασμένοι παιδεραστές, οι οποίοι έχουν καταδικασθεί και από τα βρετανικά δικαστήρια, εκμεταλλεύονται «νομικό παραθυράκι» για να συνεχίσουν την απεχθή τους δραστηριότητα σε χώρες του εξωτερικού.

Άτομα, των οποίων το όνομα βρίσκεται στο Βρετανικό Κατάλογο Σεξουαλικών Εγκληματιών, μπορούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για διαστήματα που φθάνουν τις τρεις ημέρες, χωρίς να έχουν προηγουμένως ειδοποιήσει την αστυνομία.

Η ανθρωπιστική οργάνωση για την προστασία των παιδιών, Ecpat, αποκάλυψε ότι ο χρόνος αυτός είναι αρκετός, ώστε οι παιδεραστές να προλάβουν να πραγματοποιήσουν σύντομα ταξίδια σε χώρες της Κεντρικής και της Ανατολικής Ευρώπης.

Άμεση υπήρξε η αντίδραση του υπουργείου Εσωτερικών της Βρετανίας, εκπρόσωπος του οποίου δήλωσε χθες ότι οι υπηρεσίες μελετούν την επιβολή νέων αυστηρότερων κανονισμών. Αυτήν τη στιγμή, οι καταδικασθέντες για σεξουαλικά εγκλήματα οφείλουν να ειδοποιήσουν τις βρετανικές αρχές, εάν απουσιάσουν περισσότερες από τρεις ημέρες σε ξένη χώρα.

Η ανθρωπιστική οργάνωση Ecpat, όμως, εκτιμά ότι Βρετανοί πολίτες κακοποιούν σεξουαλικά παιδιά σε Τσεχία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Ισπανία και Γαλλία, χωρίς να παραβιάσουν τη νομοθεσία ειδοποίησης των αρχών.
«Μία από τις πιο επικίνδυνες εσφαλμένες αντιλήψεις, την οποία συντηρούν οι βουλευτές μας, είναι ότι η σεξουαλική κακοποίηση παιδιών συμβαίνει μόνο σε μακρινές χώρες της Άπω Ανατολής. Το πρόβλημα είναι διεθνές και επηρεάζει κάθε χώρα, ακόμη και τις γειτονικές μας», λέει η διευθύντρια της οργάνωσης, Κριστίν Μπέντοου.

Η οργάνωση αποκάλυψε εφιαλτικά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, Βρετανοί παιδεραστές κακοποιούν παιδιά σε ορφανοτροφεία και άλλα ιδρύματα της Ανατολικής Ευρώπης. 


Ορισμένοι από τους παιδεραστές αυτούς δεν πέφτουν ποτέ στα χέρια των αρχών, καθώς δεν έχουν καταδίκες εις βάρος τους σε ευρωπαϊκές χώρες. «Συνεχίζουμε να μελετούμε την αποτελεσματικότητα της υπάρχουσας νομοθεσίας, χωρίς να έχουμε εξάγει συμπεράσματα», δήλωσε χθες εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου.

BBC, ΛΟΝΔΙΝΟ. Ημερομηνία δημοσίευσης: 01-09-06

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki