Χτυπητό αυγό με κακάο.
Ίσως η πρώτη φορά που γευτήκαμε κάτι τόσο κοντινό στην υψηλή ζαχαροπλαστική.
Κι όμως, τα παιδιά μας το έχουν στερηθεί.
Γιατί η εποχή της αθωότητας έχει παρέλθει και τα αυγά που τρώμε δεν είναι πια «αυγά από κότες» - όπως διαφημίζουν θειάδες και γιαγιάδες τα δικά τους αυγά, από κάποιο χωριό.
Ίσως η πρώτη φορά που γευτήκαμε κάτι τόσο κοντινό στην υψηλή ζαχαροπλαστική.
Κι όμως, τα παιδιά μας το έχουν στερηθεί.
Γιατί η εποχή της αθωότητας έχει παρέλθει και τα αυγά που τρώμε δεν είναι πια «αυγά από κότες» - όπως διαφημίζουν θειάδες και γιαγιάδες τα δικά τους αυγά, από κάποιο χωριό.
Χτυπητό αυγό με κακάο.
Προσοχή! Η συνταγή αυτή γίνεται μόνο με αυγό ημέρας
«από κότα».
Από το αυγό βάζουμε ωμό σε μια κούπα μόνο τον κρόκο, ρίχνετε 1 ή 2 κουταλιές κακάο και 1 ή 2 κουταλιές ζάχαρη και το χτυπάτε πάρα πολύ καλά.
Γίνεται ένα ωραίο επιδόρπιο.
Οπότε περιμένετε την κότα να κάνει το αυγό και αμέσως το φτιάχνετε.
Μην το δοκιμάζετε με αυγά της αγοράς, όσο φρέσκα και αν λένε ότι είναι.
runningnews