Απελπιστική η κατάσταση στο Νταρφούρ
08 - 05 - 2006 21:29
Εκατοντάδες άνθρωποι εξακολουθούν να στερούνται τα πάντα στο Νταρφούρ στο δυτικό Σουδάν, λόγω των εμποδίων στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, όπως καταγγέλλει σε έκθεση της η οργάνωση Human Rights Report.
Για περίπου 14.000 εργαζόμενους στις ανθρωπιστικές οργανώσεις, στην πλειονότητα τους Σουδανούς, η μάχη με τα εμπόδια της διοίκησης, τις αυθαίρετες κρατήσεις και τις συλλήψεις αποτελεί καθημερινό φαινόμενο.
Τουλάχιστον 650.000 πολίτες δεν έχουν καθόλου ή σχεδόν καμία πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια, καταγγέλλει η οργάνωση που καλεί τις αντιμαχόμενες πλευρές και τη διεθνή κοινότητα να βοηθήσουν, ώστε να φτάσουν οι σκηνές, το νερό και η τροφή σε πάνω από 3 εκατομμύρια ανθρώπους στην περιοχή, ενώ παράλληλα θέτει και προ τω ευθυνών τους τις δωρήτριες χώρες, καθώς το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων έχει λάβει μόλις το 32% των χρημάτων που έχει ανάγκη για το Νταρφούρ.
Λουκάς Βελιδάκης
Save Our Children ♦ Σώστε τα Παιδιά μας
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ,
Προστατεύστε το Χαμομηλάκι, Είναι το Φως.
Κίνημα για την προστασία του παιδιού
hamomilaki@gmail.com ♦ ♦
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού
Σελίδες
▼
Wednesday, 6 June 2007
Save Darfur - Όλοι στο Καλλιμάρμαρο στις 27 Ιουνίου
Γιαούρτι Σπιτικό απ' τα χεράκια σας!!
Θα χρειαστούμε :
- 2 -3 κιλά γάλα πλήρες
- 1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό ή γιαούρτι που είναι στο τέλος ημερομηνίας λήξης (για να είναι ξινό)
- λίγο αλάτι
Ζεσταίνουμε καλά το γάλα χωρίς να το φτάσουμε σε βρασμό και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Βάζουμε το μικρό μας δαχτυλάκι και το κάνουμε γύρες μέσα στο γάλα και μετράμε μέχρι το 20 κανονικά.
Αν δεν αντέχει το δάχτυλο μας (το βγάζουμε) περιμένουμε ακόμα λίγη ώρα και ξαναμετράμε μέχρι να αντέχει το δάχτυλό μας τη θερμοκρασία αυτή όση ώρα το έχουμε μέσα στο γάλα.
Αν δεν αντέχει το δάχτυλο μας (το βγάζουμε) περιμένουμε ακόμα λίγη ώρα και ξαναμετράμε μέχρι να αντέχει το δάχτυλό μας τη θερμοκρασία αυτή όση ώρα το έχουμε μέσα στο γάλα.
Παίρνουμε τότε μια κουτάλα γάλα και την ρίχνουμε στο μπολ που έχουμε το γιαούρτι μας (δηλαδή τη μαγιά μας). Ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε στο γάλα ανακατεύοντας απαλά.
Σκεπάζουμε το μείγμα μας και το αφήνουμε σε μια γωνιά ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΟΥΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ για 5-6 ώρες μέχρι να πήξει.
Δεν θα γίνει στραγγιστό γιαούρτι αλλά κανονικό. Αν δεν πήξει καλά το αφήνουμε κι άλλο εκτός ψυγείου.
Αυτό θα γίνει αν το γάλα μας κρυώσει παραπάνω και η μαγιά μας δεν θα βρει ζεστό έδαφος για να αναπτυχθεί.
Αν το θέλουμε στραγγιστό το βάζουμε σε μια μαξιλαροθήκη ή άλλο τέτοιο παρόμοιο πανί (δεν θα το έχουμε βάλει σε μαλακτικό γιατί θα χαλάσει η γεύση από το γιαούρτι μας...)
Καλή επιτυχία!!!!!
Δημοσιεύτηκε στο Πρασινούλι