Friday 5 September 2008

Όχι παιδοφιλία και παιδόφιλοι, αλλά ... «παιδοβασία» και «παιδοβάτες»

Ορισμός: Ο όρος «παιδοφιλία» χρησιμοποιήθηκε επίσημα για πρώτη φορά στο DSM-III (American Psychiatric Association, 1980) για να περιγράψει μία ειδική κατηγορία ατόμων που κακοποιούν σεξουαλικά τα παιδιά.
Nεολογισμός , λοιπόν, που, κατά τη γνώμη μας, όσο αρνητικά και αν είναι φορτισμένη η σημασία του, δεν παύει να είναι ατυχής.

Αν έμπαιναν στον κόπο να αναλύσουν τη λέξη θα διαπίστωναν ότι αποτελείται από δυο ιερές νοηματικά λέξεις, το ουσιαστικό «παι̃ς» και το ρήμα «φιλω̃» που μαζί δηλώνουν την αγάπη προς τα παιδιά.

Το χαμομηλάκι επινόησε και χρησιμοποιεί τις λέξεις «παιδοβασία» και «παιδοβάτες» για να χαρακτηρίσει, όσο πιο εύστοχα γίνεται, τους ψυχρούς αυτούς εγκληματίες και τις κτηνώδεις πράξεις τους.

Το χαμομηλάκι, το κακοποιημένο παιδί, που άντεξε αλλά θα υποφέρει για όλη του την ζωή, ενοχλείται πολύ, όταν βαφτίζεται με εξαιρετική ευκολία το σύνολο των παιδοβατών (χωρίς να αποκλείει ότι ανάμεσά τους μπορεί να υπάρχουν και ψυχασθενείς), ως άτομα με ψυχολογικά προβλήματα, και δε δίνεται έμφαση στο γεγονός ότι ως άνθρωποι επιλέγουμε με ελεύθερη βούληση και πλήρη συνείδηση τους τρόπους δράσης και συμπεριφοράς μας.

Το χαμομηλάκι 

1 comment:

  1. Το βασικό και πρωτεύον μέλημα μίας πολιτισμένης και δημοκρατικής κοινωνίας, κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει να είναι η προστασία των παιδιών, τα οποία αποτελούν τον πιο αδύναμο κρίκο αυτής. Κάθε πράξη που έχει αρνητική επίδραση στο σώμα ή στην ψυχή του παιδιού, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται, με μεγάλη και άμεση ευαισθησία. Πολλοί ίσως πουν "μα αυτά είναι αυτονόητα πράγματα!!". Δυστυχώς, μπροστά στο αυτονόητο σήμερα βιώνουμε καταστάσεις που πάνε να το ανατρέψουν. Μία από αυτές ήτανε η δημιουργία του κόμματος των παιδοφίλων στην Ολλανδία, με την έγκριση του δικαστηρίου! Ίσως πολλοί πλέον καλούμαστε, να υπερασπιστούμε τα αυτονόητα για τα παιδιά. Πολλοί μπορούν να λένε πολλά σε μία δημοκρατία, όπου η ελευθερία της έκφρασης είναι το δεδομένο και όχι το ζητούμενο. Δεδομένο όμως είναι στη δημοκρατία και η προστασία του παιδιού, από φωνές που θέλουν, να εκμεταλλευτούν το σώμα και την ψυχή του.
    Με αγάπη πάντα
    Μάξιμος

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki