Saturday 27 September 2008

Προσοχή: Κυκλοφορεί παιδόφιλος !!

Από την Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων μας ήρθε η ακόλουθη ειδοποίηση:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ

Με αφορμή αυτό το θέμα, όπου, άτομο στο chat room που έκανε ερωτήσεις στα μέλη για τα γεννητικά όργανα του παιδιού τους όσον αφορά υποτιθέμενη φίμωση, μετά απο αναζήτηση όλων των συζητήσεων των μελών ELSA και ΙΑΤΡΟΣ (ίδιος χρήστης), δυστυχώς ήρθαμε αντιμέτωποι με την διαστροφή κ' αρρώστια του ατόμου αυτού, το οποίο ξεγέλασε περίπου 24 μέλη, σε πολυσέλιδες συζητήσεις, στο chat room, κάποιες πριβέ και κάποιες δημοσίως, όπου επαναλαμβανόταν οι ίδιες ερωτήσεις, για το ίδιο θέμα.

Παραθέτουμε εδώ μικρά δείγματα των συζητήσεων, που έγιναν κατ αυτόν τον τρόπο τουλάχιστον 24 φορές.

Το αρχείο των καταγεγραμμένων συζητήσεων με αποκλειστικά αυτό το περιεχόμενο, μετρά τις 64 σελίδες ξεκινώντας απο την 7. Ιουλίου 2008, μέχρι και τις 18. Σεπτεμβρίου 2008 και αφορά συζητήσεις και του μελους ELSA (παρίστανε την μητέρα δυο παιδιών, ή αγοριών απο την μια ή ενός κοριτσιού και ενός αγοριού απο την άλλη) και του μέλους ΙΑΤΡΟΣ (παρίστανε τον παιδίατρο) με άλλα μέλη του φόρουμ.

Με λύπη διαπιστώσαμε ότι πολλά μέλη, που συζήτησαν θέματα που αφορούσαν τα γεννητικά όργανα του παιδιού τους, πείστηκαν, απο το άτομο αυτό και τα συζητησαν εκτενέστερα, χειραγωγήθηκαν για το να ξεκινήσουν αυτά την συζήτηση έτσι ώστε να μην υποπτευθεί κάποιος το μέλος,.
Το μέλος προσπαθούσε επίσης να πείσει να προβούν σε εξέταση των γεννητικών οργάνων του παιδιού τους, online.

Με λύπη επίσης διαπιστώνουμε ότι παρόλες αυτές τις συζητήσεις, η ειδοποίηση ήρθε μόλις πρίν απο μια εβδομάδα, την στιγμή που η πρώτη τέτοια συζήτηση είχε πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουλίου 2008.

Ίσως εάν κάποια μέλη ειδοποιούσαν την διαχείριση απο την πρώτη στιγμή που υποπτεύθηκαν κάτι, θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί το μεγαλύτερο μέρος αυτών των συζητήσεων.

Δυστυχώς παρόλη την ανακοίνωση η οποία είναι αναρτημένη αριστερά στο χώρο του chat room πολλά μέλη ακόμα δεν συνειδητοποιούν το μέγεθος της αλήθειας αυτού του κειμένου, ίσως εξαιτίας απειρίας σε θέματα διαδικτύου.

Πολλά μέλη για να εξοικονομήσουν χρόνο ίσως δεν διαβάζουν καν την ανακοίνωση αυτή, ή πιστεύουν ότι μπορεί να είναι υπερβολική.

Θα γίνει όσο πιο σύντομα δυνατόν (αν το επιτρέψει το σύστημα, αν όχι τότε μετά την αλλαγή του λειτουργικού του φόρουμ που θα γίνει τους επόμενους μήνες), μια ρύθμιση έτσι ώστε να βγαίνει και σε παράθυρο αυτή η ανακοίνωση κατά την πρώτη συνδεση ενός μέλους.

Τέτοια άτομα όπως ELSA και ΙΑΤΡΟΣ βασίζονται στην αδιαφορία και ίσως χαλαρότητα των μελών, για να ικανοποιήσουν το αρρωστημένο τους μυαλό.

Είναι προφανές ότι το διαδίκτυο δεν ειναι χώρος ο οποίος μπορεί να αντιμετωπίζεται με τέτοιου είδους χαλαρότητα - και ατομικά, αλλά και στο σύνολο, όσον αφορά την ευθύνη που έχει ο καθένας, για την προστασία και των άλλων μελών.

  1. Παρακαλούμε τα μέλη, να μην συζητούν στο chat room θέματα που αφορούν τα γεννητικά όργανα του παιδιού τους, με άτομα τα οποία δεν έχουν ξανασυναντήσει στην πραγματική τους ζωή.
  2. Να αντιδρούν άμεσα, όταν κάποιο μέλος προσπαθεί να τα κάνει να συζητήσουν για τέτοιο θέμα, είτε για τα δικά του γεννητικά όργανα, ή για εμπειρίες εξέτασης από γιατρούς στα γεννητικά όργανα κτλ, ειδοποιώντας τους διαχειριστές και τους συντονιστές με email και πμ.
Στο φόρουμ, όταν συζητιούνται τέτοια θέματα, πχ φίμωση, είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιούνται ιατρικοί όροι και όχι αστεϊσμοί, ή υποκοριστικά και τα κείμενα να είναι πολύ συγκεκριμένα, χωρίς περαιτέρω περιγραφές.

Ενημερώνουμε ότι στο chat room δεν είναι δυνατή η ταυτόχρονη παρακολούθηση των συζητήσεων,
και για αυτό το λόγο τα μέλη θα πρέπει όταν βλέπουν κάτι περίεργο,  να καταγράφουν,
μέσω αντιγραφής και επικόλλησης σε αρχείο notepad ή word,  την συζήτηση και να την στέλνουν με προσωπικό μήνυμα στους διαχειριστές - έτσι οι διαχειριστές θα μπορούν να κρίνουν πιο άμεσα αν χρειάζεται κάποια παρέμβαση.


Όλα τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν θα σταλούν αύριο, στην δίωξη του ηλεκτρονικού εγκλήματος.

ΑΝ κάποιο μέλος έχει ανταλλάξει προσωπικά μηνύματα με τα εν λόγω μέλη (ELSA ΙΑΤΡΟΣ) παρακαλούμε να μας ειδοποιήσει άμεσα.

parents.org.gr 

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki