Thursday 23 October 2008

ΟΤΑΝ ΤΟ ΤΕΣΤ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΟ...

Η γέννηση ενός μωρού επηρεάζει πάντα την ισορροπία της οικογένειας. Πώς θα αντιμετωπίσουμε τη ζήλια και θα προετοιμάσουμε το παιδί μας για τη σημαντική αυτή αλλαγή;
 

Η βετεράνος, μετά από τέσσερις τοκετούς, συγγραφέας σας μιλάει όπως θα σας μίλαγε μια φίλη σας για όλα αυτά που ντρέπεστε να ρωτήσετε, σας δίνει πρακτικές συμβουλές και βλέπει την εγκυμοσύνη από μια αστεία οπτική.
Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει όλα όσα θα θέλατε να μάθετε γι' αυτό που πραγματικά συμβαίνει στο σώμα σας -από την πρωινή αδιαθεσία και τα αέρια έως τη βουλιμία-, για τις διακυμάνσεις της διάθεσής σας, για τη μόδα, αλλά και για πολλά άλλα!

Ένα πραγματικά πολύτιμο βιβλίο, απαραίτητο για όλα τα ζευγάρια που σκοπεύουν να αποκτήσουν παιδί, έρχεται να εξηγήσει, με τον πιο έγκυρο, αλλά, ταυτόχρονα, κατανοητό τρόπο, ένα-ένα, όλα τα στάδια της μαγικής διαδρομής, που ξεκινά από τη μέρα της σύλληψης και ολοκληρώνεται με τον ερχομό του μωρού στον κόσμο.
 
Στο βιβλίο αυτό ο Ίαν Μπρους εξηγεί με πολύ κατανοητό τρόπο τι σημαίνει να είναι κανείς σπουδαίος μπαμπάς: ο ρόλος του σπουδαίου μπαμπά είναι μια διαδικασία, όχι ένας τελικός στόχος. Όσο περισσότερο εφαρμόζετε τις αρχές που θα ανακαλύψετε εδώ τόσο καλύτερος θα γίνεστε.
 
Δεν θα ήταν υπέροχο να δείτε πώς αναπτύσσεται και τι είδους κινήσεις πραγματοποιεί το μωρό σας, ενώ εσείς ασχολείστε με τις καθημερινές σας δραστηριότητες; Αυτά που μπορεί να κάνει σίγουρα θα σας καταπλήξουν!
 
Η μαμά μου φτιάχνει σοκολατένια μπισκότα και ο μπαμπάς με πηγαίνει σινεμά. Είναι ωραία η ζωή χωρίς αδελφάκια! Οι γονείς ασχολούνται όλη την ώρα μαζί σου και σου κάνουν όλα τα χατίρια! Ώσπου, ένα βράδυ, μου είπαν ότι θα έρθει ένα μωράκι στην οικογένεια.
 
Δεν είναι τόσο το ότι ξεχνάμε τον πόνο, όσο το ότι όταν γεννάμε, ξαναγεννιόμαστε κι εμείς, και θυμόμαστε τον πόνο ως κομμάτι της πρότερης ζωής μας, όπως η πεταλούδα που ξετυλίγει τα νοτισμένα φτερά της θυμάται το κουκούλι.
 
ΝΑ ΣΑΣ ΖΗΣΕΙ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ!
 
Η τελευταία λέξη της επιστήμης για τους κανόνες της ανατροφής... Το πρώτο βιβλίο που, αντί για θεωρίες, παρέχει στοιχεία και πρακτικές λύσεις για να μεγαλώσετε σωστά το παιδί σας!
 
Απ' το διπλό τάισμα μέχρι το διπλό άλλαγμα της πάνας (και αμέτρητα άλλα) κάθε γονιός διδύμων ξέρει ότι η ανατροφή τους είναι γεμάτη από μοναδικές προκλήσεις. Η Karen Gottesman παρουσιάζει έναν οδηγό φροντίδας και ανατροφής, από τη βρεφική ηλικία μέχρι το τέλος της παιδικής.
 
Ο Κώστας Στοφόρος μάς ενθαρρύνει να μάθουμε από την αρχή σωστά το ρόλο του γονιού. Με απλότητα και χιούμορ, βοηθά τους γονείς να βρουν απαντήσεις σε ερωτήματα, όπως:
· Τι πρέπει να κάνουμε τις πρώτες ώρες της ζωής του παιδιού μας; · Ποια είναι τα βασικά στάδια της ανάπτυξής του; · Γιατί πρέπει να κρατάμε ημερολόγιο; κ.ά.
 
Σε αυτό το βιβλίο θα βρείτε τα απαραίτητα εφόδια ώστε να κάνετε ένα ακόμα βήμα στο νέο ρόλο σας ως πατέρα καθώς και όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να φροντίσετε σωστά ένα μωρό.
 
Το βιβλίο αυτό απευθύνεται στους γονείς και στόχος του είναι να συμπληρώσει τις συμβουλές του παιδιάτρου. Η εκλαϊκευμένη αλλά και γλαφυρή γλώσσα που χρησιμοποιεί ο συγγραφέας καθιστούν το βιβλίο ευκολοανάγνωστο και κατανοητό.
 

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι σκέφτεται ένα μωρό τη στιγμή της γέννησής του; Πώς αντιλαμβάνεται όλα αυτά τα φώτα και το θόρυβο γύρω του έπειτα από 9 μήνες παραμονής στο σκοτεινό περιβάλλον της μήτρας; Θέλετε να μάθετε τι είναι αυτό που κάνει τα νήπια να προσκολλώνται τόσο έντονα στη μητέρα τους και γιατί αλλάζουν διάθεση μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα;
 
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια κοπέλα. Τώρα τι την έπιασε και πήγε κι έγινε μάνα, ο Θεός κι η ψυχή της. Υπάρχει σχετικό τραγούδι για την περίπτωσή της, ο ύμνος της κακομοίρας, η περίφημη Μαίρη Παναγιωταρά του Κηλαηδόνη.
 
Αντλώντας πληροφορίες από τις εμπειρίες ζωής εκατοντάδων γυναικών που έγιναν μητέρες και κατάφεραν με επιτυχία να ζήσουν με το κλάμα του μωρού τους, το "Όταν κλαίει ένα μωρό" δίνει πραγματικά θάρρος και πρακτικές συμβουλές σε όλους τους γονείς που προσπαθούν να κάνουν ό,τι μπορούν για το ζωηρό μωρό τους.
 
Το Άσε με Ήσυχη συνδυάζει τις επαγγελματικές εμπειρίες και τις προσωπικές απόψεις 70 και πλέον γυναικών που κατάφεραν να πραγματοποιήσουν με επιτυχία τη μετάβαση από το σπίτι και την οικογένεια στην αγορά εργασίας.
Περιλαμβάνει συμβουλές από εργαζόμενες και συμβούλους στελέχωσης εταιρειών, που θα σας προσφέρουν τη βοήθεια που χρειάζεστε.
 
Η Τέσα περνάει μια χαρά, μόνο που δεν το ξέρει. Χωρίς υποχρεώσεις και δεσμεύσεις, η μόνη της έγνοια είναι οι φίλοι της και τα βαφτιστήρια της. Αλλά δεν είναι ευχαριστημένη. Ονειρεύεται το γάμο, τη μητρότητα τον παράδεισο.
 
Για τη Λούσι Σουίνι η μητρότητα δεν είναι ακριβώς ένα ροζ συννεφάκι στον καταγάλανο ουρανό. Δεν μπορεί να θυμηθεί πλέον πότε ήταν η τελευταία φορά που τα άπλυτα ρούχα δεν ξεπερνούσαν το ένα μέτρο ύψος, πότε έκανε σεξ με τον άντρα της και πότε έτρεξε στο σχολείο να μαζέψει τα παιδιά ντυμένη με... κανονικά ρούχα.
 
Πώς σκέφτεται το μωρό σας; Πώς αρχίζει να καταλαβαίνει τον κόσμο γύρω του; Πώς αρχίζει η επικοινωνία;
Oι γονείς θέλουν να καταλαβαίνουν τα μωρά τους και τα μικρά έχουν ανάγκη από αυτή την κατανόηση.
 
Η σημασία του παιχνιδιού για τα μωρά και τα παιδιά είναι ανεκτίμητη καθώς αποτελεί τη βάση για τη μάθηση και φυσικά οι πρώτοι και καλύτεροι σύντροφοι στο παιχνίδι είστε εσείς, οι γονείς τους.
Οι διασκευαστικές δραστηριότητες που περιέχονται στο βιβλίο αυτό στοχεύουν στη σωστή και ολοκληρωμένη ανάπτυξη του παιδιού σας.

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki