Σελίδες

Friday, 21 November 2008

Σήμερα είναι της Παναγίας

Σήμερα είναι της Παναγίας μας. Της πιο γλυκιάς και οικείας μορφής για όλους μας.
Σαν σήμερα, όταν έγινε τριών ετών, οι γονείς της την οδήγησαν στην εκκλησία. Αυτή η είσοδος της Μαρίας στο ναό ονομάστηκε «Εισόδια της Θεοτόκου».
Μεγάλη η Χάρη Της. Να μας βοηθάει.
Τα Εισόδια της Παναγίας, Εμμανουήλ Πανσέληνος,
Άγιον Όρος, Πρωτάτο

Με την ευκαιρία θα ήθελα να πω τα εξής:
Εκείνο που με ενοχλεί περισσότερο, που με γεμίζει λύπη, είναι όταν βρίζουμε την Παναγία.
Με πειράζει να ακούω να βρίζουν τους Αγίους μας, ή τους Αγίους της όποιας θρησκείας, τα ιερά και τα όσια οποιουδήποτε, αλλά για την Παναγία μας ειδικά, μου φαίνεται άδικο, απαράδεκτο και έκφραση ακραίας αχαριστίας και θα εξηγήσω γιατί.
Δεν υπάρχει άνθρωπος θρήσκος ή άθρησκος που σε πολύ δύσκολη στιγμή, όταν είναι σε κίνδυνο, αγαπημένο του πρόσωπο ή ο ίδιος να μην πει: «Παναγία μου!!».
Βγαίνει αυθόρμητα από το στόμα όλων μας, αυτή η κραυγή, η παράκληση, η προσευχή: «Παναγιά μου!». Το αίτημα, δηλαδή, στη δύσκολη στιγμή να βοηθήσει.
Είναι η πιο σύντομη προσευχή: «Παναγιά μου!!»
Και η πιο ουσιαστική, επειδή είναι έμφυτη στον καθένα μας και βγαίνει σαν ανάσα: «Παναγιά μου!!».
Το δικό της όνομα έρχεται πρώτο στα χείλη μας. Κι αυτό σημαίνει ότι τη θεωρούμε δίπλα μας, μάνα και αδελφή μας. Ένα από τα πιο αγαπημένα πρόσωπα στον Έλληνα.
Από τη άλλη μεριά, η φοβερή ευκολία με την όποια βλαστημάμε στο όνομα της με κάνει να αγανακτώ.
Δεν είναι δυνατόν από στιγμή σε στιγμή η προσευχή μας να εναλλάσσεται με την βλαστήμια. Από το «βοήθα, Πανάγια μου», τόσο εύκολα και αβασάνιστα να πέφτουμε στην ύβρη!
Είμαι βέβαιος ότι, εάν ήταν φανερή σαν παρουσία, κανείς μα κανείς μας δεν θα διανοούνταν να μιλήσει σε βάρος της. Τουλάχιστον δεν είναι πρέπον, ούτε ευγενικό.
Γιατί αυτό είναι η βλαστήμια: μιλάμε σε βάρος της και με της πιο ακατονόμαστες εκφράσεις. Βρίζουν τη μάνα μας και μπορούμε να κάνουμε φόνο, ενώ εδώ με μια απίστευτη, επιπόλαια ευκολία αμολάμε ό,τι να ‘ναι.
Μα τι άλλο είναι η Παναγιά μας, παρά η μάνα μας. Και δεν πείραξε κανένα, ποτέ. Κι αν ακόμα τη βρίσεις πάλι «Παναγιά μου» θα πεις.

Κόφτε την επιτέλους αυτή τη συνήθεια…

Νόμος Lanzarote

Βαρύτατες οι ποινές για παιδική πορνογραφία και σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων

Πολυετείς καθείρξεις. Προστασία μαρτύρων. Δίκες-εξπρές                            «EΘΝΟΣONLINE» 20/11/2008

Πολύ αυστηρότερο αλλά και αποτελεσματικότερο γίνεται το νομοθετικό πλαίσιο που θα αντιμετωπίζει το παθολογικό φαινόμενο της παιδικής πορνογραφίας, καθώς επίσης και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακομεταχείρισης των παιδιών, μετά τις ανησυχητικές διαστάσεις που προσέλαβε τα τελευταία χρόνια.
Ενσωματώνοντας στην ελληνική νομοθεσία Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σ. Χατζηγάκης καταθέτει νομοσχέδιο που αυστηροποιεί το ποινικό οπλοστάσιο με πολυετείς καθείρξεις, ποινικοποιεί την προσέλκυση παιδιών για σεξουαλικούς λόγους («grooming») μέσω Διαδικτύου ή κινητών τηλεφώνων, προβλέπει δίκες-εξπρές και προστασία μαρτύρων, καταχωρίζει σε ειδική βάση δεδομένων της Αστυνομίας στοιχεία DNA των αμετάκλητα καταδικασμένων για τέτοια ειδεχθή εγκλήματα.

Σε συμμόρφωση προς τη σχετική σύμβαση που είχε υπογραφεί πέρυσι στο Λανζαρότε της Ισπανίας, το νομοσχέδιο ανοίγει τον δρόμο για εκπόνηση προγραμμάτων που θα ευαισθητοποιήσουν και θα εκπαιδεύσουν στη σχετική θεματολογία, καθιερώνοντας προγράμματα ενημέρωσης και προστασίας των παιδιών που θα γίνουν στα σχολεία.
Παράλληλα επιτρέπεται σε μια σειρά επαγγελματιών που δεσμεύονται από επαγγελματικό καθήκον εχεμύθειας (όπως ιατροί, ψυχίατροι, δικηγόροι) να υποβάλλουν αναφορές στις αρμόδιες Αρχές, όταν αντιλαμβάνονται στοιχεία πιθανής σεξουαλικής εκμετάλλευσης ή κακοποίησης παιδιών.
Οσοι καταδικάστηκαν ή διώκονται για τέτοιες πράξεις απαγορεύεται να ασκήσουν οποιοδήποτε επάγγελμα τους φέρνει σε επαφή με παιδιά, ενώ στις εγκληματολογικές υπηρεσίες θα κρατούνται στοιχεία ταυτότητας και γενετικού προφίλ (DNA) όλων των αμετάκλητα καταδικασμένων.

Σε περίπτωση που ο δράστης αποφυλακίζεται ή παίρνει άδεια από τις φυλακές θα ειδοποιείται υποχρεωτικά η οικογένεια του θύματος. Η πρωτοβάθμια δίκη θα γίνεται το πολύ σε 6 μήνες από την παραπομπή των κατηγορουμένων και σε δεύτερο βαθμό το πολύ σε 4 μήνες από την άσκηση της έφεσης.
Στη λήψη προστατευτικών μέτρων και παροχής βοήθειας προς τα θύματα, προβλέπεται γραμμή άμεσης βοήθειας μέσω τηλεφώνου, Διαδικτύου κ.λπ., αλλά και συνδρομή για τη σωματική και ψυχοκοινωνική αποκατάσταση των παιδιών θυμάτων, καθώς και ψυχολογική υποστήριξη στα κοντινά τους πρόσωπα.
Στο ποινικό οπλοστάσιο προβλέπεται φυλάκιση 2 έως 5 ετών για όποιον ενήλικο αποκτά μέσω Διαδικτύου (ή με άλλο μέσο επικοινωνίας) επαφή με ανήλικο μικρότερο των 15 ετών και με χειρονομίες ή προτάσεις ασελγείς προσβάλλει την αξιοπρέπειά του στο πεδίο της γενετήσιας ζωής του.
Ποινή κάθειρξης 10 έως 20 ετών αντιμετωπίζει ο δράστης του αδικήματος της κατάχρησης σε ασέλγεια, όταν ο παθών είναι ανήλικος.
Στο έγκλημα της πορνογραφίας, αυξάνεται από τα 10 στα 15 έτη το ηλικιακό όριο του θύματος, όταν επιβάλλεται αυστηρότερη ποινή, προκειμένου να υπάρξουν μεγαλύτερη αποτροπή από τη διάπραξη του αδικήματος και προστασία σε μεγαλύτερο φάσμα ηλικιών.
Για πρώτη φορά ποινικοποιείται η σεξουαλική προσέλκυση παιδιών μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας (Διαδίκτυο, κινητά, που χρησιμοποιούνται πολύ από τα παιδιά) και προβλέπονται ποινές φυλάκισης και χρηματικές ποινές 50.000 έως 200.000 ευρώ.
Με φυλάκιση 2-5 ετών τιμωρείται όποιος εξωθεί ανήλικο μικρότερο των 15 ετών να παρίσταται σε ασελγή μεταξύ άλλων πράξη, ενώ προβλέπεται ότι δεν τιμωρούνται οι ασελγείς πράξεις μεταξύ ανηλίκων κάτω των 15 ετών, εκτός εάν η μεταξύ τους διαφορά ηλικίας είναι μεγαλύτερη των 3 ετών, οπότε επιβάλλονται μόνο αναμορφωτικά ή θεραπευτικά μέτρα.

ΑΛ. ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ


Πέρυσι
Φακέλωμα παιδεραστών από την ΕΕ                                ΤΟ ΒΗΜΑonline 26/10/2007
Πανευρωπαϊκό ηλεκτρονικό φακέλωμα των παιδεραστών προβλέπει η νέα σύμβαση που υπεγράφη χθες στο Λανζαρότε της Ισπανίας από τους ευρωπαίους υπουργούς Δικαιοσύνης και σύντομα αναμένεται να γίνει νόμος του ελληνικού κράτους, όπως δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σ.Χατζηγάκης. Οι ευρωπαίοι υπουργοί Δικαιοσύνης αποφάσισαν τη δημιουργία πανευρωπαϊκού μητρώου εγκληματιών σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακομεταχείρισης παιδιών, στο οποίο θα καταγράφονται όλα τα προσωπικά δεδομένα (ονοματεπώνυμο, επάγγελμα, τόπος διαμονής κτλ. 


Φέτος
Χτές 20-11-2008 κατατέθηκε στην Βουλή το νομοσχέδιο
Άντε, άντε ... κουνηθείτε. Δεν αντέχουν άλλο τα παιδιά.


Σχετικά: