Tuesday 24 February 2009

Βρετανία: «Πάνω από 700.000 έχουν πρόσβαση σε παιδική πορνογραφία»

Χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση σε ιστοσελίδες με παιδική πορνογραφία παρά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης να λάβει μέτρα, ανακοίνωσαν βρετανικές οργανώσεις για τα παιδιά τη Δευτέρα.
 
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο Συνασπισμός των Φιλανθρωπικών Οργανώσεων για τα Παιδιά και την Ασφάλεια στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ (CHIS), στον οποίον ανήκουν οργανώσεις για το παιδί όπως οι Barnardo's, Action for Children και NSPCC, ανακοίνωσε ότι για το γεγονός ευθύνονται κάποιοι παροχείς υπηρεσιών ΙΝΤΕΡΝΕΤ που εξακολουθούν να δίνουν άδεια σε τέτοιες ιστοσελίδες.

Σημειώνεται ότι το 2006, το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι με βάση την κυβερνητική πολιτική θα θεσπιζόταν ένας μηχανισμός ο οποίος θα απαγόρευε την πρόσβαση σε εικόνες παιδικής πορνογραφίας μέχρι το τέλος του 2007.

Τον περασμένο Ιούνιο, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το 95% των χρηστών του διαδικτύου καλύπτονταν από τη νέα πολιτική, αλλά στις αρχές του μήνα ο υπουργός Εσωτερικών Άλαν Κάμπελ δήλωσε στο κοινοβούλιο ότι δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο για το εναπομείναν 5%.

Αυτό όμως σημαίνει ότι πάνω από 700.000 χρήστες εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση σε παράνομες ιστοσελίδες με παιδική πορνογραφία.
 
 πηγή: GreekWorldNews

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki