Σελίδες

Monday, 19 January 2009

Το μνημόσυνο του 15χρονου Αλέξανδρου: «Δικαιώστε με»

Το μνημόσυνο του 15χρονου Αλέξη: 
«Δικαιώστε με»
 
«Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος. 
Ετών 15. 
Δολοφονήθηκε 6 Δεκεμβρίου 2008»
γράφει η γρανιτένια πλάκα με τη φωτογραφία του αδικοχαμένου Αλέξη που είναι τοποθετημένη πάνω στο μνήμα.
Σε μια άλλη πλάκα η οικογένεια ζήτησε να χαραχτούν μερικοί στίχοι από τον «Άμλετ» του Σαίξπηρ. 
«...Δικαιώστε με
Πείτε για μένα
Προπάντων στους ανύποπτους
Σε εκείνους που δεν ξέρουν
Οι φίλοι μου με ’λεγαν πρίγκιπα
Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι το όνομά μου 
θα επικρατούσε τόσο πολύ στον κόσμο 
Αυτοί οι πρίγκιπες πεθαίνουν αθώοι, 
δολοφονημένοι σε μάχες που δεν δόθηκαν ποτέ».

Στις 11.30 το πρωί της Κυριακής και ενώ στο ναό του νεκροταφείου Παλαιού Φαλήρου γινόταν η επιμνημόσυνη δέηση για τη συμπλήρωση σαράντα ημερών από τον άδικο θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, στους γύρω δρόμους επικρατούσε απόλυτη ηρεμία. Μετά από επιθυμία της οικογένειας οι αστυνομικοί απουσίαζαν, ώστε να μην επαναληφθούν επεισόδια ανάλογα με εκείνα που σημειώθηκαν στην κηδεία. Το μνημόσυνο τελέστηκε σε στενό κύκλο, ενώ ρητή ήταν και η «εντολή» της οικογένειας προς τα τηλεοπτικά συνεργεία: «Να μην μπει κανείς μέσα μέχρι να φύγουν όλοι». 

Στη χθεσινή τελετή παρόντες ήταν μόνο συγγενείς, άτομα από το φιλικό περιβάλλον της οικογένειας, φίλοι του Αλέξη και πολλά νέα παιδιά που θέλησαν να προσευχηθούν μαζί για την ανάπαυση της ψυχής του και να αφήσουν ένα λευκό λουλούδι στον τάφο του. Αντίθετα με ό,τι έγινε στην κηδεία, μικρή ήταν η παρουσία στο μνημόσυνο ατόμων που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Αυτοί οι λίγοι που κατευθύνθηκαν μαζί με το συγκεντρωμένο πλήθος στο μνήμα του 15χρονου φώναξαν συνθήματα όπως «Αθάνατος» και ζήτησαν την τιμωρία των υπευθύνων. 

Στηριζόμενη στον ώμο του πρώην συζύγου της, η μητέρα του Αλέξη δεν σταμάτησε ούτε ένα λεπτό να κλαίει. Το ίδιο και ο τραγικός πατέρας, που έδειχνε να μην πιστεύει ότι έχασε τον μονάκριβό γιο του. Ιδιαίτερα τη στιγμή που ο Αρμένιος ιερέας έψαλλε το τρισάγιο στη μνήμη του Αλέξη η μητέρα ένωσε τις παλάμες της και προσευχήθηκε για τον πολυαγαπημένο της. Η πιο φορτισμένη συγκινησιακά στιγμή όμως, ήταν όταν η φωνή της γιαγιάς του πρόωρα χαμένου Αλέξη «υψώθηκε» στον ουρανό. Οι καρδιές των παρισταμένων ράγισαν όταν ζήτησε από τον Θεό να κάνει τον Αλέξη φύλακα άγγελο της νεολαίας που θα «φωτίζει» τα βήματά τους και να μην πάει χαμένη η «θυσία» του εγγονού της. «Από τα οκτώ μου χρόνια δεν είχα χάσει ποτέ την πίστη μου στον Θεό», είπε και δεν έμεινε μάτι που να μη βουρκώσει.


Μετά το μνημόσυνο η οικογένεια μαζί με τους συγγενείς κατευθύνθηκαν στο καφενείο του κοιμητηρίου, απαγορεύοντας την είσοδο στις κάμερες και στους δημοσιογράφους.

Κωνσταντίνα Κούνεβα - Θύμα ενός εργασιακού Μεσαίωνα;

Βιτριόλι!

Τα μεσάνυχτα της 22ας Δεκεμβρίου 2008, η 44χρονη κ. Κωνσταντίνα Κούνεβα επέστρεφε στο σπίτι της, στα Άνω Πετράλωνα, από τη δουλειά, όταν δύο άγνωστοι που βρίσκονταν σε αυτοκίνητο την περιέλουσαν με βιτριόλι.
Έχει χάσει ήδη το ένα της μάτι και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Επικοινωνεί με χαρτάκια, καθώς έχουν υποστεί βλάβη και οι φωνητικές της χορδές.

Για περισσότερα δείτε το video
.
ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ  :(((

Αναδοχή - Υιοθεσία - Προστασία του παιδιού


Σε επικοινωνία που είχαμε με την κ. Μπάτρα μας γνωστοποιήθηκε ότι:
η είσοδος είναι ελευθερη

================== 

2021

Ο θεσμός της αναδοχής στην ελληνική νομοθεσία ρυθμίζεται κυρίως πλέον από τον νόμο 4538 (ΦΕΚ Α΄ 85/16.5.2018) “Μέτρα για την προώθηση των Θεσμών της Αναδοχής και Υιοθεσίας και άλλες διατάξεις”. Το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Καβάλας είναι ένας από τους κύριους δημόσιους φορείς παιδικής προστασίας που υλοποιεί προγράμματα αναδοχής. Στόχος της διαδικασίας του θεσμού της αναδοχής είναι να καλλιεργήσει δεσμούς ασφάλειας και εμπιστοσύνης και να παρέχει το κατάλληλο έδαφος για την υγιή σωματική και ψυχική ανάπτυξη του παιδιού. Οι ανάδοχοι γονείς αναλαμβάνουν την πραγματική φροντίδα και διαπαιδαγώγηση του παιδιού, την αγάπη, τη στοργή και την ασφάλεια που χρειάζεται. Οι ανάδοχοι γονείς είναι συνεργάτες του παραρτήματος και στο ρόλο τους υποστηρίζονται από ομάδα ειδικών (κοινωνικό λειτουργό, ψυχολόγο κ.α.). Το παιδί δεν ανήκει νομικά στους ανάδοχους γονείς, χωρίς να αποκλείεται η υιοθεσία του από αυτούς ως εξέλιξη της σχέσης τους ή η μετέπειτα ανάληψη της επιμέλειας του παιδιού από αυτούς. Επίσης, είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι το ανήλικο παιδί που τοποθετείται σε ανάδοχη οικογένεια μπορεί να επιστρέψει, ανά πάσα στιγμή, στη βιολογική του οικογένεια ύστερα από δικαστική απόφαση. Το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού καθ’ όλη τη χρονική διάρκεια της αναδοχής, διατηρεί την επιμέλεια ή γονική μέριμνα του συγκεκριμένου παιδιού, που του έχει ανατεθεί από τον αρμόδιο φορέα.

Όταν ολοκληρωθεί η προεργασία της αναδοχής, προκειμένου να τοποθετηθεί το παιδί στην ανάδοχη οικογένεια, συνάπτεται και υπογράφεται μεταξύ των αναδόχων γονέων και του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού το «Συμφωνητικό Αναδοχής» που ορίζει αναλυτικά τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των δύο μερών.

Τα συμβόλαια αναδοχής είναι ετήσια και ανανεώνονται κάθε φορά μετά από συνεργασία με το παράρτημα.

Η αναδοχή επιδιώκεται να είναι μακροπρόθεσμη, με απώτερο στόχο το συμφέρον του παιδιού. ‘Ένα παιδί μπορεί να μείνει στην ανάδοχη οικογένεια ακόμη και μετά την ενηλικίωσή του.

Μία αναδοχή μπορεί μετά από διετή ανανέωση, αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις και πρόκειται για το συμφέρον του παιδιού να εξελιχθεί σε υιοθεσία μετά από δικαστική πράξη.

Συνέχεια και με αίτηση