Σελίδες

Thursday, 4 March 2010

Παιδιά - εργάτες στην Apple! Εκμετάλλευση χωρίς όρια!

Παντού τελικά γίνονται τα απίστευτα!
Το χρήμα είναι πάνω από όλα και αυτό έχει άσχημες συνέπειες...
Τον περασμένο χρόνο βρέθηκαν τουλάχιστον 11 παιδιά 15 ετών σε 3 εργοστάσια με τα οποία συνεργάζεται η Apple. Το γεγονός έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και η ίδια η εταιρεία το παραδέχτηκε μετά από έρευνα που έκανε. 
Τα πράγματα ευτυχώς αλλάζουν και οι υπεύθυνοι της Apple ζητούν να μάθουν με ποιον τρόπο μπήκαν τα παιδιά στο εργοστάσιο. Ζητούν επίσης να αλλάξει ο τρόπος πρόσληψης για να βεβαιωθεί ότι δε θα γίνει ξανά κάτι τέτοιο στο μέλλον. 
Η Apple δεν έδωσε στοιχεία για το σε ποια εργοστάσια ακριβώς βρέθηκαν οι ανήλικοι αλλά είναι γνωστό ότι συνεργάζεται με εργοστάσια σε Κίνα, Ταίβάν, Σιγκαπούρη, Φιλιππίνες κ.α
Η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι πλέον δεν υπάρχουν ανήλικοι εργαζόμενοι στα εργοστάσια αυτά και πως είτε τους έδιωξαν είτε μεγάλωσαν και ενηλικιώθηκαν πια. 
Τι να πει κανείς; Θα πρέπει να υπάρχει μεγάλη προσοχή σε κάτι τέτοια σοβαρά θέματα.
Δημοσίευση από Sportime.gr

Η ΑΦΡΙΚΗ ΕΝΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΟΜΥΕΛΙΤΙΔΑ

Θα εμβολιαστούν 85 εκατομμύρια παιδιά σε 19 χώρες

Ντακάρ / Μπράζαβιλ, 4 Μαρτίου 2010 - Πάνω από 85 εκατομμύρια παιδιά κάτω των 5 ετών θα εμβολιαστούν κατά της πολιομυελίτιδας σε 19 χώρες της Δυτικής και Κεντρικής Αφρικής με μια υποδειγματική συνεργασία που ξεπερνά τα εθνικά σύνορα με στόχο να ανακόψει ένα ξέσπασμα πολιομυελίτιδας που έχει διαρκέσει ένα χρόνο.

Εννέα χώρες στη Δυτική και Κεντρική Αφρική - Μπουρκίνα Φάσο, Καμερούν, Τσαντ, Γουινέα, Λιβερία, Μαλί, Μαυριτανία, Σενεγάλη και Σιέρα Λεόνε - έχουν ενεργά ξεσπάσματα πολιομυελίτιδας (δηλαδή κρούσματα της νόσου μέσα στους προηγούμενους έξι μήνες).

Η εκστρατεία ξεκινά στις 6 Μαρτίου τόσο στις χώρες αυτές όσο και στις: Νιγηρία, Γκάνα, Μπενίν, Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία, Γκάμπια, Πράσινο Ακρωτήρι και Γουινέα Μπισό. Ο Νίγηρας, το Τόγκο και η Ακτή Ελεφαντοστού θα ακολουθήσουν λίγο αργότερα εξαιτίας πολιτικών μεταβολών ή εκλογών.

Πάνω από 400.000 εθελοντές και υγειονομικοί υπάλληλοι θα συμμετάσχουν στην εκστρατεία, που είναι μέρος μιας συνεχιζόμενης αντίδρασης στην επιδημία, που εξαπλώθηκε πρώτα από την ενδημική στη νόσο Νιγηρία, στις καθαρές από πολιομυελίτιδα γειτονικές της χώρες το 2008 και εξακολουθεί να αφήνει παράλυτα παιδιά στη Δυτική και Κεντρική Αφρική.

Προηγούμενες εκστρατείες το 2009 δεν πέτυχαν να ανακόψουν τελείως τα κρούσματα της νόσου. Ο Περιφερειακός Διευθυντής της UNICEF για την Δυτική και Κεντρική Αφρική, Δρ. Τζιανφράνκο Ροτιλιάνο επεσήμανε πως με καλύτερη κάλυψη που δεν θα αφήσει κανένα παιδί ανεμβολίαστο, οι εκστρατείες αυτές μπορούν να επιτύχουν το στόχο να καταστεί η περιοχή της Δυτικής και Κεντρικής Αφρικής ελεύθερη από πολιομυελίτιδα.

Η εκστρατεία θα επαναληφθεί στις 24 Απριλίου στις ίδιες 19 χώρες. Στο μεταξύ, παιδιά στις έξι χώρες με τα πιο πρόσφατα κρούσματα, δηλαδή Μπουρκίνα Φάσο, Γουινέα, Λιβερία, Μαυριτανία, Σενεγάλη και Σιέρα Λεόνε, θα λάβουν μια επιπρόσθετη δόση στις 26 Μαρτίου.

Δύο σταγόνες του εμβολίου που χορηγείται από το στόμα θα δοθούν σε κάθε παιδί, πόρτα-πόρτα σε κάθε οικία και στις 19 χώρες. Ένας στρατός από εθελοντές και υγειονομικούς υπαλλήλους θα εργασθούν μέχρι και 12 ώρες κάθε μέρα, ταξιδεύοντας με τα πόδια και με ποδήλατα, με μηχανές, αυτοκίνητα και βάρκες, συχνά κάτω από πολύ δυσχερείς συνθήκες. Κάθε ομάδα εμβολιασμού θα έχει τα εμβόλια μέσα σε ειδικά δοχεία μεταφοράς με πάγο, ώστε να παραμένουν κάτω από την οριακή θερμοκρασία των 8 βαθμών Κελσίου.

Κατά μεγάλο μέρος η γιγάντια αυτή επιχείρηση γίνεται δυνατή χάρη στην έκτακτη χρηματοδότηση με 30 εκατομμύρια δολάρια από το Διεθνές Ρόταρυ, ένα μεγάλο εταίρο της Κοινής Πρωτοβουλίας για την Εξάλειψη της Πολιομυελίτιδας όπου συμμετέχουν επίσης εκτός από τη UNICEF, Εθνικές Κυβερνήσεις, η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας και το Αμερικανικό CDC. Επίσης, τα Υπουργεία Υγείας των χωρών θα υποστηριχθούν, μεταξύ άλλων, από σημαντικούς συνεργάτες όπως η Διεθνής Ομοσπονδία του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου με εκατοντάδες εθελοντές τους.


Αθήνα, 4 Μαρτίου 2010

Amflora: Γενετικά τροποποιημένη ποικιλία πατάτας από την Κομισιόν - Πατάτα: Η αγαπημένη μικρών και μεγάλων

Έντονες αντιδράσεις από τους Ευρωπαίους Οικολόγους και την Greenpeace.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε χθες να επιτρέψει την καλλιέργεια στην κοινοτική Ευρώπη μίας γενετικά τροποποιημένης ποικιλίας πατάτας, της Αμφλόραπου είναι προϊόν της γερμανικής εταιρείας BASF, παρά τις σοβαρές επιφυλάξεις στους κόλπους της Κομισιόν για τα μεταλλαγμένα τρόφιμα, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις οικολογικών οργανώσεων.

Το άμυλο της πατάτας Amflora (προορίζεται μόνο για ζωοτροφή) περιέχει αμυλοπηκτίνη, που χρησιμοποιείται στην κατασκευή του μπετόν... (φωτ. ΑΠΕ)
για περισσότερα στο Πράσινο χαμομηλάκι


Η θρεπτική αξία της πατάτας

Η πατάτα είναι μια πλούσια φυσική πηγή σε πολλά θρεπτικά συστατικά που ξεχωρίζει για τη μεγάλη διατροφική και της αξία.
Η πατάτα είναι ένα κηπευτικό που αποτελείται από 80% νερό και 20% περίπου ξηρή ουσία.
Συγκεκριμένα, στα 100 γραμμάρια περιέχει 18 γραμμάρια υδατάνθρακες, 2 γραμμάρια πρωτεΐνη, 0,1 γραμμάρια λίπους, 1-3 γραμμάρια φυτικές ίνες, βιταμίνες B και C και ανόργανα άλατα ασβεστίου, φωσφόρου, σιδήρου, καλίου και νατρίου.
Μια μέτρια πατάτα περιέχει 0,11 μικρο-γραμμάρια θειαμίνη, 0,20 μικρογραμμάρια πυριδοξίνη και 1,4 μικρογραμμάρια Νιασίνη.
Όταν η πατάτα τρώγεται με τη φλούδα της είναι καλή πηγή σε φυτικές ίνες που έχουν ευεργετικές ιδιότητες στον οργανισμό.
Σήμερα με τις νέες τάσεις της υγιεινής διατροφής που έχουν σαν πρότυπο την παραδοσιακή μας «Μεσογειακή Δίαιτα» η πατάτα όπως και τα λαχανικά, βρίσκονται στη βάση της δομής της Πυραμίδας τα οποία συστήνονται να καταναλώνονται καθημερινά.