Υλικά:
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 ποτήρι του τσαγιού ζάχαρη
- 1 ποτήρι του τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
- μισό νεροπότηρο και λίγο παραπάνω ελαιόλαδο. Συμπληρώνω νερό και όλο μαζί να είναι 3/4.
- 1 χούφτα σταφίδες (ή όσες θέλουμε)
- μισό φλυτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια
- 1 μήλο τριμμένο και δύο μήλα σε κομματάκια
- 1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ ή λικέρ
- 1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού κανέλα ή 2 κοφτά
- 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
- 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού σόδα φαγητού
Εκτέλεση:
Δουλεύουμε τα υλικά με το χέρι ( όχι στο μπλέντερ).
- Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο, τη σόδα και τα χτυπάμε με το σύρμα, με το οποίο χτυπάμε τα αυγά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Kατόπιν προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς.
- Μετά προσθέτουμε τα μήλα, τις σταφίδες, τα καρύδια, τα ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.