Σελίδες

Thursday, 16 June 2011

Μανούλα, δε θέλω να κοιμάμαι στο δωμάτιό μου
Tips for Helping Children Sleep in their Own Beds

Τα βήματα που θα ακολουθήσετε για να πάτε το παιδί σας στο κρεβάτι του και να κοιμηθεί μόνο του θα εξαρτηθεί από την ηλικία του και τους λόγους για τους οποίους δεν κοιμάται στο δωμάτιό του. Εάν το παιδί σας είναι ακόμα βρέφος, θα έχετε πιο εύκολο έργο για να μάθει να κοιμάται στο δωμάτιό του. Καθώς το παιδί σας μεγαλώνει και έχει συνηθίσει να κοιμάται με τους δύο γονείς ή με έναν από τους δύο θα είναι πιο δύσκολο.

«Είναι βράδυ και είναι ώρα
να κοιμηθείς στο κρεβάτι σου»
Αρχικά θα πρέπει να αισθάνεστε εσείς έτοιμοι. Θα πρέπει να είστε σταθεροί στην απόφασή σας και δε θα την αλλάξει όποια κι αν είναι η αντίδρασή του. Θα πρέπει το πρώτο διάστημα να έχετε υπομονή, επιμονή και αντοχή. Η διαδικασία αυτή μπορεί να σας πάρει από λίγες μέρες μέχρι κάποιες εβδομάδες. Εσείς όμως πρέπει να σκέφτεστε πάντα το στόχο σας «Να μάθετε το παιδί σας να κοιμάται μόνο του!».
1. Αν το παιδί σας βρίσκεται σε ηλικία που μπορεί να εκφράσει το λόγο που θέλει να κοιμάται μαζί σας, μπορείτε να το συζητήσετε μαζί του, να παίξετε με κούκλες ή φιγούρες που αντιπροσωπεύουν τα μέλη της οικογένειάς (σε διάφορες οικογενειακές καταστάσεις: γεύματα, πηγαίνοντας στο πάρκο, την οδήγηση στο αυτοκίνητο, τον ύπνο), να ζωγραφίσετε μαζί για να εκφράσει τυχόν φόβους ή ανησυχίες του.
2.  Αν το παιδί σας φοβάται τη διάρκεια της νύχτας, το σκοτάδι, να μείνει μόνο του, την ύπαρξη φαντασμάτων ή τεράτων στην ντουλάπα, δώστε του λύσεις να ξεπεράσει του φόβους του:
-  Αφήστε ένα μικρό φως αναμμένο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και βάλτε του δίπλα του και ένα φακό ή φανάρι που θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει αν νομίζει... 

Όταν μιλάω στο παιδί μου και δε με ακούει
25 Ways to Talk So Children will Listen

25 Ways to Talk So Children will Listen

A major part of discipline is learning how to talk with children. The way you talk to your child teaches him how to talk to others. Here are some talking tips we have learned with our children: 


Ένα σημαντικό κομμάτι της διαπαιδαγώγησης αφορά στο να μάθουμε πώς να επικοινωνούμε με τα παιδιά μας. Ορισμένοι τρόποι ώστε να επικοινωνήσετε αποτελεσματικότερα με τα παιδιά σας:

1. Επικοινωνήστε πριν δώσετε κατευθύνσεις
Προτού να δώσετε στο παιδί σας κατευθύνσεις, κοιτάξτε το στα μάτια ώστε να του τραβήξετε την προσοχή. Διδάξτε το πώς να εστιάζει την προσοχή του, λέγοντάς του πως χρειάζεται να σας παρακολουθεί με τα μάτια του, ή τα αυτιά του. Κάντε κι εσείς το ίδιο όταν παρακολουθείτε το παιδί σας, με τρόπο που να δηλώνει ότι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μαζί του και όχι να το ελέγξετε.
2. Απευθυνθείτε στο παιδί με το όνομά του

Ξεκινήστε το διάλογο λέγοντας το όνομά του, «Βασίλη, θα μπορούσες να…»
3. Παραμείνετε σύντομοι

Οι μεγάλες συζητήσεις γύρω από ένα μόνο θέμα δημιουργούν στα παιδιά την αίσθηση ότι δεν είστε απόλυτα σίγουροι γι’ αυτό που θέλετε να πείτε. Τα παιδιά πιστεύουν πως αν μπορούν να σας κάνουν να διαπραγματεύεστε τόση ώρα, μπορούν σας κάνει να αλλάξετε και γνώμη.
4. Παραμείνετε απλοί

Χρησιμοποιείστε μικρές προτάσεις με απλό λεξιλόγιο. Ακούστε πώς τα παιδιά επικοινωνούν μεταξύ τους και κρατείστε σημειώσεις. Όταν το παιδί σας σας κοιτάζει με απλανές,... 

Κακοποιούσε το τετράχρονο αγοράκι του
Child Abuse and Neglect

Η μάνα γνώριζε και από φόβο σιωπούσε.
Η δασκάλα κατήγγειλε.
 

Child Abuse and Neglect

Ένα τετράχρονο αγοράκι ινδικής υπηκοότητας κακοποιούνταν από τον 33χρονο «πατέρα» του, όπως προέκυψε την Τρίτη από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου και σύμφωνα με δημοσίευμα του goodnet.
Το μικρό αγοράκι διαπιστώθηκε από τη δασκάλα του, στο νηπιαγωγείο Σπηλίου, ότι έφερε στο σώμα του μώλωπες αλλά και εγκαύματα.

Η εκπαιδευτικός ειδοποίησε τις Αρχές που άμεσα επιλήφθηκαν και διαπίστωσαν ότι ο πατέρας του τετράχρονου, μεταξύ άλλων, προκαλούσε εγκαύματα στο σώμα του παιδιού με ζεστό κουτάλι.

Ο 33χρονος συνελήφθη, ενώ φαίνεται ότι η μητέρα του παιδιού παρ’ ότι γνώριζε για την κακοποίηση που δεχόταν το αγοράκι της, σιωπούσε υπό το φόβο των συνεπειών από τον σύζυγό της.

Ήδη οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου ενημέρωσαν τις αρμόδιες Κοινωνικές υπηρεσίες, ενώ ιδιώτης ψυχολόγος ανέλαβε να στηρίξει το τετράχρονο αγοράκι.


Ο «πατέρας» θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.

inout
Πηγή: Flashnews.gr

«Κάποτε θα 'ρθουν να σου πουν...»

«Υπερασπίσου το παιδί
γιατί αν γλιτώσει το παιδί
υπάρχει ελπίδα..»

(Η παρτιτούρα στο 3:08)
Σε μια κρυφή τσέπη ραμμένη στο τριμμένο ρούχο της ζωής σου, ραμμένη εσωτερικά στο πετσί σου, κρύβεις το Παιδί. 
Σ' όλο το ταξείδι, αυτό ζητούν να σου πάρουν, να το αφανίσουν, να στο στερήσουν. 
Πολλές φορές αυτό το κάνουν και τα παιδιά σου, τα έργα σου, τα επιτεύγματά σου, εσύ ο ίδιος. 
Αν δεν το δώσεις σε όλους αυτούς να το τσακίσουν, υπάρχει ελπίδα.
mpaso