Σελίδες

Friday, 5 August 2011

Δύο εκατομμύρια παιδιά και έφηβοι, ζουν στο όριο της φτώχειας στη Γερμανία!!!

H χώρα με τα λιγότερα παιδιά και εφήβους στην Ευρώπη είναι η Γερμανία. Μόνο το 16,5% του πληθυσμού των 81 εκ. κατοίκων είναι κάτω των 18 χρόνων, σύμφωνα με στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας που παρουσιάστηκαν σήμερα.

Όσο κι αν φαίνεται παράδοξο 1 στα 6 παιδιά
στη Γερμανία απειλείται από τη φτώχεια
Η Γερμανία εξακολουθεί να είναι η χώρα, στην οποία... γεννιούνται τα λιγότερα παιδιά στην Ευρώπη. Ανά 1.000 κατοίκους γεννήθηκαν το 2011 8,3 παιδιά, ενώ οι θάνατοι υπολογίζονται σε 10.5 ανά 1.000. Τα στατιστικά αυτά στοιχεία παρουσιάστηκαν σήμερα στο Βερολίνο από την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία με αφορμή την έκθεση για το «επίπεδο ζωής των παιδιών στη Γερμανία».
Σ΄ ολόκληρη την ΕΕ γεννήθηκαν πέρσι 5,4 εκ. παιδιά. Τα περισσότερα καταγράφονται όπως κάθε χρόνο στην Ιρλανδία, η οποία έρχεται πρώτη και με διαφορά από την επόμενη χώρα. Στην Ιρλανδία γεννιούνται 16,3 παιδιά ανά 1.000 κατοίκους. Την ίδια στιγμή όμως η Ιρλανδία παρουσιάζει και το υψηλότερο ποσοστό μετανάστευσης στην Ευρώπη. Στη δεύτερη θέση ως προς τις γεννήσεις ακολουθεί η Βρετανία με 13, η Γαλλία με 12,8, η Κύπρος με 12,4 και η Σουηδία με 12,3.
Στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης των γεννήσεων βρίσκονται εκτός από τη Γερμανία, η Λετονία με 8,6, η Ουγγαρία με 9, η Ιταλία, με 9,3, η Αυστρία με 9,4, η Πορτογαλία με 9,5 και η Μάλτα με 9,6. Στην Ελλάδα αντιστοιχούν 1,39 παιδιά ανά γυναίκα.
Όσο κι αν φαίνεται παράδοξο 1 στα 6 παιδιά στη Γερμανία απειλείται από τη φτώχεια, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας. Έτσι περίπου το 15% των περισσότερων από 13 εκ. παιδιών και εφήβων στη Γερμανία ζουν κοντά στο όριο της φτώχειας. Που σημαίνει ότι το καθαρό μηνιαίο εισόδημα των οικογενειών τους βρίσκεται κάτω από το όριο των 11.150 ευρώ το χρόνο.

Παρέσυραν 16χρονη μέσω Facebook και ανήρτησαν ημίγυμνες φωτογραφίες της στο διαδίκτυο

Συνελήφθη, σήμερα το πρωί στο σπίτι του στον Άγιο Στέφανο Αττικής, από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ένας 37χρονος ημεδαπός και αναζητείται μια αλλοδαπή, επαγγελματίας φωτογράφος, οι οποίοι φωτογράφισαν 16χρονη ανήλικη σε ημίγυμνες στάσεις και ανήρτησαν τις σχετικές φωτογραφίες της σε ιστοσελίδες του διαδικτύου. 


Κατηγορούνται και οι δύο για παιδική πορνογραφία που τελέστηκε μέσω του διαδικτύου.
Ειδικότερα, προ καιρού, ο πατέρας της 16χρονης κατήγγειλε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι οι υπεύθυνοι ιστοσελίδας του διαδικτύου είχαν προσεγγίσει την ανήλικη κόρη του και πέτυχαν, εκμεταλλευόμενοι τη νεαρή της ηλικία, να τη φωτογραφήσουν και να την κινηματογραφήσουν σε ημίγυμνες στάσεις. Όπως κατήγγειλε, την κόρη του προσέγγισε τον χειμώνα του 2010, ο 37χρονος ημεδαπός, μέσω γνωστής ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, ο οποίος μαζί με την αναζητούμενη αλλοδαπή φωτογράφο την οδήγησαν σε παραλιακό ξενοδοχείο.
Οι φωτογραφίες της ανήλικης αναρτήθηκαν σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο και αναδημοσιεύθηκαν σε αρκετές άλλες αναφέροντας παράλληλα και το ονοματεπώνυμό της.
Από την αστυνομική ηλεκτρονική έρευνα που ακολούθησε, καθώς και την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών που προκλήθηκε από σχετική εισαγγελική παραγγελία, εντοπίσθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας του 37χρονου ημεδαπού.
Στην έρευνα που διενεργήθηκε, σήμερα το πρωί στο σπίτι του στον Άγιο Στέφανο Αττικής, από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) σκληροί δίσκοι Η/Υ και ένας (1) φορητός Η/Υ, στους οποίους υπήρχαν αρχεία εικόνας από ημίγυμνες ή άσεμνες φωτογραφήσεις της ανήλικης.
Ο συλληφθείς 37χρονος, οδηγήθηκε σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος και τον παρέπεμψε στον Ανακριτή Αθηνών

vimaonline.gr

Το Ψωμί και η Ιστορία του - The History of Bread

Άσχετα από τον τρόπο ζωής του καθενός, το ψωμί είναι η υγιεινή επιλογή για μια ισορροπημένη διατροφή. 
Η ιστορία του ψωμιού είναι τόσο μεγάλη, όσο και η παρουσία σχεδόν του ανθρώπου πάνω στη γη. 

The History of Bread

Στην αρχαία Αίγυπτο με την ανατολή του πολιτισμού άρχισε να παρασκευάζεται και το ψωμί. Από την αρχή της ζωής στον πλανήτη μας, οι άνθρωποι έτρωγαν ωμούς τους δημητριακούς καρπούς, αργότερα έμαθαν να τούς καβουρδίζουν.
Το πρώτο αλεύρι δεν είχε καμιά ομοιότητα με το σημερινό. Ήταν αλεύρι από καβουρδισμένους ή αποξηραμένους σπόρους που είχαν τριφτεί ή κοπανιστεί ανάμεσα σε δυο λείες πείρες.
Αργότερα, έμαθαν να ανακατεύουν αυτό το πρωτόγονο αλεύρι με νερό και να παρασκευάζουν τούς πρώτους χυλούς που είναι οι πραγματικοί πρόγονοι του σημερινού ψωμιού. 
Στη συνέχεια έμαθαν να φτιάχνουν πιο πηχτούς χυλούς, τους οποίους έψηναν απευθείας στη φωτιά ή τούς άπλωναν μέσα σε πυρακτωμένους λίθους.
Τα πρώτα σκεύη που χρησιμοποιήθηκαν ήταν πήλινα ταψιά. 
Ο Ηρόδοτος αναφέρει ότι στην αρχαία Αίγυπτο το ψωμί ζυμωνόταν με τα πόδια, κάτι που... 

Το φαγητό που πετάμε...

Γνώριζες ότι παγκοσμίως τα μισά από τα τρόφιμα που παράγονται πετιούνται; 
Είναι σίγουρα εξοργιστικό, όταν το συνδυάζεις και με το γεγονός ότι 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι υποφέρουν από την πείνα.
«Μην πετάς το φαγητό σου… τα άλλα παιδάκια πεινάνε», έλεγαν σε όλους οι γιαγιάδες μας, όταν ήμασταν μικρά. 
Και πόσο δίκιο είχαν! 
Οι γυναίκες αυτές, έχοντας ανεπτυγμένο το ένστικτο της μαγειρικής οικονομίας, συνόψιζαν σε μια φράση, άθελα τους ίσως, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το παγκόσμιο σύστημα τροφίμων.

Οι αγρότες, οι παραγωγοί, οι εταιρίες τροφίμων, τα σούπερ μάρκετ, οι χώροι μαζικής εστίασης και οι καταναλωτές στην Ευρώπη και την Β. Αμερική, πετάνε πάνω από το 40% των τροφίμων που περνάνε από τα χέρια τους, μια ποσότητα αρκετά για να ταΐσει το τριπλάσιο τους πεινασμένους του πλανήτη. 

Γιατί συμβαίνει αυτό;
Αλυσίδα τροφοδοσίας
Αρχικά μεγάλο μέρος της παραγωγής τροφίμων πετιέται στο χωράφι. Πολλά φρούτα και λαχανικά «κόβονται» στον διαγωνισμό ομορφιάς!... 

Το ψωμί στη λαϊκή παράδοση

ΚΑΤΩ ΙΤΑΛΙΑ
Μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία για την ιστορία του ψωμιού λέγεται μέχρι σήμερα στην Κάτω Ιταλία, στην περιοχή της Καλαβρίας.

Το ψωμί από τότε θεωρείται δώρο της Παναγίας
«Κάποτε οι γυναίκες έφτιαχναν ψωμί καθημερινά αλλά το ψωμί αυτό δεν ήταν ωραία φουσκωμένο, όπως είναι σήμερα. Μόνο μια γυναίκα η Σίβυλλα έφτιαχνε το καλύτερο ψωμί αλλά φυσικά δεν έλεγε σε κανέναν το μυστικό της. 
Κάποτε η Παναγία, επειδή λυπήθηκε τις άλλες γυναίκες, επισκέφτηκε τη Σίβυλλα στο σπίτι της την ώρα που εκείνη ζύμωνε το ψωμί της ημέρας. 
Προσεκτικά, κατά τη διάρκεια της κουβέντας τους, πήρε ένα μικρό κομμάτι από το ζυμάρι και το έκρυψε ανάμεσα στις πτυχές των ρούχων της. Γρήγορα το πήγε στις άλλες γυναίκες, οι οποίες το χρησιμοποίησαν ως μαγιά και από τότε όλες οι γυναίκες έφτιαχναν ωραία φουσκωμένο ψωμί.
Το ψωμί από τότε θεωρείται δώρο της Παναγίας και κανένας δεν αρνείται προζύμι σε κανέναν, ακόμα και σε κάποιον που δεν  θεωρείται φίλος. Οι γυναίκες έχουν πάντοτε στο σπίτι τους φυλαγμένο λίγο ζυμάρι από το ψωμί της ημέρας για την περίπτωση που κάποιος χτυπήσει την πόρτα τους για να ζητήσει».
Μέχρι και σήμερα στην περιοχή της Καλαβρίας το ψωμί θεωρείται δώρο Θεού και κανένας δεν το αρνείται σε οποίον το ζητήσει και όσες γυναίκες ζυμώνουν κρατούν πάντοτε ένα κομμάτι από τη ζύμη σε ανάμνηση της δωρεάς αυτής.