Ένα πεντανόστιμο και χορταστικό τυρόψωμο,
που αποτελεί ιδανική λύση για ένα γρήγορο βραδινό γεύμα
(και όχι μόνο!!).
(και όχι μόνο!!).
Quick and Easy Cheese Bread
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 1/2 ποτήρι (νερού) νερό
- 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1/2 κιλού περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κουταλιές της σούπας πυρηνέλαιο ή σπορέλαιο (Το χαμομηλάκι βάζει ελαιόλαδο)
- 1 πρέζα αλάτι
- 200 γρ. φέτα
- 100 γρ. γραβιέρα ή γκούντα (προαιρετικά)
. .
Πως το κάνουμε:
* Ζεσταίνουμε σε μπρίκι το νερό (να μην κάψει)
* Αδειάζουμε λίγο από το χλιαρό νερό σε ένα μικρό μπολάκι στο οποίο προσθέτουμε τη μαγιά και το 1/2 κουταλάκι ζάχαρη και αφού ανακατέψουμε περιμένουμε 1-2 λεπτά να "ανεβεί" η μαγιά.
* Το υπόλοιπο νερό το τοποθετούμε στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε για τη συνταγή μας και προσθέτουμε το αλάτι και το λάδι.* Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο -λίγο το αλεύρι καθώς και τη μαγιά που έχει ήδη ανεβεί, ανακατεύοντας συνεχώς προσπαθώντας να επιτύχουμε ένα ζυμάρι πολύ πολύ μαλακό που να κολλάει στα χέρια.
* Αφήνουμε σκεπασμένο να ανεβεί για περίπου μισή ώρα με τρία τέταρτα.
* Μόλις είναι έτοιμο αδειάζουμε το υλικό σε δύο μακρόστενες φόρμες ή ένα στρόγγυλο ταψάκι (μεσαίο μέγεθος) το οποίο έχουμε αλείψει προηγουμένως με λίγο λάδι και προσθέτουμε τα 2/3 της ποσότητας τυριών.
* Διπλώνουμε το ζυμάρι ώστε να πάρει μέσα τα τυριά και το απλώνουμε ξανά στο ταψί ή στις φόρμες.
* Πασπαλίζουμε από πάνω με τα υπόλοιπα τυριά που έχουμε κρατήσει και
* Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς για περίπου 30 -35 λεπτά ή ωσότου ροδίσει καλά
Λίγα μυστικά ακόμα