Σελίδες

Wednesday, 19 December 2012

Συναισθηματικός εκβιασμός:
Οι επιπτώσεις του «είσαι κακό παιδί, δεν σ΄ αγαπώ»

Ο συναισθηματικός εκβιασμός σε ένα παιδί, όσο μικρός ή αθώος και αν μοιάζει, δεν μπορεί παρά να αποσταθεροποιήσει την ψυχολογία του και να του δημιουργήσει ανασφάλειες.

WHAT IS EMOTIONAL CHILD ABUSE?

Πολλές μαμάδες, πάνω στα νεύρα τους ή το άγχος τους επειδή το μικρό τους δεν τρώει όλο του το φαγητό ή επειδή δεν μαζεύει τα παιχνίδια του στο δωμάτιό του, καταλήγουν στο 'είσαι κακό παιδί, δεν σ' αγαπώ'. 
Όμως αυτή η ατάκα από μόνη της είναι λάθος. Γιατί πρόκειται για συναισθηματικό εκβιασμό από ένα πρόσωπο που για το παιδί είναι το Α και το Ω. Ο λόγος της ύπαρξής του. 


Έτσι, αν συνεχίσετε με αυτό τον τρόπο, το μόνο σίγουρο είναι πως θα μεγαλώσετε ένα ανασφαλές παιδί με πολλά απωθημένα και την πρόθεση να κάνει πάντα το σωστό –αυτό που θεωρείτε εσείς σωστό-, χωρίς όμως προηγουμένως να έχει βούληση και να αντιλαμβάνεται ποιο είναι το σωστό και το λάθος, ποιο είναι το δίκαιο και ποιο το άδικο για τον εαυτό του. 
Το καλύτερο είναι να συζητάτε με το παιδί για να του μαθαίνετε πού έκανε λάθος ώστε να μην το ξανακάνει. 
Πρέπει να θυμάστε πάντα ότι τα παιδιά δεν κάνουν τίποτα επίτηδες αλλά πάνω στην παιδική τους υπόσταση και έτσι δεν μπορεί να ζητάτε ευθύνες από ένα μικρό. 
Εκείνο που μπορείτε όμως να του μάθετε είναι να είναι σωστό και δίκαιο με τον εαυτό του και τους γύρω του, κάτι που επιτυγχάνεται μόνο με τη συζήτηση.
από mothersblog

Φοιτητές της Καλών Τεχνών ζωγραφίζουν και στηρίζουν
το Ειδικό Σχολείο για παιδιά με αυτισμό Πειραιά

Μια ομαδική έκθεση ζωγραφικής διοργανώνουν φοιτητές
της Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας
για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο
για τα παιδιά με Αυτισμό Πειραιά.
Είκοσι εννιά φοιτητές της Σχολής Καλών τεχνών ενώνουν τις ζωγραφικές τους δυνάμεις και εκθέτουν τα έργα τους προκειμένου να ενισχύσουν το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά.

Η έκθεση πραγματοποιείται 19-21-22 Δεκεμβρίου 2012 στο πολιτιστικό κέντρο «Κώστας Κωσταράκος», Θήρας και Μαντινείας, στα Καμίνια του Πειραιά.
 
 
Επιμέλεια έκθεσης: Ελένη ΖυμαράκηΏρες λειτουργίας: 18:00 – 22:00  
Τηλέφωνο: 210 – 4194373

Επίσημη συγγνώμη
για τις αναγκαστικές υιοθεσίες στην Αυστραλία

Επισήμως συγγνώμη επειδή ανάγκασε δεκάδες χιλιάδες μητέρες, πολλές από αυτές ανύπαντρες, να δώσουν για υιοθεσία τα παιδιά τους τις δεκαετίες του '50, του '60 και του '70, αποφάσισε να ζητήσει η Αυστραλία. Σύμφωνα με την υπουργό Δικαιοσύνης Νίκολα Ρόξον, η επίσημη συγγνώμη θα εκφραστεί ενώπιον του Κοινοβουλίου στις 21 Μαρτίου.

.
Ήδη, πριν από τη γέννησή τους τα παιδιά αυτά ήταν προορισμένα για υιοθεσία.

Έρευνα Κοινοβουλευτικής Επιτροπής αποκάλυψε τον περασμένο Μάρτιο πως περίπου 225.000 παιδιά απομακρύνθηκαν διά της βίας από τις μητέρες τους. Η Επιτροπή αποφάσισε, εκτός από την επίσημη συγγνώμη του κράτους, να δοθούν και αποζημιώσεις.

Η έρευνα συγκέντρωσε εκατοντάδες μαρτυρίες γυναικών και παιδιών των οποίων οι ζωές σημαδεύτηκαν από τους αναγκαστικούς χωρισμούς, που συνήθως οργάνωναν θρησκευτικές οργανώσεις. Τα περισσότερα περιστατικά καταγράφονται από το 1951 ως το 1975, σε μία Αυστραλία ιδιαίτερα συντηρητική εκείνη την εποχή.

Εξαιτίας της κοινωνικής πίεσης οι ανύπαντρες νεαρές γυναίκες που εγκυμονούσαν αναγκάζονταν να μετακομίσουν σε συγγενικά σπίτια ή σε εκκλησιαστικά ιδρύματα.
 
Ήδη, πριν από τη γέννησή τους τα παιδιά αυτά ήταν προορισμένα για υιοθεσία. Οι μητέρες ήταν υποχρεωμένες να δώσουν τη συγκατάθεσή τους, αφού η υιοθεσία ήταν κάτι το αναπόφευκτο. Αρκετές φορές ακόμα και οι υπογραφές τους είχαν πλαστογραφηθεί.
 
«Αποδείχθηκε πως η συγκατάθεση των μητέρων δεν δόθηκε με κανονικό τρόπο. Υπάρχουν αποδείξεις για εξαναγκασμό. Οι πιέσεις, οι πρακτικές αυτές και η πολιτική που εφαρμόστηκε τότε τραυμάτισε ανεπανόρθωτα τις ζωές των μητέρων, των πατέρων, των υιοθετημένων παιδιών και των οικογενειών» τόνισε η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ρέιτσελ Σιούερτ, παρουσιάζοντας την έκθεση στο Κοινοβούλιο.
 
Οι μητέρες και τα παιδιά δεν είχαν πρόσβαση στις πληροφορίες που τους αφορούσαν. Τα πιστοποιητικά γέννησης των παιδιών είχαν τα ονόματα των θετών γονιών γιατί οι αρχές εκτιμούσαν τότε πως έπρεπε να υπάρχει «απόλυτη εξάλειψη κάθε στοιχείου» για το καλό όλων των εμπλεκομένων.
από tvxs

Χριστούγεννα και παιχνίδι τα τελευταία 100 χρόνια!

Ήρθαν τα Χριστούγεννα…και όλα τα παιδιά περιμένουν με αγωνία ένα παιχνίδι..
Το παιχνίδι είναι ένας παγκόσμιος τρόπος επικοινωνίας των παιδιών και η έναρξη της σχέσης του παιδιού με το παιχνίδι συμπίπτει με την αρχή ύπαρξης του ανθρώπου.
Γυρίσαμε λοιπόν πίσω στη μηχανή του χρόνου για παιχνίδια και βρήκαμε εκείνα που ήταν δημοφιλή παγκοσμίως τα τελευταία 100 χρόνια…
.
.
 από ikidcenters