Friday 15 February 2013

Θύμα της οικονομικής κρίσης
και η ψυχική υγεία των παιδιών

Η κατάθλιψη στην οποία έχει περιέλθει η χώρα δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστα ούτε τα παιδιά, που εκδηλώνουν φοβίες, συμπτώματα άγχους και προβλήματα συμπεριφοράς.
.
Η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει ως επακόλουθο και την επιδείνωση της ποιότητας  υγείας των Ελλήνων, γεγονός που δυστυχώς δεν έχει λάβει τη δέουσα προσοχή ειδικότερα σε ότι αφορά τα προβλήματα παιδικής ψυχικής υγείας.
Αυτή τη φορά τα δυσάρεστα νέα έρχονται απο την Πάτρα και αφορούν παιδιά μικρής ηλικίας που δεν μένουν και αυτά ανεπηρέαστα απο την σύγχρονη κατάσταση που ζει η χώρα μας.  
Τα στοιχεία που βγάζει στο προσκήνιο το patrastimes.gr είναι ανησυχητικά καθώς σύμφωνα με τον διοικητή του  Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Παίδων, Ι. Γιαννακόπουλο, 122 παιδοψυχιατρικά περιστατικά σημειώθηκαν μέσα σε μόλις έναν μήνα, αυξάνοντας το ποσοστό των περιστατικών κατά 38% μέσα στα τελευταία δύο χρόνια.
Σύμφωνα με την διευθύντρια της παιδοψυχιατρικής κλινικής του Καραμανδανείου  Νοσοκομείου της Πάτρας  και υπεύθυνης του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου, Βιολέτα Σιγάλα, η κατάθλιψη στην οποία έχει περιέλθει η χώρα δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστα ούτε τα παιδιά, εκδηλώνοντας φοβίες, συμπτώματα άγχους και προβλήματα συμπεριφοράς.
Σημαντικός παράγοντας αποτελεί και η αδυναμία των γονέων να στηρίξουν ψυχολογικά τα παιδιά τους, αφού πασχίζουν και εκείνοι καθημερινά να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης.
Το Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο του Νοσοκομείου προσπαθεί να λειτουργήσει προληπτικά προς αποφυγήν τέτοιων περιστατικών, έχοντας ξεκινήσει ένα πρόγραμμα επισκέψεων στα σχολεία κάθε Δευτέρα.
Πηγή: socialpolicy

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki