½ φλ.σπορέλαιο 2 φλ.σιμιγδάλι ½ φλ.αμύγδαλα ξεφλουδισμένα 1 φλ.σταφιδάκια | |
Σιρόπι 4 ½ φλ. νερό 2 ½ φλ. ζάχαρη 4 κουταλιές της σούπας μέλι 1 κομμάτι λεμόνι 1 κομμάτι πορτοκάλι 1 ξυλάκι κανέλα 3-4 γαρύφαλλα |
* Σε μια κατσαρόλα βάλτε όλα τα υλικά του σιροπιού και ζεστάνετε για 5 λεπτά περίπου.
* Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε το σπορέλαιο, ρίξτε το σιμιγδάλι και τα αμύγδαλα.
* Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πάρουν χρώμα. Κατεβάστε από τη φωτιά.
* Περάστε το σιρόπι από λεπτό τρυπητό για να αφαιρέσετε τα στερεά υλικά και πολύ προσεκτικά ρίξτε το σιμιγδάλι.
* Με ένα σύρμα τα ανακατεύετε και προσθέστε τα σταφιδάκια.
* Ανακατέψτε μέχρι να πήξει το μείγμα.
* Βάλτε το σε λαδωμένη φόρμα και αφήστε να κρυώσει.
* Βγάζετε τον χαλουβά από τη φόρμα και πασπαλίζετε με λίγη κανέλα.
* Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε το σπορέλαιο, ρίξτε το σιμιγδάλι και τα αμύγδαλα.
* Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πάρουν χρώμα. Κατεβάστε από τη φωτιά.
* Περάστε το σιρόπι από λεπτό τρυπητό για να αφαιρέσετε τα στερεά υλικά και πολύ προσεκτικά ρίξτε το σιμιγδάλι.
* Με ένα σύρμα τα ανακατεύετε και προσθέστε τα σταφιδάκια.
* Ανακατέψτε μέχρι να πήξει το μείγμα.
* Βάλτε το σε λαδωμένη φόρμα και αφήστε να κρυώσει.
* Βγάζετε τον χαλουβά από τη φόρμα και πασπαλίζετε με λίγη κανέλα.