Σελίδες

Saturday, 20 July 2013

20 Ιουλίου 1974: Τουρκική εισβολή στην Κύπρο
Ο Ν. Καζαντζάκης για την Κύπρο (''Οι άγγελοι της Κύπρου'')

Η ΤΥΧΗ ΚΑΙ Η ΤΙΜΗ ΜΙΑΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ

Τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Αλίμονο σε όποιον λησμονάει...

Ένας λαός περνάει, τις μέρες τούτες, της τρίχας το γιοφύρι. Δεν κρίνεται η τύχη της Κύπρου, η τύχη της Κύπρου δεν κιντυνεύει. Η δίκαιη πέτρα θα φάει, σίγουρα το άδικο βουνό. 

Κρίνεται και κιντυνεύει, τις μέρες τούτες, η τύχη και η τιμή μιας Αυτοκρατορίας. Ο λαός που ορθόθηκε σύσσωμος, σύψυχος, με τέτοια εθνική υπερηφάνεια κι ηθική ανάταση, στις πιο κρίσιμες ώρες του πολέμου και έσωσε την τιμή του κόσμου, περνάει τώρα μία από τις μοιραίες, αποκαλυπτικές δοκιμασίες, όπου θα ξεφανεροθεί η γνησιότητα ή το κίβδηλο της αρετής του.
Κι ακόμα βαθύτερα, πλατύτερα: κρίνεται η τύχη και η τιμή ολόκληρου του δυτικού κόσμου, που καυχιόταν ώς τώρα πως μάχουνταν για τη δικαιοσύνη, για την ελευθερία των λαών. Τώρα θα δούμε αν ο κόσμος αυτός είναι άξιος να χρησημοποιεί πια ωρισμένες άγιες λέξεις. Κι αν πια η ψυχή ενός τίμιου ανθρώπου, μπορεί νάχει εμπιστοσύνη σε τέτοιους άρχοντες του κόσμου.
Σ’ ένα αρχοντονήσι 400.000 ψυχές σηκώνουν φωνή και ζητούν ελευθερία. Το τρισεύγενο έθνος, όπου γεννήθηκε η ελευθερία και το φώς, σηκώνει φωνή μαζί τους. Από τις τέσσερεις γωνιές της γης, και μέσα από αγγλικά ακόμα στήθη, τινάζουνται φωνές οργής, και διαμαρτυρίας. Δεν μπορούν σήμερα πια η βία και το άδικο να στραγγαλίσουν κρυφά, αδιαμαρτύρητα ένα λαό. Ο κόσμος τούτος που θαρρούσαμε πως είχε σαπίσει, έχει φαίνεται ακόμα ψυχές που τολμούν να υψώσουν κεφάλι στην υποκρισία, στην αδικία και στην αναίδεια.
Κρίσιμη στιγμή. Από την απάντηση που θα δοθεί στο αίτημα της Κύπρου, θα εξαρτηθεί η ηθική σωτηρία του κόσμου. Κι από την ηθική σωτηρία τού κόσμου εξαρτήθηκε πάντα η πολιτική, κοινωνική, και πνευματική του σωτηρία. Η Κύπρος δεν είναι τώρα παρά μία λεπτομέρεια, ένα νησί στην άκρα της Μεσόγειος θάλασσας. Για μια στιγμή γίνεται το μοιρόγραφτο κέντρο όπου παίζεται η ηθική αξία του σημερινού ανθρώπου.
Πώς αντικρύζει η Βρετανική Αυτοκρατορία την τραγική ετούτη στιγμή όπου κρίνεται η αρετή της; Αλοίμονο, με μέσα ανάξια ενός μεγάλου έθνους. Με την άναντρη σιωπή στην αρχή, κι ύστερα με την ψευτιά, με τη συκοφαντία, με τη βία. Κρύβει το πρόσωπό της η ντροπή και φεύγει μακριά από τ’ ατιμασμένα γραφεία του Φόρεϊν Όφις.
Όμως ο αληθινός άντρας δεν απελπίζεται. Ξέρει αυτός πως στον άτιμο, αλλοπρόσαλλο τούτον κόσμο ζουν και βασιλεύουν μερικές θεμελιακές αρχές, θυγατέρες του ανθρώπου, που αυτός τις έπλασε με ιδρώτα, αίμα και κλάματα, κι είναι αθάνατες. Οι περισσότερες γεννήθηκαν στην Ελλάδα: η ελευθερία, η αξιοπρέπεια του ανθρώπου, η δίψα της δικαιοσύνης. Μεγάλες μυστηριώδεις δυνάμες που πληθύνουνται και θεριεύουν στο διωγμό.
Ακούστε τι λέει ένας αιώνιος μύθος : ένας άγγελος κατέβηκε στη γης και ο άρχοντας του κόσμου λύσσιαξε να τον δει, χύθηκε απάνω του και τον μοίρασε σε δύο με το σπαθί του. Και ευτύς ο ένας άγγελος έγιναν δυό. Ξαναχύθηκε απάνω τους ο άρχοντας του κόσμου και μοίρασε σε δύο τους αγγέλους. Κι οι δυό άγγελοι έγιναν τέσσερεις, κι οι τέσσερεις οχτώ, κι οι οχτώ δεκάξι, και σε λίγο η γης είχε γεμίσει αγγέλους.
Ποιος είταν ο άγγελος αυτός; Ο άγγελος της ελευθερίας. Η Κύπρος γρήγορα θα γεμίσει με αγγέλους. Κι ο άρχοντας του κόσμου τούτου θα γκρεμιστεί στα τάρταρα χωρίς τιμή και με συντριμένο το σπαθί του.
Υπάρχει στον κόσμο τούτον ένας μυστικός νόμος – αν δεν υπήρχε, ο κόσμος θάταν από χιλιάδες χρόνια χαμένος – σκληρός κι απαραβίαστος: το κακό πάντα στην αρχή θριαμβεύει και πάντα στο τέλος νικιέται. Θαρρείς κι είναι απαραίτητος αγώνας πολύς κι ιδρώτας πολύς και δάκρυο για να ξαγοράσει ο άνθρωπος το δίκιο του. Κι η ελευθερία είναι το πιο ακριβοαγόραστο αγαθό. Δε γίνεται δωρεάν μήτε από ανθρώπους, μήτε από θεούς. Πηγαίνει από χώρα σε χώρα, όπου τη φωνάξουν, από καρδιά σε καρδιά, ανύπνοτη, ανυπόταχτη, χωρίς συμβιβασμό. Τώρα τη βλέπουμε, με σίγουρην ορμή να δρασκελάει τα χώματα της Κύπρου. Και σε λίγο τα πόδια της θα γεμίσουν αίματα. Έτσι πάντα αυτή ανοίγει δρόμο.
Καλή η στιγμή να ξεχωρίσουμε τα πάθη μας και τις ταπεινές έγνιες και να ακλουθήσουμε όλοι, ο καθένας με το χάρισμα που τού δοκε ο Θεός, το περπάτημά της πάνω στην Κυπριότικη γης. Και να μοιραστούμε μαζί της, όσο μπορούμε, τον πόνο, την ορμή, και τον κίντυνο. Κι αργότερα, σίγουρα αυτός είναι, το είπαμε, ο νόμος, και τη μεγάλη χαρά.
Δεν αντιπροσωπεύω τίποτα, δεν είμαι τίποτα. Μονάχα μία συνείδηση καθαρή. Όμως μία καθαρή συνείδηση βαραίνει στη ζυγαριά του Θεού και τού καιρού πιο πολύ από μιαν Αυτοκρατορία. Και τώρα που σηκόθηκε η Κύπρος από τα κύματα και φωνάζει, κάθε καθαρή συνείδηση, από τα πέρατα της γης, όπου κι αν βρίσκεται, ακούει τη φωνή, βλέπει την αδικία, και ρήχνει την πέτρα, το ανάθεμα στον άρχοντα του κόσμου τούτου, τον αδικητή. Ο άρχοντας γελάει και σαρκάζει. Έχει τη δύναμη μαζί του, στρατούς και στόλους και θανατηφόρα πουλιά στον αγέρα. Και πλούτη μεγάλα και προδότες και «ύβριν» πολλή. Γελάει και σαρκάζει, μα μια μέρα,- τέτοια στάθηκε πάντα η παντοδυναμία του αδικημένου ανθρώπου – μια μέρα η πέτρα αυτή που τούρηξε η καθαρή συνείδηση, θα κρεμαστεί από το λαιμό της Αυτοκρατορίας και θα τη βουλιάξει. Έτσι πάντα βούλιαξαν οι μεγάλες Αυτοκρατορίες.
Όταν πριν από κάμποσα χρόνια γύριζα στην Κύπρο, μαγεμένος από το τόσο Ελληνικό φως της και τη γλύκα, ένα γέρος πρόβαλε από ένα χωριάτικο σπιτάκι, κοντά στη Φαμαγκούστα. Πιάσαμε κουβέντα. Μιλούσε, για τι άλλο; Για την ένώση, και τα μάτια του σπίθιζαν. Κι άξαφνα ένα φαρδύ χαμόγελο περεχύθηκε στο ηλιοκαμένο του πρόσωπο.
Έβαλε το χέρι στην καρδιά του:
- Κουνήθηκαν τα θεμέλια της Αγγλίας, μού ’πε σιγά, σα να μού μπιστεύουνταν ένα μεγάλο μυστικό, κουνήθηκαν, γιατί κουνήθηκε η καρδιά του ανθρώπου.
Κουνήθηκε η καρδιά του ανθρώπου, ω μεγάλη Αυτοκρατορία!

Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

Εφημερίδα «ΝΕΑ ΕΣΤΙΑ» 15 Σεπτεμβρίου 1954
scriptamanentps

Ο “πατούσας” - (Της γειτονιάς μας ο τρελός)

Γράφει ο Κλεισθένης

Είναι γνωστό αυτό που λέει ο λαός, “ο τρελός του χωριού”. 
Στην πραγματικότητα σε κάθε χωριό ή μικρή πόλη της επαρχίας, παλιότερα υπήρχαν οι γνωστοί σε όλους γραφικοί-τρελοί. Αυτοί δεν ήταν τρελοί, που έχρηζαν κάποιας θεραπείας, ζούσαν απλά στον δικό τους κόσμο. Συνήθως δεν πείραζαν κανένα, δεν μετείχαν στην οικονομική και κοινωνική ζωή, ήταν απομονωμένοι αν και είχαν απλές καθημερινές επαφές με τους άλλους συμπολίτες τους, όχι τίποτε σοβαρό, απλά μία “καλημέρα”, ένα “τι κάνεις”; κτλ.
Σήμερα η νεολαία τους χαρακτηρίζει με την φράση “αυτός είναι αλλού”.

Στις γειτονιές της επαρχιακής πόλης που αναφέρομαι υπήρχαν τρεις ομάδες μικρών παιδιών. Τα πολύ μικρά, όσα δεν πήγαιναν καν σχολείο, τα μεσαία ή γαβριάδες και τα μεγάλα, που σοβάρευαν επειδή πήγαινα στο λύκειο ή εργάζονταν και είχαν άλλα ενδιαφέροντα.
Τα μικρά έπαιζαν, αγόρια κορίτσια μαζί, κοντά στο σπίτι τους με την επίβλεψη των μανάδων. 
Οι γαβριάδες, σαν αγόρια έπαιζαν χωριστά απ' τα κορίτσια, μιας και τα παιγνίδια τους ήταν πολύ διαφορετικά. 
Τα μεγαλύτερα έπαιζαν ποδόσφαιρο ή πηγαινοέρχονταν στον κεντρικό δρόμο, το λεγόμενο “νυφοπάζαρο”.
Οι γαβριάδες που θα μας απασχολήσουν γυρνούσαν τις γειτονιές να κλέψουν κανένα κορόμηλο για να φάνε, κανένα σύκο μέχρι που καμιά φορά τους έπιανε διάρροια ή να κάνουν καμία σκανταλιά. 
Αυτοί λοιπόν οι διαβολίσκοι όταν συναντούσαν κάποιον απ' τους γραφικούς-τρελούς, τον πείραζαν και γελούσαν μαζί του.
Συνήθως οι γραφικοί-τρελοί το διασκέδαζαν και συμμετείχαν ευχάριστα στα όσα έκαναν οι γαβριάδες. 
Έναν λοιπόν απ' τους γραφικοτρελούς τον έλεγαν κοροϊδευτικά “πατούσα” επειδή ήταν πολύ ψηλός, περπατούσε αργά με μεγάλα βήματα και φορούσε μεγάλα παπούτσια.
Κανένας δεν ήξερε το πραγματικό του όνομα, πιθανά ούτε ο ίδιος.
Τον είχε ο Δεσπότης για τις μικροδουλειές της επισκοπής, δεν ξέρω αν είχε μισθό (ποιος έπαιρνε τότε μισθό;) αλλά του εξασφάλιζε το καθημερινό του γεύμα καθώς κι ένα κρεβάτι να κοιμάται στο σπιτάκι μέσα στην επισκοπή, στην άκρη του κήπου. Πάντα αχτένιστος, μουσάτος και απόμακρος αλλά καλός και αγαθός σαν αρνάκι. 
Οι γαβριάδες όταν τον συναντούσαν άρχιζαν να φωνάζουν ομαδικά και ρυθμικά, “πα-τού-σα, πα-τού-σα”.
Αυτός άρχιζε να τους κυνηγά, με το αργό και μεγάλο βηματισμό του, λέγοντας “δεν θα σας πιάσω; θα δείτε!”
Ποιος μπορούσε να πιάσει τους γαβριάδες που έτρεχαν σαν τον άνεμο, παρόλα αυτά, ένας κάθε φορά προσποιούνταν ότι δεν μπορούσε να τρέξει και έτσι ο “πατούσας” τον έπιανε. 
Σήκωνε το χέρι του, πού 'μοιαζε με κουπί και το κατέβαζε με ορμή στην αρχή αλλά όταν πλησίαζε στο κεφάλι του παιδιού σταματούσε και η παλάμη του ίσα που ακούμπαγε τα μαλλιά του παιδιού. Ταυτόχρονα φώναζε δυνατά, “να! Κι αυτή”, “να! Και τούτη”. Αφού έκανε όλο αυτό το θεατρικό δυο τρεις φορές άφηνε τον γαβριά να φύγει, όλοι οι γαβριάδες μαζί λύνονταν στα γέλια και το αξιοπρόσεχτο γελούσε μαζί τους και ο “πατούσας”.
Μια φορά ο “πατούσας” πήγε σε γειτονική πόλη όπου δεν τον ήξερε κανένας, εκεί λοιπόν όταν είδε παιδιά μαζεμένα να παίζουν, τα πλησίασε και τους είπε “δεν πιστεύω να με φωνάξετε κι εσείς “πατούσα”, γιατί ...”, αυτό ήταν, τα παιδιά άρχισαν να φωνάζουν ρυθμικά “πα-τού-σα, πα-τού-σα”. Το είχε στο αίμα του, ήθελε να τον πειράζουν τα παιδιά, το απολάμβανε, χαιρότανε την επαφή του με τα παιδιά. 
Αυτός ήταν ο “πατούσας”, αυτή ήταν η ήρεμη, απλή και όμορφη ζωή για τα παιδιά στην επαρχία.
Πηγή: ideopigi
.
ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ Ο ΤΡΕΛΟΣ
(χαρισμένο εξαιρετικά στον Κλεισθένη)

O ύπνος ενισχύει και τη μελλοντική μάθηση

Νέες έρευνες αναδεικνύουν τα πολλαπλά του οφέλη
.
Πόσα τραγούδια και νανουρίσματα έχουν γραφτεί για να βοηθήσουν τα παιδιά να αφεθούν στα χέρια του θεού Ύπνου – ενός θεού νέου, όμορφου, με φτερά στους ώμους που αποκοιμίζει όλους τους κουρασμένους, θεούς και ανθρώπους. Όλα αυτά σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία. Μήπως όμως όλες αυτές οι μυστηριώδης θεραπευτικές δυνάμεις που απέδιδαν στο θεό Ύπνο δεν ήταν και τόσο τυχαίες τελικά;

The sleeping child outplays the adult's capacity to convert implicit into explicit knowledge

Είναι εξαιρετικά σημαντικό για τα παιδιά να κοιμούνται καλά και αρκετές ώρες. Αυτό είναι ήδη γνωστό στους περισσότερους από εμάς. 

Ποιες είναι όμως αυτές οι ιδιότητες του ύπνου που τον κάνουν τόσο ευεργετικό; 
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature Neuroscience, όταν τα παιδιά κοιμούνται, οι εγκέφαλοί τους μετατρέπουν το υποσυνείδητο υλικό που έχουν μάθει σε ενεργή γνώση – μια διαδικασία που είναι πολύ πιο αποτελεσματική στα παιδιά από ότι στους ενήλικες.
Μελέτες σε ενήλικες έχουν δείξει ότι ο ύπνος μετά την εκμάθηση μιας νέας πληροφορίας διευκολύνει τη μνήμη, καθώς ενισχύει τη μακροπρόθεσμη αποθήκευση του νέου υλικού που έχει μάθει το άτομο. Ουσιαστικά αυτό που συμβαίνει κατά τη διάρκεια του ύπνου είναι η μνήμη να μετατρέπεται σε μια μορφή που διευκολύνει τη μελλοντική μάθηση. 
Η ασυνείδητη γνώση γίνεται συνειδητή και έτσι μεταφέρεται πιο εύκολα σε άλλες περιοχές.
Είναι γεγονός ότι τα παιδιά κοιμούνται περισσότερο και πιο βαθιά από τους ενήλικες, και λαμβάνουν καθημερινά τεράστιο όγκο πληροφοριών. Σε έρευνα που μελετούσε την επίδραση του ύπνου στη μνήμη και στη μάθηση σε παιδιά ηλικίας 8 ως 11, βρέθηκε ότι μετά από μια νύχτα ύπνου τα παιδιά μπορούσαν να θυμούνται περισσότερα πράγματα και να κατακτούν καλύτερα τη νέα γνώση σε σύγκριση με τα παιδιά που έμειναν ξύπνια στο μεσοδιάστημα.
Οι ερευνητές κατέληξαν σε δύο σημαντικά συμπεράσματα. Το πρώτο είναι ότι η πιο αποτελεσματική κατάκτηση της γνώσης επιτυγχάνεται κατά τη διάρκεια του ύπνου, και το δεύτερο είναι ότι οι εξαιρετικές ικανότητες των παιδιών συνδέονται με την ποσότητα του ύπνου που λαμβάνουν κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Η δημιουργία συνειδητής γνώσης κατά τον νυχτερινό ύπνο φαίνεται μέσα από τις έρευνες να είναι μια ειδική ικανότητα της παιδικής ηλικίας. Επομένως ο ύπνος δε θα πρέπει να υποτιμάται από τους γονείς και να θεωρείται λιγότερο σημαντικός από τις άλλες ανάγκες του παιδιού γιατί:
  • Τα παιδιά που κοιμούνται περισσότερο τη νύχτα μπορούν και συγκεντρώνονται περισσότερο τη μέρα.
  • Τα παιδιά που κοιμούνται περισσότερο είναι πιο κοινωνικά, πιο ευχάριστα για παρέα και λιγότερο απαιτητικά. Αντίθετα τα παιδιά που κοιμούνται λίγο είναι πιο υπερκινητικά και ανήσυχα.
  • Η έλλειψη ύπνου για μεγάλα χρονικά διαστήματα μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στον εγκέφαλο.
  • Για τα παιδιά με διαταραχή ελλειμματικής προσοχής-υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ), ο ύπνος είναι ιδιαίτερα ωφέλιμος για τη βελτιώνει τις κοινωνικές τους σχέσεις και τη σχολική απόδοση.
  • Ο υγιής ύπνος λειτουργεί θετικά στη νευρολογική ανάπτυξη του εγκεφάλου και φαίνεται να είναι μηχανισμός πρόληψης προβλημάτων μάθησης και συμπεριφοράς.
Οι γονείς θα πρέπει να θυμούνται ότι ο ύπνος είναι πηγή ενέργειας για το μυαλό των παιδιών. Κάθε βράδυ ο ύπνος βοηθάει τον εγκέφαλο να επαναφορτίζει την μπαταρία του, να αυξάνει την πνευματική του απόδοση, να αυξάνει τη δυνατότητα συγκέντρωσης και το εύρος προσοχής, και τέλος βοηθάει το παιδί να χαλαρώνει σωματικά.
Ο υγιής ύπνος απαιτεί:
  • Επαρκή ποσότητα ύπνου,
  • Καλή ποιότητα ύπνου χωρίς διακοπές,
  • Ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου ανάλογο με τις βιολογικές ανάγκες του παιδιού – μπορείτε να συμβουλευτείτε για αυτό τον παιδίατρο του παιδιού.
Οι γονείς έχουν ευθύνη να προστατεύουν και να εγγυούνται τον υγιή ύπνο των παιδιών τους όπως κάνουν για το φαγητό και την ασφάλειά του. Βοηθήστε το παιδί να αναπτύξει υγιείς συνήθειες ύπνου από μικρή ηλικία έτσι ώστε να έχετε ένα πιο ευτυχισμένο παιδί, με αυτοπεποίθηση, λιγότερο απαιτητικό και περισσότερο κοινωνικό!

Βιβλιογραφία
Wilhelm, I., Rose, M., Imhof, K., Rasch, B., Büechel, C. & Born, J. (2013). The sleeping child outplays the adult’s capacity to convert implicit into explicit knowledge. Nature Neuroscience, DOI: 10.1038/nn.3343

Τότε που η παιδεία ήταν Παιδεία - Τα παλιά, καλά Αναγνωστικά της Α΄ και Β' Δημοτικού

Ξεφυλλίστε το και ταξιδέψτε μαζί του σε άλλες εποχές 
που ξυπνούν αναμνήσεις και γεννάνε νοσταλγία.
.
Το παλιό, καλό Αναγνωστικό της Α΄ Δημοτικού,

 .

πηγή: Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής

Ντιρεκτίβα - Πρόκληση από την ΕΕ για την Παιδική Πορνογραφία

Η ελάφρυνση των ποινών είναι ακριβώς αυτή που θα φουντώσει την ζήτηση για αυτή τη βιομηχανία φρίκης, με θύματα μικρά παιδιά ακόμα και βρέφη. 
Διότι εδώ δεν μιλάμε για απλή διακίνηση κάποιου παράνομου υλικού. 
Μιλάμε για την κατά συρροή κακοποίηση, βασανισμό ακόμα και δολοφονίες παιδιών, προκειμένου να εξασφαλιστεί το "εμπόρευμα" και να φτάσει στον υπολογιστή των ανθρωπόμορφων καθαρμάτων.

Αυτό που κατέχουν είναι αποτέλεσμα βασανισμού παιδιών.
Παιδιά σαν τα δικά μας, τα περισσότερα
θύματα απαγωγής ή εμπορίας.
Ντιρεκτίβα ντροπής καλείται να ενσωματώσει η Ελλάδα στο εθνικό της δίκαιο, η οποία προβλέπει ποινές - χάδι στους κατόχους πορνογραφικού υλικού ανηλίκων.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsbomb.gr, τα επικίνδυνα υποκείμενα με τα σκοτεινά ένστικτα, θα έχουν ευεργετική μεταχείριση και ποινές... έτους!
Την ίδια στιγμή που η ομάδα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξαρθρώνει μετά από πολύμηνες προσπάθειες τη μία «κλίκα» μετά την άλλη.  
Η ντροπιαστική για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό ντιρεκτίβα, στην ουσία θα απελευθερώνει σε σύντομο χρονικό διάστημα τους ενόχους, πετώντας στα σκουπίδια την υπερπροσπάθεια που συντελείται τα τελευταία χρόνια από την ομάδα του Μανώλη Σφακιανάκη, μία από τις καλύτερες παγκοσμίως κατά γενική ομολογία.
Η ελάφρυνση των ποινών είναι ακριβώς αυτή που θα φουντώσει την ζήτηση για αυτή τη βιομηχανία φρίκης, με θύματα μικρά παιδιά ακόμα και βρέφη. Διότι εδώ δεν μιλάμε για απλή διακίνηση κάποιου παράνομου υλικού. Μιλάμε για την κατά συρροή κακοποίηση, βασανισμό ακόμα και δολοφονίες παιδιών, προκειμένου να εξασφαλιστεί το "εμπόρευμα" και να φτάσει στον υπολογιστή των ανθρωπόμορφων καθαρμάτων.
Η εξομολόγηση άνδρα της δίωξης, πατέρα μικρού παιδιού, συγκλονίζει: 
«Η μεγαλύτερη μάχη δεν είναι αυτή που δίνουμε με τα κυκλώματα, αλλά αυτή που δίνουμε με τους εαυτούς μας, όταν έρχεται η στιγμή του εντοπισμού. Η στιγμή της σύλληψης των κατόχων. Γνωρίζοντας ακριβώς το υλικό που έχουν στην κατοχή τους ή επιδιώκουν να αποκτήσουν, δίνουμε μάχη για να τους αντιμετωπίσουμε με το γράμμα του νόμου. Δίνουμε μάχη μέσα μας, για να μην πάρουμε το νόμο στα χέρια μας. Αυτό που κατέχουν είναι αποτέλεσμα βασανισμού παιδιών. Παιδιά σαν τα δικά μας, τα περισσότερα θύματα απαγωγής ή εμπορίας. Μία υπόθεση μπορεί να πάρει μήνες να εξιχνιαστεί. Είναι εξοργιστικό να αφήνεται ελεύθερος σε μικρότερο χρονικό διάστημα από ό,τι χρειάζεται, για να εντοπιστεί».
Άγνωστο ποιοι νοσηροί ευρωπαϊκοί εγκέφαλοι συνέλαβαν και εκτέλεσαν αυτό το νομοθετικό τερατούργημα. Που θα αφήνει ελεύθερους στην ουσία τους συλληφθέντες αφού με ποινές κάτω των τριών ετών, ούτως ή άλλως δεν υπάρχει εγκλεισμός στη φυλακή, υπάρχει εκ του νόμου αναστολή εκτέλεσης. 
 
Το μείζον θέμα για την Ελλάδα, είναι να κρατήσει την αυτονομία της και να αρνηθεί την υποταγή σε κάτι που ισοδυναμεί με συνέργεια στον βιασμό. Των μικρών παιδιών και του ίδιου του πολιτισμού της.

Πηγή: newsbomb.gr
Σχετικά: 

Διατροφικός μύθος: «Μη δίνεις ψάρι με τυρί στο παιδί»!

Μαμά σε απόγνωση  
η Πασχαλιά Ελευθερίου (ιδ.υπάλληλος)
Οι προστριβές που έχει κάθε μητέρα με την… μητέρα της, δηλαδή με τη γιαγιά των παιδιών της είναι πάντα πολλές και αφορούν σε μία μεγάλη γκάμα θεμάτων. 
.

Did egg and fish both are not eat at a time?

Ένα από τα βασικότερα σημεία διενέξεων με τη γιαγιά είναι η διατροφή των παιδιών. «Τα παιδιά δεν φάγανε τίποτα», λέει η γιαγιά παρά το ότι τα παιδιά έχουν φάει όσο ακριβώς πρέπει.

«Γιατί δεν δίνεις ένα αυγό βραστό κάθε μέρα στα παιδιά; Εμείς έτσι μεγαλώσαμε»… Χμ! Ναι, μαμά μου, έτσι μεγαλώσατε αλλά σε μία εποχή που το αυγό ήταν σημαντική τροφή, μια και αντικαθιστούσε τροφές που παλαιότερα ήταν δύσκολο να είχαν όλοι πρόσβαση, όπως το κρέας. Αυτή τη σκέψη την έκανα αλλά δεν την είπα. Σπάνια λέω τις σκέψεις που στη δική μου μητέρα, όταν πρόκειται για τις αντιρρήσεις της σχετικά με τα παιδιά, για τον απλούστατο λόγο ότι όταν επιχείρησα να εξηγήσω κάτι, δεν βρήκα ποτέ άκρη!

Προχθές, όμως που πήγαμε να φάμε όλοι μαζί, και η μικρή μου κόρη επέλεξε να φάει μαζί με το ψητό της ψάρι, και η μαμά μου όρμηξε φουριόζα να της πάρει την μπουκιά από το στόμα φωνάζοντας και τρομοκρατώντας την μικρή:  
«μη! Αν φας ψάρι με τυρί θα πάθεις δηλητηρίαση και θα πας νοσοκομείο», δεν άντεξα και είπα αρχικά πολύ ψύχραιμα: «όχι, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Το παιδί μπορεί να φάει ψάρι με τυρί».  
Φυσικά, η μητέρα μου επέμεινε και μου είπε με χαιρέκακο ύφος: «το κρίμα στο λαιμό σου αν πάθει κάτι το παιδί» αλλά δεν της έδωσα περαιτέρω σημασία.

Το θέμα αυτό με είχε απασχολήσει στο παρελθόν, πολύ πριν κάνω παιδιά, γιατί είχα βαρεθεί να το ακούω από το στόμα των μεγάλων, συστάσεις τύπου: «Μην τρως ψάρι με αυγό και ψάρι με τυρί, γιατί θα πάθεις δηλητηρίαση». Ωστόσο, η μητέρα μου, η οποία όμως βασικά φώναζε για όλα αυτά, έφτιαχνε ένα καταπληκτικό φαγητό, με βραστό καθαρισμένο ψάρι μέσα σε μαγιονέζα σπιτική που έκανε η ίδια, με ωμά αυγά παρακαλώ!

Κάτι είχα λοιπόν καταλάβει ότι όλα όσα έλεγαν οι μεγάλοι για δήθεν… φονικούς συνδυασμούς ήταν αποκυήματα της φαντασίας τους ή απλά μία καλοδιατηρημένη φήμη που πήγαινε από στόμα σε στόμα και από γενιά και γενιά. Η αλήθεια, όπως μου εξήγησε τελικά ο παιδίατρός μου, είναι κάπου στην μέση, ή μάλλον έχει μία βάση αλλά δεν ισχύει κι ακριβώς.
Τα πάντα ξεκινάνε από την αλλεργία που μπορεί να προκαλέσει σε κάποιον το ψάρι. Η αλλεργία δεν σχετίζεται με συνδυασμούς.
Επίσης, αυτό που οι παλαιότεροι θεωρούσαν «τροφική δηλητηρίαση» είναι ο συνδυασμός πρωτεϊνούχων τροφών, όπως το ψάρι και το τυρί, ή το αυγό, μπορεί να προκαλέσει δυσπεψία.
Αν όμως υπάρχει κάποια ευαισθησία στο στομάχι ή το συκώτι ή κάποια αλλεργία σε κάποια από αυτές τις τροφές, τότε μπορεί να προκληθεί εμετός.
Αυτό λοιπόν που λένε οι γιατροί είναι ότι σε έναν οργανισμό που δεν έχει αλλεργική προδιάθεση ή στομαχικά προβλήματα, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για το συνδυασμό αυτών των τροφών, και οι απαγορεύσεις που μας έθεταν εμάς οι γονείς μας, και πολλοί από εμάς στα παιδιά μας, είναι διατροφικός μύθος.
Βέβαια, εγώ τώρα αν τα πω όλα αυτά στην μητέρα μου, θα πει: «Είδες που στα έλεγα;»  κι έτσι πάλι δεν θα βγάλω άκρη!

mothergr