Σελίδες

Friday, 22 November 2013

Δώσε αγάπη και δες τον κόσμο να μεταμορφώνεται…

Ό,τι δίνεις στον κόσμο επιστρέφει πολλαπλάσια.
.
.
Το παρακάτω εμπνευσμένο video με έκανε να σκεφτώ πολύ….
Μου αρέσει να βοηθάω άλλους ανθρώπους, και είναι εκπληκτικό, πως κάνοντάς μία μικρή καλή πράξη, πως μπορείς να φτιάξεις τη διάθεση του άλλου καθώς και τη δική σου!!!


Απλά δοκιμάστε το!!!! Δεν είναι δύσκολο!!!
Βοηθήστε κάποια μαμά με τις τσάντες του σούπερ μάρκετ. Σταματήστε με το αυτοκίνητο να περάσει κάποιος πεζός.
Πείτε μια καλημέρα.
Απλά μικρά καθημερινά πράγματα που αλλάζουν τη διάθεσή τη δική μας και των άλλων.

Οικογένεια με μικρό παιδί, έχει ανάγκη μιας ξυλόσομπας

ΕΚΚΛΗΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ... ΣΟΜΠΑ  
.
ΣΟΚ! ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΡΙΚΑΛΙΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ... ΣΟΜΠΑ

«Γροθιά στο στομάχι» για όλους μας, από μικρή αγγελία που φιλοξενήθηκε σε τοπική εφημερίδα των Τρικάλων, μέσα από την οποία οικογένεια με μικρό παιδάκι ζητά... ξυλόσομπα για να ζεσταθεί.
Η φτώχεια μπορεί να έχει ισοπεδώσει τα πάντα στο πέρασμά της, όχι όμως και την αξιοπρέπεια ορισμένων ανθρώπων, οι οποίοι διακριτικά με μικρή αγγελία επέλεξαν να ζητήσουν τη βοήθεια όποιων μπορούν να τη παρέχουν. «Οικογένεια με μικρό παιδί, έχει ανάγκη μιας ξυλόσομπας και ζητά την βοήθεια συμπολιτών για να την αποκτήσει» αναφέρει η αγγελία-έκκληση, τη στιγμή που ο χειμώνας στα Τρίκαλα γίνεται ολοένα και πιο βαρύς... Μια ξυλόσομπα για να μπορέσουν να ζεσταθούν.
Και δυστυχώς, όπως αποκαλύπτει το trikalavoice.gr, δεν είναι η μόνη περίπτωση οικογένειας στα Τρίκαλα.
Είναι πολλές... Ακόμη και στο κέντρο της πόλης μέσα σε χαμόσπιτα ζουν άνθρωποι, χωρίς ηλεκτρικό με τα κεράκια να φωτίζουν τις νύχτες τα παράθυρά τους.
Αυτή είναι η Ελλάδα του 2013... Το... successstory  που λέγαμε!!!...

Δημοσίευση: Βασίλης Αλεξίου

Φεστιβάλ Ολυμπίας: Το παιδί σε πρώτο πλάνο

Πλούσιο και εφέτος το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους
Ο Φρανσουά Τριφό ταλαιπωρείται από ένα παιδί σε σκηνή από την ταινία του «Ενα αγρίμι στην πόλη» που εντάσσεται στο αφιέρωμα «Τα παιδιά στις ταινίες του Φρανσουά Τριφό».
 
Κινηματογραφικά αφιερώματα όπως «Τα παιδιά στις ταινίες του Φρανσουά Τριφό» _με τέσσερις ταινίες μαθητείας για την παιδική ηλικία του κορυφαίου Γάλλου σκηνοθέτη_ και «Ο πόλεμος μέσα από τα μάτια των παιδιών» _αφιερωμένο στους 63 νέους, 14 ως 25 ετών, από τα Προσφυγικά της Πάτρας, που εκτελέστηκαν από τους ναζί, στις 4 Δεκεμβρίου 1943_ είναι μερικά από όσα έχουν προγραμματιστεί στο 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους. Το φεστιβάλ, φέτος, θα πραγματοποιηθεί από 30 Νοεμβρίου έως 13 Δεκεμβρίου στον Πύργο (με παράλληλες εκδηλώσεις σε άλλες πόλεις της Ηλείας _Αμαλιάδα, Λεχαινά, Γαστούνη, Ζαχάρω κ.ά._, της Αχαΐας _Πάτρα, Αίγιο_ και της Αιτωλοακαρνανίας _Μεσολόγγι).

Το αφιέρωμα στον Τριφό παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον  διότι πέραν των ταινιών μεγάλου μήκους «Τα 400 χτυπήματα», «Ενα αγρίμι στην πόλη» και «Το χαρτζιλίκι», θα παιχτεί και η πρώτη μικρού μήκους ταινία του, «Les mistons», κάτι σαν προάγγελος των «400 χτυπημάτων». «Πιστεύουμε ότι αυτό το αφιέρωμα, πέρα από την καλλιτεχνική αξία του, μπορεί να αποδειχθεί εργαλείο για κάθε εκπαιδευτικό» ανέφερε στο ΒΗΜΑ ο καλλιτεχνικός διευθυντής και ψυχή του φεστιβάλ Ολυμπίας κ. Δημήτρης Σπύρου.

Το διαγωνιστικό πρόγραμμα εφέτος περιλαμβάνει 61 ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και κινουμένων σχεδίων, οι οποίες απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους και έχουν στο επίκεντρό τους την παιδική και νεανική ηλικία. Πρόκειται για 13 ταινίες μεγάλου μήκους και 48 ταινίες μικρού μήκους, που εκπροσωπούν 44 χώρες απ' όλο τον κόσμο. Οι προβολές του διαγωνιστικού θα γίνουν στον Πύργο από 30 Νοεμβρίου έως 7 Δεκεμβρίου 2013,

Επίσης, η 13η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας Camera Zizanio θα πραγματοποιηθεί 30 Νοεμβρίου με 7 Δεκεμβρίου στον Πύργο. Θα προβληθούν συνολικά 365 ταινίες, που έχουν δημιουργήσει παιδιά και νέοι από 7 έως 20 ετών. Στο διαγωνιστικό πρόγραμμα παίρνουν μέρος 150 ταινίες απ' όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές χώρες (Ευρωπαϊκό Τμήμα) και 185 ταινίες από 147 σχολεία της Ελλάδας (Ελληνικό Τμήμα). Στο Διεθνές Πανόραμα και σε ειδικές προβολές θα προβληθούν εκτός συναγωνισμού άλλες 30 ταινίες από διάφορες χώρες.

Οι προβολές των διαγωνιστικών προγραμμάτων του 16ου Φεστιβάλ Ολυμπίας, της 13ης Camera Zizanio και των αφιερωμάτων θα γίνουν σε 14 κινηματογραφικές αίθουσες και χώρους πολιτισμού:

Τα σημάδια στις αθώες ψυχές είναι ανεξίτηλα

Θύματα σεξουαλικής κακοποίησης
πέφτουν κάθε χρόνο χιλιάδες παιδιά
.
 
 Πολύ πιο συχνό απ' όσο νομίζουμε είναι το πρόβλημα της παιδικής κακοποίησης. Χιλιάδες παιδιά πέφτουν κάθε χρόνο θύματα σωματικής, συναισθηματικής ή σεξουαλικής κακοποίησης, παραμέλησης ή άλλης εκμετάλλευσης.
.........................
Σύμφωνα με τη διευθύντρια του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος του «Σισμανόγλειου» νοσοκομείου Αναστασία Κουμούλα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας περιγράφει τέσσερις κύριες μορφές παιδικής κακοποίησης.
Η σωματική κακοποίηση είναι μία πράξη από πρόσωπο φροντίδας, που έχει ως αποτέλεσμα ή έχει μεγάλη πιθανότητα να έχει ως αποτέλεσμα τη σωματική βλάβη έως και τον θάνατο του παιδιού. Τέτοιες περιπτώσεις είναι οι κλωτσιές, δάγκωμα, ταρακούνημα, μαχαίρωμα ή γρονθοκόπημα. Το χτύπημα του παιδιού θεωρείται συνήθως πράξη για επιβολή πειθαρχίας, αν και μπορεί να θεωρηθεί ως κακοποίηση, όταν προκαλέσει μελανιές ή τραυματισμό.
Η σεξουαλική κακοποίηση συνίσταται σε διάπραξη διείσδυσης, παρενόχλησης με επαφή των γεννητικών οργάνων ή άλλες σεξουαλικές πράξεις, με τις οποίες τα παιδιά χρησιμοποιούνται για να προσφέρουν σεξουαλική ικανοποίηση στον δράστη. Ο συγκεκριμένος τύπος κακοποίησης περιλαμβάνει, επίσης, σεξουαλική εκμετάλλευση και παιδική πορνογραφία.
Η συναισθηματική και ψυχολογική κακοποίηση είναι ένα επίμονο ή επαναλαμβανόμενο μοτίβο συμπεριφοράς εκ μέρους του γονέα και περιλαμβάνει απόρριψη, απομόνωση, τρομοκράτηση, ταπείνωση, περιορισμό, έκθεση σε οικογενειακή βία, δυνατότητα κατάχρησης ουσιών και συμμετοχής σε εγκληματική δραστηριότητα.
Οι πράξεις αυτές έχουν μεγάλη πιθανότητα να βλάψουν τη σωματική και ψυχική υγεία του παιδιού.
Μορφή κακοποίησης θεωρείται και η παραμέληση του παιδιού. Πρόκειται για την άρνηση ή την ανικανότητα, από την πλευρά του γονέα ή άλλου φροντιστή, να παρέχει φροντίδα για την καλή υγεία και την ανάπτυξη του παιδιού. Ο γονέας δεν είναι σε θέση να ικανοποιήσει τις βασικές ανάγκες του παιδιού, όπως τη διατροφή ή την ένδυση, να του προσφέρει ένα ασφαλές καταφύγιο, στοργή και προσοχή. Μπορεί, επίσης, να υπάρχει ανεπαρκής επίβλεψη και εγκατάλειψη. Η παραμέληση μπορεί να είναι σωματική ή και συναισθηματική.
Οικογένεια και περιβάλλον
Ποιο είναι το ψυχολογικό προφίλ ενός παιδιού που έχει υποστεί κακοποίηση;

Αποκαλυπτική είναι η παρουσίαση στοιχείων από 18 παιδιά και 30 γονείς, οι οποίοι αντιμετωπίστηκαν στο Παιδοψυχιατρικό τμήμα του νοσοκομείου «Σισμανόγλειο». Στις εννέα οικογένειες υπήρχαν σοβαρά οικογενειακά προβλήματα, καθώς είχε εκδοθεί ή επρόκειτο να εκδοθεί διαζύγιο. Πέντε από τα παιδιά ανέφεραν χρήση ουσιών και οκτώ κατανάλωση αλκοόλ και κάπνισμα. Στο στενό περιβάλλον έξι παιδιών, διαπιστώθηκαν επιβεβαιωμένα ψυχιατρικά και ψυχολογικά προβλήματα, ενώ σε πολλά περισσότερα υπήρχε υπόνοια προβλήματος ψυχικής υγείας σε συγγενείς, χωρίς επίσημη διάγνωση. Και τα 18 παιδιά ανέφεραν σωματική κακοποίηση από τους γονείς και κυρίως από τον πατέρα, ενώ οι μητέρες συνήθως ασκούσαν ψυχολογική βία και κυρίως λεκτική. Σε δύο περιπτώσεις, διαπιστώθηκε επιβεβαιωμένη σεξουαλική βία και σε δύο ακόμη υπήρξαν σοβαρές υπόνοιες.
Η ανάλυση των ερωτηματολογίων που συμπλήρωσαν τα παιδιά, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί τους, διαμόρφωσαν την εξής εικόνα:
Οι γονείς αναφέρουν ως κύρια προβλήματα των παιδιών τους το άγχος, την κατάθλιψη, την απόσυρση, τη διάσπαση της προσοχής και την επιθετικότητα, την παραβίαση των κανόνων. Οι εκπαιδευτικοί εντοπίζουν άγχος, απόσυρση και καταθλιπτική συμπεριφορά στα παιδιά και πολύ λιγότερο τα υπόλοιπα συμπτώματα, όπως τα προβλήματα στην προσοχή, την υπερκινητικότητα και την επιθετική συμπεριφορά. Αναφερόμενα στον εαυτό τους, τα παιδιά εστιάζουν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως με τους φίλους τους, τις σχέσεις, την αλληλεπίδραση στο σχολικό και το κοινωνικό περιβάλλον.
ethnos.gr