Σελίδες

Wednesday, 18 December 2013

Ian Watkins, ο παιδεραστής τραγουδιστής:
«Δεν έκανα κάτι φοβερό» (!!!)

Lostprophets singer Ian Watkins a ‘committed pedophile’; tried to rape baby
.
Σάλο προκαλούν τα λεγόμενα του τραγουδιστή Ian Watkins του συγκροτήματος Lostprophets, ο οποίος το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκεται στη φυλακή, καθώς, όπως ο ίδιος παραδέχτηκε, ασέλγησε σε βάρος ανηλίκων, ακόμη και βρεφών.
Σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με φίλη του, είπε πως δεν θεωρεί πως οι πράξεις του είναι τόσο τραγικές όσο τις παρουσιάζουν και πως σκέφτηκε να «βάλει μπροστά» τη γοητεία του, ώστε να πείσει τους δικαστές πως είναι αθώος.

Μάλιστα περιγράφοντας την κακοποίηση ενός παιδιού είπε ότι ήταν «Mega lolz», φράση που συχνά χρησιμοποιείται από το συγκρότημα στο οποίο ανήκε και πως δεν καταλαβαίνει γιατί όλοι έχουν «φρικάρει» με αυτήν την υπόθεση.


madata

Πελάτες super market κοροϊδεύουν παιδί
με σύνδρομο down

Θυμό και μόνο προκαλεί ένα βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου με έναν εργαζόμενο που πάσχει από σύνδρομο Down να δέχεται ανήθικες επιθέσεις και κοροϊδία από πελάτες στο σούπερ μάρκετ που δουλεύει
.
και μόνο ελάχιστους να τον υπερασπίζονται, με μία κυρία μάλιστα να φωνάζει τον προϊστάμενο για να τον ενημερώσει για την απάνθρωπη συμπεριφορά.


.
Το βίντεο προέρχεται από το αμερικάνικο δίκτυο ABC και δεν ξέρουμε κατά πόσο είναι πραγματικό γεγονός ή όχι, αφού φαίνεται αρκετά καλά σκηνοθετημένο, αλλά καταδεικνύει μια επώδυνη αλήθεια για την Ελλάδα:
Πόσους ανθρώπους με τέτοια ή άλλη πάθηση έχετε δει να εργάζονται σε χώρους που επισκέπτεστε συχνά, όπως το σούπερ μάρκετ;

kserolas

Τα "Γρανάζια" μαγειρεύουν στην Καμάρα
για όσους το έχουν ανάγκη

«Τα "Γρανάζια" είναι μια μικρή αυτόνομη, άτυπη ομάδα ή καλύτερα μια παρέα φίλων, που με βάση τη συλλογικότητα και την πίστη στην αυτοοργάνωση δημιουργήθηκε αυθόρμητα το περασμένο καλοκαίρι.
.
.
Δεδομένης μιας συγκεκριμένης ανάγκης της κοινωνίας εκείνο το χρονικό διάστημα πήραμε την απόφαση να εργαστούμε για έναν κοινό αντικειμενικό στόχο.
Όχι μόνο να καλύψουμε μια πρώτη ανάγκη όλων μας, τη σίτιση, μαγειρεύοντας και προσφέροντας δωρεάν βραδινά γεύματα σε συνανθρώπους μας στην Καμάρα αλλά κυρίως να αποδείξουμε στην πράξη στους εαυτούς μας και στους συμπολίτες μας -εξυπηρετούμενους μας ή μη- πως αν συνεργαστούμε μέσω της δοκιμής και του πειραματισμού με υπευθυνότητα και με συνείδηση, μπορούμε να καταφέρουμε να αυτοεξυπηρετούμαστε έξω από θεσμούς και χωρίς να έχουμε ανάγκη «χορηγούς», είτε δημόσιους είτε ιδιωτικούς.
Μαγειρεύουμε στον Κοινωνικό Χώρο για την Ελευθερία «Μικρόπολις» κάθε Τρίτη και Σάββατο απόγευμα και έπειτα από τις 21:00 πηγαίνουμε στην Καμάρα, συναντούμε τα παιδιά και τρώμε συζητώντας.
Δεν είμαστε ένα τυπικό συσσίτιο σε καμία περίπτωση.
Τα Γρανάζια δεν είναι μια φιλανθρωπική αλλά μια διαδραστική ομάδα. Σιχαινόμαστε τον όρο συσσίτιο όπως έχει μεταφραστεί στη σημερινή κοινωνία. Τα γεύματα τα δικά μας είναι ένας τρόπος να έρθουμε πιο κοντά ως άνθρωποι, να νοιαστούμε ο ένας για τα θέματα που αντιμετωπίζει ο διπλανός μας και να προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις».
Δίπλα μας η Μάγδα κρατάει σφιχτά δύο τετράδια. Τα περίφημα τετράδια της Καμάρας. Εκεί όπου τα θέλω συναντούν τα μπορώ. «Η ομάδα σε κάθε γεύμα έχει δύο τετράδια. Το τετράδιο "ΘΕΛΩ" και το τετράδιο "ΜΠΟΡΩ".
Στο τετράδιο "ΘΕΛΩ" ο καθένας μπορεί να καταγράψει τις ανάγκες που έχει αυτό το διάστημα χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι τα Γρανάζια ή κάποιος άλλος θα μπορεί απαραίτητα να του τις καλύψει.
Στο τετράδιο "ΜΠΟΡΩ" ο καθένας μπορεί να καταγράψει τι έχει διάθεση να προσφέρει δωρεάν στους συνανθρώπους του που πιθανώς αντιμετωπίζουν τις ίδιες ή άλλες δυσκολίες. Μετά από κάθε γεύμα ενημερωνόμαστε όλοι για τα "Θέλω" και "Μπορώ" μας και καλούμε φίλους να προσφέρουν κάποια από τα είδη που έχουν ανάγκη οι εξυπηρετούμενοι, αλλά κυρίως να "χρησιμοποιήσουν" τις υπηρεσίες τους έτσι ώστε να νιώσουν κι εκείνοι ξανά ισάξια και ισότιμα μέλη αυτής της κοινωνίας - ότι δεν βοηθιούνται μόνο, αλλά και βοηθούν. Δε θέλουμε κανέναν άνθρωπο αποκλεισμένο και στην απομόνωση!»
Τη συζήτησή μας διακόπτει ένα νεαρό ζευγάρι που έχει σταματήσει με το αυτοκίνητό του και αφήνει βιαστικά μία σακούλα με ρούχα. «Εκτός από πράγματα και υπηρεσίες ανταλλάζουμε οτιδήποτε μπορεί να καλύψει τις ανάγκες αυτού που έρχεται στην παρέα μας. Ρούχα, παπούτσια, sleeping bags, κουβέρτες κτλ. Πρόσφατα παραχωρήθηκε ένα σπιτάκι που ήταν σε κακή κατάσταση σε έναν κύριο που κοιμόταν στο αυτοκίνητό του και ενημερώνοντας τους υπόλοιπους εξυπηρετούμενους, πήγαν παιδιά με γνώσεις στα υδραυλικά, βαψίματα κ.λπ. και τον βοήθησαν να γίνει κατοικήσιμο.
Ελπίζουμε μέχρι τη νέα χρονιά να μένουν εκεί δύο άτομα τουλάχιστον. Γενικότερα μου έχει κάνει φοβερή εντύπωση το...

Χριστόψωμο ... η μανούλα θα φτιάξει !

Το «ψωμί του Χριστού» το έφτιαχνε, την παραμονή των Χριστουγέννων, η νοικοκυρά με ιδιαίτερη ευλάβεια και με ειδική μαγιά (από ξερό βασιλικό κ.λ.π.).


Απαραίτητος επάνω, χαραγμένος ο Σταυρός.
Γύρω - γύρω διάφορα διακοσμητικά σκαλιστά στο ζυμάρι ή πρόσθετα στολίδια.
Αυτά τόνιζαν το σκοπό του χριστόψωμου και εξέφραζαν τις διάφορες πεποιθήσεις των πιστών.


δείτε τη συνταγή εδώ: miteroula.

Του έκλεισαν την πληγή με ...κουμπί,
σε δημόσιο νοσοκομείο!

Σοκάρει η φωτογραφία που κάνει το γύρο του διαδικτύου την οποία έδωσε στη δημοσιότητα ένας τραυματίας.
Δεν είμαστε καλά!!!
Ο άνδρας πήγε σε δημόσιο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης γιατί είχε μια ανοιχτή πληγή στο χέρι και οι γιατροί χρησιμοποίησαν ένα κουμπί για να του την κλείσουν!
«Oι γιατροί μας προσπαθούν με όλα τα μέσα που τους παρέχει το Υπουργείο Υγείας για την ΥΓΕΙΑ μας. Καλό είναι να μην πετάμε κουμπιά, φερμουάρ, κόπιτσες, κριτσ-κρατς κ.λ.π. δεν το ξέρεις μπορεί να σωθείςςςςςςςςςςς !!!!!!»

Πηγή: seleo

Μάνα και παιδιά ζεσταίνονται βάζοντας
καυτό νερό σε μπουκάλια!!

Ντροπή μας, τι Χριστούγεννα θα περάσουμε;;;;

Δύσκολες ώρες περνα μια τριμελής μονογονεϊκή οικογένεια που ζει στην περιοχή της «Αγια Σωτήρος» στην Πάτρα, καθώς δεν έχει τρόπο να ζεσταθεί και καταφεύγει στη λύση της θέρμανσης νερού το οποίο τοποθετεί μέσα σε γυάλινα μπουκάλια.

Στη συνέχεια βάζει τα μπουκάλια μέσα στα σκεπάσματα και  η μητέρα με τα δύο παιδιά μπαίνουν μέσα σε αυτά.

Οι  τριτοκοσμικές αυτές καταστάσεις συμβαίνουν λίγα χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Αχαΐας η οποία έχει θητεύσει και πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Η τριμελής οικογένεια το ένα παιδί πηγαίνεις το Γυμνάσιο και το άλλο στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού μέχρι πριν από λίγο καιρό ήταν και χωρίς ρεύμα η επανασύνδεση του οποίου έγινε με πρωτοβουλία κατοίκων της περιοχής.

Δηλαδή μέχρι πριν από λίγες ημέρες η οικογένεια δεν είχε ούτε αυτό τον μεσαιωνικό τρόπο αναζήτησης λίγης ζέστης.

Το patrastimes.gr απευθύνει έκκληση σε όποιον έχει την δυνατότητα για προσφορά κάποιου θερμαντικού μέσου ή  ηλεκτρικών κουβερτών.

 
ΠΗΓΗ www.patrastimes.gr

Γιατί οι φωτογραφίες του παιδιού
είναι επιζήμιες για την προσωπικότητά του;

Οι γονείς πρέπει να είναι προσεκτικοί 

Γιατί οι φωτογραφίες του παιδιού είναι επιζήμιες για την προσωπικότητά του;Οι γονείς που φωτογραφίζουν σε υπερβολικό βαθμό τα παιδιά τους είναι πιθανό να προκαλέσουν ζημιές στη διαμόρφωση της... προσωπικότητάς τους, κάνοντάς τα να αισθάνονται το επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Δεδομένου ότι οι γιορτές των Χριστουγέννων πλησιάζουν, το φαινόμενο παρατηρείται να βρίσκεται σε έξαρση. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η λήψη φωτογραφιών με σκοπό τη δημιουργία μακροχρόνιων αναμνήσεων μπορεί να είναι επιζήμια.

Πλέον, συνηθίζεται πολλά μικρά παιδιά να αρπάζουν το κινητό των γονιών τους και να φωτογραφίζονται μόνα τους ή να ζητούν από εκείνους να τα φωτογραφίσουν σε χαριτωμένες πόζες.

“Πρέπει να έχουμε κατά νου τις αξίες που μεταφέρουμε στο παιδί φωτογραφίζοντάς το και στη συνέχεια δημοσιεύοντας τις συγκεκριμένες φωτογραφίες. Επιπλέον, σημαντικό ρόλο παίζει αν οι φωτογραφίες απεικονίζουν το παιδί μόνο του ή ολόκληρη την οικογένεια. Αν συμβαίνει το πρώτο, τα παιδιά θεωρούν ότι αποτελούν το κέντρο του κόσμου”, αναφέρει η καθηγήτρια Judith Myers-Walls από το Πανεπιστήμιο Purdue.

Οι γονείς δεν χρειάζεται να σταματήσουν να φωτογραφίζουν τα παιδιά τους, αλλά να το κάνουν με μέτρο και όσο πιο προσεγμένα γίνεται. Για παράδειγμα, είναι καλό να τα ενθαρρύνουν να χρησιμοποιούν φωτογραφικές μηχανές για τη λήψη φωτογραφιών που απεικονίζουν ολόκληρη την οικογένεια. Έτσι, η προσοχή των μικρών εστιάζεται στις οικογενειακές στιγμές και όχι στον εαυτό τους.

Ο Alain Morin, καθηγητής ψυχολογίας, υποστηρίζει ότι η λήψη φωτογραφιών μπορεί να προκαλέσει άλλα προβλήματα. Οι φωτογραφικές μηχανές, οι κάμερες, ακόμα και οι καθρέφτες παρέχουν ερεθίσματα στα παιδιά που τα κάνουν να έχουν μεγαλύτερη επίγνωση για την εξωτερική τους εμφάνιση. Όταν συμβαίνει αυτό, πολλοί άνθρωποι κρίνουν αρνητικά τον εαυτό τους και αισθάνονται άβολα με αυτόν.

Ωστόσο, ο ίδιος θεωρεί ότι οι πολλές φωτογραφίες δεν είναι κάτι κακό, δεδομένου ότι συμβάλλουν στη δημιουργία αναμνήσεων και δίνουν στους ανθρώπους μια καλύτερη αίσθηση για το ποιοι είναι ακριβώς.