Σελίδες

Thursday, 26 December 2013

Βασιλόπιτα Πολίτικη!! Μμμμ... η μανούλα θα φτιάξει

Αν θέλετε κάτι πιο παραδοσιακό από την κλασική βασιλόπιτα - κέικ, φτιάξτε αυτή την πεντανόστιμη βασιλόπιτα!!
Αν την κάνετε, να είστε επιμελείς
και κυρίως να μην βιάζεστε.

Τι χρειαζόμαστε:
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 80gr μαγιά
  • 400gr ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 250gr βούτυρο αγελαδινό φρέσκο
  • 1|2 φακελάκι μαστίχα
  • 1|2 φακελάκι μαχλέπι
  • 250gr φρέσκο γάλα
  • 1 φλιτζανάκι γλυκάνισο βρασμένο και σουρωμένο
  • σησάμι ξανθό [προαιρετικά]
  • ζάχαρη άχνη
  • φιστίκι αιγίνης θρυμματισμένο
 
Πώς το κάνουμε:
  1. Σε ένα βαθύ κατσαρολάκι λιώνετε την μαγιά με 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη, 2 κουταλιές σούπας αλεύρι κι ένα φλιτζάνι χλιαρό γάλα. Ανακατεύετε καλά και την σκεπάζετε μέχρι να φουσκώσει.
  2. Σε μια λεκάνη ρίχνετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τα αυγά, το βούτυρο λιωμένο, τη μαστίχα, το μαχλέπι και το γλυκάνισο.
  3. Αρχίζετε να ζυμώνετε πολύ καλά αφού βάλετε και την μαγιά η οποία πρέπει να έχει φουσκώσει πολύ (σχεδόν να τριπλασιαστεί).
  4. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο γάλα και προσθέτετε στο ζυμάρι. Ζυμώνετε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ξεκολλάει από τα χέρια σας.
  5. Σκεπάζετε με μια πετσέτα και την αφήνετε σε μια ζεστή γωνία για 8 ώρες.
  6. Ανοίξτε τη ζύμη που πρέπει να έχει διπλασιαστεί μέσα στη λεκάνη και ζυμώστε την ξανά για 10 λεπτά
  7. Βάζετε την ζύμη στο βουτυρωμενο ταψί αλείφετε με ένα αυγό.
  8.  Ψήνετε γύρω στα 50 λεπτά στις αντιστάσεις στους 180*.
  9. Πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και φιστίκια (προαιρετικά).

Χάρισε στο παιδί τον χρόνο σου αντί για δώρα

Είχες υποσχεθεί ότι θα κάνεις τα πάντα για το παιδί σου, αλλά συχνά ξεχνάς ότι τα πιο απλά πράγματα είναι αυτά που έχουν σημασία για το ίδιο.

Το παιδί δεν θέλει τα «πάντα» από εσένα, αλλά να ασχοληθείς μαζί του.
Αν την ώρα που βλέπετε ταινία, τσεκάρεις συνεχώς το κινητό σου, στον αγώνα ποδοσφαίρου του φέρνεις μαζί σου το λάπτοπ και το βράδυ ετοιμάζεις κάτι πρόχειρο για φαγητό και συνεχίζεις τη δουλειά στο γραφείο σου, μάλλον έχεις αφήσει την καθημερινότητα να επισκιάσει τη σχέση με το παιδί σου.

Τα παιδιά έχουν ανάγκη την παρουσία και όχι τα δώρα σου και θέλουν να βλέπουν την αγάπη σου με πράξεις αντί να ακούν συνέχεια ότι τα αγαπάς. Μπορεί η τεχνολογία να σε φέρνει πιο κοντά με φίλους και συνεργάτες, αλλά σε αποξενώνει από την οικογένειά σου. Μην αφήνεις τον χρόνο να περνάει, αναβάλλοντας αυτά που θέλεις να κάνεις με το παιδί σου.

Γι’ αυτό προσπάθησε να…

-Τρώτε οικογενειακά και να έχεις κλειστό το κινητό σου ή έστω στο αθόρυβο
-Κάνεις που και που μια στάση για καραμέλες και να διοργανώνεις έναν κυριακάτικο διαγωνισμό μετά το φαγητό. Όποιος κερδίσει, παίρνει τις καραμέλες
-Συζητάς με το παιδί σου για τα ενδιαφέροντά του και να το ακούς πραγματικά
-Μην παραλείπεις να επαινείς το παιδί σου για τα κατορθώματά του

Πηγή: topnews24.gr

Πορνό για παιδιά

Η μουσική βιομηχανία χρειάζεται διαρκώς νέο αίμα: όμορφα, λαμπερά, χαρισματικά αγόρια και κορίτσια που έχουν την ικανότητα να προσελκύουν το πολυάριθμο, παγκοσμίως, κοινό της.

Το ταλέντο και η όμορφη εμφάνιση δεν είναι όμως πάντα αρκετά σε μία τόσο ανταγωνιστική δουλειά. Η μουσική βιομηχανία, όπως και οι βιομηχανίες της διαφήμισης και της μόδας, χρησιμοποιεί το σεξ για να διατηρεί ζωντανό το ενδιαφέρον θεατών όλων των ηλικιών, ακόμα και παιδιών προ-εφηβικής κι εφηβικής ηλικίας που δεν έχουν αυτόνομη αγοραστική δύναμη.

Τα μουσικά βίντεο που παίζονται νυχθημερόν στο MTV ή άλλα κανάλια και μπαίνουν σε κάθε σπίτι εξασφαλίζουν την έκθεση των θεατών σε εντυπωσιακές, σχεδόν πορνογραφικές εικόνες ερωτικής πρόκλησης και επιθετικότητας, δημιουργώντας υπερ-σεξουαλικά πρότυπα συμπεριφοράς για παιδιά και εφήβους.
Τα τελευταία βίντεο της Miley Cyrus, της Rihanna, και του Robin Thicke είναι πολύ καλά παραδείγματα αυτής της κατάστασης.

Δεν θα επιτρέπαμε ποτέ στην πεντάχρονη κόρη μας ή στον οκτάχρονο γιο μας να παρακολουθήσει πορνό, αλλά δεν αντιλαμβανόμαστε και τους τρόπους με τους οποίους τέτοιου είδους βίντεο επηρεάζουν τη διαμόρφωση της ταυτότητας των παιδιών.
Τα νεαρά κορίτσια και αγόρια που αποτελούν το μεγαλύτερο τμήμα του κοινού που παρακολουθεί μουσικά βίντεο, αφού σε αυτή την ηλικία ο εθισμός στην επανάληψη εικόνων και ήχων είναι κάτι συνηθισμένο, σχηματίζουν την εντύπωση ότι και τα ίδια πρέπει να δείχνουν πάντα όμορφα, αδύνατα, ντυμένα με την τελευταία λέξη της μόδας, και φυσικά «σέξι».

Η σεξουαλική πρόκληση που δεν συνάδει με την παιδική ηλικία, ο ανταγωνισμός, η ζήλια, η χαμηλή αυτοεκτίμηση, η κατάθλιψη και οι διατροφικές διαταραχές, είναι τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά αυτής της κατάστασης, γνωστής και ως σεξουαλικοποίησης της παιδικής ηλικίας.

Τα νεαρά κορίτσια επηρεάζονται συνήθως από τη σεξουαλικοποίηση σε μεγαλύτερο βαθμό, αφού τα υπερ-σεξουαλικά πρότυπα που προβάλλονται στα μουσικά βίντεο είναι στην πλειοψηφία τους νεαρές γυναίκες όλων των χρωμάτων και των εθνικοτήτων--ωστόσο η συμπεριφορά, ο ψυχισμός και το σύστημα αξιών των αγοριών δεν παραμένουν αλώβητα.
Τα αγόρια μαθαίνουν να βλέπουν τα κορίτσια και αργότερα τις γυναίκες σαν «αντικείμενα του σεξ» που οφείλουν να είναι πάντα όμορφα, σεξουαλικά προκλητικά και διαθέσιμα, ενώ ταυτόχρονα τους δημιουργείται η εντύπωση ότι ο δικός τους ρόλος πρέπει να είναι διαρκώς σεξουαλικά επιθετικός και κυριαρχικός.

Οι στερεοτυπικές θέσεις της πατριαρχίας ενδυναμώνονται, ο ανταγωνισμός των φύλων ενισχύεται, το τυποποιημένο σεξ χωρίς φαντασία γίνεται ο κανόνας.

Σε μία ιδεώδη κοινωνία, η εκπαίδευση θα περιελάμβανε μαθήματα για τις σχέσεις των φύλων, η βιομηχανία της μουσικής δεν θα εκμεταλλευόταν κοινό παιδικής κι εφηβικής ηλικίας, κι οι γονείς δεν θα «πάρκαραν» τα παιδιά στην τηλεόραση χωρίς επίβλεψη ή δίχως να αντιλαμβάνονται τον τρόπο με τον οποίο μπορεί η συχνή έκθεση σε τέτοιες εικόνες να παραμορφώσει την αντίληψή των παιδιών για τον κόσμο και τον εαυτό τους.

Ίσως να είναι αρκετό για έναν γονιό να συνειδητοποιήσει ότι οι βιομηχανίες της μουσικής και της διαφήμισης, χρησιμοποιώντας τα ευάλωτα σε εντυπωσιακές εικόνες παιδιά του, αποβλέπουν στη δική του αγοραστική δύναμη, και ότι σε κάποιες περιπτώσεις το τηλεκοντρόλ μπορεί να γίνει ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο εργαλείο. 
 
Πρωταγωνιστές Εύα Στάμου

Αυστραλία: Τα αρχαία ελληνικά ξανά στα σχολεία

Η αρμόδια υπηρεσία Προγραμματισμού Σπουδών και Αξιολόγησης της Βικτόριας (VCAA) ενέκρινε αίτηση της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτόριας να προσφέρει από το 2014 το μάθημα των αρχαίων ελληνικών σε επίπεδο VCE.


Σημειώνεται ότι οι μαθητές που επιλέγουν το μάθημα των αρχαίων ελληνικών σε επίπεδο VCE, ωφελούνται ιδιαίτερα καθώς έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέχρι 15 πρόσθετα μόρια στην τελική αξιολόγηση της επίδοσής τους.
Για να μπορέσει ένας μαθητής να κάνει τα Αρχαία Ελληνικά στο VCE θα πρέπει να τα έχει παρακολουθήσει τουλάχιστον δύο χρόνια πριν.
Το σχολείο της Κοινότητας προσφέρει τα Αρχαία Ελληνικά από την Α’ Γυμνασίου (Year 7), για να καλυφθεί η απαιτούμενη διδακτέα ύλη με αργό και μεθοδικό ρυθμό, ούτως ώστε οι μαθητές να μάθουν καλύτερα τη γλώσσα και να ενταχθούν με μεγαλύτερη άνεση στα τμήματα του VCE.
«Η παιδεία αποτελεί προτεραιότητα για την Κοινότητά μας που επενδύει πολλά στη διατήρηση και προώθηση της γλώσσας μας και του πολιτισμού μας» δήλωσε ο συντονιστής εκπαίδευσης της Κοινότητας Θόδωρος Μάρκος.
«Το γεγονός ότι εγκρίθηκε η αίτησή μας να προσφέρουμε τα Αρχαία Ελληνικά σε επίπεδο VCE είναι πολύ σημαντικό τόσο για τα σχολεία μας όσο και για τον οργανισμό μας, καθώς είμαστε το μοναδικό ελληνικό σχολείο στη Μελβούρνη με τέτοια άδεια. Προσφέρουμε το μάθημα Αρχαίων Ελληνικών τα τελευταία τρία χρόνια και ήδη μαθητές μας είναι έτοιμοι να ενταχθούν στο νέο τμήμα του VCE».

defencenet

Καλόγριες - μάνες παιδικών ψυχών στο Λύρειο

Στην κορυφή του βουνού, στην περιοχή μεταξύ Ραφήνας και Νέας Μακρής, πάνω από τον παλαιό οικισμό του Νέου Βουτζά, μοναχές, γυναίκες απλές, παλεύουν να φροντίσουν 76 παιδιά, ηλικίας από μερικών ημερών μέχρι και 18 ετών.
Οι καλόγριες «μάνες» που προστατεύουν κακοποιημένα παιδιά
εδώ και 40 χρόνια στη Ραφήνα


Οι αδελφές Μαρία, Δωροθέα, Παρθενία και Καλλινίκη λειτουργούν το παιδικό χωριό Λύρειο για πάνω από σαράντα χρόνια ως καταφύγιο κακοποιημένων και ανεπιθύμητων παιδιών, που όλα τις αποκαλούν "μάνα".

"Ήμασταν δώδεκα νεαρές κοπέλες ηλικίας είκοσι ετών, που φοιτούσαμε στο ίδιο σχολείο στον Πειραιά. Πηγαίναμε παντού μαζί και φυσικά στο κατηχητικό. Η φιλία μας μεγάλη και τα όνειρά μας κοινά. Θέλαμε να αφιερώσουμε τη ζωή μας στο Θεό, αλλά εκείνη την εποχή πού να τολμήσεις να πεις κάτι τέτοιο στους γονείς σου, που, εκτός των άλλων, είχαν καταγωγή και από τη Μάνη. Εμείς όμως ήμασταν αποφασισμένες" διηγείται στην "Εspresso" της Κυριακής η αδελφή Δωροθέα.

madata.gr
Σχετικά: Λύρειο Παιδικό Χωριό