Thursday 20 February 2014

Τρίχρονο παιδάκι, που πάσχει από το σύνδρομο Warg, κινδυνεύει να τυφλωθεί λόγω ΕΟΠΥΥ

Έναν απίστευτο Γολγοθά ανεβαίνει η οικογένεια ενός τρίχρονου παιδιού από το Ηράκλειο Κρήτης καθώς το παιδάκι πρέπει να μεταφερθεί στο Λονδίνο για έναν επείγον χειρουργείο στα μάτια αλλά δεν μπορεί επειδή έκλεισε ο ΕΟΠΥΥ και δεν υπάρχει Επιτροπή για να δώσει την σχετική έγκριση!
Το τρίχρονο παιδάκι πάσχει από το σύνδρομο Wagr. 
Πρόκειται για ένα σπάνιο σύνδρομο το οποίο δημιουργεί προβλήματα στα μάτια και τα νεφρά.

«Πριν από δύο χρόνια είχε χειρουργηθεί και πάλι στο Λονδίνο ωστόσο χρειάζεται νέο χειρουργείο καθώς επέστρεψε η έντονη πίεση στο ματάκι του η οποία δεν μπορεί να ελεγχθεί με κολλύρια», λέει η μητέρα του παιδιού, προσθέτοντας ότι το νέο ραντεβού ορίστηκε και πάλι σε νοσοκομείο του Λονδίνου στις 5 Μαρτίου όπου θα του τοποθετηθεί βαλβίδα στον οφθαλμό "για να σωθεί η μειωμένη όρασή του".

Όμως το "εμπόδιο" σε αυτόν τον αγώνα, σύμφωνα με την οικογένεια,  είναι ο ΕΟΠΥΥ.

«Εμείς έχουμε όλα τα χαρτιά, όπως ακριβώς μας τα ζήτησαν από τον ΕΟΠΥΥ πριν κάποιο καιρό. Είχαμε ρωτήσει την διαδικασία και μας είπαν ότι πρέπει να πάμε όλα τα έγγραφα επικυρωμένα αλλά και τα χαρτιά που μας έστειλε ο γιατρός από το Λονδίνο, μεταφρασμένα – με δικά μας έξοδα. Τα ετοιμάσαμε όλα και τα στείλαμε στον ΕΟΠΥΥ. Μένει μόνο ένα χαρτί από το νοσοκομείο του Λονδίνου. Αυτό που θέλουμε είναι να περάσουν από την αρμόδια επιτροπή και μετά είμαστε έτοιμοι για να φύγουμε»,
αναφέρει η μητέρα και προσθέτει:  “Ο ΕΟΠΥΥ έκλεισε και Επιτροπή πλέον δεν υπάρχει. Το μόνο που μας λένε είναι στείλτε τα χαρτιά σας και θα δούμε τι θα γίνει. Έχουμε καταθέσει τα χαρτιά μας από τον Δεκέμβριο και μας έχουν στο φλου. Πρέπει να γίνει η έγκριση από τους γιατρούς για να φύγουμε αλλιώς δεν μπορούμε”.
Η απάντηση του ΕΟΠΥΥ

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες,  από το πρωί η ηγεσία του ΕΟΠΥΥ ψάχνει να βρει τα στοιχεία για την συγκεκριμένη υπόθεση και το παιδί να προχωρήσει στην επέμβαση που χρειάζεται. Ωστόσο, δεν βρίσκει καμία τέτοια αίτηση από την πλευρά της οικογένειας. «Δεν υπάρχει θέμα το παιδί να μην φύγει. Με εντολή προέδρου θα πάει στο Λονδίνο και θα κάνει την εγχείρησή του εφόσον όλα τα χαρτιά κατατεθούν», αναφέρουν πηγές από το γραφείο του προέδρου τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του, μένει μόνο ένα χαρτί για να συμπληρωθεί η αίτηση της οικογένειας του παιδιού.

«Δεν έχουμε βρει καμία αίτηση και δεν ξέρουμε ακριβώς πού την έκαναν οι γονείς. Πρέπει να γίνει στις περιφερειακές υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ. Μπορεί να έχουν κλείσει οι μονάδες αλλά οι περιφερειακές λειτουργούν ακριβώς για τέτοιες περιπτώσεις όπως επίσης λειτουργούν και οι Επιτροπές», επισημαίνουν κύκλοι του ΕΟΠΥΥ.

madata
Αυτό κι αν είναι Success story!!
 

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki