Σελίδες

Friday, 31 October 2014

Ζώντας το bullying πριν γίνει μόδα

«Η πρώτη κραυγή του ανθρώπου είναι κλάμα. Από εκεί και πέρα οι άνθρωποι ή παραμένουν άνθρωποι και κλαίνε ή γίνονται τέρατα
και κάνουν τους άλλους να κλαίνε.»
Μενέλαος Λουντέμης
«Οι κερασιές θα ανθίσουν και φέτος»

Δευτέρα πρωί, ώρα 7:20. Πλύσιμο, ντύσιμο. Το αμάξι σε αφήνει έξω από το σχολείο. Μέχρι να πεις κύμινο χτυπάει το κουδούνι, μαζεύονται όλοι για προσευχή. «Αμήν» και μετά όλοι στις τάξεις. Παρασκευή μεσημέρι, ώρα 14:00. Το αμάξι σε γυρνάει σπίτι. Πετάς την σάκα στον καναπέ. Έχει επίσημα τελειώσει για δυο μέρες. Ακούς;


Μην φοβάσαι, κοιμήσου, χαλάρωσε. Τρεις χρονιές το γυμνάσιο και τρεις χρονιές το λύκειο. Σε 6 χρόνια θα έχει επίσημα τελειώσει. Ακούς; Μην φοβάσαι. Μην τους αφήσεις να σε αλλάξουν. Είμαι εγώ εδώ. Ήμουν και εγώ εκεί. Αν σου μιλούν άσχημα, αν σε κοιτούν και νιώθεις καρφιά στην πλάτη και σου κόβεται η ανάσα.
Αν σε πνίγουν με την κουρτίνα του λεωφορείου στην εκδρομή και «κανείς» συμμαθητής δεν το είδε και κανείς καθηγητής δεν νοιάστηκε. Αν σου πετούν άκακα χαρτάκια στα σγουρά μαλλιά σου. Αν σου τραβούν την καρέκλα και πέφτεις.
Μην φοβάσαι. Σε 6 χρόνια θα έχει επίσημα τελειώσει.

Χάνεις την παιδικότητα. Φεύγει η εφηβεία από τα χέρια σου και εσύ δεν προλαβαίνεις να τη ζήσεις. Να έχεις μια παρέα, να κάνεις χαβαλέ, να μαζεύεστε σε σπίτια, να βγαίνετε τα Σάββατα, να παίζετε τις Κυριακές.
Μέσα στο σπίτι είσαι το καμάρι της οικογένειας: καλό παιδί, καλοί βαθμοί, ετοιμόλογη, έξυπνη, και όλα τα σχετικά.
Έξω από το σπίτι χείλη σφραγισμένα, αφυδατωμένα, δυο μάτια σε απόγνωση. Τι πήγε στραβά; Τι κάνεις λάθος; Γιατί εσύ; Η απάντηση ήταν, είναι και θα είναι: «είσαι Ένας και είναι Πολλοί». Έτσι δεν παίρνονται δημοκρατικά όλες οι αποφάσεις; Έτσι δεν θεσπίζονται όλοι οι νόμοι; Έτσι δεν θριαμβεύει το δίκαιο, το σωστό; Περιθωριοποιημένοι, μειονότητα, τρελοί, αδύναμοι, μαλθακοί. Αυτό είμαστε γι’ αυτούς.

Μην λυγίσεις σε παρακαλώ. Δείξε κουράγιο και αντιμετώπισε κατάματα τον φόβο σου και τότε θα σιγήσει.
Άλλοι τρελαίνονται πιστεύοντας ότι αυτοί έχουν το πρόβλημα. Άλλοι αυτοκτονούν. Άλλοι παραμένουν θύματα για μια ζωή, τα κλωτσοσκούφια των πολλών. Άλλοι δυστυχώς γίνονται θύτες.
Θα σας πω ένα μυστικό. Εγώ νίκησα. Όλοι μας μπορούμε. Ο καθένας με τον τρόπο του, με τον χρόνο του. Δεν είναι εύκολο. Είναι καθημερινή μάχη. Αλλά αξίζει να παλεύεις για σένα. Δεν θα το κάνει κανείς άλλος ποτέ. Όταν συνειδητοποιήσεις ότι δεν χρειάζεται να είσαι στη μάζα για να είσαι δυνατός και ασφαλής αλλά φτάνουν μόνο η ανθρωπιά και η παιδεία για να σταθείς μόνος, σίγουρος και ακλόνητος. Τότε ήδη έχεις νικήσει. Και αν είσαι ξύπνιος, θα επιβιώσεις. Έπαιξα το παιχνίδι τους εγώ. Θωράκισα τον εαυτό μου.

Κάλυψα τις αδυναμίες μου για να μην είμαι τρωτή. Και τα χείλη άνοιξαν και ήρθε ο λόγος με θράσος και πυγμή. Και σήκωνα το χέρι στην τάξη χωρίς φόβο και ρωτούσα τον καθηγητή. Και έγραφα 20 χωρίς φροντιστήριο. Και οι θύτες γίναν κολλητοί μου. Άλλοι παρατηρητές μου με φθόνο.
Άλλοι δεν σταμάτησαν, αλλά δεν με ένοιαζε πια. Τα χρόνια πέρασαν. Δεν θέλω να υποτιμήσω την πορεία τους επαγγελματική και προσωπική. Δεν έχει σημασία. Αλλά το βράδυ, όταν κοιμάμαι, ξέρω. Ότι είμαι καλύτερος άνθρωπος από αυτούς. Γιατί δεν θα προκαλούσα πόνο στην ψυχή κανενός ανθρώπου, γιατί δεν έγινα θύτης, δεν τα παράτησα και γιατί θα αφιερώσω ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου προσφέροντας βοήθεια. Νίκησα.

*Η Σοφία Βρεττού είναι φοιτήτρια Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας
protagon

Νομιμοποίηση της αιμομειξίας εξετάζει η Γερμανία

εξετάζεται από το γερμανικό Συμβούλιο Δεοντολογίας (Συμβούλιο Ηθικής!!) το ενδεχόμενο να επιτραπεί η αιμομειξία μεταξύ αδελφών με αλλαγή του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου.

 
German ethics council calls for incest between siblings to be legalised by Government
Προσέξτε το σκεπτικό της πρότασης που είναι ότι η υπάρχουσα νομοθεσία που απαγορεύει την αιμομειξία μεταξύ αδελφών, αποτελεί απαράδεκτη προσβολή του δικαιώματος της σεξουαλικής αυτοδιάθεσης», συντηρεί «μια κοινωνική προκατάληψη» και εκτιμά ότι «το θεμελιώδες δικαίωμα των ενήλικων αδερφών, για σεξουαλική αυτοδιάθεση, πρέπει να ληφθεί περισσότερο υπόψη από την αφηρημένη ιδέα της προστασίας της οικογένειας».
 
περισσότερα εδώ
--------------------------------------
Εξαπλώνονται οι οίκοι ανοχής για... κτηνοβάτες στη Γερμανία!
Αγαπημένοι μας φίλοι, προσοχή!!
Αν θέλετε να θεωρείστε «ανοιχτά μυαλά»...
αν δε θέλετε να σας κατηγορήσουν για πουριτανισμό...
θα πρέπει να γίνετε, επιτέλους, ευρωπαίοι και να διακηρύξετε ότι δέχεστε και την κτηνοβασία (όπως και κάθε ανωμαλία και διαστροφή) 
ως «επιλογή τρόπου ζωής» (!!!)
 
(χωρίς φωτό... τι να βάζαμε;;;)

Αχαΐα: 82χρονος βίαζε τα εγγόνια του, 6 και 4 ετών

Έλεος πια...

Ο παππούς καταδικάστηκε για ασέλγεια, βιασμό και αποπλάνηση των δύο εγγονιών του, ενός 4χρονου κοριτσιού κι ενός 6χρονου αγοριού.

Πρόκειται για έναν  82χρονο από χωριό της Δημοτικής Ενότητας Λευκασίου Αχαΐας που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία με την αποκάλυψη αυτή.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο όλα αυτά εκτυλίσσονταν από τον Δεκέμβριο του 2006 έως τις 23 Ιουλίου του 2008.

Τη δράση του παππού αποκάλυψε ο γιος του, ο οποίος έπιασε επ' αυτοφώρω τον ηλικιωμένο να προβαίνει σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της κόρης του. Μάλιστα τα εγγόνια δέχονταν απειλές από τον παππού ότι θα τα σκότωνε εάν μιλούσαν.
Η υπόθεση έφτασε εκ νέου στο ακροατήριο. Οι δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πάτρας δεν μείωσαν την πρωτόδικη ποινή κάθειρξης των 25 ετών.

"Δεν μπόρεσα να πιστέψω ότι αυτό που έβλεπα ήταν αλήθεια" είπε στους δικαστές ο πατέρας των παιδιών.
Μετά το επεισόδιο ο ηλικιωμένος έφυγε από το χωριό και πήγε να μείνει στο Αίγιο.
Σε βάρος του υποβλήθηκε μήνυση μετά τα ευρήματα του ιατροδικαστή.
Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν είχε προβεί στις πράξεις που αναφέρονταν στο κατηγορητήριο.

Πηγή : dete
madata

Η Malala Yousafzai χαρίζει χρήματα από το Νόμπελ για να κτιστούν ξανά 65 κατεστραμμένα σχολεία της Παλαιστίνης

Το ποσό των 50.000 δολαρίων από το Νόμπελ Ειρήνης χαρίζει η Μαλάλα Γιουσαφζάι σε σχολεία στη Λωρίδα της Γάζας για την ανακατασκευή τους. Η νεαρή πακιστανή τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ γιατί αγωνίστηκε για το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση.


Σύμφωνα με την ίδια, τα χρήματα θα δοθούν μέσω των Ηνωμένων Εθνών για να κτιστούν ξανά 65 κατεστραμμένα σχολεία της Παλαιστίνης:
«Τα χρήματα αυτά θα βοηθήσουν προκειμένου να έχουν ποιοτική εκπαίδευση και να συνεχίσουν τη ζωή τους, γνωρίζοντας ότι δεν είναι μόνα τους, ότι υπάρχουν άνθρωποι που τα υποστηρίζουν».
Τα χρήματα θα δοθούν στην UNRWA, την υπηρεσία του ΟΗΕ που παρέχει βοήθεια στους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, και αναμένεται να χρησιμοποιηθούν για την ανοικοδόμηση 65 σχολείων.
Να θυμίσουμε ότι το 2012, η 17χρονη δέχτηκε επίθεση από έναν άντρα, ο οποίος την πυροβόλησε στο κεφάλι, ενώ βρισκόταν στο σχολικό λεωφορείο και τραυματίστηκε σοβαρά.

Η Μαλάλα είναι η πρώτη προσωπικότητα που λαμβάνει το World Children’s Prize και το Νόμπελ, την ίδια χρονιά.
Οι διοργανωτές των βραβείων δήλωσαν ότι εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο είχαν ψηφίσει για τη Μαλάλα.
Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της 9ης Οκτωβρίου 2012 ένας άντρας πυροβόλησε στο κεφάλι τη Μαλάλα Γιουσαφζάι, ενώ εκείνη βρισκόταν μέσα σε σχολικό λεωφορείο, τραυματίζοντάς την πολύ σοβαρά. Η απόπειρα δολοφονίας προκάλεσε μια έκρηξη συμπαράστασης προς την 15χρονη τότε μαθήτρια σε ολόκληρο τον κόσμο.
Το 2013 της απονεμήθηκε το Βραβείο Ζαχάρωφ και φέτος της απονεμήθηκε το Νόμπελ Ειρήνης ανάμεσα σε 278 υποψηφίους.
madata

Thursday, 30 October 2014

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΙΖΥΗΝΟΣ: «Τὸ παιδὶ στὸ ποτάμι»

Σὰν κρυστάλλι κυλᾷ τὸ ποτάμι,
τὸ παιδὶ τὸ θωρεῖ καὶ γελᾷ:
Τί κακὸν εἰμπορεῖ νὰ τοῦ κάμῃ
τὸ καθάριο νερὸ ποῦ κυλᾷ;
 
Δυὸ κρίνοι στὸ ρεῦμα σαλεύουν
πότ᾿ ἐδῶ πότ᾿ ἐκεῖ σταυρωτοί.
Τὸ παιδάκι θαρρεῖ πὼς τὸ γνεύουν,
σὰν νὰ θὲν νὰ τοῦ ποῦν κάτι τί.
Πότ᾿ ἐδῶ πότ᾿ ἐκεῖ τοὺς προσκλίνει
τὸ νερὸ ποὺ περνᾷ μὲ σπουδὴ
τί νὰ γνεύουν οἱ κίτρινοι κρίνοι,
τί νὰ θέλουν νὰ ποῦν στὸ παιδί;
Στῆς ἰτιᾶς τὸ κλωνάρι θαρριέται,
ἄχ! ν᾿ ἀκούσ᾿ ὁ μικρὸς προσπαθεῖ!
Ξάφνου σπᾷ τὸ κλωνί, ποὺ κρατιέται,
καὶ κυλᾷ στὸ νερὸ τὸ βαθύ!
Μιὰ τὸ φῶς ἀπ᾿ τὰ μάτια του σβύνει,
μιὰ σὰν κόκκιν᾿ ἀστράφτει βαφή,
ὡς ποὺ πέσαν οἱ κίτρινοι κρίνοι
σὰν σταυρὸς στὴ νεκρή του μορφή!

Ποιὸ παιδί, ποὺ σιμόνει ποτάμι,
δὲν τὸ βλέπ᾿ ἀπ᾿ ἐδῶ καὶ καλά,
τί κακὸν εἰμπορεῖ νὰ τοῦ κάμῃ
τὸ καθάριο νερὸ ποῦ κυλᾷ;
vrilissia

Αν τα παιδιά μπορούσαν να διαλέξουν τους γονείς τους...
What if children could choose their parents?

Όλοι γεννιόμαστε με δεδομένους τους γονείς μας, οι οποίοι αποτέλεσαν τον πιο σημαντικό παράγοντα που διαμόρφωσε αυτό που είμαστε σήμερα.


Πως θα ήταν άραγε αν τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα επιλογής των γονιών τους; Πάνω σ' αυτό το ερώτημα βασίστηκε η ιδέα δημιουργίας του παρακάτω βίντεο.
Επιπλέον, το βίντεο προσπαθεί να επιστήσει την προσοχή στο πρόβλημα του αλκοολισμού των γονιών, και πως αυτή η κακή συνήθεια προκαλεί συναισθηματικές διαταραχές στα παιδιά τους.
antikleidi

Κάντε τη ζωή στο σπίτι με τα παιδιά πιο εύκολη

Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι η ζωή σε ένα σπίτι με παιδιά δεν είναι πάντα ρόδινη. Σίγουρα υπάρχει πολλή αγάπη και στιγμές αληθινής ευτυχίας, ωστόσο μέσα στη μέρα δεν λείπουν και τα νευρά, οι φωνές, οι γκρίνιες, τα κλάματα και η γενικότερη ένταση.
Επειδή, λοιπόν, το μεγάλωμα των παιδιών είναι από μόνο του μια πολύ δύσκολη υπόθεση, ας δούμε πώς μπορείτε να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη.

-Θέστε τους κανόνες σας και οργανώστε βάση αυτών την καθημερινότητα σας.

Στο σπίτι σας οι ενήλικες είστε εσείς και άρα εσείς είστε αυτοί που αποφασίζετε τι επιτρέπεται και τι όχι. Διδάξτε στα παιδιά σας πως πρέπει να φέρονται, εξηγείστε τους τι θέλετε από αυτά και ποιες αρχές επιθυμείτε να αποκτήσουν στη ζωή τους. Για τα σοβαρά και σημαντικά θέστε κανόνες και επιμείνετε στην εφαρμογή τους, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής όλης της οικογενείας.

-Θυσιάστε κάτι, για να κερδίσετε κάτι μεγαλύτερο.

Αν οι συνθήκες της καθημερινότητας ή οι οικονομικές συγκυρίες δεν σας επιτρέπουν να πραγματοποιείτε όλα όσα θέλετε ή να προσφέρετε στα παιδιά σας όλα όσα επιθυμείτε, μην αγχώνεστε. Τα παιδιά πάνω από όλα χρειάζονται αγάπη. Δώστε τους απλόχερα την αγάπη σας και για τα υπόλοιπα θέστε προτεραιότητες. Ίσως χρειαστεί να στερηθούν κάτι, για να κερδίσουν κάτι σπουδαιότερο λίγο αργότερα.

-Μην ασχολείστε με τους γύρω σας, αλλά μόνο με την οικογένεια σας.

Μην συγκρίνετε τα παιδιά σας με αλλά παιδιά, μην μπαίνετε στο τριπάκι να συγκρίνετε τη ζωή σας με τις ζωές των άλλων. Προσπαθήστε να κάνετε ό,τι θεωρείτε σωστό για την οικογένεια σας με γνώμονα το καλό των παιδιών σας, χωρίς να αναλώνεστε στο τι κάνουν οι άλλοι με τα δικά τους παιδιά.

mother.gr

Έκθεση - σοκ της Unicef
για την παιδική φτώχεια στην Ελλάδα

Νέα έκθεση – σοκ της UNICEF δείχνει ότι 2,6 εκατομμύρια παιδιά έχουν βυθιστεί κάτω από το όριο της φτώχειας στις πλουσιότερες χώρες του κόσμου από το 2008, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των παιδιών στον αναπτυγμένο κόσμο που ζουν σε συνθήκες φτώχειας σε περίπου 76,5 εκατομμύρια.

 
..............................................
- Ο αριθμός των παιδιών που εισήλθαν σε κατάσταση φτώχειας κατά τη διάρκεια της ύφεσης είναι 2,6 εκατομμύρια περισσότερα από τον αριθμό που μπόρεσαν να το αποφύγουν από το 2008 (6,6 εκατομμύρια έναντι 4 εκατομμυρίων). Περίπου 76,5 εκατομμύρια παιδιά ζουν στη φτώχεια σε 41 αρκετά εύπορες χώρες.

- Σε έναν εκπληκτικά υψηλό αριθμό περιπτώσεων, ο μέρος όρος συγκρίσεων αποκρύπτει την έκταση της κατάστασης. Στις περισσότερες από τις μισές χώρες, πάνω από το 20% των παιδιών ζει στη φτώχεια. Η παιδική φτώχεια στην Ελλάδα, τη Λετονία και την Ισπανία είναι πάνω από 36%. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η παιδική φτώχεια είναι 32% και στην Ιταλία είναι 30%.

 
περισσότερα εδώ: taxheaven

Παιδί, Sex και Facebook!!

Άφησε το παιδί της να αργοπεθαίνει,
γιατί ήταν «απασχολημένη» με το να κάνει σεξ
και να ποστάρει τα φαγητά της στο Facebook!! 

Επί αρκετό καιρό ένα παιδί τεσσάρων ετών ήταν κλεισμένο σε ένα δωμάτιο με απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής και με ελάχιστο φαγητό. Για… καλή του τύχη οι Αρχές της Αυστραλίας το βρήκαν μόλις δύο μέρες πριν πεθάνει!
Οι γονείς δήλωσαν ένοχοι και πλέον το λόγο έχει η Δικαιοσύνη, με τους κατήγορους να έχουν ζητήσει να μπουν για αρκετά χρόνια στη φυλακή.

Το αγοράκι –που βρίσκεται πλέον στη φροντίδα της Πρόνοιας- έχει υποστεί αρκετά τραύματα όμως, ιδίως ψυχολογικά.
Όσο για τα σωματικά; Το επίπεδο της αφυδάτωσης του είχε φτάσει στο 10%, με γιατρούς να τονίζουν σε αυστραλιανά Μέσα πως αν έφτανε το 15%, σε περίπου δύο μέρες δηλαδή, θα ήταν πια πολύ αργά για να σωθεί. Το παιδί ήταν κλειδωμένο επί αρκετό καιρό σε ένα μικρό και βρώμικο δωμάτιο. Οι αστυνομικοί το βρήκαν σε άθλια κατάσταση, καθώς το παιδί υποσιτιζόταν.

Η μητέρα του τού έδινε ελάχιστο φαγητό –και κυρίως γιαούρτι- βάζοντας του σε ένα πιάτο και περνώντας το κάτω από την πόρτα. Όπως είπε η ίδια ήταν «απασχολημένη». Με τι; Με το «να κάνω σεξ», δήλωσε.
Στο δωμάτιο επικρατούσε ένα χάος, καθώς υπήρχε σάπιο φαγητό, περιττώματα και παντού λερωμένες πάνες του μικρού.
Οι αστυνομικοί έμειναν άφωνοι όταν κλήθηκαν από την 24χρονη μητέρα για να καταγγείλει ότι την χτυπούσε ο σύντροφος της. Τότε ανακάλυψαν το παιδί και δε μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που αντίκρισαν, με την ίδια να δηλώνει ότι προτιμούσε να κάνει σεξ και να μαγειρεύει για να ποστάρει τις φωτογραφίες του φαγητού και των γλυκών που έφτιαχνε, όπως ένα αρνάκι ψητό και λιωμένη σοκολάτα, στο facebook. Την ώρα, που ο γιος της λιμοκτονούσε.

Όχι βέβαια, ότι φρόντιζε και το υπόλοιπο σπίτι, καθώς και τα άλλα δωμάτια ήταν στα ίδια χάλια, καθώς όταν η 24χρονη δεν έκανε σεξ, έπινε και κάπνιζε κάνναβη μαζί με τον σύντροφο της.
«Τα έκανα θάλασσα», είχε να πει η ίδια κλαίγοντας. Ο 28χρονος πατέρας αντιμετωπίζει κι αυτός κατηγορίες για εγκατάλειψη και αμέλεια και μάλιστα τονίζεται ότι οι Αρχές γνώριζαν ότι στο παρελθόν η Πρόνοια του είχε πάρει άλλο ένα παιδί που είχε από προηγούμενη σχέση επίσης λόγω αμέλειας.
Μάλιστα, συγγενείς, φίλοι και γείτονες στην Αυστραλία αναρωτιόνται πως οι Αρχές δεν ανακάλυψαν νωρίτερα το περιστατικό, με κάποιους να υποστηρίζουν ότι κάτι είχε υποπέσει στην αντίληψη τους. Μάλιστα, ο δικαστής Paul Cuthbertson έθεσε το ερώτημα ...

περισσότερα εδώ

Wednesday, 29 October 2014

Αυτός είναι ο παιδοβιαστής του Πειραιά

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες ενός 68χρονου Έλληνα, ο οποίος συνελήφθη την 16 Οκτωβρίου στον Πειραιά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων έναντι αμοιβής κατ’ εξακολούθηση.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Πανίδη του Παναγιώτη και της Αλεξάνδρας, που γεννήθηκε το 1946 στα Γιαννιτσά.
Όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων, ο 68χρονος ο οποίος επαιτούσε σε διάφορα κεντρικά σημεία του Πειραιά, οδηγούσε συστηματικά στην οικία του στον Πειραιά ανήλικα αγόρια και προέβαινε σε ασελγείς πράξεις, έναντι χρηματικής αμοιβής 10-15 ευρώ κάθε φορά.

Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί ότι έχει ασελγήσει σε βάρος δύο ανήλικων αγοριών από την Ρουμανία, ηλικίας 13 και 15 ετών. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό και άλλων ανήλικων θυμάτων συνεχίζεται.
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, «αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476370 της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας».


madata

- Μ’ αγαπάς; Ρώτησα τον τρίχρονο γιο μου....

- Μ’ αγαπάς; Ρώτησα τον τρίχρονο, και… κάτι μήνες περισσότερο, γιο μου.
- Ναι! Μου απάντησε μεμιάς.
- Πόσο; Τον ξαναρώτησα.
-Τόοοοοσο… μου είπε, ανοίγοντας τα δυο χεράκια του όσο περισσότερο μπορούσε!

-Εσύ μπαμπά μ’ αγαπάς; Ήταν η σειρά του να με ρωτήσει!
-Πολύ αγάπη μου, του είπα!
-Πόσο; Με ρώτησε πάλι.
-Από εδώ μέχρι τον ουρανό, του είπα με έμφαση, κοιτάζοντας ψηλά!
-Είναι μακριά ο ουρανός μπαμπά, με ρώτησε με αφέλεια!
-Ναι αγόρι μου, απάντησα
-Εμένα τα χεράκια μου δεν ανοίγουν περισσότερο, όμως μου είπε και φούσκωσε τα χειλάκια του για να μου δείξει την απογοήτευση του που η αγάπη του δεν… φτάνει τη δικιά μου!
-Όταν θα μεγαλώσεις αγόρι μου, θα καταλάβεις ότι η αγάπη δεν είναι ούτε μεγάλη, ούτε μικρή, είναι απλά αγάπη, του είπα αλλά ήμουν σίγουρος ότι δεν θα μπορούσε να καταλάβει!
-Μα είμαι μεγάλος μπαμπά, τι μωρό είμαι! Μου 'πε με παιδική αφέλεια.
Μια παιδική αφέλεια που στο θέμα της αγάπης δεν πρόκειται ποτέ να ενηλικιωθεί. Γιατί όσο χρονών και να φτάσουμε ποτέ δεν πρόκειται να κατανοήσουμε το μεγαλείο της αγάπης.
«Είναι το μοναδικό αγαθό που όσο περισσότερο το μοιράζεσαι τόσο πιο… πλούσιος γίνεσαι, και όσο το φυλάς τόσο περισσότερο θα… ζητιανεύεις», είχα διαβάσει κάπου.
Σε μια δύσκολη εποχή που ζούμε που χρειάζεται να στερηθούμε πολλά από όλα τα αγαθά, που απολαύσαμε στο παρελθόν, ας φανούμε… σπάταλοι στην αγάπη!
Και ας μην περιμένουμε ανταπόκριση, ας μην τη συγκρίνουμε, ας μην της βάζουμε όρια.

Τα δύο παιδικά χεράκια του γιου μου, περιέχουν ολόκληρο το Σύμπαν και όχι απλά έναν ουρανό!

www.briefingnews.gr
enallaktikidrasi

«Και κοίταξαν τον θάνατο κατάματα...»

«Και κοίταξαν τον θάνατο κατάματα...
Κι ο Χάρος εφοβήθηκε από τέτοιο θάρρος!»


Το βλέμμα της εξοικείωσης με τον θάνατο.... Δεν έχει διαφορά αν είσαι έτοιμος να σκοτώσεις ή να σκοτωθείς.... Απλά κοιτάς τον θάνατο με παγερό βλέμμα, χωρίς συναίσθημα, με κόρη διασταλμένη....
Έτοιμος/η για ΟΛΑ!
Η σφαίρα που θα σκότωνε μετά από λίγο την Ελληνίδα γερόντισσα δεν ήταν τίποτε μπροστά σε αυτό που έζησε εκείνη την στιγμή ο γερμανός στρατιώτης!


sophia-siglitiki

Tuesday, 28 October 2014

Κοριτσάκι με σύνδρομο Down έμαθε από νωρίς να περπατάει και να μιλάει χάρη στην αδερφούλα του

Ένα μικρό κοριτσάκι με σύνδρομο Down έμαθε να περπατάει, να μιλάει, ακόμη και να χορεύει, μιμούμενη την μεγαλύτερη αδερφή της! Η 2χρονη Ellie Harrington, από το Cambridgeshire της Αγγλίας, ξεκίνησε από νωρίς να στέκεται στα πόδια της για να μπορεί να συμβαδίσει με την 4χρονη αδερφούλα της Evie.

Ellie Harrington, two, from Cambridgeshire, has learnt to walk early
Η 42χρονη μητέρα των κοριτσιών αναφέρει ότι ήταν η έντονη επιθυμία της μικρής να μοιάσει στην αδερφή της, που την βοήθησε να αναπτυχθεί τόσο γρήγορα.
«Τα παιδιά με σύνδρομο Down είναι οπτικοί τύποι όσον αφορά τη διαδικασία της μάθησης. Τα κορίτσια μου είναι άρρηκτα συνδεδεμένα. Αν η Evie φορέσει το φανταχτερό φόρεμα της πριγκίπισσας, το ίδιο θα κάνει και η Ellie. Τους αρέσει να παίζουν παρέα, η μία αποτελεί πιστό αντίγραφο της άλλης».

Τα παιδιά με σύνδρομο Down συνήθως μαθαίνουν και εξελίσσονται πιο αργά σε σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά, αν και το επίπεδο της μαθησιακής δυσκολίας είναι διαφορετικό για κάθε παιδί. Η 42χρονη μητέρα αναφέρει ότι δεν θα μπορούσε να είναι πιο ευτυχισμένη με την πρόοδο που σημειώνει η μικρή Ellie σε τόσο νεαρή ηλικία.
«Είναι τεράστια ευχαρίστηση να τις βλέπουμε να μαθαίνουν νέα πράγματα μαζί. Αν η Evie ξεκινήσει να χορεύει, αμέσως η Ellie μπαίνει στο ρυθμό και την ακολουθεί. Συχνά τις βρίσκω να χοροπηδούν πάνω στα τραπέζια και στα κρεβάτια και να αναστατώνουν όλο το σπίτι, όμως δεν με πειράζει, είναι αναζωογονητικό να τις βλέπω μαζί».

Η μικρή Ellie διαγνώσθηκε με το σύνδρομο δύο εβδομάδες μετά τη γέννηση της.
Τότε ολόκληρη η οικογένεια συσπειρώθηκε για να αντιμετωπίσει την κατάσταση και να υποστηρίξει το παιδί καθώς μεγαλώνει: «Ήμουν τόσο τρομοκρατημένη όταν συνειδητοποίησα ότι η Ellie διαγνώσθηκε με σύνδρομο Down. Είναι εκπληκτικό παιδί, δεν θα την άλλαζα για τίποτα στον κόσμο. Είμαι τόσο περήφανη για τα δύο κορίτσια μου».

«ΟΧΙ»

«ΟΧΙ»

Αξημέρωτα ήρθες,
μα, λάθος πόρτα χτύπησες.
Στην άκρια της Βαλκανικής
σ’ αυτόνε το βραχότοπο, οπού τον λένε Ελλάδα,
ετόλμησες αυθάδικα πόρτα λαού περήφανου
με χέρι θρασύ κι αλαζονικό να βροντήξεις.

Φασίστα, σύμμαχε του ναζισμού, υπερφίαλε,
απαίτησες «αυθωρεί»[1] παράδοση!!
Δεν ήξερες… δε ρώταγες;
Έπεσες πάνω στ’ ΟΧΙ ενός λαού,
που κίνησε, από την κάθε τη γωνιά,
–πρώτη φορά ποτάμια ανάποδα πορεύονταν
και στα βουνά ανεβαίναν–
και θα ‘ταν πιότερο πολλοί, αν άφηνε ο δικτάτορας[2]
τα ΟΧΙ των Μακρονησιών να παν να πολεμήσουν.

Ενός λαού, που περγελώντας σε, για το μέτωπο τράβηξε
με το ΟΧΙ τυπωμένο στο δικό του μέτωπο.
Έκανε τ’ ΟΧΙ άρβυλα, θανατερή ξιφολόγχη.
Γένηκε η πείνα του οργή, η δίψα του αντρεία,
και φαλάγγι σε πήρε.
Κατακόκκινα αποτυπώματα πάνω στο παγωμένο χιόνι
το ΟΧΙ σχημάτιζαν,
σάρκες από ποδάρια μισοσαπισμένα σταθερά βάδιζαν
και στο κατόπι σε πήραν.
Έβγαλε η ψυχή τα δικά της ποδάρια,
τη δική της κραυγή:
ΟΧΙ.

Τέλος Οκτώβρη με μέσα Δεκέμβρη
το ΟΧΙ  επέλασε, νίκησε, σε ευτέλισε.
Δεν επέρασε καιρός, κανά δυο μήνες μόνο,
μέχρι ο Δεκέμβρης να μεσιάσει,
και τα μεγάλα σου λόγια, οι απίστευτες φανφάρες σου,
«Χαλύβδινο Σύμφωνο»[3], «Άξονας»[4], «Mare Nostrum»[5],
-λόγια, φράσεις μισότρελων κι ανόητων-
κουρέλια και της ιστορίας των ανθρώπων
βρυκόλακες γένηκαν.

Με τη φύση τα ‘βαλες, θλιβερό ανθρωπάριο:
«Αι τραχείαι οροσειραί της Πίνδου
και αι λασπώδεις χαράδραι της»[6]
Μάλιστα….

Πρόσμενες να ‘ρθει η Άνοιξη [7] για να ξανατολμήσεις,
μην κι η ντροπή σου ξεχαστεί·
μα σ’ ένα ύψωμα[8] πάλι το ΟΧΙ των Τιτάνων,
γερά ριζωμένο στις βελανιδιές ανάμεσα,
έγινε τείχος άπαρτο και πάνω του τσακίστηκες.

Θέλατε το Imperium Romanun, θέλατε το τρίτο ράιχ[9]
παντού ν’ απλωθεί, τα πάντα να πνίξει.
Το δικό σας το τέλος[10] αν γνωρίζατε….

Ε, σείς, του κόσμου οι μακελάρηδες[11],
κρεμασμένος ανάποδα ο ένας,
–η Νέμεση κρατεί το σκοινί–
ο άλλος, που σμήνη γυπάνθρωπων,
δαιμόνων μαυρόψυχων, στο έμπα τ’ Απρίλη,
καταπάνω στο ΟΧΙ μας έστειλε,
κάπου χωμένο, άφαντο, πτώμα καμένο, τρισάθλιο....  

Εκατομμύρια εξήντα ψυχές, τα «επιτεύγματά» σας.
Χώρια η δυστυχία που σπείρατε, άθλιοι,
να συνοδεύει τη ζωή και τα όνειρα
αδίκως, ακόμα, πασχόντων….

Βασιλική Π. Δεδούση

  1. Το επίσημο ιταλικό τελεσίγραφο. … Η Ιταλική Κυβέρνησις ζητεί από την Ελληνικήν Κυβέρνησιν όπως δώση αυθωρεί εις τας στρατιωτικάς αρχάς τας αναγκαίας διαταγάς ίνα η κατοχή αυτή δυνηθή να πραγματοποιηθή κατά ειρηνικόν τρόπον. Εάν τα ιταλικά στρατεύματα ήθελον συναντήση αντίστασιν, η αντίστασις αυτή θα καμφθή δια των όπλων και η Ελληνική Κυβέρνησις θα έφερε τας ευθύνας, αι οποίαι ήθελον προκύψη εκ τούτου. Αθήναι τη 28η Οκτωβρίου 1940/ΧΙΧ
  2. Ο αριθμός των πολιτικών εξορίστων αυξήθηκε πολύ την περίοδο της δικτατορίας τουΜεταξά.
  3. Τα επτά άρθρα του Χαλύβδινου Συμφώνου όπως αυτά δόθηκαν στη δημοσιότητα
  4. Δυνάμεις του Άξονα
  5. Mare nostrum
  6. Στις 18 Νοεμβρίου 1940 ο Μουσολίνι εκφώνησε ένα δημόσιο λόγο στον οποίο ανάμεσα στα υπόλοιπα παράλογα και ανερμάτιστα, κατηγορούσε την Ελλάδα σαν υπεύθυνη για την εισβολή των Ιταλών, ενώ απέδωσε την αποτυχία των Ιταλών να καταλάβουν την Ελλάδα στην φύση του εδάφους της Πίνδου. Η ομιλία.
  7. Η ΕΑΡΙΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΙΤΑΛΩΝ
  8. ΥΨΩΜΑ 731: Πώς ανακόπηκε η Εαρινή Επίθεση των Ιταλών στην Αλβανία, Ύψωμα 731, ο λόφος:  Ευριπίδης Χρυσάφης, ο 29χρονος Θεσσαλονικιός
  9. Ναζιστική Γερμανία, γνωστή και ως Τρίτο Ράιχ, είναι το όνομα που συνήθως χρησιμοποιείται για να δηλώσει την κατάσταση της Γερμανίας τη περίοδο 1933-1945, κάτω από την ολοκληρωτική δικτατορία του Αδόλφου Χίτλερ και τη ναζιστικής ομάδας του.
  10. Οι τελευταίες ώρες του Χίτλερ και του Μουσολίνι
  11. Τα θύματατου Β' Παγκοσμίου Πολέμου, Οι απώλειες του πολέμου

Το γάλα του Κωστάκη: Μια ιστορία της Κατοχής

Μεγάλη ἦταν ἡ χαρὰ τῶν παιδιῶν ἐκείνη τὴν ἡμέρα. Στὰ παιδικὰ συσσίτια γιὰ πρώτη φορὰ θὰ ἐμοίραζαν γάλα, ποὺ εἶχεν ἐξαφανισθῆ ἀπὸ τὰς Ἀθήνας πολλοὺς μῆνες. Λίγο ἔπειτα ἀπὸ τὴν εἴσοδο τῶν Γερμανῶν εἶχε κι αὐτὸ γίνει εἶδος πολυτελείας.

Μὰ τώρα εὐτυχῶς ἔφθασεν ἡ πρώτη ἀποστολὴ τοῦ Διεθνοῦς Ἐρυθροῦ Σταυροῦ. Τὸ γάλα ἐβραζόταν σὲ μεγάλα καζάνια στὰ σχολεῖα καὶ ὅπου ἀλλοῦ ἐλειτουργοῦσαν παιδικὰ συσσίτια. Καὶ τὰ πεινασμένα Ἑλληνόπουλα δὲν ἐχόρταιναν νὰ τὸ ρουφοῦν μὲ τὰ μάτια, πρὶν ἀκόμη γίνῃ ἡ διανομή.
Τὰ φασόλια, τὰ μπιζέλια καὶ τὸ πληγούρι μόλις τὰ εἶχαν συγκρατήσειὣς τώρα στὴ ζωή. Καὶ τὰ εἶχαν πιὰ βαρεθῆ.
Τὸ γάλα ὅμως θὰ τοὺς ξανάφερνε τὸ ρόδινο χρῶμα τῆς ὑγείας.
Σ’ ἕνα συνοικιακὸ δημοτικὸ σχολεῖο τοῦ Πειραιῶς ἦταν μαθητὴς κι ὁ Κωστάκης, παιδὶ πτωχοῦ ὑπαλλήλου.
Ἡ οἰκογένειά του εἶχεν ὑποφέρει πολύ, ἑνάμισυ χρόνο ἀπὸ τὶς στερήσεις. Ἀφοῦ ἀναγκάσθηκαν στὴν ἀρχὴνὰ πουλήσουν τὰ λίγα κοσμήματα τῆς μητέρας, τὰ περισσότερα ἔπιπλα καὶ πολλὰ ροῦχά τους, τώρα τελευταῖα ἐστήριζαν ὅλες τὶς ἐλπίδες τους στὰ συσσίτια καὶ στὶς διανομές.
Ὁ πατέρας ἔπαιρνε συσσίτιο ἀπὸ τὴν ὑπηρεσία του καὶ τὰ δύο παιδιά, ἡ Λέλα κι ὁ Κωστάκης, ἀπὸ τὰ σχολεῖά τους. Ὁ μισθὸς τοῦ πατέρα ἐκείνη τὴν ἐποχὴ δὲν ἦταν ἀρκετὸς νὰ τοὺς θρέψῃ οὔτε πέντε ἡμέρες τὸ μῆνα. Κι ἡ καημένη ἡ μητέρα ἔπρεπε νὰ βάλῃ ὅλη τὴν τέχνη της, γιὰ νὰ ἔχουν πέντε πιάτα φαγητὸ τὸ μεσημέρι καὶ πέντε τὸ βράδυ.
Ἡ πτωχὴ οἰκογένεια εἶχε κι ἕνα φιλοξενούμενο σὲ ὅλο αὐτὸ τὸ διάστημα. Ἦταν ἕνας Κύπριος, στρατιώτης στὸν Ἀγγλικὸ στρατό,καὶ τὸν ἔλεγαν Μιχάλη.
Εἶχε πολεμήσει γενναῖα τοὺς Γερμανούς, ἐπληγώθηκε ἐλαφρὰ στὸ δεξὶ χέρι καὶ εἶχε πιασθῆ αἰχμάλωτος. Ἀλλὰ κατώρθωσε νὰ δραπετεύσῃ καὶ τυχαῖα εἶχε κτυπήσει τὴν πόρτα τοῦ πτωχοῦ ὑπαλλήλου.
Τὸν ἐδέχθηκαν μὲ ὅλη τὴν καρδιά τους, τὸν ἔκρυψαν ἀπὸ κάθε ὕποπτο μάτι κι ἐμοιράσθηκαν μαζί του τὸ λίγο φαγητό τους. Κι οὔτε ἤθελαν ν’ ἀκούσουν τὶς παρακλήσεις του νὰ τὸν ἀφήσουν νὰ παραδοθῇ. Τὸν κίνδυνο νὰ τουφεκισθοῦν οἱ γονεῖς, ἂν τὸν ἀνεκάλυπτανοἱ ἐχθροί, ἡ οἰκογένεια δὲν τὸν ἐλογάριαζε.

- Τὸ γάλα σας θὰ τὸ πίνετε ὅλοι ἐδῶ κι ὅταν φεύγετε, θὰ μοῦ δείχνετε ἄδειο τὸ τενεκάκι σας, εἶπεν ἡ διευθύντρια στὰ παιδιὰ τὴν ὥρα τῆς διανομῆς.

Τὰ παιδιὰ εἶχαν μπῆ στὴ σειρὰ κι ἐπερνοῦσαν μπροστὰ ἀπὸ τὸ καζάνι, ἀπὸ τὸ ὁποῖο δύο διδασκάλισσες μὲ δύο μεγάλες κουτάλες ἔχυναν τὸ γάλα στὰ τενεκάκια τους. Καὶ τὸ καθένα ἐκαθόταν σ’ ἕνα θρανίο καὶτὸ ροφοῦσε γρήγορα καὶ μὲ μεγάλη εὐχαρίστησι. Κι ὅταν ἐτελείωνε,ἐπερνοῦσε μπροστὰ ἀπὸ τὴ διευθύντρια κι ἔδειχνε τὸ ἄδειο τενεκάκιτου.
Ὁ μικρὸς Κωστάκης ἐκάθησε σὲ μιὰ γωνιὰ κι ἐφαινόταν πὼς ἔπινε τὸ γάλα του. Ἔπειτα, σὲ μία στιγμὴ ποὺ ἔβγαιναν πολλὰ παιδιὰ μαζεμμένα, ἐχώθηκε ἀνάμεσά τους κι αὐτὸς μισοκρύβοντας τὸ τενεκάκιτου. Ἡ διευθύντρια δὲν ἠμποροῦσε νὰ ὑποπτευθῇ πὼς θὰ την ἐξεγελοῦσε, γιατὶ ἦταν ὁ πιὸ καλὸς μαθητὴς στὴν τάξι του. Αὐτὸ τὸ παιγνίδι τοῦ Κωστάκη ἐκράτησε μιὰ ἑβδομάδα. Μὰ στὸ τέλος ἐπιάσθηκε. Ἡ διευθύντρια δὲν ἠμποροῦσε νὰ τὸ πιστέψῃ!
 
- Γιατί τὸ ἔκαμες αὐτό, Κωστάκη; Τὸν ἐμάλλωσε περισσότερο λυπημένη παρὰ θυμωμένη.
 
- Κυρία, δὲν ἔχω ὄρεξι σήμερα, ἐδικαιολογήθηκε μὲ βουρκωμέναμάτια καὶ μὲ κατακόκκινα μάγουλα.
 
Εἶχε φανερωθῆ πὼς δὲν ἔλεγε την αλήθεια. Και η διευθύντρια κατάλαβε πως κατι πολύ σοβαρό του συνέβαινε.
 
- Τὸ γάλα εἶναι ἴσα - ἴσα γιὰ τοὺς ἀνόρεκτους καὶ νὰ καθίσῃς νὰ τὸπιῇς, τοῦ εἶπε. Ὁ Κωστάκης ἐξανακάθησε κι ἤπιε τὸ γάλα του, χωρὶς νὰ μπορῇ νὰ σταματήσῃ τὰ δάκρυά του. Τὸ ἀπόγευμα ἡ διευθύντρια ἐπεσκέφθηκε τὴ μητέρα τοῦ Κωστάκη καὶ τῆς διηγήθηκε τὸ πρωϊνὸ ἐπεισόδιο.
Κι ἡ μητέρα τοῦ Κωστάκη δὲν ἠμπόρεσε νὰ κρατηθῇ. Ἐγνώριζε πολὺ καλὰ τὸν καλὸ χαρακτῆρα τῆς διευθυντρίας καὶ γι’ αὐτὸ τῆς εἶπε ὅλη τὴν ἀλήθεια, πὼς ἔκρυβαν τὸ Μιχάλη, πὼς ἦταν τώρα ἡμέρες ἄρρωστος ἀπὸ κρυολόγημα καὶ πὼς τὰ δύο παιδιά της, ἡ Λέλα κι ὁ Κωστάκης, εἶχαν συμφωνήσει κρυφὰ ἀπὸ τοὺς γονεῖς τους νὰ τοῦ φέρνουν τὸ γάλα τους. Κι οἱ ἴδιοι οἱ γονεῖς ἔβλεπαν πὼς τὸ γάλα ἦταν πιὸ ἀπαραίτητο γιὰ τὸν ἄρρωστο παρὰ γιὰ τὰ παιδιά τους. Δυστυχῶς δὲν εἶχαν ἐμπιστοσύνηνὰ τοῦ φέρουν καὶ γιατρό.
- Ὁ Κωστάκης νὰ πίνῃ τὸ γάλα του, εἶπε τότε ἡ διευθύντρια μὲ συγκίνησι, γιατὶ εἶναι ἀδύνατος. Κι ἐγὼ θὰ ἐξοικονομῶ ἄλλο γιὰ τὸνἄρρωστο καὶ μὲ τρόπο θὰ σᾶς τὸ φέρνω ἡ ἰδία. Αὔριο θὰ φέρω καὶ γιατρό,στὸν ὁποῖο μπορεῖτε νὰ ἔχετε ἀπόλυτη ἐμπιστοσύνη.
 
Ὁ Κωστάκης εἶχε προσθέσει δύο ἀκόμη προστάτες τοῦ Μιχάλη, τὴ διευθύντριά του καὶ τὸ γιατρό. Κι ὣς τὴν ἡμέρα, ποὺ ἔφυγαν οἱ Γερμανοί, τὸν ἐφύλαξαν πολὺ καλὰ κρυμμένο.