Σελίδες

Tuesday, 22 April 2014

«Ένα παιδί δράστης είναι και παιδί θύμα»

Η Εταιρία Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης έχει ως στόχο να βοηθήσει νεαρούς ανήλικους παραβάτες να επανενταχθούν στον κοινωνικό ιστό μέσα από συνεργασία και καθοδήγηση από επαγγελματίες και εθελοντές.
 
Προς επίτευξη των στόχων της και σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και οργανώσεις, συστήνει επιτροπές από επιστήμονες ή μη, ενεργοποιεί εθελοντές, ευαισθητοποιεί και ενημερώνει την τοπική κοινωνία για ζητήματα προστασίας των ανηλίκων.
Πιο αναλυτικά:
•  Αντιμετωπίζει καθημερινές ανάγκες και προβλήματα των ανηλίκων που τελούν υπό την προστασία μας.
•  Στηρίζει υλικά, νομικά, κοινωνικά και ψυχολογικά τους ανηλίκους μας και τις οικογένειές τους.
•  Παρέχει σε αυτούς, σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς και επαγγελματίες, επαγγελματική κατάρτιση, εκπαίδευση, πολιτιστική καλλιέργεια και ψυχαγωγία.
•  Διοργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις, ημερίδες και συμμετέχουμε σε έρευνες ή προγράμματα, για την πρόληψη ή την αντιμετώπιση της θυματοποίησης και της παραβατικότητας των ανηλίκων.
Η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης (Ε.Π.Α.Θ.) είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, εποπτευόμενο και επιχορηγούμενο από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Εκπροσωπείται από επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, του οποίου προεδρεύει Δικαστικός Λειτουργός. Τα μέλη του Δ.Σ., τα οποία διακρίνονται για την ειδική μόρφωση και την κοινωνική ευαισθησία τους, ορίζονται με απόφαση του Υπουργείου και η συμμετοχή τους σε αυτό είναι τιμητική και άμισθη (Ν. 3860/2010).
Η έδρα της Εταιρείας βρίσκεται στον 1οόροφο της – επί της οδού Αμβροσίου 5 – πολυώροφης οικοδομής, όπου συστεγάζεται με το Σύλλογο Φίλων – Εθελοντών της Ε.Π.Α.Θ., τηλ.2310/869.150και φαξ :2310/869.152. Εκεί βρίσκονται τόσο τα γραφεία, όσο και τα εργαστήρια της Ε.Π.Α.Θ. και του Συλλόγου.
Στόχος δράσης της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης:
Η ενεργή συμβολή στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση της θυματοποίησης και της παραβατικότητας των ανηλίκων, που εμφανίζουν αντικοινωνική ή παραβατική συμπεριφορά ή κινδυνεύουν να γίνουν δράστες αξιόποινων πράξεων, λόγω ακατάλληλου ή ανύπαρκτου οικογενειακού περιβάλλοντος ή άλλων συνθηκών ή αιτιών.
Δείτε περισσότερα σχετικά με την Εταιρία Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης στην επίσημη ιστοσελίδα της:
 
Πώς μπορείς να βοηθήσεις
  • Γίνε εθελοντής
Στηριζόμαστε στη συμμετοχή των εθελοντών που διαθέτουν χρόνο και προσφέρουν ανάλογα με τα ενδιαφέροντα, τα επαγγελματικά τους προσόντα ή τις δεξιότητές τους, μετέχοντας σε εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης, συνοδεύοντας τους ανηλίκους σε διάφορες δραστηριότητες, βοηθώντας τις οικογένειές  τους στην αντιμετώπιση απλών, καθημερινών προβλημάτων τους και άλλα. Οι νέοι εθελοντές γίνονται πάντοτε εγκάρδια δεκτοί και υποστηρίζονται στενά στα πρώτα στάδια (αλλά και στη συνέχεια), για να εξοικειωθούν με τις απαιτήσεις της εθελοντικής εργασίας.
  • Οικονομική ενίσχυση
Ενίσχυσε οικονομικά το έργο μας, με δωρεές σε είδος και σε χρήμα, αριθμοί τραπεζικών λογαριασμών στην Τράπεζα της Ελλάδος :26039 και 250153.
 

Ελληνική βιομηχανία 4362 χρόνια πριν!!!

ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ!
ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΡΩΜΑΤΟΠΟΙΪΑΣ
ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Στο χωριό Πύργος στην νότια Κύπρο το 2350 πχ έως το 1850 πχ . ο πληθυσμός του ελλαδικού χώρου διέθετε ένα πολύ σημαντικό βιομηχανικό κτίριο περίπου 4000 μ², για την επεξεργασία όχι μόνο του χαλκού, αλλά και του ελαιολάδου, αρωμάτων, φαρμάκων, κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, χρωμάτων και κρασιού .Εκεί βρέθηκε το αρχαιότερο μετάξι στον κόσμο, παλαιότερο και από την Κίνα αλλά και το πρώτο εργαστήριο αρωματοποιίας στον κόσμο.
Εργαστήριο φαρμακευτικής παρασκευής και επίσης εντοπίστηκαν στοιχεία που συνδέουν την επεξεργασία των μετάλλων με ελαιόλαδο (καύση ελαίου για υψηλή θερμοκρασία) μοναδικό και αυτό στον κόσμο. 1500 χρόνια δε, πριν από τους Φοίνικες, έβαφαν με πορφύρα.
.....................................
πολλά περισσότερα εδώ: utidanos

Έκλεισε το παιδί της σε ένα κρύο δωμάτιο
και χόρευε μεθυσμένη ως τα ξημερώματα

Μια γυναίκα στη Γαλλία κατηγορείται ότι έκλεισε το παιδί της σε ένα κρύο δωμάτιο νυχτερινού κέντρου, σε θερμοκρασία 6-9 βαθμούς Κελσίου και χόρευε μεθυσμένη από το βράδυ της Κυριακής ως το πρωί της Δευτέρας.
 

Το περιστατικό συνέβη, σύμφωνα με τη Le Figaro,  στο Saint-Omer (Pas-de-Calais), και το παιδί που σύμφωνα με τις αρχές, «δεν είναι αρκετά μεγάλο ώστε να πηγαίνει στο σχολείο», μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Οι πρώτες εξετάσεις έδειξαν ότι δεν αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την υγεία του.
 
Η γυναίκα συνελήφθη στις 5 το πρωί της Δευτέρας και έχει τεθεί υπό κράτηση.

inewsgr

Νέοι εθελοντές ταξιδεύουν και βοηθούν άρρωστα παιδιά

«Το Generation Y ταξίδεψε στην καρδιά της Τρανσυλβανίας, για να συναντήσει νέους εθελοντές. Για έναν χρόνο, αυτή η ομάδα θα ταξιδεύει και θα βοηθάει άρρωστα παιδιά» μεταδίδει ο δημοσιογράφος του euronews Νούνο Προυντένθιο.
«Θέλω με δημιουργικό τρόπο, να συνδυάσω δύο τομείς. Την τέχνη και την εργασία με παιδιά. Αυτό προσπαθώ να κάνω και θέλω να συνεχίσω και μετά τον 1ο χρόνο» δήλωσε στην κάμερα του euronews η Λίζα Κόστνερ.
Η εθελοντική δουλειά αποτελεί μια τεράστια πηγή έμπνευσης, σύμφωνα με την Λίζα, που φτιάχνει ταινίες με βάση την εμπειρία της. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Λίζα έφυγε από την Αυστρία και ήρθε στο Κλουζ – Ναπόκα στη Ρουμανία.


«Πέρυσι τελείωσα το λύκειο και έψαχνα τρόπους για να φύγω στο εξωτερικό. Δεν είχα όμως τα χρήματα. Ευτυχώς κάποιοι φίλοι μου μίλησαν για το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας» υποστηρίζει η Λίζα Κόστνερ.
Η Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία έχει πλέον ενσωματωθεί στο νέο «Erasmus Plus». Το πρόγραμμα αυτό, προτείνει μια σειρά δράσεων σε νέους ηλικίας μεταξύ 18 και 30 ετών. Όπως η Λίζα, έτσι και ο Χούλιο από την Ισπανία, η Χάνα από την Αγγλία και η Βίβιαν από τη Γερμανία βρέθηκαν εδώ για μάθουν καινούρια πράγματα, αλλά και για να βοηθήσουν άρρωστα παιδιά.
«Δεν ήξερα τι θέλω να σπουδάσω και ήθελα να κάνω κάτι χρήσιμο. Όποτε σκέφτηκα να ταξιδέψω για έναν χρόνο και να συμμετέχω σε αυτό το εθελοντικό πρόγραμμα. Είναι πολύ ωραία εμπειρία» υποστηρίζει η Βίβιαν Κλεμένς.
Η ομάδα προετοιμάζει το υλικό που θα παρουσιαστεί σε ειδικό κοινό.
«Συχνά δουλεύουμε μαζί, πριν πάμε σε κάποια νοσοκομεία. Άλλες φορές ο καθένας δουλεύει μόνος του και στη συνέχεια μοιραζόμαστε τις σκέψεις και τις προτάσεις μας. Μέσα από τις κουβέντα και τις διαφωνίες μας, καταλήγουμε σε συγκεκριμένες δράσεις» υποστηρίζει η Βίβιαν Κλεμένς.
Ακολουθούμε τον Χούλιο και την Χάνα, που κάποιοι αποκαλούν και υπερήρωες.
«Έχουμε χωριστεί σε δύο ομάδες. Εγώ και ο Χούλιο πηγαίνουμε στο τμήμα Παιδιατρικής και στο Νεφρολογικό τμήμα. Μοιράζουμε τις ημέρες της εβδομάδας και τις βάρδιες.
Η Λίζα και η Βιβή πηγαίνουν σε άλλα 2 νοσοκομεία. Την Παρασκευή όλοι μαζί εργαζόμαστε στην Ψυχιατρική κλινική», δήλωσε στο euronews η Χάνα Ντάντο.

«Εδώ αναπτύσσουμε τις κοινωνικοπολιτικές δεξιότητες των παιδιών. Αυτό που κάνουμε, δεν είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο. Προσαρμόζεται στις ανάγκες του κάθε παιδιού», υποστηρίζει ο Χούλιο ντελ Πίνο Μολίνα.
«Δεν ξέρουμε και δεν θέλουμε να μάθουμε ποια ασθένεια έχουν. Δουλειά μας δεν είναι να γιατρέψουμε τα παιδιά. Είμαστε εδώ για να γεμίσουμε τον χρόνο τους με δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο. Όταν δουλεύεις με αυτά τα παιδιά, είναι λάθος να ξεκινάς με προκαταλήψεις και όρια. Δηλαδή να σκέφτεσαι πως τι μπορούν να το κάνουν και τι όχι. Κάθε παιδί είναι ένας κόσμος και οι περιορισμοί απλά μας παγιδεύουν», δήλωσε ο Χούλιο ντελ Πίνο Μολίνα.
Η Ιωάννα Μπερέ συντονίζει αυτή την εθελοντική ομάδα και μας εξηγεί γιατί ονομάζεται «Προχώρα, δώσε, κέρδισε»
«Εσύ, ο εθελοντής, ξεβολεύεσαι και βγαίνεις από την άνεση σου, από το σπίτι σου. Δίνεις χρόνο, ενέργεια και βοηθάς συνανθρώπους σου που έχουν ανάγκη. Νομίζω πως κερδίζεις ως άνθρωπος, πως βελτιώνεσαι» υποστηρίζει η Ιωάννα Μπέρε.
«Έχω ευθύνη, ειδικά στις μέρες που ζούμε. Όλοι μας έχουμε ευθύνη. Δεν μπορώ να δουλέψω στη χώρα μου, λόγω της πολιτικής κατάστασης. Αισθάνομαι όμως πως μπορούμε να βοηθήσουμε και να αλλάξουμε κάποια πράγματα. Όμως και εμείς κερδίζουμε σημαντικές εμπειρίες» δήλωσε ο Χούλιο ντελ Πίνο Μολίνα.
«Νομίζω ότι οι άνθρωποι πια, κατανοούν την αξία του εθελοντισμού. Πέρα από την προσφορά στην κοινότητα, ο εθελοντής επωφελείται, αφού γίνεται καλύτερος άνθρωπος και νιώθει κρίκος μιας μεγάλης αλυσίδας. Τελικά, ο εθελοντής βοηθάει τον εαυτό του» δήλωσε στην κάμερα του euronews η Ιωάννα Μπέρε.
Οι ιστορίες του Generation Y συνεχίζονται στις σελίδες του euronews στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Copyright © 2014 euronews