Σελίδες

Thursday, 23 October 2014

Ποια είναι η «αρρώστια» για την οποία
δεν υπάρχει φάρμακο ούτε εμβόλιο; - A vaccine for violence


Μπορεί να δίνουμε χρήματα για φάρμακα στις χώρες του Τρίτου Κόσμου, μπορεί γενικότερα να βοηθάμε όσο περισσότερο μπορούμε και με όσα μέσα διαθέτουμε και μπορεί αυτοί που έχουν τη δύναμη να διοργανώνουν συχνά πυκνά φιλανθρωπικές εκδηλώσεις προκειμένου να καταπολεμηθούν ασθένειες και η φτώχεια γενικότερα, αλλά δυστυχώς, και παρά την προσπάθεια, δεν έχει ανακαλυφθεί το φάρμακο για κάτι πολύ συγκεκριμένο, που ίσως είναι και πιο σοβαρό από όλα τα υπόλοιπα.
Η νέα διαφήμιση της UNICEF λοιπόν, μας ενημερώνει, με έναν συγκλονιστικό αλλά παράλληλα ευαίσθητο τρόπο, σχετικά με την παιδική βία η οποία αποτελεί μάστιγα, και η οποία αντί να μειώνεται παίρνει ανεξέλγκτες διαστάσεις.

Σύμφωνα με τα στατιστικά, κάθε 5 λεπτά ένα παιδί πεθαίνει εξαιτίας της βίας, ένα νούμερο το οποίο θα έπρεπε να προβληματίζει όχι μόνο τους αρμόδιους αλλά όλους μας.

Ένας μικρούλης λοιπόν, ο οποίος είναι γεμάτος μελανιές στο πρόσωπο, πηγαίνει σε ένα φαρμακείο προκειμένου να ζητήσει το φάρμακο κατά της βίας, ανάμεσα στα τόσα άλλα που έχουν ανακαλυφθεί.

 
Δείτε το συγκλονιστικό video, και καλά θα κάνουμε να προβληματιστούμε.


Πηγή:
queengr

Πάτρα: Τα Σχολεία καλούνται να διαχειριστούν
την Απόλυτη Φτώχεια

Μαθητές στερούνται φαγητού
και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης
 
Κινητοποιήσεις ξεκινούν δάσκαλοι και νηπιαγωγοί στην Αχαΐα, στο πλαίσιο πανελλαδικής απόφασης της Ομοσπονδίας τους, με μία σειρά αιτημάτων, μεταξύ των οποίων θέτουν το μείζον πρόβλημα με την οικονομική κατάσταση δεκάδων μαθητών, οι οποίοι πεινάνε και στερούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου προς το υπουργείο παιδείας, για την λήψη μέτρων που κατά το παρελθόν είχαν ανακοινωθεί με χορήγηση πρωινού ή φρούτων στα σχολεία, αλλά στην ευρύτερη περιοχή ουδέποτε εφαρμόστηκαν.
 
Η ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων - Νηπιαγωγών Πάτρας έχει ως εξής:

"Οι δύο Ομοσπονδίες των Εκπαιδευτικών, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, καλούν σε συμπόρευση όλες τις δυνάμεις της εργασίας στην κατεύθυνση της ανατροπής των βάρβαρων αντιμνημονιακών μέτρων Κυβέρνησης, Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ.
Καθημερινά αυξάνονται οι μαθητές που πεινάνε και στερούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Χιλιάδες μαθητές εξωθούνται μέσα από ανελέητους εξεταστικούς φραγμούς στη μαθητεία και την κατάρτιση.
Οι δημόσιες δαπάνες για την παιδεία συνεχώς συρρικνώνονται: 2,75% του ΑΕΠ με συνεχή μείωση τα επόμενα χρόνια, όταν ο μέσος όρος στην Ε.Ε. είναι πάνω από 5%.

Χιλιάδες κενά σε όλα τα σχολεία και μηδενικοί μόνιμοι διορισμοί. Τα σχολεία καλούνται να διαχειριστούν την απόλυτη φτώχεια.
Η οικονομική αφαίμαξη των οικογενειών αυξάνεται: οι γονείς των μαθητών δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου διαθέτουν κάθε χρόνο πάνω από 2,8 δισ. ευρώ για βιβλία, τετράδια και φροντιστήρια.
Καταργούνται ή συγχωνεύονται σχολεία και οι μαθητές στοιβάζονται σε 30άρια τμήματα.
...............................
Τα αναλυτικά προγράμματα σπουδών και ακατάλληλα είναι και οδηγούν σε αποσπασματική, κατακερματισμένη και υποβαθμισμένη γνώση.
..........................
Η κυβέρνηση με την αξιολόγηση που προωθεί επιδιώκει να αλυσοδέσει τους εκπαιδευτικούς και να τους ρίξει στον Καιάδα των διαθεσιμοτήτων και των απολύσεων, στοχεύει στη χειραγώγηση, στην καλλιέργεια του φόβου της απόλυσης, στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και στην κατηγοριοποίηση των σχολείων.
Η πολιτική της κυβέρνησης και της Τρόικας οδηγεί σε ένα φτηνό σχολείο, που θα διαμορφώνει ανθρώπους χωρίς γενική μόρφωση, πειθήνιους, απασχολήσιμους και υποτακτικούς πολίτες

Ξεκινάμε ένα μεγάλο οδοιπορικό υπεράσπισης της Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης

Πιάνουμε ξανά το νήμα των μεγάλων αγώνων για την Παιδεία.
Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στις διαθεσιμότητες των εκπαιδευτικών και σε κάθε απόλυση.

Μαζί με τη νεολαία και τον κόσμο της εργασίας διαμορφώνουμε ένα ευρύ κίνημα παιδείας για τα δικαιώματα και τις μορφωτικές ανάγκες της νέας γενιάς, προβάλλοντας το στρατηγικό αίτημα «μόρφωση, δουλειά, δημοκρατία».
Οραματιζόμαστε ένα σχολείο ολόπλευρης μόρφωσης και διαπαιδαγώγησης, όπου θα έχουν ισότιμη πρόσβαση τα παιδιά όλων των λαϊκών στρωμάτων, ανεξάρτητα από φυλετική και θρησκευτική προέλευση.

ΚΑΛΟΥΜΕ:
Εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενους σε συστράτευση ....

.....................
περισσότερα εδώ
πηγή: patrastimes.gr
     

Παλιάνθρωπος, 76 ετών, βίασε 13χρονο κοριτσάκι

Ο ηλικιωμένος συνελήφθη κατηγορούμενος για αποπλάνηση και ασέλγεια σε βάρος της 13χρονης.

Πρόκειται για 76χρονο, ο οποίος φέρεται ότι οδήγησε χθες το μεσημέρι την ανήλικη στο σπίτι του στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης, όπου, σύμφωνα με τη δικογραφία, ικανοποίησε τις αρρωστημένες ορέξεις του!

Αστυνομικοί που ερεύνησαν την καταγγελία ταυτοποίησαν ως δράστη της υπόθεσης τον 76χρονο και τον συνέλαβαν.
Ήδη παραπέμφθηκε στις αρμόδιες ανακριτικές αρχές για να απολογηθεί.

Το κοριτσάκι, υποστηρίζεται ψυχολογικά από ειδικό επιστημονικό προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ.


newsit

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μεγαλώνοντας ένα ευγενικό παιδάκι

Όλα αυτά που θα διαβάσετε, αν το παιδάκι σας δεν σας βλέπει να τα εφαρμόζετε, χαμένα θα πάνε τα μαθήματα!!

Το πρώτο πράγμα που προσέχω όταν γνωρίζω ένα παιδί
είναι οι τρόποι του.
Εκτός από τα σγουρά μαλλάκια, την αστεία φατσούλα και τη χαριτωμένη φωνή έχει τεράστια σημασία το παιδί να είναι προσκετικό στις κινήσεις του, να μην προσβάλει και να μην ενοχλεί.
 
Φυσικά όλα αυτά μετά την ηλικία των δύο, τριών ετών που αρχίζει ένα παιδί και επικοινωνεί με το περιβάλλον. Γιατί, αν ένα μωρό 18 μηνών φωνάζει για να μας τραβήξει την προσοχή, μπορεί να μην μας ενοχλεί, αλλά ένα παιδάκι 4 ετών που μας τραβάει τα ρούχα για να σταματήσουμε να μιλάμε με τη μαμά του και να του δώσουμε προσοχή είναι τουλάχιστον αγενές.
  1. Όταν ζητάει κάτι πρέπει να λέει «παρακαλώ» και όταν λαμβάνει κάτι «ευχαριστώ».
  2. Να μην διακόπτει τους μεγαλύτερους, όταν μιλάνε μεταξύ τους, εκτός αν πρόκειται για κάτι επείγον. Αν πρέπει οπωσδήποτε να τραβήξει την προσοχή τους μπορεί να πει «με συγχωρείτε».
  3. Δεν ενδιαφέρει τον κόσμο τι δεν του αρέσει. Πρέπει να μάθει να κρατάει την αρνητική άποψη για τον εαυτό του και τους φίλους του!
  4. Να μην σχολιάζει ποτέ τα εξωτερικά χαρακτηριστικά ενός ανθρώπου εκτός βέβαια αν πρόκειται να τα εκθειάσει
  5. Όταν περνάει από μια πόρτα, να φροντίζει πάντα να την κρατάει ανοιχτή εφόσον ακολουθεί κάποιος άλλος.
  6. Όταν περνάει χρόνο στο σπίτι φίλων του, να θυμάται να ευχαριστεί τους γονείς τους.
  7. Να χτυπάει πάντα την πόρτα πριν μπει σε ένα χώρο και να περιμένει να του απαντήσουν πριν την ανοίξει.
  8. Να μην κοροϊδεύει ποτέ και κανέναν.
  9. Να καλύπτει το στόμα του όταν βήχει ή φτερνίζεται και μην σκαλίζει τη μύτη του.
  10. Όταν σκοντάφτει πάνω σε κάποιον να λέει αμέσως «συγγνώμη».
    Πηγή: mothersblog