Σελίδες

Friday, 31 October 2014

Ζώντας το bullying πριν γίνει μόδα

«Η πρώτη κραυγή του ανθρώπου είναι κλάμα. Από εκεί και πέρα οι άνθρωποι ή παραμένουν άνθρωποι και κλαίνε ή γίνονται τέρατα
και κάνουν τους άλλους να κλαίνε.»
Μενέλαος Λουντέμης
«Οι κερασιές θα ανθίσουν και φέτος»

Δευτέρα πρωί, ώρα 7:20. Πλύσιμο, ντύσιμο. Το αμάξι σε αφήνει έξω από το σχολείο. Μέχρι να πεις κύμινο χτυπάει το κουδούνι, μαζεύονται όλοι για προσευχή. «Αμήν» και μετά όλοι στις τάξεις. Παρασκευή μεσημέρι, ώρα 14:00. Το αμάξι σε γυρνάει σπίτι. Πετάς την σάκα στον καναπέ. Έχει επίσημα τελειώσει για δυο μέρες. Ακούς;


Μην φοβάσαι, κοιμήσου, χαλάρωσε. Τρεις χρονιές το γυμνάσιο και τρεις χρονιές το λύκειο. Σε 6 χρόνια θα έχει επίσημα τελειώσει. Ακούς; Μην φοβάσαι. Μην τους αφήσεις να σε αλλάξουν. Είμαι εγώ εδώ. Ήμουν και εγώ εκεί. Αν σου μιλούν άσχημα, αν σε κοιτούν και νιώθεις καρφιά στην πλάτη και σου κόβεται η ανάσα.
Αν σε πνίγουν με την κουρτίνα του λεωφορείου στην εκδρομή και «κανείς» συμμαθητής δεν το είδε και κανείς καθηγητής δεν νοιάστηκε. Αν σου πετούν άκακα χαρτάκια στα σγουρά μαλλιά σου. Αν σου τραβούν την καρέκλα και πέφτεις.
Μην φοβάσαι. Σε 6 χρόνια θα έχει επίσημα τελειώσει.

Χάνεις την παιδικότητα. Φεύγει η εφηβεία από τα χέρια σου και εσύ δεν προλαβαίνεις να τη ζήσεις. Να έχεις μια παρέα, να κάνεις χαβαλέ, να μαζεύεστε σε σπίτια, να βγαίνετε τα Σάββατα, να παίζετε τις Κυριακές.
Μέσα στο σπίτι είσαι το καμάρι της οικογένειας: καλό παιδί, καλοί βαθμοί, ετοιμόλογη, έξυπνη, και όλα τα σχετικά.
Έξω από το σπίτι χείλη σφραγισμένα, αφυδατωμένα, δυο μάτια σε απόγνωση. Τι πήγε στραβά; Τι κάνεις λάθος; Γιατί εσύ; Η απάντηση ήταν, είναι και θα είναι: «είσαι Ένας και είναι Πολλοί». Έτσι δεν παίρνονται δημοκρατικά όλες οι αποφάσεις; Έτσι δεν θεσπίζονται όλοι οι νόμοι; Έτσι δεν θριαμβεύει το δίκαιο, το σωστό; Περιθωριοποιημένοι, μειονότητα, τρελοί, αδύναμοι, μαλθακοί. Αυτό είμαστε γι’ αυτούς.

Μην λυγίσεις σε παρακαλώ. Δείξε κουράγιο και αντιμετώπισε κατάματα τον φόβο σου και τότε θα σιγήσει.
Άλλοι τρελαίνονται πιστεύοντας ότι αυτοί έχουν το πρόβλημα. Άλλοι αυτοκτονούν. Άλλοι παραμένουν θύματα για μια ζωή, τα κλωτσοσκούφια των πολλών. Άλλοι δυστυχώς γίνονται θύτες.
Θα σας πω ένα μυστικό. Εγώ νίκησα. Όλοι μας μπορούμε. Ο καθένας με τον τρόπο του, με τον χρόνο του. Δεν είναι εύκολο. Είναι καθημερινή μάχη. Αλλά αξίζει να παλεύεις για σένα. Δεν θα το κάνει κανείς άλλος ποτέ. Όταν συνειδητοποιήσεις ότι δεν χρειάζεται να είσαι στη μάζα για να είσαι δυνατός και ασφαλής αλλά φτάνουν μόνο η ανθρωπιά και η παιδεία για να σταθείς μόνος, σίγουρος και ακλόνητος. Τότε ήδη έχεις νικήσει. Και αν είσαι ξύπνιος, θα επιβιώσεις. Έπαιξα το παιχνίδι τους εγώ. Θωράκισα τον εαυτό μου.

Κάλυψα τις αδυναμίες μου για να μην είμαι τρωτή. Και τα χείλη άνοιξαν και ήρθε ο λόγος με θράσος και πυγμή. Και σήκωνα το χέρι στην τάξη χωρίς φόβο και ρωτούσα τον καθηγητή. Και έγραφα 20 χωρίς φροντιστήριο. Και οι θύτες γίναν κολλητοί μου. Άλλοι παρατηρητές μου με φθόνο.
Άλλοι δεν σταμάτησαν, αλλά δεν με ένοιαζε πια. Τα χρόνια πέρασαν. Δεν θέλω να υποτιμήσω την πορεία τους επαγγελματική και προσωπική. Δεν έχει σημασία. Αλλά το βράδυ, όταν κοιμάμαι, ξέρω. Ότι είμαι καλύτερος άνθρωπος από αυτούς. Γιατί δεν θα προκαλούσα πόνο στην ψυχή κανενός ανθρώπου, γιατί δεν έγινα θύτης, δεν τα παράτησα και γιατί θα αφιερώσω ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου προσφέροντας βοήθεια. Νίκησα.

*Η Σοφία Βρεττού είναι φοιτήτρια Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας
protagon

Νομιμοποίηση της αιμομειξίας εξετάζει η Γερμανία

εξετάζεται από το γερμανικό Συμβούλιο Δεοντολογίας (Συμβούλιο Ηθικής!!) το ενδεχόμενο να επιτραπεί η αιμομειξία μεταξύ αδελφών με αλλαγή του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου.

 
German ethics council calls for incest between siblings to be legalised by Government
Προσέξτε το σκεπτικό της πρότασης που είναι ότι η υπάρχουσα νομοθεσία που απαγορεύει την αιμομειξία μεταξύ αδελφών, αποτελεί απαράδεκτη προσβολή του δικαιώματος της σεξουαλικής αυτοδιάθεσης», συντηρεί «μια κοινωνική προκατάληψη» και εκτιμά ότι «το θεμελιώδες δικαίωμα των ενήλικων αδερφών, για σεξουαλική αυτοδιάθεση, πρέπει να ληφθεί περισσότερο υπόψη από την αφηρημένη ιδέα της προστασίας της οικογένειας».
 
περισσότερα εδώ
--------------------------------------
Εξαπλώνονται οι οίκοι ανοχής για... κτηνοβάτες στη Γερμανία!
Αγαπημένοι μας φίλοι, προσοχή!!
Αν θέλετε να θεωρείστε «ανοιχτά μυαλά»...
αν δε θέλετε να σας κατηγορήσουν για πουριτανισμό...
θα πρέπει να γίνετε, επιτέλους, ευρωπαίοι και να διακηρύξετε ότι δέχεστε και την κτηνοβασία (όπως και κάθε ανωμαλία και διαστροφή) 
ως «επιλογή τρόπου ζωής» (!!!)
 
(χωρίς φωτό... τι να βάζαμε;;;)

Αχαΐα: 82χρονος βίαζε τα εγγόνια του, 6 και 4 ετών

Έλεος πια...

Ο παππούς καταδικάστηκε για ασέλγεια, βιασμό και αποπλάνηση των δύο εγγονιών του, ενός 4χρονου κοριτσιού κι ενός 6χρονου αγοριού.

Πρόκειται για έναν  82χρονο από χωριό της Δημοτικής Ενότητας Λευκασίου Αχαΐας που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία με την αποκάλυψη αυτή.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο όλα αυτά εκτυλίσσονταν από τον Δεκέμβριο του 2006 έως τις 23 Ιουλίου του 2008.

Τη δράση του παππού αποκάλυψε ο γιος του, ο οποίος έπιασε επ' αυτοφώρω τον ηλικιωμένο να προβαίνει σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της κόρης του. Μάλιστα τα εγγόνια δέχονταν απειλές από τον παππού ότι θα τα σκότωνε εάν μιλούσαν.
Η υπόθεση έφτασε εκ νέου στο ακροατήριο. Οι δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πάτρας δεν μείωσαν την πρωτόδικη ποινή κάθειρξης των 25 ετών.

"Δεν μπόρεσα να πιστέψω ότι αυτό που έβλεπα ήταν αλήθεια" είπε στους δικαστές ο πατέρας των παιδιών.
Μετά το επεισόδιο ο ηλικιωμένος έφυγε από το χωριό και πήγε να μείνει στο Αίγιο.
Σε βάρος του υποβλήθηκε μήνυση μετά τα ευρήματα του ιατροδικαστή.
Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν είχε προβεί στις πράξεις που αναφέρονταν στο κατηγορητήριο.

Πηγή : dete
madata

Η Malala Yousafzai χαρίζει χρήματα από το Νόμπελ για να κτιστούν ξανά 65 κατεστραμμένα σχολεία της Παλαιστίνης

Το ποσό των 50.000 δολαρίων από το Νόμπελ Ειρήνης χαρίζει η Μαλάλα Γιουσαφζάι σε σχολεία στη Λωρίδα της Γάζας για την ανακατασκευή τους. Η νεαρή πακιστανή τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ γιατί αγωνίστηκε για το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση.


Σύμφωνα με την ίδια, τα χρήματα θα δοθούν μέσω των Ηνωμένων Εθνών για να κτιστούν ξανά 65 κατεστραμμένα σχολεία της Παλαιστίνης:
«Τα χρήματα αυτά θα βοηθήσουν προκειμένου να έχουν ποιοτική εκπαίδευση και να συνεχίσουν τη ζωή τους, γνωρίζοντας ότι δεν είναι μόνα τους, ότι υπάρχουν άνθρωποι που τα υποστηρίζουν».
Τα χρήματα θα δοθούν στην UNRWA, την υπηρεσία του ΟΗΕ που παρέχει βοήθεια στους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, και αναμένεται να χρησιμοποιηθούν για την ανοικοδόμηση 65 σχολείων.
Να θυμίσουμε ότι το 2012, η 17χρονη δέχτηκε επίθεση από έναν άντρα, ο οποίος την πυροβόλησε στο κεφάλι, ενώ βρισκόταν στο σχολικό λεωφορείο και τραυματίστηκε σοβαρά.

Η Μαλάλα είναι η πρώτη προσωπικότητα που λαμβάνει το World Children’s Prize και το Νόμπελ, την ίδια χρονιά.
Οι διοργανωτές των βραβείων δήλωσαν ότι εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο είχαν ψηφίσει για τη Μαλάλα.
Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της 9ης Οκτωβρίου 2012 ένας άντρας πυροβόλησε στο κεφάλι τη Μαλάλα Γιουσαφζάι, ενώ εκείνη βρισκόταν μέσα σε σχολικό λεωφορείο, τραυματίζοντάς την πολύ σοβαρά. Η απόπειρα δολοφονίας προκάλεσε μια έκρηξη συμπαράστασης προς την 15χρονη τότε μαθήτρια σε ολόκληρο τον κόσμο.
Το 2013 της απονεμήθηκε το Βραβείο Ζαχάρωφ και φέτος της απονεμήθηκε το Νόμπελ Ειρήνης ανάμεσα σε 278 υποψηφίους.
madata