Σελίδες

Tuesday, 28 April 2015

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής μας καλεί να προσφέρουμε ρουχισμό για ενηλίκους και παιδιά, προκειμένου να δοθούν σε πρόσφυγες.

 
Οι χώροι προσφοράς του ρουχισμού θα είναι:

1.Το Δημαρχείο από τις 9 π.μ. έως τις 3 μ.μ. καθημερινά.
2.Το Δημοτικό Ιατρείο Τσακού (Χειμάρρας 22)
από τις 9 π.μ. έως τις 3 μ.μ. καθημερινά, τηλ.: 210-6547700.
3.Το Δημοτικό Ιατρείο Κοντοπεύκου (Χίου & Σωτήρος 2)
από τις 9 π.μ. έως τις 3 μ.μ. καθημερινά, τηλ.: 210-6000998.


Το χρονικό διάστημα συγκέντρωσης είναι από αύριο 29 Απριλίου μέχρι και τις 15 Μαΐου.

Στη συνέχεια η Αντιπεριφέρεια Κοινωνικής Πολιτικής και η Αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ. Κατ. Θανοπούλου θα επιμεληθούν τη μεταφορά και διάθεση του ρουχισμού στους πρόσφυγες.

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής
ΙΩΑΝΝΗΣ Ε. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Ημ/νία Δημ/σης : 28/4/2015

Ο πατέρας της Άννυ ομολόγησε ότι αυτός την εξαφάνισε
Μέχρι τώρα το κοριτσάκι δεν έχει βρεθεί

Συγκλονιστικές εξελίξεις στην υπόθεση εξαφάνισης της μικρής Άννυ. Σε κατ' αντιπαραβολή εξέταση ανακρίνονται η μάνα και ο πατέρας του 4χρονου κοριτσιού από τη Βουλγαρία
      
                     
Πρώτος φαίνεται να έσπασε ο 27χρονος επίσης τοξικομανής πατέρας της 4χρονης Άννυ, κατά την ανάκριση, πως εκείνος εξαφάνισε το παιδί του και το έχει κρύψει, για να μην του το πάρει η 25χρονη μητέρα του και φύγει ή το πουλήσει.
 
Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας, σύμφωνα με πληροφορίες επέμειναν μαζί του, κατά την ανάκριση που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, όταν επικαλέστηκε νωρίτερα ότι εκείνος το είχε δει το παιδί, όσο έλειπε η Δημητρίνα Μπορίσοβα στη Βουλγαρία και δεν ήταν με καμία ...«Σύλβια».
.........................
περισσότερα εδώ

Μια Μανούλα γράφει: Φοβίες κι Έμμονες Ιδέες Εφήβων

Σαν μάνα εφήβων ένα έχω να πω: Είναι δύσκολα τα πράγματα, από όπου κι αν τα κοιτάξεις! Βέβαια την εμπειρία την έχουμε, υπήρξαμε κάποτε έφηβες κι εμείς, θα έπρεπε να ξέρουμε ακριβώς τι να κάνουμε στην κάθε περίπτωση που μας τυχαίνει· Κι όμως! Τα παιδιά μας πάντα θα μας εκπλήσσουν όσο οι γενιές προχωρούν στο μέλλον κι εξελίσσονται.
 
Σαν μάνα και μόνο λοιπόν σήμερα θα σας πω όλα όσα έμαθα στην επαφή μου με τις φοβίες και τις εμμονές των έφηβων παιδιών μου και μόνο σαν ελαφριά συζήτηση ή μάλλον έναν ανάλαφρο μονόλογο ομολογίας θα πρέπει να εκλάβετε αυτό το άρθρο, για ευνόητους λόγους. Οτιδήποτε συμβαίνει στο παιδί σας άλλωστε που δεν σας φαίνεται ιδιαίτερα φυσιολογικό ή εμμένει για καιρό, καλό θα ήταν να απευθυνθείτε στους ειδικούς και μόνο σε αυτούς.
 
Ας πάρουμε τώρα τα πράγματα από την αρχή.

Όλα ξεκινούν από έναν Φόβο. Έναν μικρό φόβο για οτιδήποτε, ας πούμε για το σκοτάδι, για το τι μπορεί να συμβεί μέσα στη νύχτα ή για το τι μας ξημερώνει αύριο. Κι αυτός ο Φόβος μένει, έρχεται κάθε μέρα κι επισκέπτεται το έφηβο παιδί μας, στα καλά καθούμενα στην κυριολεξία (ή έτσι εμείς νομίζουμε στην κάθε περίπτωση), κι όλο μεγαλώνει, μεγαλώνει, μεγαλώνει ώσπου βλέπουμε πια τη διαφορά στα μάτια και στη συμπεριφορά του ακόμη κι όταν αρνείται να μας μιλήσει.
Έτσι και στη δική μας περίπτωση. Ο χαμός του Βαγγέλη (του γνωστού Βαγγέλη...) άνοιξε πληγές και πόρτες και σκοτεινά περάσματα στην ψυχή του παιδιού μου κι έφερε έναν φόβο που δεν τον άφηνε μέρες να ησυχάσει. Το καλό είναι ότι υπάρχει άριστη επικοινωνία του παιδιού και με μένα και με τον πατέρα του, παρόλο που είμαστε χωρισμένοι, κι έτσι πρέπει να είναι τα χωρισμένα ζευγάρια απέναντι στα παιδιά τους.
 
Έτσι, μας μίλησε. Μου μίλησε γι' αυτό που ένιωθε: Ήταν ο φόβος του θανάτου που του είχε γίνει εμμονή, τον έβλεπε κάθε στιγμή που έκλεινε τα μάτια του, κι όσο κι αν ήθελε να τον αποφύγει δεν μπορούσε, έτσι κατέληγε να κλαίει. Συγκεκριμένα, είχε τρυπώσει στο μυαλό του αυτή η ενοχλητική σκέψη και εικόνα: Πως όλα όσα ζούμε δεν είναι αληθινά, γι' αυτό τελειώνουν, είναι Όνειρο, ένα όνειρο που κάποιος ονειρεύεται και αυτός ο κάποιος δεν είναι ο ίδιος! (κι όχι, δεν είδε ούτε το "inception" ούτε το "matrix" το παιδί μου)
Φτάσαμε έτσι στο σημείο να τσιμπιέται για να συνειδητοποιεί πως είναι ξύπνιος!...
Οι έμμονες ιδέες είναι ενοχλητικές ιδέες, σκέψεις και εικόνες που μας επιβάλλονται και δεν μπορούμε να τις ελέγξουμε ούτε να απαλλαγούμε από αυτές με τη δύναμη της θέλησής μας.
Οι ιδέες αυτές παρεμβάλλονται στη σκέψη μας, δεν έχουν πραγματικό νόημα και συνοδεύονται από δυσάρεστα συναισθήματα όπως άγχος, φόβο, ανασφάλεια, αβεβαιότητα και αηδία.- γράφει ο Νικήτας Καυκιός
Το 3 ως 5% των εφήβων αναπτύσσουν κάποια ιδεοψυχαναγκαστική συμπεριφορά, φοβία ή εμμονή κατά τη διάρκεια της εφηβείας τους.
 
Τι κάνουμε όμως εμείς οι γονείς σε αυτή την περίπτωση;
 
Πρώτα από όλα δεν αδιαφορούμε. Δεν λέμε "θα περάσει" και το αφήνουμε, γιατί η μη αντιμετώπιση του προβλήματος μπορεί να οδηγήσει σε:
  1. Αρνητική αυτο-εικόνα
  2. Διαταραχές της διάθεσης αλλά και της διατροφής
  3. Προβλήματα συμπεριφοράς
  4. Μοναχικότητα
  • Είμαστε κοντά στο παιδί μας, του μιλάμε, το παροτρύνουμε να μας πει τι νιώθει. Αν το πρόβλημα που αντιμετωπίζει είναι βαθιά φιλοσοφικό όπως προέκυψε στη δική μας περίπτωση, δεν εμβαθύνουμε σε απαραίτητες εξηγήσεις περί θανάτου, του εξηγούμε τον κύκλο της ζωής όσο πιο απλά γίνεται ώστε ναι μεν να γίνει κατανοητό αλλά να μην "φορτώσει" κι άλλο το κουρασμένο μυαλό του, ειδικά όταν είναι στην αρχή της εφηβείας και κρίνουμε πως δεν είναι ακόμη έτοιμο να ενσκήψει σε βαθιά νοήματα. Του λέμε απλώς πως θα έρθει ο καιρός μεγαλώνοντας που όλα θα βρουν τις απαντήσεις τους μέσα του, και πως αυτό συμβαίνει σε όλους τους ανθρώπους.
  • Προτείνουμε ιδέες για να δώσει εκείνο πιθανές εκβάσεις του προβλήματος που το απασχολεί. Τι εννοώ με αυτό; Για παράδειγμα, με ρωτάει ο γιος μου τι μπορεί να κάνει με τη σκέψη αυτή που έρχεται και τον τρομάζει. Τον ρώτησα αν με τις συζητήσεις μας βρήκε μέσα του κάποια απάντηση για το τι είναι αυτό που συμβαίνει στ' αλήθεια, αν ζούμε δηλαδή ένα όνειρο που θα σβήσει όταν ξυπνήσουμε ή είναι αλήθεια η ζωή μας. Είπε πως κατάλαβε πως ζούμε στ' αλήθεια επειδή όταν τσιμπάει τον καρπό του πονάει ενώ στο όνειρο αυτό δεν μπορεί να το κάνει. Όμως επέμεινε πως υπάρχουν τόσες ερωτήσεις μέσα του που τον τρομάζουν και δεν ήξερε τι να τις κάνει. Τότε η λύση ήρθε με την ιδέα μίας εικονικής αποθήκης που έχει δύο κουτιά: Ένα με αυτά που έχει τακτοποιήσει μέσα του και δεν θα τα ξανά αφήσει να τον τρομάξουν και ένα με αυτά που είναι ακόμη ανακατωμένα αλλά που επίσης δεν θα τον τρομάζουν αφού μόλις θα βρίσκει μία μία τις λύσεις και τις απαντήσεις τους θα τα "πετάει" στα τακτοποιημένα! Του ξεκαθάρισα πως αυτό συμβαίνει σε όλους μας, πως κανείς δεν γεννιέται με τις απαντήσεις δοσμένες, κι εκεί είναι η μαγεία της ζωής, στην ανακάλυψη.
  • Φτάνουμε έτσι στο τελευταίο και σημαντικότερο σημείο που είναι η Αποδοχή και η Εμπιστοσύνη. Δεν κοροϊδεύουμε το παιδί μας ό,τι κι αν ακούσουμε από τα χείλη του, δεν το προσβάλλουμε, αποδεχόμαστε τις φοβίες του και μαζί προσπαθούμε να κατανοήσουμε και να εξοικειωθούμε με το θαύμα της ζωής. Όταν το παιδί μας ξέρει πως το αγαπάμε και πως είμαστε εκεί γι' αυτό ανα πάσα στιγμή, μπορεί να ξεπεράσει τα πάντα και να δημιουργεί σιγά σιγά έναν υγιή, συμπαγές, ακλόνητο εαυτό.
 
evasbits

Μάγοι βουντού απάγουν παιδιά με αλμπινισμό και τα δολοφονούν για τελετές - Πληρώνουν μέχρι και 70.000 ευρώ για να αγοράσουν το συνολικό «πακέτο»

Συναγερμός έχει σημάνει στις χώρες της νοτιοανατολικής Αφρικής, με τις Αρχές να ανακοινώνουν ακραία έκτακτα μέτρα, καθώς δεν ξέρουν τι άλλο να κάνουν για να σώσουν τα παιδιά με αλμπινισμό από τους μάγους βουντού που τα απάγουν και τα δολοφονούν προκειμένου να κάνουν τελετές.

Πιστεύουν ότι το χαρακτηριστικό χρώμα τους είναι απόδειξη πως έχουν υπερφυσικές δυνάμεις και ότι τα μέλη του σώματός τους είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά για την κατασκευή μαγικών φίλτρων στις τελετές μαύρης μαγείας.
Φτάνουν δε να πληρώνουν μέχρι και 70.000 ευρώ για να αγοράσουν το συνολικό «πακέτο» των οργάνων και των μελών ενός αλμπίνου.
Οι κυβερνήσεις του Μαλάουι, της Τανζανίας και του Μπουρούντι έχουν φτάσει σε αδιέξοδο, καθώς τα μέχρι τώρα μέτρα αποδείχτηκαν αναποτελεσματικά. Γι' αυτό το Μαλάουι έδωσε εντολή στους αστυνομικούς να πυροβολούν αμέσως οποιονδήποτε πλησιάζει απειλητικά κάποιον αλμπίνο και να σκοτώνουν όποιον εντοπίζουν να πουλάει ανθρώπινα μέλη. 
Σε ειδικό χώρο
Η δε κυβέρνηση του Μπουρούντι κινητοποίησε τον στρατό για να προστατέψει τα παιδιά με αλμπινισμό. Τα συγκέντρωσε σε ειδικό χώρο, γύρω από τον οποίο έχουν αναπτυχθεί ισχυρές δυνάμεις του στρατού. Ο πρωθυπουργός της Τανζανίας Μιζένγκο Πίντα, από την πλευρά του, έχει απευθύνει έκκληση στους πολίτες καλώντας τους να σκοτώνουν οι ίδιοι όποιον εντοπίζουν με ανθρώπινα όργανα στην κατοχή του.
Το πόσο ανησυχητική είναι η έκταση που έχει πάρει το φαινόμενο αναδεικνύεται από σχετική έκθεση των Ηνωμένων Εθνών, στην οποία τονίζεται ότι μόνο το τελευταίο εξάμηνο τουλάχιστον 15 άτομα με αλμπινισμό, κυρίως παιδιά, έπεσαν θύματα μάγων.
Αναφέρει χαρακτηριστικά την περίπτωση μωρού δύο ετών από το Μαλάουι, το οποίο απήγαγαν μέσα από την αγκαλιά της μητέρας του στα μέσα του Ιανουαρίου και από τότε έχουν χαθεί τα ίχνη του. Την ίδια περίοδο εξαφανίστηκε από το χωριό της μια 68χρονη, το πτώμα της οποίας βρέθηκε μία ημέρα αργότερα. Οι απαγωγείς είχαν αφαιρέσει το κεφάλι, τα χέρια και τα πόδια. Στην Τανζανία απήγαγαν μωρό ενός έτους, το οποίο αργότερα βρέθηκε με κομμένα χέρια και πόδια.
Τα παραπάνω είναι μόνο τα επίσημα στοιχεία που αφορούν τα επιβεβαιωμένα θύματα απαγωγής. Γιατί υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις εξαφάνισης αλμπίνων οι οποίες δεν δηλώνονται από τους γονείς, επειδή οι τελευταίοι φοβούνται τα αντίποινα των μάγων βουντού.

dete
madata

Εφηβική Κατάθλιψη: Γονείς ΠΡΟΣΟΧΗ !

ΤΟΝ ΝΟΥ ΣΟΥ... Το παιδί σου έχει Εφηβική Κατάθλιψη, αν έχει τα παρακάτω συμπτώματα πάνω από 2 βδομάδες

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΕΙΝΑΙ Η Νο 1 ΑΙΤΙΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΩΝ.

Η κατάθλιψη θεωρείται η ασθένεια του 21ου αιώνα. Τα στατιστικά στοιχεία σχετικά με τις ψυχικές διαταραχές στην εφηβική ηλικία είναι συγκλονιστικά, αφού δείχνουν ότι περισσότερο από 20% των εφήβων στο γενικό πληθυσμό έχουν συναισθηματικά προβλήματα, ενώ το 1/3 των εφήβων που χρήζουν ψυχιατρικής παρακολούθησης πάσχουν από κατάθλιψη.

Από την άλλη, το ποσοστό αυτοκτονιών στην εφηβική ηλικία έχει αυξηθεί πάνω από 200% την τελευταία δεκαετία. Παρόλα αυτά, δε γίνεται διάγνωση της κατάθλιψης σε αυτή την ηλικιακή ομάδα, με αποτέλεσμα οι έφηβοι να έχουν σοβαρά προβλήματα στο σπίτι, το σχολείο, την κοινωνική τους ζωή και γενικά την προσαρμογή τους, δυσκολίες που συνήθως συνεχίζονται και στην ενήλικη ζωή.

Γιατί δε γίνεται έγκαιρη διάγνωση;
Η εφηβεία χαρακτηρίζεται από συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα, διάθεση που αλλάζει γρήγορα, κατηφή ενδοσκόπηση, πολύ δραματικές εξάρσεις στη συμπεριφορά και ιδιαίτερη ευαισθησία. Η κατάθλιψη έχει συμπτώματα που είναι πάνω και πέρα από την αναμενόμενη «εξελικτική θύελλα» της εφηβείας.
Για τη διάγνωση, πέρα από τη συνέντευξη με τον έφηβο, χρειάζονται πληροφορίες από τους γονείς και καθηγητές του, πληροφορίες για την προσωπικότητά του πριν το επεισόδιο αυτό, και για πιθανούς στρεσσογόνους παράγοντες στη ζωή τους.


Τα συμπτώματα της εφηβικής κατάθλιψης
Είναι παρόμοια με αυτά της κατάθλιψης των ενηλίκων, μόνο που σε μερικές περιπτώσεις είναι συγκαλυμμένα.

Για παράδειγμα, η σε βάθος θλίψη του εφήβου μπορεί να μεταφράζεται στις ενδυματολογικές του επιλογές, όταν φοράει μόνο μαύρα, ή στη συγγραφή ποιημάτων με μακάβρια θέματα ή εμμονή με μουσική που έχει μηδενιστικά θέματα.

Η διαταραχή του ύπνου μπορεί να εμφανίζεται ως εμμονή με το να κάθεται όλο το βράδυ μπροστά στην τηλεόραση ή με το να κοιμάται στη διάρκεια της ημέρας. Η έλλειψη κινήτρων και ενέργειας φαίνεται στο ότι δεν πηγαίνει στο σχολείο. Οι χαμηλοί βαθμοί στο σχολείο δείχνουν τη δυσκολία προσοχής και συγκέντρωσης και στη αργή σκέψη.

Η βαρεμάρα συχνά αποτελεί συνώνυμο της κατάθλιψης. Η απώλεια όρεξης μπορεί να μετατραπεί σε ανορεξία ή βουλιμία. Η εφηβική κατάθλιψη μπορεί να παρουσιαστεί αρχικά και σαν προβλήματα συμπεριφοράς, κατάχρηση αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών ή ως εξέγερση στην οικογένεια.

Η αξιολόγηση μέσω ψυχολογικών τεστ και η δοκιμή με κάποιο αντικαταθλιπτικό μπορεί να βοηθήσει στη σωστή διάγνωση, διασαφηνίζοντας αν πρόκειται για κατάθλιψη ή για άλλη διαταραχή.

Πώς καθορίζεται ο κίνδυνος της
αυτοκτονίας;
- Συχνά τα νέα άτομα εμφανίζουν μια εμμονή σχετικά με το θέμα του θανάτου και αναλογίζονται τον αντίκτυπο που θα έχει ο θάνατός τους στην οικογένεια και τους φίλους τους. Ευτυχώς όμως, αυτές είναι απλώς σκέψεις που σπάνια γίνονται πραγματικότητα.
- Οι χειρονομίες
αυτοκτονίας συνήθως συνδέονται με κάποια οξεία κρίση στη ζωή του εφήβου και παράλληλα συνδέονται με την κατάθλιψη. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι η 'κρίση' μπορεί να είναι κάτι ασήμαντο για τους ενήλικες, αλλά για τον έφηβο να είναι πάρα πολύ σημαντικό ζήτημα.
- Χωρισμός από τον φίλο ή τη φίλη, διένεξη με παρέες, πτώση βαθμών, καβγάς με αγαπητό ενήλικα, μπορεί ν' αποτελούν την αφορμή για την αυτοκτονική χειρονομία. Οι έφηβοι που τελικά κάνουν τέτοιες χειρονομίες είναι άτομα που ...