Σελίδες

Monday, 17 August 2015

Οι μπομπονιέρες έγιναν τρόφιμα!! - Ρόζμαρι και Στέλιε,
να ζήσετε και να είστε πάντα ευτυχισμένοι!

για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Μαλεβιζίου


Μια ακόμα ιδιαίτερη δωρεά τροφίμων πραγματοποιήθηκε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μαλεβιζίου, από δυο νέα παιδιά, τη Ρόζμαρι και τον Στέλιο, οι οποίοι αποφάσισαν αντί για μπομπονιέρες στο γάμο τους, να διαθέσουν το ποσό των 200 ευρώ για την αγορά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους δικαιούχους της δομής.

Ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης ευχαρίστησε τους νεόνυμφους και σε δηλώσεις του τόνισε: «Είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρο το γεγονός ότι παρά τα μύρια όσα προβλήματα αντιμετωπίζει ο κόσμος, η διάθεση για κοινωνική προσφορά ολοένα και μεγαλώνει. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Ρόζμαρι και τον Στέλιο για την προσφορά τους, να τους ευχηθώ να είναι πάντα γεροί και δυνατοί και να μπορούν σ’ ολόκληρη τη ζωή τους να βοηθάνε τον συνάνθρωπο».

candianews

Φρεντερίκ Ζολιό-Κιουρί – Frederic Jioliot-Curie (1904-1953)

http://eedye.gr/wp-content/uploads/2013/09/%CE%A6%CF%81%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA-%CE%B6%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B9.jpg
Φρεντερίκ Ζολιό-Κιουρί (1904-1953)
ιδρυτικό μέλος και πρώτος πρόεδρος
του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης
Γεννημένος το 1904 στο Παρίσι ο Frederic Joliot φοίτησε στη Σχολή Χημείας και Φυσικής του Παρισιού και το 1925, στα 25 του χρόνια, έγινε βοηθός της Marie Curie στο Ινστιτούτο Ραδιενέργειας. Εκεί γνώρισε την 28χρονη Irène, κόρη της Marie Curie, και ο έρωτας ήταν αμοιβαίος. Στο γάμο τους, ένα χρόνο μετά, συμφώνησαν να αλλάξουν τα επώνυμά τους και να λέγονται και οι δύο Joliot-Curie. Δύο χρόνια μετά την απονομή του Νόμπελ, το 1937, ο Φρεντερίκ Ζολιό Κιουρί ανέλαβε καθηγητής στο Collège de France και ασχολήθηκε με έρευνα στην Πυρηνική Φυσική .

Το 1940 με τη γερμανική κατοχή φυγάδευσε στην Αγγλία με όλα τα ντοκουμέντα των εργασιών του και τα υλικά που χρησιμοποιούσε στην έρευνα. Πήρε μέρος στην Αντίσταση αρχικά ως μέλος και αργότερα ως επικεφαλής του Front Νational – Εθνικού Μετώπου- ενώ το 1942 έγινε μέλος του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος. Το 1945 μετά την απελευθέρωση θεμελίωσε την Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας και το 1948 έγινε ο επιστημονικός υπεύθυνος της κατασκευής του πρώτου γαλλικού πυρηνικού αντιδραστήρα. Το 1949 μαζί με πολλούς άλλους αγωνιστές ιδρύει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (Π.Σ.Ε) και για τα επόμενα εννέα χρόνια διετέλεσε πρόεδρος του. Το 1950 τιμήθηκε με το βραβείο Λένιν.

Το 1950 ο Γιάννης Ρίτσος απο την εξορία γράφει το Ποίημα- Γράμμα στον Ζολιό-Κιουρί.

eedye.gr