Σελίδες

Sunday, 17 April 2016

Παιδιά κάνουν πασαρέλα για να βρουν γονείς!
Και μη χειρότερα...

Ένα απίστευτο ντοκυμαντέρ, που προβλήθηκε από το γαλλικό δίκτυο France 5, σόκαρε όσους το παρακολούθησαν και άφησε άναυδη την κοινή γνώμη.
Στο ντοκυμαντέρ που τιτλοφορείται “Τα εγκαταλελλειμένα παιδιά των ΗΠΑ”, ορφανά παιδιά προσπαθούν να εντυπωσίασουν τους επίδοξους γονείς κάνοντας… πασαρέλα!

Η ιστορία των παιδιών κρύβει πίσω της μία διπλή απόρριψη
Την πρώτη από τη φυσική οικογένειά τους και την δεύτερη από την ανάδοχη οικογένεια που τα υιοθέτησε και εν συνεχεία τα εγκατέλειψε.
Στο ντοκυμαντέρ προβάλλετε μία εκδήλωση που έλαβε χώρα σε μία ειδικά διαμορφωμένη ευαγγελική εκκλησία της Πενσυλβάνια, όπου έχει στρωθεί στο κέντρο της ένα κόκκινο χαλί και αριστερά και δεξιά άντρες και γυναίκες που παρατηρούν τα ανήλικα παιδιά να περπατάνε με το χέρι στη μέση, χαμογελώντας όλο χάρη, σα να είναι μοντέλα πάνω σε πασαρέλα.
Τα παιδιά θα πρέπει επίσης να εκθειάσουν τα προσόντα τους, να μιλήσουν για τα χόμπι τους, τα όνειρά τους αλλά και τι τους αρέσει και τί όχι. Τα περισσότερα λένε πως είναι έντιμα και τους αρέσει η ζωγραφική ενώ άλλα, όπως είναι φυσικό, ντρέπονται με την όλη διαδικασία.

Οι εν δυνάμει γονείς βλέποντάς τα και ακούγοντάς τα, μετέπειτα αποφασίζουν ποιό παιδί τους ταιριάζει για να υιοθετήσουν!

Εκείνο επίσης που σοκάρει, είναι το γεγονός πως κάθε χρόνο στις ΗΠΑ 25.000 παιδιά εγκαταλλείπονται από τους ανάδοχους γονείς τους, προκαλώντας το ερώτημα για ποιόν λόγο θέλουν να τα υιοθετήσουν από την αρχή αλλά κυρίως κατά πόσο ελέγχονται τα προσόντα που πρέπει να έχουν οι γονείς που τελικά υιοθετούν.

Η Σοφί Ψυχόντνι, η ερευνήτρια και δημιουργός του ντοκυμαντέρ, όταν ρωτήθηκε για τα όσα είδε και κατέγραψε ανέφερε πως:

«Τα παιδιά φορούν ωραία ρούχα και με τα μαλλιά φτιαγμένα. Κατά τις συναντήσεις που οργανώνει η Ευαγγελική Εκκλησία, τα παιδιά τρώνε μπισκότα και γνωρίζουν τους επίδοξους ανάδοχους γονείς τους. Στο ρεπορτάζ μου προσπάθησα να μην εκθέσω τα παιδιά, για το λόγο αυτό ο φακός τα τράβαγε από μακριά ή σε πολλά σημεία η εικόνα ήταν θολή για να μην αναγνωρίζονται τα πρόσωπά τους».
mononews

Στο εδώλιο οι... «βιομήχανοι των εξωσωματικών»!

Ο τζίρος από την παράνομη δράση του κυκλώματος 
φέρεται ότι ξεπερνούσε τα 20.000.000 ευρώ.
Δύο αδέλφια –γιατροί γυναικολόγοι, καθηγητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου– που συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη το 2013 ως εμπλεκόμενοι σε κύκλωμα παράνομης διακίνησης φαρμάκων και ωαρίων παραπέμπονται σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων μαζί με άλλα δέκα άτομα, για εγκληματική οργάνωση και παραβίαση του νόμου για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή με πώληση ωαρίων με αντάλλαγμα.
Σύμφωνα με τις Αρχές, το κύκλωμα είχε στήσει «φάμπρικα» με αγορά φαρμάκων από την Ελλάδα, τα οποία πωλούνται πολύ ακριβά στο εξωτερικό, και τα εξήγαν μέσω μιας εικονικής εταιρείας στη Βουλγαρία, ενώ έπαιρναν ωάρια από κοπέλες από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, εκμεταλλευόμενοι τη δεινή οικονομική θέση τους, δίνοντάς τους ως αμοιβή 1.000 ευρώ, και τα εμφύτευαν σε γυναίκες που κατέφευγαν στην κλινική για εξωσωματική γονιμοποίηση.
Η υπόθεση εξιχνιάστηκε έπειτα από έρευνες περίπου έξι μηνών, από τη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ. Στο εξάμηνο αυτό, ο τζίρος από την παράνομη δράση του κυκλώματος φέρεται ότι ξεπερνούσε τα 20.000.000 ευρώ.
Τα δύο αδέλφια ήταν από τους πρώτους που είχαν ασχοληθεί στη βόρεια Ελλάδα με την εξωσωματική γονιμοποίηση, θεωρούνταν πρωτοπόροι και οι «δουλειές» πήγαιναν καλά...

«Η μισή Θεσσαλονίκη», όποιος δεν μπορούσε να κάνει παιδί, είχε περάσει από το χλιδάτο και πολυδιαφημισμένο ιατρικό κέντρο τους. «Πας εκεί και κάνεις παιδί», έλεγε η φήμη που διαδιδόταν στόμα με στόμα.

Όμως, συχνά φαίνεται ότι δεν συνέβαινε αυτό ακριβώς. Πολλά ζευγάρια είχαν ξοδέψει μικρές ή... και μεγαλύτερες περιουσίες ώσπου να τα καταφέρουν. Κάποιοι πίστεψαν ότι «μας τρώνε λεφτά» και μόλις άλλαξαν γιατρούς, κατευθείαν πέτυχαν μια εγκυμοσύνη.
Οι ιστοσελίδες του διαδικτύου όπου υποψήφιες μητέρες ανταλλάσσουν απόψεις και εμπειρίες για τις εξωσωματικές που έκαναν ή ζητούν πληροφορίες για ειδικά ιατρικά κέντρα ήταν γεμάτες από συζητήσεις που αναφέρονται στο κέντρο των δύο αδελφών γυναικολόγων.
«Επειδή ο κόμπος έφτασε στο χτένι και άλλο δε μας παίρνει. Ας αρχίσουμε να ψαχνόμαστε. Η αδελφή μου έκανε δυο αποτυχημένες προσπάθειες στο κέντρο των αδελφών [...] και δεν έμεινε καθόλου ευχαριστημένη, ούτε από τη συμπεριφορά, ούτε από το ύφος, ούτε φυσικά από το αποτέλεσμα. Τελικά έμεινε έγκυος σε άλλο κέντρο, στην Αθήνα», ανέφερε μια χρήστης του διαδικτύου.
«Εγώ πάντως που πήγα [...] τι να πω, ούτε ιστορικό, ούτε τίποτα. Μου πήραν τα ωάρια, μου βάλανε τα γονιμοποιημένα κι ενώ είδανε πως το ενδομήτριο ήτανε 6,5, προχώρησαν στην εξωσωματική, ενώ έμαθα μετά ότι με 6,5 δεν γίνεται εξωσωματική. Και φυσικά αποτύχαμε. Εγώ πάντως δεν πρόκειται να ξαναπάω» υποστήριζε μια τρίτη.

«Βιομήχανοι» βέβαια θεωρούνταν οι δύο αδελφοί και από άλλη άποψη. Δεν ήταν μόνο η μαζική παραγωγή εξωσωματικών. Ήταν και ο υπερπολυτελής τρόπος ζωής. Αμύθητης αξίας σπίτι στο Πανόραμα, πανάκριβα αυτοκίνητα, παιδιά στα καλύτερα ιδιωτικά σχολεία.

Μια άλλη πρωτοποριακή εφαρμογή στο ιδιωτικό ιατρικό κέντρο τους ήταν το «πρόγραμμα δωρεάς ωαρίων». Ξεκίνησε το 1989, όταν πέτυχαν την πρώτη εγκυμοσύνη από δωρεά ωαρίου στην Ελλάδα, η οποία κατέληξε στη γέννηση τελειόμηνων διδύμων.
«Η επιτυχία αυτή αποτέλεσε για εμάς το έναυσμα για την έναρξη ειδικού προγράμματος δωρεάς ωαρίων, στο οποίο χρησιμοποιούνται εθελόντριες δότριες», ανέφεραν οι ίδιοι στην ιστοσελίδα του κέντρου τους. Πάντως, γυναίκες που έδωσαν ωάρια ανέφεραν πως τους τα είχαν ζητήσει οι ίδιοι.
Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται τον Οκτώβριο του 2013, όταν διαπιστώθηκε η αγορά ακριβών φαρμάκων από φαρμακείο στην Πελοπόννησο, τα οποία έφυγαν για το εξωτερικό.
Στο πλαίσιο των ερευνών πραγματοποιήθηκαν ευρείας κλίμακας, παράλληλες και συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις, σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ Περιφέρειας Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας και Νοτίου Αιγαίου, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Ρόδο. Συνολικά, έγιναν έρευνες σε περίπου 250 φαρμακεία, σε φαρμακαποθήκες και ιδιωτικά ιατρικά κέντρα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τα μέλη του κυκλώματος αγόραζαν φάρμακα εξωσωματικής γονιμοποίησης στην Τουρκία, τα εισήγαν στην Ελλάδα και αφού τα αποθήκευαν, στη συνέχεια τα πωλούσαν σε ιδιωτικές κλινικές της χώρας και χωρίς την έγκριση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων.
Πάντως, οι κατηγορούμενοι, με το ίδιο βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου της Θεσσαλονίκης, απαλλάσσονται από το αδίκημα της λαθρεμπορίας, για το οποίο είχαν επίσης αρχικά κατηγορηθεί.