Σελίδες

Sunday, 12 June 2016

«... όπως δεν υπάρχει τέλειος γονιός... έτσι δεν υπάρχει
παιδί προγραμματισμένο σαν... ανθρωποειδές.»

Δεν αναθρέφονται όλα τα παιδιά με τον ίδιο τρόπο. 
Κι όπως δεν υπάρχει τέλειος γονιός και συνταγή επιτυχίας για την τέλεια ανατροφή, έτσι δεν υπάρχει παιδί προγραμματισμένο σαν... ανθρωποειδές. 
Η Δρ. Mary Rechmeyer, συγγραφέας βιβλίων παιδαγωγικής και διευθύντρια Κέντρου Ανάπτυξης Παιδιών, εξηγεί πώς κάθε παιδί είναι ξεχωριστό και έχει μοναδικά ταλέντα και πώς κάθε γονιός πρέπει να μάθει να εστιάζει στις κλίσεις του παιδιού του, αντί να προσπαθεί να το προσαρμόσει, να το βάλει σε καλούπια και να λύσει κάθε τι «προβληματικό».

You Don't Have to Solve Your Children's Problems For Them


«Όλοι ξέρουν ένα παιδί σαν τον ανιψιό μου τον Τομ.
Ο Τομ ήταν το δίχρονο που πάθαινε κρίσεις θυμού και υστερίας, γιατί έτσι. Ίσως έφταιγε ότι η μαμά του τον στραβοκοίταξε ή ότι δεν τον άφηνε να αγοράσει δημητριακά με σοκολάτα ή ότι έπρεπε να κάνει μπάνιο.
Αργότερα, έγινε το οκτάχρονο που φοβάται τα σκυλιά -ακόμη και τα μικρά

Πιο μετά, ήταν ο έφηβος που δεν άγγιζε τα γκουρμέ γεύματα που ετοίμαζε η μαμά του και που πίστευε ότι μόνο φαγητό που μπορεί να φάει κανείς ήταν τα burgers. Ήταν ο μαθητής που συνήθως έβρισκε πολύ καλύτερα πράγματα να κάνει απ' το να διαβάσει.
Τα προβλήματα του Τομ είναι κοινά -αλλά πόσο χρόνο και ενέργεια θα βάζατε για να “λύσετε τα προβλήματά του”;

Όταν ένα παιδί σαν τον Τομ είναι κάποιου άλλου, όλοι ξέρουμε ακριβώς τι πρέπει να γίνει. Ανάλαβε τα ηνία, μίλα στον διευθυντή του, συνέτισέ τον. Όταν όμως είναι το δικό σου παιδί, αναρωτιέσαι ποια είναι η σωστή απάντηση και μπορεί αυτά τα προβλήματα να σε “φάνε” και να βρεθείς να ορίσεις το τι είναι το παιδί σου βάσει των προβλημάτων του.
Οι γονείς θέλουν να δώσουν το καλύτερο που μπορούν για να μεγαλώσουν χαρούμενα και παραγωγικά παιδιά, αλλά δυστυχώς, δεν υπάρχει ένα κουμπί ευκολίας που μπορεί να πατηθεί σε μια οικογένεια ή σε μια δύσκολη κατάσταση. Με μια μεγάλη ποικιλία συμβουλών να διατίθεται σε ράφια βιβλιοπωλείων ή στην οθόνη σου, ένα μόνο πράγμα είναι ξεκάθαρο: δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος να μεγαλώσεις ένα παιδί. Δεν υπάρχει “σωστός” τρόπος να μεγαλώσεις ένα παιδί, επίσης. Οι γονείς έχουν ξεχωριστές δυνάμεις και κάθε παιδί έχει ξεχωριστή προσωπικότητα. Η ποικιλία σε ικανότητες, δυνατότητες, δυνάμεις και περιβαλλοντικούς παράγοντες είναι ατελείωτη.
Πόσο συχνά εμείς, ως γονείς -στην καθημερινότητα της ανατροφής των παιδιών μας- εστιάζουμε στη μοναδικότητά τους; Πόσο συχνά σκεφτόμαστε να ενισχύσουμε τα εσωτερικά τους χαρίσματα, τα ταλέντα τους και τις δυνάμεις τους; Πόσο συχνά σκεφτόμαστε ότι το να εστιάσουμε τόσο στις δικές μας δυνάμεις, όσο και στις δυνάμεις των παιδιών μας, θα είναι αυτό που πραγματικά θα κάνει τη διαφορά στο μέλλον τους;
Ο Τομ ήταν κάτι περισσότερο από μια περίληψη των “προβλημάτων” του. Ήταν ένα χαρισματικό παιδί κι ένας χαρισματικός έφηβος. Σήμερα, όχι μόνο αποφοίτησε από το κολέγιο και είναι παντρεμένος με δύο παιδιά, αλλά έχει στήσει τη δική του υγιή επιχείρηση. Έχει ακόμη και σκύλο. Ο αλλοτινός εραστής των burgers είναι τώρα ένας κυνηγός καλών εστιατορίων κι ένας θερμός υποστηρικτής της υγιεινής διατροφής. Επίσης, όποτε μπορεί, απολαμβάνει την κουζίνα της μαμάς του. 
Πώς έγινε αυτό όμως; Πώς ένα “προβληματικό” παιδί εξελίχθηκε σε έναν ικανό και επιτυχημένο ενήλικα; Σίγουρα, η ωρίμανση βοήθησε, οι δάσκαλοι και άλλοι ενήλικες βοήθησαν ακόμη περισσότερο. Βλέπετε, η οικογένεια του Τομ δεν τον χαρακτήριζε βάσει των φόβων και των ελαττωμάτων του. Αντίθετα, εκτιμούσαν την ικανότητά του να παράγει ιδέες και να εκφράζει την άποψή του. 
Εντόπιζαν τα φυσικά του ταλέντα στην αυτοπεποίθηση και την περιέργεια και τον ενθάρρυναν να καλλιεργεί και να ακολουθεί τις ιδέες του. Η ανακάλυψη και η ενθάρρυνση της μοναδικότητας -των ταλέντων του καθενός από εμάς- που κάνει την μεγαλύτερη διαφορά στην ανάπτυξη των παιδιών.
Όμως τι γίνεται όταν καταλήγεις να αιχμαλωτίζεσαι σ' αυτές τις καθημερινές στιγμές πανικού; 

Προσπάθησε να κάνεις ένα βήμα πίσω και να δεις τη μεγάλη εικόνα. Αντί να εστιάσεις στο πώς θα λύσεις τα προβλήματα, ενθάρρυνε τα εσωτερικά ταλέντα του παιδιού σου και στο να γίνει ο πραγματικά καλός σ' αυτό που κάνει καλά. Αν, για παράδειγμα, έχεις παρατηρήσει ότι το παιδί σου αγαπάει τον ανταγωνισμό και θέλει να κερδίζει, αλλά αναβάλλει να διαβάσει την ορθογραφία του, μετάτρεψε τη μελέτη σε ένα διασκεδαστικό παιχνίδι στο οποίο θα προσπαθήσει να βγει νικητής. Κράτα σκορ και πανηγύρισε τις νίκες του. Ενισχύοντας θετικά τις φυσικές του κλίσεις, το παιδί αποκτά κίνητρο και εμπιστοσύνη στον εαυτό του για να αντιμετωπίσει την επόμενη πρόκληση.
Όπως όλοι οι άνθρωποι, τα παιδιά μας θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό όταν καταφέρουν να χρησιμοποιούν καθημερινά τα ταλέντα τους. Επιπλέον, όταν οι γονείς “κάνουν χρήση” των δικών τους φυσικών κλίσεων και δυνάμεων, η ανατροφή των παιδιών γίνεται ευκολότερη και μας γεμίζει περισσότερο -τόσο εμάς, όσο και τα παιδιά.
Στην ανατροφή των παιδιών, δεν υπάρχουν εύκολες απαντήσεις. Αυτό εξηγεί και το βουνό συμβουλών που αντιμετωπίζουμε -είτε το αναζητάμε, είτε όχι. 
Και, ξεκλειδώνοντας τα δικά σου ταλέντα κι αυτά των παιδιών σου, χρειάζεται πολύτιμος χρόνος, ενέργεια, προσοχή και συνεργασία, αλλά αξίζει τον κόπο η προσπάθεια. Ως γονιός, όταν ξέρεις και καταλαβαίνεις τα ταλέντα σου και πώς να τα εφαρμόσεις στην ανατροφή των παιδιών σου, μπορείς να καταλάβεις ακόμη καλύτερα τις κλίσεις και τις δυνατότητες των μικρών σου και να τα βοηθήσεις να χτίσουν και να θεμελιώσουν την εσωτερική τους δύναμη.»

tro-ma-ktiko 

Tο διαβάσαμε εδώ
newsone

Ψηφιακές «απαγωγές» (Digital kidnapping)!
Μια απίστευτη νέα «τάση» στο διαδίκτυο

Τι δεν καταλαβαίνουμε;;;;

* Μη βάζετε φωτογραφίες των παιδιών σας στο διαδίκτυο. Ο κίνδυνος παραµονεύει στο Ιντερνετ. Κατά 114% αυξήθηκαν οι καταγγελίες στο Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς ∆ιαδικτύου
Σταματήστε να ανεβάζετε φωτογραφίες των παιδιών σας στο διαδίκτυο!
* Η Γαλλία προστατεύει τα παιδιά από τους γονείς τους Φυλακή, αν «ανέβασες» το παιδί σου στο facebook

-----------------

Ψηφιακές «απαγωγές»! Γιατί κάποιοι κλέβουν φωτογραφίες παιδιών στο ίντερνετ και τα παρουσιάζουν σαν δικά τους

Μια απίστευτη νέα «τάση» στο διαδίκτυο που προκαλεί ανατριχίλα!


Μια μαμά blogger που κατέγραφε στο blog της τις περιπέτειες των δίδυμων παιδιών της… 
Μια μαμά που έβαλε μια αστεία φωτογραφία των παιδιών της στο Facebook… 
Κι ένας μπαμπάς που έφτιαξε μια ιστοσελίδα υποστήριξης παιδιών που πάσχουν από μια συγκεκριμένη ασθένεια… 
Είναι και οι τρεις τους -όπως και πολλοί ακόμα, που μπορεί να μην το γνωρίζουν καν!- ανάμεσα στα θύματα μιας νέας απάτης: της ψηφιακής «απαγωγής» παιδιών! 
Ανήκουν σε μια ομάδα χρηστών των social media (που συνεχώς μεγαλώνει) οι οποίοι ανακαλύπτουν ότι φωτογραφίες των παιδιών τους που έχουν ανεβάσει στο διαδίκτυο έχουν κλαπεί και έχουν χρησιμοποιηθεί από άλλους που παριστάνουν ότι είναι οι γονείς τους!
Τη νέα αυτή «τάση» εντόπισε και δημοσιοποίησε πρώτη η αμερικανίδα blogger Becki Melchione. Όπως αναφέρει σε συνέντευξή της, κάποια στιγμή έφτασε στα σχόλια του blog της ένα λινκ το οποίο οδηγούσε στη σελίδα του Facebook μιας γυναίκας. Εκεί, έκπληκτη είδε φωτογραφία με τις δικές της δίδυμες κόρες με κάποια σχόλια που ανέφεραν ότι τα κοριτσάκια ετοιμαζόταν για τις διακοπές τους! 
«Κοιτούσα τη φωτογραφία με τα κορίτσια μου και αναρωτιόμουν: ποιος μπορούσε να κάνει αυτό το πράγμα; Ποια είναι αυτή η γυναίκα; Γιατί κάποιος να κλέψει τη φωτογραφία ενός παιδιού και μετά να ανεβάζει post υποκρινόμενος ότι πρόκειται για το δικό του παιδί;». 
Η blogger έστειλε μήνυμα στη γυναίκα που είχε κλέψει τις φωτογραφίες των παιδιών της απαιτώντας να τις κατεβάσει. Εκείνη, απλά την μπλόκαρε! Χρειάστηκε η Becki να επιστρατεύσει δεκάδες φίλους της που έκαναν report τη σελίδα της άλλης γυναίκας με σχόλια για να κατέβουν τελικά οι φωτογραφίες.

Η ιδιοκτήτρια ενός άλλου blog του Red Head Baby Mama, η Lindsey Paris ανακάλυψε τη φωτογραφία του μόλις 18 μηνών γιου της σαν φωτογραφία προφίλ στη σελίδα μιας γυναίκας που υποδυόταν τη μαμά του! 
«Έκανε δημοσιεύσεις με τη φωτογραφία του λέγοντας ότι ταλαιπωρείται επειδή βγάζει δόντια και άλλα τέτοια», λέει. «Οι φίλοι τη σχολίαζαν πόσο όμορφα είναι τα μαλλιά του. Συμπεριφερόταν σαν το παιδί μου να ήταν δικό της κι αυτό ήταν πραγματικά ανατριχιαστικό. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έκανε κάτι τέτοιο!». 
Τελικά, αποδείχτηκε ότι επρόκειτο για μια 16χρονη κοπέλα που πάντα ήθελε ένα κοκκινομάλλικο μωρό και που κατέβασε αμέσως τη φωτογραφία όταν η πραγματική μητέρα του επικοινώνησε μαζί της, λέγοντάς της πως δεν είχε πρόθεση να βλάψει την οικογένειά της.

Όταν η κόρη του Caleb Kaminer γεννήθηκε με δυσφαγία, ένα πρόβλημα που κάνει ιδιαίτερα δύσκολη την κατάποση, οι γονείς της έφτιαξαν μια σελίδα στο Facebook για να αναζητήσουν απαντήσεις στις απορίες τους και υποστήριξη από άλλους γονείς που τα παιδιά τους αντιμετωπίζουν το ίδια πρόβλημα. Εκεί, δημοσίευσαν και φωτογραφίες της κόρης τους. Όταν διαπίστωσε ότι μία από αυτές χρησιμοποιήθηκε από κάποιον άγνωστο που υποδυόταν τον πατέρα του μωρού, ο Caleb ξεκίνησε μια άλλου είδους καμπάνια: αυτή ενάντια στο Facebook. Αφού συγκέντρωσε εκατοντάδες υποστηρικτές, κατάφερε να εξαφανίσει τη φωτογραφία της κόρης του από το ψεύτικο προφίλ.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Yahoo Parenting οι πιο συχνοί θύτες των ψηφιακών απαγωγών είναι κορίτσια στην εφηβεία αλλά και κάλπικες εταιρείες υιοθεσίας που κατασκευάζουν ψεύτικες ιστορίες για κάθε παιδί και στη συνέχεια όσοι θέλουν ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος θα υιοθετήσει το παιδί!
Όπως σχολίασε η ψυχίατρος Δρ. Gail Salts σε εκπομπή για το θέμα που έκανε το NBC Today «δεν είναι ψυχασθενείς όλοι όσοι το κάνουν αυτό. Κάποιοι είναι απλά άνθρωποι θέλουν να πραγματοποιήσουν μια ευχή τους -την ευχή να είχαν ένα παιδί ή να ήταν οι ίδιοι παιδιά».
Αν και η συγκεκριμένη πρακτική δεν έχει πάρει (ακόμα) πολύ μεγάλες διαστάσεις, εντούτοις τα λίγα περιστατικά επισημαίνουν σε όλους τους γονείς ότι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί όταν ανεβάζουν φωτογραφίες των παιδιών τους στο Διαδίκτυο.
Πώς μπορώ να διαπιστώσω εάν έχει συμβεί σε δική μου φωτογραφία;
Εάν ανησυχείτε μήπως έχει γίνει το ίδιο και με φωτογραφία δικού σας παιδιού, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να πάτε στην αναζήτηση εικόνων στο Google και να ανεβάσετε την εικόνα κάνοντας κλικ στο εικονίδιο με την φωτογραφική μηχανή και στη συνέχεια στο κουμπί «Αναζήτηση». Το σύστημα θα ψάξει τις τοποθεσίες όπου μπορεί να έχει δημοσιευτεί η συγκεκριμένη φωτογραφία.

Τα διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαθέτουν κάποιες ρυθμίσεις ασφαλείας που αν τις χρησιμοποιήσουμε διασφαλίζουν ότι μόνο όσοι ανήκουν στο στενό κύκλο των «φίλων» μας θα μπορούν να δουν τις φωτογραφίες των παιδιών μας. Ωστόσο, η μόνη αποτελεσματική πρόληψη είναι η αποφυγή ανάρτησης οποιασδήποτε φωτογραφίας. 
Όπως επισημαίνεται από το τμήμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, το να ανεβάζουμε φωτογραφίες ενέχει τον ενέχει κάποιους κινδύνους, καθώς θα πρέπει να ξέρουμε ότι αυτόματα παύουμε να είμαστε ο αποκλειστικός κάτοχός τους. Δεν ξέρουμε ποιος θα τις δει και με ποιον τρόπο θα τις χρησιμοποιήσει.

mamamia

ΠΟΤ'Ε χωρίς ζώνη, ΠΟΤΈ στην αγκαλιά!

H συμβουλή του Ιαβέρη: Αν πρέπει να μετακινηθούμε με ταξί, ΠΑΝΤΟΤΕ με ζώνη το παιδί και ΠΟΤΈ στην αγκαλιά
Ένα συγκλονιστικό video συνοδευόμενο από τα λόγια του Ιαβέρη δείχνει πόσο επικίνδυνο είναι να αφήνουμε τα παιδιά μας χωρίς ζώνη μέσα στο αυτοκίνητο καθώς και να τα παίρνουμε στην αγκαλιά μας.

Οι εικόνες και τα λόγια του θα πρέπει να θορυβήσουν όλους τους γονείς και να τους κάνουν να πουν
«ποτέ ξανά»
«Πόσοι δεν έχουν αφήσει τα παιδιά τους όρθια ανάμεσα στα δύο καθίσματα για μια μικρή μετακίνηση; Αν τρακάρει το αυτοκίνητο, το παιδί θα περάσει από το τζάμι. Μ' ένα φρενάρισμα το παιδί θα χτυπήσει πάνω στην κονσόλα με 10 χιλιόμετρα και θα μείνει παραπληγικό. Ο Γιάνκοβιτς έμεινε παραπληγικός με πέντε χιλιόμετρα απ' το χτύπημα στην μπασκέτα!
Το παιδί που σηκώνεται όρθιο προγραμματίζεται απ' τους γονείς του να μείνει παραπληγικό σ' ένα φρενάρισμα.... 
Πόσοι δεν έχουν πάρει το παιδί στην αγκαλιά τους μέσα στο αυτοκίνητο;
Παίρνοντας το παιδί στην αγκαλιά σου το κάνεις παιδόσακο! Θα το συνθλίψεις! Μία μαμά των 60 κιλών με ένα παιδί στην αγκαλιά μέσα σ' ένα αυτοκίνητο που κινείται με 50 χιλιόμετρα, σε μία πρόσκρουση μετατρέπεται σ΄ ένα βάρος 3 τόνων! Φανταστείτε ένα παιδί σ' έναν τοίχο κι ένα φορτηγό τριών τόνων που ξεκινά να συνθλίβει το παιδί με όλο του το βάρος…»
Όσο ανατριχιαστικές κι αν είναι οι εικόνες δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι, κάθε φορά που ένα παιδί μπαίνει σε κάποιο αυτοκίνητο, πρέπει να φοράει απαραιτήτως ζώνη ασφαλείας!

babyads.gr
antikleidi

Ποδοσφαιρική ομάδα «Πόντος».
Απαγχονίστηκαν το 1921 από τους τούρκους

Όλοι τους συλενήφθησαν από τους Τούρκους, και με εξαίρεση τον Τσακάλωφ, ο οποίος ήταν Ρώσος πολίτης, δολοφονήθηκαν στην Αμάσεια το καλοκαίρι και το φθινόπωρο του 1921.
Ποδοσφαιρική ομάδα Πόντος. Ο ελληνικός αθλητικός
σύλλογος Μερζιφούντας. Απαγχονίστηκαν για να τιμήσουν τη φανέλα τους.


Του Φάνη Μαλκίδη

Ο Ελληνικός Αθλητικός Σύλλογος Μερζιφούντας «Πόντος» ιδρύθηκε από μαθητές και αποφοίτους του Κολεγίου «Ανατόλια» το 1903. Στη διοίκησή του συμμετείχαν τόσο οι μαθητές όσο και οι δάσκαλοι του κολεγίου, και η δραστηριότητά του αφορούσε τους τομείς του αθλητισμού, του πνεύματος, της τέχνης. Επίσης, ο σύλλογος διοργάνωνε ερασιτεχνικές θεατρικές παραστάσεις, δημιούργησε εξαιρετική βιβλιοθήκη, ενώ το 1910 ο σύλλογος ανέλαβε την έκδοση του περιοδικού Πόντος, Μηνιαίον δημοσίευμα φιλολογικόν, επιστημονικόν και παιδαγωγικόν.
...................

Όπως γράφει ο συμμαθητής και φίλος του Ευθύμιος Κουζινός, το 1920 έβλεπε το μέλλον του ρόδινο: «Είχαμε επιβιώσει από σφαγές τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια και είχε βάλει τρεις στόχους, να πιάσει και εάν είναι δυνατόν να "σπάσει" το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μέτρα, να φοιτήσει στην αμερικανική ιατρική σχολή στη Βηρυτό και να συνεχίσει σπουδές στη Βιέννη και να παντρευτεί μια όμορφη συμπατριώτισσά του από την περιοχή του Αλαχάμ η οποία φοιτούσε στο αμερικανικό Λύκειο.
..................
Στις 12 Φεβρουαρίου 1921 οι Τούρκοι περικύκλωσαν το «Ανατόλια». Αρχικά έψαχναν για όπλα και εκρηκτικά και στη συνέχεια, αφού δεν βρήκαν τίποτα, κατευθύνθηκαν στο γραφείο του προέδρου του Κολεγίου Τζ. Γουάιτ. Εκεί οι Τούρκοι είδαν δύο χάρτες που απεικόνιζαν την περιοχή του Πόντου, σύμφωνα με τους αρχαίους Έλληνες και τους Ρωμαίους.
Η εύρεση των χαρτών οδήγησε τους Τούρκους να ζητήσουν να δουν τη βιβλιοθήκη του συλλόγου «Πόντος».
Στη βιβλιοθήκη υπήρχαν εκατοντάδες βιβλία στην ελληνική και ειδικότερα στην αρχαιοελληνική γλώσσα, έργα κλασικών συγγραφέων τυπωμένα τα περισσότερα στην Αθήνα. Ανάμεσά τους βρήκαν και ένα σημειωματάριο με τις δραστηριότητες του Συλλόγου, το οποίο θεωρήθηκε «επαναστατικό».
Η φωτογραφία του ποδοσφαιρικού τμήματος του Συλλόγου ερέθισε ακόμη περισσότερο τους Τούρκους. Οι αθλητές της ποδοσφαιρικής ομάδας «Πόντος» είχαν άσπρες και μπλε οριζόντιες ρίγες και το γράμμα «Π» στο στήθος.
.....................
Οι σύλλογοι των Ελλήνων προήλθαν από την ανάγκη που βίωνε ο Ελληνισμός να διατηρήσει την ιδιαιτερότητά του, να ανυψώσει το πνευματικό του επίπεδο, να ενισχύσει τους ανήμπορους, να ασχοληθεί με τον αθλητισμό.
Στη Μερζιφούντα, η οποία αποτέλεσε πηγή αξιόλογων επιτευγμάτων, οι Έλληνες ίδρυσαν συλλόγους ιδιαίτερα σημαντικούς για τη διάδοση της εθνικής αυτογνωσίας και αυτοσυνειδησίας.
Ο Ελληνικός Αθλητικός Σύλλογος «Πόντος» Μερζιφούντας αποτέλεσε ένα θεσμικό δημιούργημα των Ελλήνων που συνέβαλε αποφασιστικά στην πνευματική, πολιτισμική, αθλητική και κοινωνική ανύψωση.
......................
Η έρευνα έδειξε, και στο μέλλον θα δείξει ακόμη πιο έντονα, ότι σύλλογοι και σωματεία, οργανωμένες θεσμικές εκφράσεις των Ελλήνων που έζησαν για χιλιάδες χρόνια στη Μικρά Ασία όπως ο «Πόντος» της Μερζιφούντας ξεχώρισαν με τη δραστηριότητά τους και απέδειξαν την πραγματική κοινωνική και αθλητική τους προσφορά.
...................
Τον Ελληνικό Αθλητικό Σύλλογο «Πόντος» τίμησαν και στον πρόσφατο ποδοσφαιρικό αγώνα που συνδιοργάνωσε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος και ο Απόλλων Καλαμαριάς στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 13 Μαΐου 2013 στο γήπεδο του Απόλλωνα Καλαμαριάς.


ολόκληρο το κείμενο στην αγαπημένη μας Ιδεοπηγή
pontos-news