Monday 22 July 2019

1069: Μια γραμμή ελπίδας 10 χρόνων, κινδυνεύει να σταματήσει να χτυπά.

Η δύναμή μας είσαι εσύ
Από τη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 9.00 π.μ., με πρωτοβουλία της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ, λειτουργεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η Εθνική Γραμμή Υποστήριξης των ανθρώπων που εμπλέκονται με τον καρκίνο, με το τετραψήφιο πρόθεμα 1069.
Κάτι τέτοιο πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δηλ. να υπάρχει ένα τετραψήφιο νούμερο υποστήριξης για τους ανθρώπους που εμπλέκονται με τον καρκίνο. Για τη δημιουργία του τηλεφωνικού κέντρου έχουν χρησιμοποιηθεί όλες οι προηγμένες τεχνολογικές και τηλεπικοινωνιακές υποδομές εκείνες, ώστε η λειτουργία του να γίνεται με αρτιότητα παρέχοντας το ποιοτικότερο αποτέλεσμα στην επικοινωνία. 
Στη γραμμή βρίσκονται και απαντούν ειδικευμένοι επαγγελματίες επιστήμονες της ψυχικής υγείας όπως: συμβουλευτικοί ψυχολόγοι, ψυχοθεραπευτές, ψυχολόγοι υγείας.

Η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση σε συνδυασμό με το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον και προκειμένου να μπορέσουμε να είμαστε βιώσιμος φορέας μάς ανάγκασε, δυστυχώς, να μειώσουμε τις ώρες λειτουργίας μας. 
Έτσι, από 24 ώρες το 2012, σε 12 ώρες ημερησίως στη συνέχεια και κατόπιν 6 ώρες την ημέρα.

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ, μέσω της γραμμής 1069, είναι η πρώτη και η μόνη έως σήμερα που υποστήριξε ανρθώπους που εμπλέκονται με τον καρκίνο στην Ελλαδα, επί 24ωρου βάσεως.

Η γραμμή 1069 λειτουργεί ανελλιπώς από το 2010 και έχουν καλέσει, για να προσφέρουμε υποστήριξη, μέσω των ειδικών ψυχικής υγείας, πάνω από 12.000 εμπλεκόμενοι με τον καρκίνο. 
Σε 5 μήνες θα κλείσουμε 10 χρόνια λειτουργίας.

Δυστυχώς, η συνεχόμενη μείωση των δωρεών τα τελευταία 6 χρόνια, μας έχει φέρει σε μια δεινή οικονομική κατάσταση, με συνέπεια να μην μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα της οργάνωσης, που είναι 1.500 ευρώ το μήνα.

Αν δεν υπάρξει οικονονική ενίσχυση τους επόμενους 2 μήνες, θα αναγκαστούμε να παύσουμε τη λειτουργία της γραμμής 1069, αλλά και της οργάνωσης, χωρίς να προλάβουμε να μετρήσουμε τα 10 χρόνια λειτουργίας μας.
Εκτός της τηλεφωνικής υποστήριξης, παρέχουμε στο κέντρο μας, εκμεταλλευόμενοι την ανάπτυξη της τεχνολογίας, υποστήριξη και μέσω διαδικτύου. Πάνω από 3000 άτομα έως σήμερα έχουν υποστηριχτεί από τους ειδικούς της ψυχικής υγείας διαδικτυακά, μέσω γραπτών μηνυμάτων (On Line chat), μιας ειδικά διαμορφωμένης δικτυακής πλατφόρμας επικοινωνίας & μέσω e-mail.

Η ιστοσελίδα της οργάνωσης ...
..............
περισσότερα εδώ
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki