Σελίδες

Monday, 14 June 2021

Νόβακ Τζόκοβιτς (Novak Djokovic): Το Παιδί που έμαθε Τένις στα συντρίμμια των Βομβαρδισμών στη Σερβία

Ο Τζόκοβιτς μεγάλωνε στη Σερβία την εποχή των βομβαρδισμών του Βελιγραδίου. Όπως έχει διηγηθεί ο ίδιος, όταν οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ ισοπέδωσαν το Βελιγράδι, η οικογένειά του αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την εστία της, και να κρυφτεί σ’ ένα καταφύγιο για να διαφυλάξει τη ζωή της. 
Έμειναν στο καταφύγιο, μαζί με άλλες 20 οικογένειες, επί 78 ημέρες, αντιμετωπίζοντας μεγάλες στερήσεις και δυσκολίες.
Novak Djokovic Rediscovers Childhood Tennis Courts Destructed By 1999 NATO Bombing

Μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες εκείνος βρήκε διέξοδο και χαρά στις προπονήσεις του με την Jelena Gencic, «παίζοντας κρυφτούλι» με τους βομβαρδισμούς, καθώς συναντιόταν συνήθως σε μέρη που μόλις είχαν επιτεθεί οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ, υποθέτοντας ότι δεν θα ξαναεπιτεθούν εκεί που είχαν ήδη χτυπήσει. Το εμπόδιο του πολέμου και της επικρατούσας κατάστασης μετατράπηκε, έτσι, σε ένα μάθημα ζωής.

Ο Djokovic έπαιζε τένις χωρίς να έχει φιλέ ή σε ερείπια ή όπως η φίλη του Σέρβα τενίστρια Anna Ivanovic προπονείτο σε μία άδεια εγκαταλελειμμένη πισίνα. Άλλοτε πήγαιναν για προπόνηση στον χώρο που βρισκόταν δίπλα σε μια στρατιωτική βάση, που όμως δεν ήταν ασφαλής, καθώς οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ συνήθιζαν να επιτίθενται εκεί που υπήρχαν στρατιωτικές βάσεις.
Ο ίδιος δεν κάμφθηκε από την ανέχεια της οικογένειας, την έλλειψη ηλεκτρισμού, τις γκρεμισμένες γέφυρες και την αίσθηση του θανάτου που υπήρχε παντού στην πόλη. Θυμάται πάντα το τραγούδι των γενεθλίων του στα δώδεκα, που ήταν το σφύριγμα των αεροπλάνων που τους βομβάρδιζαν. Αλλά παρέμεινε πιστός στην ιδέα ότι εμμένοντας στον στόχο του θα ερχόταν η ηθική και πνευματική δικαίωση που επιζητούσε
Και η δικαίωση ήρθε, ο Τζόκοβιτς έφτασε στην κορυφή του κόσμου, το τένις από διέξοδος έγινε το όχημα για την επιτυχία. 
Την οποία στη συνέχεια αξιοποίησε για να δημιουργήσει το Ίδρυμα Νόβακ Τζοκοβιτς το οποίο διευθύνει η σύντροφος του και μητέρα των 2 παιδιών τους και το οποίο στο επίκεντρο του έχει τα παιδιά. 
Και πως θα μπορούσε να γίνει αλλιώς άλλωστε, το παιδί του πολέμου δεν θα μπορούσε να ξεχάσει στιγμή τις δυσκολίες τις αντιμετωπίζουν -έστω σε άλλες συνθήκες- τα παιδιά στην πατρίδα του.
Μεταξύ των υπολοίπων δράσεων του ιδρύματος ξεχωρίζει η δωρεά 102.000 για την κατασκευή σχολείου στην περιοχή του Trstenik ενώ συνολικά το Ίδρυμα Τζόκοβιτς έχει ανακατασκευάσει και κατασκευάσει 45 νηπιαγωγεία, βοηθώντας περισσότερα από 22.000 παιδιά στη Σερβία, ενώ έχει απασχολήσει και 1.600 εκπαιδευτικούς.

Ξεχωριστή αναφορά οφείλει να γίνει στην περσινή δωρεά 1.000.000 ευρώ προς την χώρα του ώστε να καταφέρει να εξοπλιστεί στη μάχη που έδινε με τον φονικό ιο. Άλλη μια κίνηση με τον λαό στο επίκεντρο. 

Δράσεις που εξηγούν γιατί ο Τζοκοβιτς αντιμετωπίζεται ως εθνικός ήρωας στη χώρα του. Οι επιδόσεις στο τένις είναι αξιέπαινες και καλώς μνημονεύονται. Αλλά το μετάλλιο της ανθρωπιάς και της κοινωνικής προσφοράς είναι αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους ταλαντούχους και τον τοποθετεί στο βάθρο των ηρώων.

sportin
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Guardian: «Κλειδώνοντας τα παιδιά στο σπίτι καταστρέφουμε το ανοσοποιητικό τους»

Επιστήμονες εκπέμπουν SOS για τα παιδιά: 
«Μάσκες, αποστάσεις και αντισηπτικά διαλύουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα»
Και ενώ στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη/ΗΠΑ, ετοιμάζονται να εμβολιάσουν ότι “κινείται” αλλά και να ετοιμάζουν ακόμα ένα lockdwon αποκαλυπτικά είναι τα δεδομένα που έρχονται από τον εξωτερικό από επιστήμονες που μελετούν ολιστικά το ζήτημα και που οι περισσότεροι εδώ στην κυβέρνηση παραβλέπουν ή κάνουν πως δεν το βλέπουν, σύμφωνα με το θέμα που παρουσίασε το Pronews.gr.

Covid distancing may have weakened children’s immune system

Έτσι το «καμπανάκι» έκρουσαν Βρετανοί επιστήμονες σχετικά με τον σοβαρό αντίκτυπο που μπορεί να έχουν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης στην υγεία των παιδιών.

Και δεν αναφερόμαστε στην ψυχική υγεία, κάτι που ήδη έχουν παρουσιάσει δεκάδες έρευνες για τις παρατεταμένες καραντίνες και τα λοιπά μέτρα, αλλά τη ζημιά που συντελείται στο ανοσοποιητικό τους σύστημα!
Η χρήση μάσκας όπως και η κοινωνική αποστασιοποίηση δημιουργούν ένα τείχος προστασίας απέναντι σε ιούς για μικρούς και μεγάλους.
Όπως αναφέρει ο Guardian, «κλειδώνοντας όλη μέρα τα παιδιά μας στο σπίτι για να τα προστατεύσουμε από έναν ιό- στην προκειμένη περίπτωση από τον κορωνοϊό- τα καθιστούμε ευεπίφορα σε άλλους κοινούς ιούς».

Εκείνος όμως ο ιός που ανησυχεί περισσότερο τους επιστήμονες είναι ο RSV, ένας ιός που μπορεί να προκαλέσει σοβαρές λοιμώξεις στους πνεύμονες και προσβάλλει ως επί το πλείστον μικρές ηλικίες.
Όπως υποστηρίζουν οι ιολόγοι τους οποίους επικαλείται η εφημερίδα, τα παιδιά, φορώντας μάσκες, χρησιμοποιώντας αντισηπτικά και κρατώντας αποστάσεις, όλη μέρα κάθε μέρα, δεν αναπτύσσουν καθόλου αντισώματα, από τη στιγμή που έρχονται σε επαφή με ελάχιστα μικρόβια.
Αυτά τα μικρόβια, μετά τα οποία υπό κανονικές συνθήκες θα έρχονταν σε επαφή δεν προξενούν ασθένειες, αλλά μπορεί να συμβάλουν στην ανάπτυξη ανοσίας, καθώς ενισχύουν το οικοσύστημα μικροβίων του οργανισμού που λέγεται μικροβίωμα.

Εν ολίγοις επί έναν και πλέον χρόνο, τα μικρά παιδιά (νηπιαγωγείου και δημοτικού), που βρίσκονται σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη ηλικία για το ανοσοποιητικό τους σύστημα, δεν εκτίθενται σε ιούς για να αναπτύξουν τα κατάλληλα αντισώματα, γεγονός που ανησυχεί, ευλόγως, σημαντική μερίδα επιστημόνων.

Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι