Σελίδες

Monday, 31 March 2008

Η ώρα της Γης «και άλλα ηχηρά παρόμοια»

Έσβησαν και στην Άρτα τα φώτα το βράδυ, τα παιδάκια βάδισαν με κεριά, από την πλατεία Κιλκίς μέχρι την Κεντρική Πλατεία, μια μαθήτρια διάβασε μια έκθεση για το περιβάλλον, οι τοπικοί άρχοντες εκφώνησαν βαρυσήμαντους λόγους και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος...
   
Τώρα μπορούμε να ξαναγυρίσουμε στην συνήθη πορεία των πραγμάτων, όπου για να εξοικονομηθούν χρήματα, τα σκουπίδια επί 6 τουλάχιστον μήνες τα παρατάγανε σε δημοτική έκταση στην όχθη του ποταμού Αράχθου, αντί να τα μεταφέρουνε στο ΧΥΤΑ Βλαχέρνας, φτιάχνοντας έτσι μια πανέμορφη χωματερή, μέσα στην πόλη. 
Όταν υπήρξαν καταγγελίες και το πράγμα πήρε διαστάσεις με την υποβολή ερώτησης στο Ευρωκοινοβούλιο από τον Παπαδημούλη, τότε έκαναν αυτό που η οικολογική τους συνείδηση επέβαλε:  
Έβαλαν φωτιά, που σιγόκαιγε επί ημέρες, γεμίζοντας τον ουρανό της Άρτας με καπνούς διοξίνης, δημιουργώντας αποπνικτικές συνθήκες στους περίοικους και σε 2 σχολεία που βρίσκονται δίπλα. Κάηκαν τα σκουπίδια, παράχωσαν τα υπολλείματα με κάμποσα φορτηγά χώμα κι ούτε γάτα ούτε ζημιά...
Απ' ότι γνωρίζω ενδιαφέρθηκε και η Εισαγγελία, που έκανε ανακρίσεις, πήρε καταθέσεις και το πράγμα έχει πάρει τον δρόμο του.
Καλές οι περιβαλλοντικές ανησυχίες, αρκεί να μην τις θυμόμαστε μία ώρα τον χρόνο...


3 comments:

  1. Γενικά είμαστε λίγο δήθεν.Προσπαθούμε πρόχειρα να μπαλώσουμε κάτι όπως όπως, αντί να το διορθώσουμε.Κάθε μέρα πρέπει να ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον,όχι μόνο μια φορά το χρόνο.
    Από εμάς ξεκινάει η αλλαγή.Όλοι έχουν την τάση να τα περιμένουν όλα από τους άλλους και να κατηγορούν την πολιτεία ότι δεν ενδιαφέρεται,και την ίδια που το λένε,ανοίγουν το παράθυρο και αδειάζουν το τασάκι με τα αποτσίγαρα κάτω ή πετάνε σκουπίδια όπου βρουν...Εντάξει,μπορεί να μην ενδιαφέρεται η πολιτεία,εσύ τι κάνεις για να κρατας καθαρό το χώρο;

    ReplyDelete
  2. Συμφωνώ! Η σωτηρία του πλανήτη δεν είναι μιας ώρας εκδήλωση ή δουλειά εταιριών και παραγόντων.
    Είναι αγώνας όλων μας και καθημερινός!

    ReplyDelete
  3. Στον αιώνα μας το να έχεις νερό,ρεύμα,βιολογικό καθαρισμό δεν είναι πολυτέλεια.Είναι στοιχειώδης ανάγκη.Το να έχεις καθαρή πόλη με χώρους πρασίνου δημόσιους και όχι τραπεζοκαθίσματα είναι πολιτισμός. Συμφωνώ οτι όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης.Αλλά ας μην ξεχνάμε τι είναι πολιτικός. ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ είναι αυτός που καταστρέφει ένα δάσος για να φτιάξει μια ξύλινη εξέδρα στην οποία θα μας μιλήσει για την οικολογία.Βλέπε τους ΑΡΧΟΝΤΕΣ της πόλης.

    ReplyDelete