Σελίδες

Thursday, 13 May 2010

Τα παιδιά μας, τα καμάρια μας ...

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλιας δέχτηκε τους μαθητές-μέλη της Εθνικής Ομάδας Πληροφορικής 2009 (χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο) και της Εθνικής Ομάδας Πληροφορικής Νέων 2009 (χάλκινο Βαλκανικό μετάλλιο)
«Σ’ αυτή τη ζοφερή περίοδο για την πατρίδα μας είστε μια δροσερή αύρα. Είστε ένα μικρό αστέρι στον σκοτεινό ουρανό. Και είστε μια απάντηση σ΄ αυτή την επίθεση που δέχεται η Ελλάδα: ότι είμαστε τεμπέληδες, ότι δεν έχουμε τη δύναμη να κάνουμε κάτι καλύτερο από το να διασκεδάζουμε».

Με τα λόγια αυτά υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, στο Προεδρικό Μέγαρο, τους μαθητές - μέλη της Εθνικής Ομάδας Πληροφορικής 2009 και της Εθνικής Ομάδας Πληροφορικής 2009.  
Ο κ. Παπούλιας είπε ακόμη, απευθυνόμενος στους μαθητές, ότι «εσείς δείχνετε ότι είμαστε η Ελλάδα της γνώσης, της επιστήμης κα της προόδου» και συνεχάρη τόσο τους ίδιους όσο και τα μέλη της Ελληνικής Εταιρίας Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών που συνόδευαν τα παιδιά. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών Νέστωρ Ιωαννίδης ευχαρίστησε τον κ. Παπούλια που δέχτηκε τα μέλη της Εταιρίας και τους μαθητές, λέγοντας: «Σας ευχαριστούμε πολύ, κύριε Πρόεδρε, που μας δεχθήκατε. Και πολύ περισσότερο που βρήκατε χρόνο στις σημερινές συνθήκες να μας δεχθείτε. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για μας». Την Εθνική Ομάδα Πληροφορικής 2009 αποτελούν οι μαθητές: Γιώργος Παναγιωτάκος (1ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης) που απέσπασε το χάλκινο μετάλλιο στη Διεθνή Ολυμπιάδα Πληροφορικής 2009, Γεράσιμος Αρσένης (2ο Λύκειο Μοσχάτου), Αποστόλης Γαϊτανίδης (Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη) και Γιώργος Μπιτζές (1ο Γενικό Λύκειο Κερατσινίου). Την Εθνική Ομάδα Πληροφορικής Νέων 2009 αποτελούν οι μαθητές Γυμνασίου:Ευάγγελος Κόσινας (5ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων), που κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στη Βαλκανική Ολυμπιάδα Νέων 2009, Κωνσταντίνος Κανέλλης (13ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης), Χρήστος Ποριός (3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης) και Λουκάς-Ξάνθος (1ο Γυμνάσιο Ρόδου).

Ο Γιώργος Παναγιωτάκος, που πλέον είναι φοιτητής στο πρώτο έτος του Πολυτεχνείου, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι στον διαγωνισμό ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, καθώς συμμετέχουν μαθητές από περίπου 90 χώρες. «Αυτό που μας ζητήθηκε -τόνισε- ήταν μέσα σε πέντε ώρες να δημιουργήσουμε τα αντίστοιχα προγράμματα που θα μπορούν γρήγορα και σωστά να λύσουν τέσσερις ασκήσεις λογαριθμικές που μας δόθηκαν». Ο καθηγητής Πληροφορικής και υπεύθυνος του προγράμματος Παναγιώτης Καραγεώργος τόνισε ότι «αυτό που ζητάμε είναι να υπάρχει υποστήριξη στις δράσεις του διαγωνισμού από πλευράς Πολιτείας, καθώς τώρα λειτουργεί εθελοντικά και με χορηγίες». Παράλληλα, είπε ότι πρέπει να υπάρχει και υποστήριξη στην εκπαίδευση μέσα στις τάξεις των σχολείων ώστε να μπορεί να βοηθηθεί το κλίμα των διαγωνισμών. Τα παιδιά που αποσπούν κάποιο μετάλλιο στους διαγωνισμούς, αυτομάτως καταλαμβάνουν μια θέση σε κάποιο ελληνικό πανεπιστήμιο σχετικό με την Πληροφορική, ενώ ύστερα από επιλογή ένα από τα παιδιά μπορεί να μετεκπαιδευτεί στο εξωτερικό.

No comments:

Post a Comment