Σελίδες

Tuesday, 20 July 2010

Απειλητική Συμπεριφορά - Cyberbullying


"Cyberbullying" είναι όταν ένα παιδί στην εφηβεία ή στην προ-εφηβεία βασανίζεται, απειλείται, παρενοχλείται, ταπεινώνεται, έρχεται σε αμηχανία ή στοχοθετείται από άλλο παιδί, στην εφηβεία ή στην προ-εφηβεία, μέσω ίντερνετ, διαδραστικών και ψηφιακών τεχνολογιών ή κινητών τηλεφώνων.

STOP cyberbullying

 ΙΜ: Το να στέλνουμε μηνύματα με κακό περιεχόμενο / ή να  χρησιμοποιούμε το λογαριασμό άλλου για να προωθούμε υβριστικά και αγενή μηνύματα μέσω της λίστας επαφών 
Chat: Το να στέλνουμε ανώνυμα εκφοβιστικά μηνύματα, να απομονώνουμε ανθρώπους από group
Social networking: Να ανεβάζουμε άσχημα σχόλια και προσβλητικές – ταπεινωτικές φωτογραφίες και video, να δημοσιοποιούμε προσωπικές πληροφορίες άλλων, να χρησιμοποιούμε ψεύτικο προφίλ υποδυόμενοι κάποιον τρίτο με σκοπό να δημιουργήσουμε πρόβλημα σε άλλους ή να μαζέψουμε προσωπικές πληροφορίες
Σκεφτόμαστε τι γράφουμε: Είμαστε προσεκτικοί όταν γράφουμε κάτι στο διαδίκτυο ακόμα και αν πρόκειται για κάποιο προσωπικό email, το περιεχόμενο μπορεί να αντιγραφεί και να κοινοποιηθεί, αν κάτι γραφεί στο Internet δύσκολα κατεβαίνει.
Δεν εκδικούμαστε: 
Εάν κάποιος πει ή κάνει κάτι που μας κάνει να αισθανθούμε άβολα, είναι προτιμότερο να τον αγνοήσουμε και να τον κάνουμε block. Η εκδίκηση ενθαρρύνει το Cyberbullying.
Είμαστε ευγενικοί: 
 Συμπεριφερόμαστε στους άλλους με τον τρόπο που θέλουμε οι άλλοι να συμπεριφέρονται σε μας. Αυξάνουμε τις πιθανότητες να γίνουμε στόχος Cuber-bullying όταν γράφουμε κακά πράγματα για τους άλλους.
Φυλάμε τις αποδείξεις:  
Δημιουργούμε ένα αρχείο με όλα τα προσβλητικά μηνύματα, φωτογραφίες και on-line συζητήσεις. 
Καταγγέλλουμε την άσχημη συμπεριφορά:  
Αν κάποιος επιμένει, ενημερώνουμε τους γονείς, κάποιον καθηγητή μας ή κάποιον ενήλικα που εμπιστευόμαστε.

Καταγγέλλουμε τη συμπεριφορά στο:
Πού μπορώ να απευθυνθώ;
Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του  Πανεπιστημίου Αθηνών στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού», η οποία αποτελείται από εξειδικευμένες ομάδες παιδοψυχολόγων και παιδοψυχιάτρων.
Στη σελίδα της DART  και πιο συγκεκριμένα στο Αναζήτηση Συμβουλής.
πηγή

No comments:

Post a Comment