Σελίδες

Friday, 16 September 2011

Το κολατσιό στο διάλειμμα

Το κολατσιό στο σχολείο, όποια κι αν είναι η ηλικία του παιδιού, είναι ένα απαραίτητο γεύμα καθώς αποτελεί σημαντική πηγή ενέργειας που θα συμβάλλει τα μέγιστα ούτως ώστε να αποδίδουν οι μικροί μαθητές στις σχολικές απαιτήσεις. 

Καλό θα είναι το δεκατιανό του παιδιού
να ετοιμάζεται στο σπίτι με αγνά
και πάνω απ’ όλα σπιτικά υλικά
για τα οποία είστε σίγουροι για την ποιότητα και τα συστατικά τους. Ιδανική επιλογή για κολατσιό αποτελούν τα φρούτα, τα οποία μπορούν να καταναλωθούν μόνα τους ή σε συνδυασμό με κάποιο ακόμα τρόφιμο.
Ειδικότερα, μπορείτε να επιλέξετε κάποια από τις ακόλουθες προτάσεις:
* ένα τοστ με μαλακό μαύρο ψωμί που θα προσθέσετε τα αγαπημένα υλικά του παιδιού όπως γαλοπούλα, κίτρινο τυρί, ντομάτα, ψιλοκομμένο κοτόπουλο, ζαμπόν.
* μια φέτα σπιτικό κέικ
* σπιτικά μπισκότα με γέμιση ή χωρίς
* μπάρες δημητριακών
* σπιτικές πίτες (τυρόπιτα, σπανακόπιτα, λουκανικόπιτα, κασερόπιτα)
* τσουρέκι

Όποιο από τα γεύματα κι εάν επιλέξετε θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι τα παιδιά στο σχολείο θα πρέπει να τρώνε ένα θρεπτικό, υγιεινό και απόλυτα ασφαλές δεκατιανό που θα τους βοηθά να ανταπεξέλθουν στο εντατικό πσχολικό τους πρόγραμμα.

No comments:

Post a Comment