Σελίδες

Sunday, 6 January 2013

"Ηλεκτρονική πρόληψη" για κακοποίηση παιδιών
The Peter Connelly Story

Μια νέα, εθνική βάση δεδομένων με την οποία στοχεύεται η αποφυγή περιστατικών παιδικής βίας ενεργοποιείται σημερα στη Βρετανία, ώστε να εκπέμπεται συναγερμός όταν ένα παιδί διακομίζεται συχνά στο νοσοκομείο μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Για το νεοσύσταστο ηλεκτρονικό πρόγραμμα του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας ξοδεύτηκαν πάνω από 8,5 εκατ. λίρες, ενώ το 2015 υπολογίζεται ότι θα λειτουργεί σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας. 
Είτε το εκάστοτε συμβάν αφορά σε σωματικές βλάβες, είτε πρόκειται για σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης, η Εθνική αυτή βάση δεδομένων ειδοποιεί αμέσως, σύμφωνα με τις Αρχές, προκειμένου να μπορεί να σωθεί έστω και μια παιδική ζωή. 
"Το σύστημα δημιουργήθηκε γιατί τα παιδιά είτε ντρέπονται να μιλήσουν, είτε ακόμα δεν μπορούν", λένε οι ειδικοί.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Βρετανικού Οργανισμού "Stopitnow" για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, 3 στα 4 παιδιά που κακοποιούνται σεξουαλικά δε θα μιλήσουν σε κανένα κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας για αυτήν. Επιπλέον, από αυτά που θα μιλήσουν, ελάχιστα θα φθάσουν να απασχολήσουν τις αστυνομικές Αρχές ή τις κοινωνικές υπηρεσίες.


Υπενθυμίζεται το ενδεικτικό συμβάν με τον μόλις 17 μηνών Πήτερ Κόννελι, τον οποίο κακοποιούσε επί μήνες ο φίλος της μητέρας του μέσα σε αυτό το σπίτι, μέχρι που βρήκε τελικά φρικτό θάνατο μετά από αλλεπάλληλα χτυπήματα. 
Το εν λόγω περιστατικό είχε συγκλονίσει τον Αύγουστο του 2007 την βρετανική κοινή γνώμη, όχι μόνο για τη βαναυσότητα της, αλλά και για το πόσες ευκαιρίες χάθηκαν προκειμένου να σωθεί το παιδί.
από megatv

3 comments:

  1. Το είδα πριν λίγο στις ειδήσεις και αν σου πω ότι σε σκέφτηκα δεν θα το πιστέψεις!!Εγώ θα είμαι πιο αυστηρή πάντως σε αυτό το θέμα και..κακιά θα έλεγα.Εκτέλεσή φίλη μου..εκτέλεση δημοσίως

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αν αυτοί που βρίσκονταν σε καίριες θέσεις λειτουργούσαν προληπτικά δεν θα χρειαζόταν να διχαζόμαστε ως προς τις ποινές τέτοιων πράξεων. Δεν δικαιολογώ τους κακοποιητές αλλά όλα μα όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Ειδικά σε περιπτώσεις βιασμού η συντριπτική πλειοψηφία των βιαστών είναι θύματα στην παιδική τους ηλικία. Τα πρότυπα των ΄΄ανδρών-βάρβαρων΄΄ που προβάλονται, η μη παιδαγωγική κοινωνία που αναπαράγεται η διαστρέβλωση της έννοιας της οικογένειας,οι ψυχικές ασθένεις και διαταραχές άλλων φασμάτων επιδρούν καταλυτικά. Χαρακητριστικά μελέτη που διεξήχθει σε πανεπιστήμιο Αθήνας έδειξε πως άτομα που βρίσκονται στην φυλακή έχουν σε μεγάλο ποσοστό ΔΕΠΥ. Υποστηρικτική κοινωνία χρειαζόμαστε και όχι ηλεκτρικές καρέκλες και γκιλοτίνες. Καλή χρονιά!!!

      Delete
    2. Δεν είμαστε υπέρ της θανατικής ποινής, αλλά Εμμανουέλα, κανένα θύμα δεν νομιμοποιείται να γίνει θύτης. Εϊναι σαν να λέμε ότι κάποιο παιδί που το τραυμάτισαν, μπορεί να προκαλεί σωματικές βλάβες όταν μεγαλώσει. Ειδικά το θύμα της παιδικής κακοποίησης γνωρίζει τις συνέπειες μιας κακοποίησης περισσότερο από όλους και δεν έχει κανένα άλλοθι να κακοποιεί άλλα παιδάκια. Ασφαλώς ένα κακοποιημένο παιδί χρειάζεται αμέριστη υποστήριξη και κυρίως αγάπη, αλλά με κανένα τρόπο όταν μεγαλώσει δεν μπορεί να του επιτραπεί να κάνει τα ίδια.

      Delete