Σελίδες

Thursday, 14 November 2013

Η βιταμίνη του ήλιου για τα παιδιά - Προστατεύει αποτελεσματικά και από αναπνευστικές λοιμώξεις;

Βιταμίνη D: Η πανίσχυρη βιταμίνη
«Φάρμακο» για το άσθμα η βιταμίνη του ήλιου
Πρόσφατη μελέτη που εκπονήθηκε από επιστήμονες της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, επιβεβαιώνει πως τα παιδιά και οι έφηβοι της χώρας μας, αποτελούν πληθυσμό υψηλού κινδύνου για εμφάνισης ανεπάρκειας βιταμίνης D!!

Το γεγονός αυτό, επαναπροσδιορίζει στο καθημερινό διαιτολόγιο των παιδιών, την αξία τροφών πλούσιων σε βιταμίνη D με αποτέλεσμα, η κατανάλωση γαλακτοκομικών και ψαριών, να αποτελεί επιτακτική ανάγκη.

Τα παιδιά πρέπει να προσλαμβάνουν καθημερινά μια μερίδα γαλακτοκομικών περισσότερη από τους ενήλικες, δηλαδή 3 μερίδες στο σύνολο. Ως μια μερίδα καθορίζεται το ένα ποτήρι γάλα, τα περίπου 30 γραμμάρια κίτρινου τυριού ή το ένα γιαούρτι.

Αναφορικά με την υγεία των οστών στα παιδιά, πρέπει να γίνει συνείδηση του γονιού, πως κατά την παιδική ηλικία τα οστά δεν αναπτύσσονται μόνο κατά μήκος και πλάτος αλλά παράλληλα πυκνώνουν, βάζοντας τα θεμέλια για υγιή σκελετό στις μετέπειτα ηλικιακές φάσεις. 
Η μείωση της οστικής πυκνότητας στα παιδιά και στους νέους ενήλικες, η οποία μπορεί να οφείλεται σε αλλαγές στη διατροφή ή στον τρόπο ζωής, μπορεί να περιορίσει την επίτευξη κορυφαίας οστικής μάζας, αυξάνοντας έτσι το ενδεχόμενο για εμφάνιση καταγμάτων.
Τα υγιή οστά λοιπόν «χτίζονται» από μικρή ηλικία και επειδή ό,τι και αν κάνουμε 
περισσότερα στην πηγή: faysbook
Νέα επιστημονική έρευνα απέδειξε πως η κατανάλωση βιταμίνης D λειτουργεί ως προστατευτική ασπίδα για το αναπνευστικό σύστημα των παιδιών.
Για την ακρίβεια,οι ευεργετικές της επιδράσεις οφείλονται στα επίπεδα 25-υδροξυ-βιταμίνης D στο αίμα, δηλαδή της ενεργής μορφής της βιταμίνης D, που είναι αντιστρόφως ανάλογα με την εμφάνιση οξείας λοίμωξης του αναπνευστικού.
Έχοντας αυτά τα δεδομένα στο μυαλό της, διεθνής επιστημονική ομάδα υπέθεσε, ότι η συμπληρωματική χορήγηση βιταμίνης D θα μείωνε σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης τέτοιων λοιμώξεων κατά τη διάρκεια του χειμώνα σε παιδιά με χαμηλά επίπεδα της βιταμίνης.
Για να επαληθεύσουν την υπόθεσή τους οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ως δείγμα 247 παιδιά από τη Μογγολία, στα μισά από τα οποία χορηγήθηκε …

περισσότερα στην πηγή: ygeianews

No comments:

Post a Comment