Σελίδες

Saturday, 9 August 2014

«... ὃ γὰρ ἐὰν σπείρῃ ἄνθρωπος, τοῦτο καὶ θερίσει»
Ό,τι θα σπείρει ο άνθρωπος, αυτό και θα θερίσει

Πρόσεχε, λοιπόν, τι σπέρνεις τώρα.
 Αυτό θα καθορίσει τι θα θερίσεις αύριο.
 
Οι σπόροι που σπέρνεις θα κάνουν τη ζωή χειρότερη ή καλύτερη, τη δική σου ζωή ή αυτών που θα έλθουν μετά.
Να είσαι βέβαιος ότι, κάποια μέρα, θα απολαύσεις τους καρπούς της εντιμότητας και της ακεραιότητάς σου ή θα πληρώσεις για τις εγωιστικές επιλογές που έσπειρες σήμερα.
 
"Σπορέας το ηλιοβασίλεμα" 1888 (Βαν Γκογκ)
«... ὃ γὰρ ἐὰν σπείρῃ ἄνθρωπος, τοῦτο καὶ θερίσει»
Γαλ. 6,7    
  • Αν σπείρεις εντιμότητα, θα θερίσεις εμπιστοσύνη.
  • Αν σπείρεις καλοσύνη, θα θερίσεις φίλους.
  • Αν σπείρεις ταπεινοφροσύνη, θα θερίσεις μεγαλείο.
  • Αν σπείρεις επιμονή, θα θερίσεις νίκη.
  • Αν σπείρεις στοχασμό, θα θερίσεις αρμονία.
  • Αν σπείρεις σκληρή δουλειά, θα θερίσεις επιτυχία.
  • Αν σπείρεις συγχώρηση, θα θερίσεις συμφιλίωση.
  • Αν σπείρεις ειλικρίνεια, θα θερίσεις καλές σχέσεις.
  • Αν σπείρεις υπομονή, θα θερίσεις βελτίωση.
  • Αν σπείρεις πίστη, θα θερίσεις θαύματα.
  • Αν σπείρεις ανεντιμότητα, θα θερίσεις δυσπιστία.
  • Αν σπείρεις εγωισμό, θα θερίσεις μοναξιά.
  • Αν σπείρεις περηφάνια, θα θερίσεις καταστροφή.
  • Αν σπείρεις ζήλια, θα θερίσεις ταλαιπωρία.
  • Αν σπείρεις οκνηρία, θα θερίσεις στασιμότητα.
  • Αν σπείρεις πικρία, θα θερίσεις απομόνωση.
  • Αν σπείρεις πλεονεξία, θα θερίσεις απώλεια.
  • Αν σπείρεις κακολογία, θα θερίσεις εχθρούς.
  • Αν σπείρεις στενοχώριες, θα θερίσεις ρυτίδες.
  • Αν σπείρεις αμαρτίες, θα θερίσεις ενοχές.
antikleidi

Το παιδί μου πάτησε αχινό! Τι να κάνω; -- Αν πατήσει δράκαινα;;

Αν κολυμπάτε σε θάλασσα που έχετε εντοπίσει την ύπαρξη αχινών, καλό θα είναι να είστε πιο προσεκτικοί, αποφεύγοντας τα επίμαχα σημεία, και να προνοήσετε να φορέσετε στα παιδιά σας πλαστικά παπουτσάκια για τη θάλασσα, μια και αυτά δεν μπορούν να έχουν τη δική σας ικανότητα να αποφεύγουν τις… κακοτοπιές.

Αν παρ’ όλ’ αυτά, κάποιο μέλος της οικογένειάς σας ή εσεις πατήσετε αχινό, τότε θα πρέπει να βγείτε έξω από  τη θάλασσα, πατώντας όσο το δυνατόν λιγότερο το πόδι σας στο έδαφος, και να απλώσετε πάνω στο σημείο που εισχώρησαν τα αγκάθια του αχινού μία λιπαρή ουσία.
Ελαιόλαδα, baby oil ή ακόμα και το αντιηλιακό λάδι που θα έχουμε σίγουρα μαζί μας, ενδείκνυνται για να μαλακώσουν την περιοχή και να σας βοηθήσουν να βγάλετε με προσοχή τα αγκαθάκια από το δέρμα σας.
Μόλις τα βγάλουμε, καλό θα ήταν να βάλουμε λίγο αντισηπτικό ή οινόπνευμα στα σημείο, για να αποφευχθεί η πρόκληση μόλυνσης.
Η χρήση βελόνας θα πρέπει να αποφεύγεται γιατί μπορεί να τραυματίσουμε το δέρμα και να βάλουμε ακόμα πιο μέσα τα αγκάθια του αχινού.
Συνήθως, κάποιος πονάει πολύ όταν έχει πατήσει γερά επάνω σε αχινό και τα αγκάθια έχουν μπει βαθιά στην πατούσα.
Σε αυτή την περίπτωση, συνίσταται να επισκεφθεί κάποιο νοσοκομείο ή το πλησιέστερο ιατρικό κέντρο.
Σε γενικές γραμμές πάντως ο πόνος από τον αχινό είναι υποφερτός και όσα αγκάθια δεν βγουν, θα αποβληθούν τις επόμενες ημέρες από το δέρμα σας.
Γι’ αυτό μη σκάτε, απλά επιλέξτε μαλακά παπούτσια τις πρώτες ημέρες μετά το συμβάν για να μην ερεθίσετε κι άλλο την περιοχή.


Ύπουλες και πιο επικίνδυνες είναι οι δράκαινες, που ζουν στο βυθό της θάλασσας ακίνητες και καμουφλαρισμένες με την άμμο, επομένως γίνονται αόρατες και μπορεί να τις πατήσουμε χωρίς καν να τις αντιληφθούμε.
Ο πόνος από το πάτημα δράκαινας είναι οξύς και αυτός που την πάτησε μπορεί να λιποθυμήσει, να κάνει εμετό ή να εμφανίσει υψηλό πυρετό. Σε σπανιότερες περιπτώσεις προκαλείται και αλλεργικό σοκ.
Αν πατήσει κάποιος δράκαινα, πρέπει αμέσως να απολυμανθεί η πάσχουσα περιοχή και αν είναι δυνατόν να φέρετε το πόδι σας όσο πιο κοντά μπορείτε σε μία περιοχή με έντονη θερμότητα, μια και στους 50 βαθμούς Κελσίου το δηλητήριο των αγκαθιών της δράκαινας αδρανοποιείται!

Δημοσιεύτηκε από  

Internet Danger Video:
Το βίντεο που σοκάρει τους γονείς σε όλον τον κόσμο!

Μακάρι και να τους αφυπνίσει...


Ένα βίντεο που πραγματεύεται την τάση των νέων παιδιών να μιλάνε με αγνώστους στο ίντερνετ κάνει το γύρω του κόσμου.

Πρωταγωνίστρια του βίντεο είναι μία έφηβη που γνωρίζει έναν μεγαλύτερο άνδρα μέσα από μία σελίδα με τσατ στο ίντερνετ...

Τα συναισθήματα που μεταφέρει το βίντεο είναι σοκαριστικά και έχουν ως στόχο να αφυπνίσουν τους γονείς για τους κινδύνους που κρύβει η ανεξέλεγκτη χρήση του ίντερνετ από τα παιδιά.

Δείτε το βίντεο:

Τι θα θυμάται το παιδάκι δίπλα σου;


«Δεν θυμάμαι πολλά… σαν όνειρο είναι όλα. Αντηχούν γέλια. Ο μπαμπάς με παίρνει συνέχεια αγκαλιά και με σηκώνει ψηλά επειδή ξέρει ότι μου αρέσει. Μάλλον χαμογελάω όποτε το κάνει...πλησιάζει και σηκώνω τα χέρια για να με πάρει. Τη μαμά τη θυμάμαι κυρίως από τη μυρωδιά της…συνέχεια πάνω της να κοιμάμαι και να με ταΐζει. Μερικές φορές δεν αισθανόμουν καλά…με έπαιρναν πάλι αγκαλιά και μου τραγουδούσαν. Δεν θυμάμαι πολλά αλλά θυμάμαι τα γέλια να αντηχούν.»

«Δεν θυμάμαι πολλά. Θυμάμαι που προτιμούσα το σκοτάδι από το φως. Στο σκοτάδι είχα ησυχία. Όταν έβλεπα φως μετά από λίγο άκουγα πολλές δυνατές φωνές. Όλοι φώναζαν και οι φωνές τους μου πόναγαν τα αυτιά. Μετά ερχόντουσαν σε μένα και φώναζαν ακόμα περισσότερο. Αν είχα λερωθεί μου φώναζαν και με πόναγαν. Αν έκανα φασαρία με κάποιο παιχνίδι μου φώναζαν και με πόναγαν. Αν ξύπναγα το βράδυ και έκλαιγα μου φώναζαν και με πόναγαν. Έκλαιγα επειδή φοβόμουν το σκοτάδι αλλά τελικά άρχισα να το προτιμώ το σκοτάδι. Δεν θυμάμαι πολλά…μόνο δυνατές φωνές και να φοβάμαι το φως.»

Προσπάθησα να φανταστώ το φόβο ενός μωρού σε άσχημο περιβάλλον και δεν μπόρεσα να γράψω τη δεύτερη παράγραφο δίχως να δακρύσω.

Τα αγγελούδια αυτά τα φέραμε εμείς στη ζωή για να ολοκληρώσουν τη δική μας. Ήρθαν ξαφνικά σαν να ξύπνησαν μέσα σε ένα θολό όνειρο. Δεν ξέρουν τι να κάνουν και γιατί αισθάνονται άβολα. Δεν μπορούν να μιλήσουν και έτσι κλαίνε για να μας φέρουν κοντά τους… επειδή ξέρουν ότι εμείς είμαστε οι προστάτες τους. Ας τους κάνουμε το όνειρο γλυκό... ας μην τα χάσουμε στο σκοτάδι. Πρέπει να θυμούνται μόνο γέλια και αγκαλιές. Ας έχουμε το νου μας για τα μικρά παιδιά γύρω μας που ψάχνουν να κρυφτούν στο σκοτάδι. Να ξέρουν ότι εκεί έξω στο φως δεν είναι όλα ένα άσχημο όνειρο.

Όταν υπάρχει υποψία κακοποίησης ενημερώνονται οι αρμόδιες αρχές (εισαγγελέας, αστυνομία)

Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Βοήθειας (197)
Χαμόγελο του Παιδιού (1056), www.hamogelo.gr
Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών (210 3613340), 

Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά (210 4177876)
Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων Υπουργείου Δικαιοσύνης (210 8701319)
Συνήγορος του Πολίτη (210 7289600)
Συνήγορος του Πολίτη-Κύκλος για τα δικαιώματα του Παιδιού (8001132000)
Τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (1890 ή ccu@ath.forthnet.gr)

Για το Παιδί ... 

S Kitsinelis