Έχετε δοκιμάσει ποτέ μοναστηριακό (νηστίσιμο) ρυζόγαλο;
Αν όχι, τότε ήρθε η ώρα… είναι πολύ νόστιμο!
Υλικά:
1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι για σούπα
1 λίτρο νερό
3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
1 φλιτζάνι του καφέ νερό
Ξύσμα 2 λεμονιών
2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
½ φλιτζάνι του καφέ νερό
2 φλιτζάνια του καφέ ζάχαρη
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι με το 1 λίτρο νερό σε χαμηλή φωτιά.
Διαλύουμε το κορν φλάουερ και το ρίχνουμε στο βρασμένο ρύζι προσθέτοντας
το ξύσμα λεμονιών, το ταχίνι που το διαλύσαμε στο ½ φλιτζάνι του καφέ,
χλιαρό νερό και τη ζάχαρη.
Ανακατώνουμε συνέχεια. Μόλις πήξει η κρέμα τη
σερβίρουμε στα μπολ και τη γαρνίρουμε με κανέλλα.
Καλή επιτυχία!!!
monastiriaka
No comments:
Post a Comment