Σελίδες

Thursday, 20 August 2015

Αντζελες Σίτι: Η πόλη των παιδιών του σεξοτουρισμού

Το γεγονός ότι είναι παράνομες οι αμβλώσεις, δεν δικαιολογεί με κανέναν τρόπο τον σεξοτουρισμό στον οποίο επιδίδονται οι ανώμαλοι του «πολιτισμένου» κόσμου
«ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ» ΝΤΡΟΠΗΣ ΣΤΙΣ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ
   
Παγκόσμιο κέντρο σεξοτουρισμού, όπου η άμβλωση είναι παράνομη, το Άντζελες Σίτι στις Φιλιππίνες έχει μετατραπεί στην πόλη των παιδιών του σεξοτουρισμού.

Πέρυσι η UNICEF και το περιοδικό GEO απένειμαν το βραβείο της φωτογραφίας της χρονιάς στους Iνσα Χάγκεμαν και Στέφαν Φίνγκερ για το έργο τους «Wanna have love?! - Επιπτώσεις του σεξοτουρισμού» που απεικονίζει τη ζωή των παιδιών του σεξοτουρισμού στις Φιλιππίνες
Περίπου 10.000 παιδιά, τα οποία δεν έχουν αναγνωριστεί από τον Αμερικανικό, Ευρωπαίο ή Αυστραλό πατέρα τους, ζουν στο Άντζελες Σίτι με το στίγμα των παιδιών ιεροδούλων.
Μάλιστα η διαφορετική εμφάνιση των παιδιών του σεξοτουρισμού, η πιο λευκή επιδερμίδα, τα ανοιχτόχρωμα μαλλιά ή μάτια τους, τα κάνουν να ξεχωρίζουν από τα άλλα παιδιά που παίζουν στους δρόμους της πόλης των Φιλιππίνων, και ζουν αποκλεισμένα ακούγοντας μια σειρά από υποτιμητικά παρατσούκλια. Πολλές είναι οι μητέρες που επιχειρούν να εντοπίσουν τον πατέρα του παιδιού τους, τις περισσότερες φορές χωρίς επιτυχία.
Oρισμένες καταφεύγουν ακόμα και στο Facebook για να τον βρουν και να του ζητήσουν με γραπτό μήνυμα να αναγνωρίσει το παιδί. Πολλοί από αυτούς έχουν ήδη οικογένεια και αρνούνται οποιαδήποτε σχέση μαζί του.

Γενετικές εξετάσεις
Επίσης, σε εργαστήριο γενετικών εξετάσεων στο Άντζελες Σίτι κατατίθενται περίπου 10 αιτήματα για τεστ πατρότητας την εβδομάδα από γυναίκες που φτάνουν με μία τρίχα από τα μαλλιά ή δείγμα σπέρματος του άντρα που υποψιάζονται ότι τις άφησε εγκύους.
Λίγα είναι τα παιδιά σεξοτουριστών που γνωρίζουν το όνομα του πατέρα τους και προσπαθούν επί χρόνια να τον αναζητήσουν μέσω Διαδικτύου. Τα περισσότερα δεν ξέρουν από πού να αρχίσουν το ψάξιμο ή εγκαταλείπουν σύντομα την προσπάθεια αναζήτησης.
Και με την άμβλωση να είναι απαγορευμένη και μάλιστα να τιμωρείται με έως έξι χρόνια κάθειρξη, ανθεί στη χώρα η βιομηχανία των παράνομων αμβλώσεων.
Περισσότερες από μισό εκατομμύριο γυναίκες κάθε χρόνο στη χώρα αποφασίζουν να «ρίξουν» το έμβρυό τους με μεθόδους που είναι άκρως επικίνδυνες: είτε λαμβάνουν δυνατά φάρμακα, είτε καταφεύγουν σε μαία για να αφαιρέσει το έμβρυο, είτε ζητούν από τον φίλο τους να τις χτυπήσει στην κοιλιά μέχρι αυτό να πεθάνει.
Στη συνέχεια καταφεύγουν σε κάποιο νοσοκομείο και οι γιατροί ειδοποιούν την αστυνομία, η οποία κάνει την ανάκριση στο κρεβάτι της ασθενούς.
Ο σεξοτουρισμός είναι σημαντική βιομηχανία για τις Φιλιππίνες και ιδιαίτερα για το Αντζελες Σίτι, καθώς αποφέρει στη χώρα περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια ετησίως. Στη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ ο σεξοτουρισμός άνθησε στη χώρα από στρατιώτες στην αμερικανική βάση Clark Air Base έξω από το Αντζελες Σίτι, με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά Αμερικανών να ζουν σήμερα στις Φιλιππίνες.

Υπηκοότητα
Μάλιστα το 1982 οι ΗΠΑ θέσπισαν νόμο για τη χορήγηση υπηκοότητας των ΗΠΑ σε παιδιά Αμερικανών που στη διάρκεια του πολέμου γεννήθηκαν στο Βιετνάμ, στην Ταϊλάνδη, στο Λάος, στην Καμπότζη ή τη Νότια Κορέα, όμως αποκλείστηκαν τα παιδιά στις Φιλιππίνες, με την αιτιολογία ότι ήταν καρποί πορνείας και ότι γεννήθηκαν σε καιρό ειρήνης.
Αργότερα τη δεκαετία του '90 τη βιομηχανία άρχισαν να τροφοδοτούν σεξοτουρίστες από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα.

ΕΡΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΑ
ethnos.gr

No comments:

Post a Comment