Σελίδες

Saturday, 3 September 2016

Έτσι μεγαλώνει το παιδί της μια μανούλα σε αμαξίδιο!
Raising Children from a Wheelchair

Μιλάμε συνέχεια για τις δυσκολίες παιδιών κάθε ηλικίας που μεγαλώνουν με κάποια μορφής αναπηρία. 
Ιστορίες για τους γονείς και πως τα καταφέρνουν μέσα από αντίξοες συνθήκες. Πόσο δύσκολο είναι για τα παιδιά και για την οικογένεια που βιώνουν μια πρωτόγνωρη κατάσταση στο σπίτι.
Έχετε όμως αναρωτηθεί πως είναι για μια γυναικά να μεγαλώνει ένα παιδί, ενώ η ίδια βρίσκεται σε αμαξιδιο; Πόσο δύσκολο είναι για αυτή να φροντίσει το βρέφος ή να προσέξει για την ασφάλεια του καθώς αυτό μεγαλώνει; Μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις που έχει η φροντίδα ενός παιδιού όσο είναι καθηλωμένη σε αμαξιδιο;
Και όμως γίνεται! Αναζητώντας πληροφορίες δυστυχώς δε βρήκα και ιδιαίτερες συμβουλές για γυναίκες και πως μπορούν να εξυπηρετηθούν οι ίδιες και τα νεοφερμένα μέλη της οικογένειας. Βρήκα όμως ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο το οποίο δείχνει μικρές συμβουλές για την καλύτερη φροντίδα του παιδιού…από την τοποθέτηση του στο κρεβατάκι ύπνου μέχρι και όταν παίζει στο πάτωμα του σπιτιού!
Η Μπρίτνευ έφτιαξε αυτό το βίντεο πριν 3 χρόνια και ήδη έχει βοηθήσει πολλές υποψήφιες μητέρες να πάρουν την απόφαση να προχωρήσουν σε μια εγκυμοσύνη ή δίνοντας ιδέες σε ήδη υπάρχουσες μητέρες που καλυτέρεψαν την καθημερινότητα τους.
Είναι 29 ετών σήμερα και το 2008 απέκτησε το πρώτο της παιδί, ένα υγιέστατο αγοράκι και, όταν δημιούργησε το βίντεο, είχε πρόσφατα αποκτήσει μια κόρη. 
Και εφόσον απέκτησε εμπειρία για το πώς να καταφέρει να ξεπεράσει κάποια εμπόδια, αποφάσισε να μοιραστεί τις τεχνικές της, με όλο τον κόσμο.
Πρώτα μίλησε με το γιατρό της όσον αφορά τη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθεί και αν αυτή θα επηρέαζε την υγεία των παιδιών της. Τη διαβεβαίωσε ότι δε θα υπάρξει πρόβλημα και μετά αναζήτησε για το ποια είναι η καλύτερη μέθοδος για να γεννήσει. Παρόλο που θα μπορούσε και με φυσιολογικό τοκετό, επέλεξε την καισαρική για να μειώσει τον κίνδυνο επιπλοκής κατά τη γέννα, εφόσον δεν νιώθει τα κάτω άκρα της.
Έμεινε παράλυτη στα 14 της και όπως δηλώνει η ίδια: ‘’εφόσον ένιωθα βέβαιη για την κατάσταση μου και δεν είχα πρόβλημα με την αναπηρία μου και για την υπόλοιπη ζωή μου, το μόνο που με ένοιαζε ήταν πως θα μπορέσω να μεγαλώσω τα παιδιά μου. Όσο μεγάλωνε η κοιλιά μου και αυξάνονταν το βάρος μου, η έννοια μου ήταν πως θα συνεχίσω με τις απλές καθημερινές λειτουργίες, όπως να πάω τουαλέτα η να σηκωθώ από το αμαξίδιο για να πάω στο κρεβάτι μου.
Είχα τη διαβεβαίωση από τον άντρα μου ότι θα είναι εκεί για να με βοηθήσει, οπότε κατάφερα να έχω μια σχετικά εύκολη εγκυμοσύνη. Όσο μεγάλωνε ο γιος μου, έπρεπε να του εξηγήσω σιγά σιγά πράγματα που αφορούν την κατάσταση μου ή για το σπίτι μας και αυτό βοήθησε ώστε να μεγαλώσει γνωρίζοντας τι συμβαίνει.’’
Και κάπως έτσι ήρθε στη ζωή ο Τζέικομπ. Κατασκεύασαν ένα κρεβατάκι μωρού όπου τα κάγκελα δε θα σηκώνονται προς τα πάνω ή θα πέφτουν χαμηλά, αλλά προς το πλάι. 
Στο βίντεο θα δείτε πως τοποθετεί το μωρό μέσα στο κρεβάτι και έχοντας μια διπλή ασφάλεια για να κλειδώνει, σιγουρεύει ότι δε θα μπορέσει να ανοίξει τη πόρτα που ανοίγει συρόμενα και ότι είναι μέσα ξαπλωμένο με ασφάλεια.

Για την αλλαγή πάνας έχει ένα απλό γραφείο ώστε αν χρειαστεί να μπορεί να χωρέσει με το αμαξιδιο της. 
Ειδάλλως στέκεται στο πλάι και ακουμπά το παιδί ενώ έχει στηρίξει το χέρι της ώστε να έχει καλύτερη ισορροπία για την όλη διαδικασία.

Όταν θέλει να αφήσει το παιδί να μπουσουλήσει ή να παίξει στο πάτωμα, έχει μια απλή προσαρμοσμένη ζώνη που αγκαλιάζει το βρέφος και μπορεί να κάνει τη κίνηση με το ένα χέρι και με το άλλο να μπορεί να κρατά το βάρος της και το αμαξιδιο ώστε να μη γείρει και πέσει. Και όταν χρειάζεται πιάνει και πάλι το παιδί από τη ζώνη και το φέρνει πάνω της!
Και επειδή υπάρχει πάντα μια κούνια για κάθε μωρό, όταν χρειάζεται να τη βάλει εκεί, έχει ένα μαξιλάρι στα πόδια της, ξαπλώνει το παιδί και το δένει με τη κούνια με ασφάλεια και έπειτα απαλά μπορεί να το αφήσει εκεί.
Όταν επίσης θέλει να πάνε μια βόλτα, έχει μια προσαρμοσμένη ζώνη και στο αμαξιδιο, κρατά το παιδί αγκαλιά, το δένει με αυτή και απλά βγαίνουν έξω! Ξεκαθαρίζει όμως ότι αυτό ξεκίνησε να το κάνει όταν έχει δυναμώσει αρκετά ο κορμός του βρέφους ώστε να μπορεί να κρατηθεί πάνω της.
Κάπως έτσι ολοκληρώνεται ....
................... 
  η συνέχεια εδώ: newsitamea

No comments:

Post a Comment