Σελίδες

Monday, 24 April 2017

Αναψυκτικά με σιρόπι πορτοκαλιού και λεμονιού!!

Με χυμό από λεμόνι και πορτοκάλι φτιάχνουμε τα δικά μας αναψυκτικά με ανθρακικό ή χωρίς!

Σιρόπι πορτοκαλιού
500 γρ. χυμός πορτοκαλιού, φρέσκος
600 γρ. ζάχαρη
1 λεμόνι, το χυμό του
1 πορτοκάλι, το ξύσμα του (ακέρωτο)

🍊Σουρώνουμε το χυμό πορτοκαλιού, τον βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και το χυμό λεμονιού. 
🍊 Βράζουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία χωρίς να ανακατεύουμε. 
🍊 Αφήνουμε να κρυώσει και το αδειάζουμε σε βάζα ή σε ένα μπουκάλι. 
🍊 Διατηρείται στο ψυγείο για 3 μήνες.

Σερβίρισμα
Σε ένα ποτήρι ρίχνουμε παγάκια, λίγο από το σιρόπι και προσθέτουμε παγωμένο νερό ή σόδα. Ανακατεύουμε και έχουμε μια φρέσκια λεμονάδα, πορτοκαλάδα και αναψυκτικό ροδιού με ανθρακικό ή όχι.

🍋

Πάμε να δούμε πως γίνεται η αγαπημένη μας λεμονάδα, σε συμπυκνωμένη μορφή;
🍋Δεν υπάρχουν δοσολογίες εδώ, ανάλογα με το πόσα λεμονάκια έχουμε, έτσι πορευόμαστε!
🍋 Στύβουμε τα λεμόνια μας και μετράμε πόσα ποτήρια του νερού χυμό βγάζουν.
🍋 Όσα νεροπότηρα χυμό έχουμε, τόση ζάχαρη μετράμε και την βάζουμε (ΜΟΝΟ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ) σε μία κατσαρόλα με ένα ποτήρι νερό για να λιώσει. 
.... 
🍋 Κατόπιν ρίχνουμε όλο το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μία βράση ΜΟΝΟ για 5 λεπτά. Αν βράσει παραπάνω γίνεται πιο δεμένο και βαρύ το σιρόπι, κάτι που δεν θέλουμε στη λεμονάδα, επίσης σκουραίνει και επίσης δεν το θέλουμε
🍋 Ταυτόχρονα, αν χρειαστεί ξαφρίζουμε το περιεχόμενο.
🍋 Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνουμε να ηρεμήσει και να πάρει θερμοκρασία δωματίου, γεμίζουμε μπουκάλια και διατηρούμε στο ψυγείο. 
🍋 Μπορεί επίσης να διατηρηθεί στον καταψύκτη μας ή και έξω σίγουρα για 2 μήνες
🍋 Η αναλογία στο σερβίρισμα είναι 1:3 (1 μέρος λεμονάδα και 3 μέρη νερό). Αν μας φανεί πολύ γλυκιά η λεμονάδα μας βάζουμε περισσότερο νερό στο ποτήρι μας
......

No comments:

Post a Comment