Σελίδες

Sunday, 12 November 2017

9χρονο παιδί, στα Χανιά, αντιμετωπίζει προβλήματα
με το αλκοόλ

Σύντεκνοι, τα κοπέλια δεν πρέπει ούτε να μυρίζουν τις τσικουδιές. 
Το αλκοολίκι δεν έχει να κάνει με το «αντριλίκι».
Άκρως ανησυχητικά είναι τα στοιχεία του ΚΕΘΕΑ για τον αλκοολισμό.
Δυστυχώς όπως αποκαλύπτεται, στην Κρήτη έρχονται σε επαφή με το αλκοόλ ολοένα και μικρότερες ηλικίες, με πιο χαρακτηριστικό και σοκαριστικό ταυτόχρονα παράδειγμα, ένα παιδί μόλις 9 ετών, που ήδη αντιμετωπίζει προβλήματα από το χρήση αλκοόλ.
Συγκεκριμένα πρόκειται για καταγεγραμμένο περιστατικό από το ΚΕΘΕΑ, στο οποίο κατέφυγε ένας μαθητής τετάρτης δημοτικού και ζήτησε βοήθεια.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το ΚΕΘΕΑ, στην Κρήτη οι θάνατοι από το αλκοόλ είναι δεκαπλάσιοι από τους θανάτους από τη χρήση ηρωίνης.
Έχει επίσης αποδειχθεί ότι ένα ποσοστό 60%-70% των οδηγών, έχουν οδηγήσει ενώ ταυτόχρονα έχουν κάνει και χρήση αλκοόλ.

Ένα μεγάλο ποσοστό των θανάτων που καταγράφονται σε τροχαία δυστυχήματα, οφείλονται στην χρήση αλκοόλ από τους οδηγούς.

Το σοβαρότερο πρόβλημα είναι ότι στην Κρήτη, φαίνεται να υπάρχει μία κοινωνική αποδοχή σε ότι αφορά τη χρήση αλκοόλ με αποτέλεσμα ολοένα και μικρότερες ηλικίες να κάνουν χρήση, με την ανοχή των μεγαλύτερων.
Για το λόγο αυτό άλλωστε το ποσοστό των ατόμων που κάνουν χρήση αλκοόλ, είναι υψηλότερο στο νησί, σε σχέση με άλλες περιοχές της Ελλάδας.
Αυτές ήταν κάποιες από τις επισημάνσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της ημερίδας με θέμα «ΑΛΚΟΟΛ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ», που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, από τη Μονάδα Συμβουλευτικής Χανίων του ΚΕΘΕΑ «ΑΡΙΑΔΝΗ», σε συνδιοργάνωση με το Δήμος Χανίων και τη ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ .

Στην ημερίδα συμμετείχαν ομιλητές από το ΚΕΘΕΑ, το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Κρήτης, το Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης, , τον ΟΚΑΝΑ, την Μονάδα Απεξάρτησης Αλκοολικών του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, το Ε.Κ.Α.Β., την Τροχαία, την Πυροσβεστική, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων και το Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

kriti24

No comments:

Post a Comment