Σελίδες

Tuesday, 25 February 2020

Σίγουρα Βήματα για Μπάνιο χωρίς Μικρόβια!

Ξεφορτωθείτε για τα καλά τα βακτήρια που παραμονεύουν σε κάθε γωνιά του και μετατρέψτε το μπάνιο σας σε οχυρό υγείας και καθαριότητας.
Πόσο αηδιαστικό είναι ένα βρώμικο μπάνιο; Πολύ! Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς το πλήθος των όχι-και-τόσο-αθώων μικροοργανισμών και βακτηρίων που έχουν μετατρέψει το μπάνιο σας σε μόνιμη κατοικία τους. Είτε σας αρέσει να καθαρίζετε το μπάνιο σας σε δόσεις είτε προτιμάτε να του κάνετε γενική μία φορά την εβδομάδα, αυτά τα μικρά κόλπα θα σας βοηθήσουν να ξεφορτωθείτε τους ανεπιθύμητους επισκέπτες μια και καλή!
Το λευκό ξίδι θα σας βοηθήσει να κάνετε το μπάνιο σας... λαμπίκο!
Το λευκό ξίδι θα σας βοηθήσει να κάνετε το μπάνιο σας... λαμπίκο!

Βήμα #1: Ντους  
Στην καμπίνα του και ειδικά στην κεφαλή του βρίσκει λιμάνι το μυκοβακτήριο Mycobacterium avium το οποίο μπορεί να προκαλέσει πνευμονοπάθεια.
  • Καθαρίστε την κεφαλή του ντους βουτώντας την σε μία πλαστική σακούλα την οποία έχετε γεμίσει με λευκό ξίδι. Στη συνέχεια, δέστε τη σακούλα με ένα λάστιχο και αφήστε την κεφαλή του ντους να μουλιάσει στο μείγμα για 24 ώρες.
  • Βάλτε την κουρτίνα και το χαλάκι του μπάνιου στο πλυντήριο μαζί με μερικές παλιές πετσέτες. Γιατί; Οι τελευταίες λειτουργούν σαν σφουγγάρι μιας και απορροφούν τον αφρό του απορρυπαντικού και τη μούχλα. Στη συνέχεια, αφήστε τα να στεγνώσουν καλά.
  • Αναμείξτε 1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα με μερικές σταγόνες λευκό ξίδι ώστε να δημιουργήσετε μια πάστα. Εφαρμόστε μία παχιά στρώση της παραπάνω στις γυάλινες πόρτες του μπάνιου και αφήστε την να δράσει για 1 ώρα προτού την τρίψετε καλά με ένα ύφασμα μικρο-ινών. Τέλος, ξεπλύνετε με νερό και σκουπίστε με ένα καθαρό πανί.
  • Για να δείτε τη μπανιέρα σας όχι μόνο να λάμπει, αλλά και άδεια από μικρόβια, δεν έχετε παρά να τη γεμίσετε... με ζεστό νερό και να την αδειάσετε κατευθείαν. Έπειτα, απλώστε στην επιφάνεια της μπανιέρας λίγο καθαριστικό γενικής χρήσης και τρίψτε καλά με ένα σφουγγάρι. Αφήστε το καθαριστικό να καθίσει για 15 λεπτά προτού το ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.
  • Έξτρα tip Σκουπίστε καλά το ντους και να αφήστε το παράθυρο ή την πόρτα του ανοιχτή για τουλάχιστον 1 ώρα μετά από κάθε μπάνιο για να επαναφέρετε την υγρασία του χώρου στα φυσιολογικά της επίπεδα.
Βήμα#2: Αρμοί  
Η επιφάνειά τους είναι πορώδης γεγονός που την κάνει ιδανικό σημείο για την ανάπτυξη βακτηρίων.
  • Βουτήξτε μία βούρτσα για καθαρισμό αρμών σε χλωρίνη και τρίψτε καλά με αυτήν τις περιοχές που εμφανίζουν δυσχρωμίες. Ξεπλύνετε καλά με λίγο νερό.
  • Έξτρα tip Για να εμποδίσετε την υγρασία να διαπεράσει τους αρμούς, σφραγίστε τους με ειδικά αρμοκάλυπτρα.
Βήμα#3: Πλακάκια, Τοίχοι και Ταβάνι  
Ο αφρός και η σκόνη αφήνουν στην επιφάνειά τους ένα μικροσκοπικό φιλμ υγρασίας το οποίο ενισχύει την ανάπτυξη των βακτηρίων.
  • Ψεκάστε με ένα καθαριστικό γενικής χρήσης τα πλακάκια, τα ντουλάπια και το ταβάνι κι ανοίξτε τη βρύση της μπανιέρας, ρυθμίζοντάς την στο ζεστό για περίπου 5 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί ατμός. Στη συνέχεια, κλείστε τη βρύση και την πόρτα του μπάνιου και αφήστε τον ατμό και το καθαριστικό να δράσουν για 20 λεπτά. Στη συνέχεια, σκουπίστε καλά όλες τις επιφάνειες που ψεκάσατε με ένα καθαρό πανάκι. Αν δεν φτάνετε το ταβάνι, δεν έχετε παρά να το σκουπίσετε χρησιμοποιώντας μια καθαρή σφουγγαρίστρα.
  • Έξτρα tip Για να εξαφανίσετε τα σημάδια που αφήνει το νερό πάνω στα πλακάκια, φροντίστε να τα περνάτε με λίγο κερί αυτοκινήτου μια φορά το χρόνο.
Βημα#4: Τουαλέτα  
Πέρα από το πλήθος βακτηρίων που φιλοξενούνται στην επιφάνεια της, μερικά «ύπουλα» και «ζωηρά» βακτήρια, όπως το E. coli και η σαλμονέλα, ενδέχεται να βρεθούν το καπάκι της τουαλέτας απλά τραβώντας το καζανάκι της.
  • Ρίξτε 1 φλ. μαγειρική σόδα στη λεκάνη της τουαλέτας, τρίψτε καλά την επιφάνειά της και στη συνέχεια τραβήξτε το καζανάκι.
  • Γεμίστε το πιγκάλ με χλωρίνη και βυθίστε τη βούρτσα σε αυτό για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια, αδειάστε το διάλυμα και γεμίστε το πιγκάλ με κρύο νερό.
  • Έξτρα tip Κλείστε το καπάκι της τουαλέτας πριν τραβήξετε το καζανάκι.
Βήμα#5: Νεροχύτης  
Μπορεί σε αυτόν να καθαρίζετε τα χέρια σας, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο νεροχύτης εμφανίζει την υψηλότερη συγκέντρωση μικροβίων σε όλο το μπάνιο σας, ξεπερνώντας κατά πολύ ακόμη και τη λεκάνη της τουαλέτας.
  • Ρίξτε λίγο λευκό ξίδι ή μαγειρική σόδα στο σιφόνι του νεροχύτη και αφήστε το ζεστό νερό να τρέξει για μερικά λεπτά. Έπειτα, περάστε με ένα υγρό αντιβακτηριδιακό μαντηλάκι τη βρύση προκειμένου να εξολοθρεύσετε ακόμα και τα πιο επίμονα μικρόβια. Τέλος, καθαρίστε την αλυσίδα της τάπας του νεροχύτη με λίγο οδοντικό νήμα (ναι, σωστά, διαβάσατε!) για να απομακρύνετε από αυτήν τυχόν ρύπους κι άλατα.
  • Έξτρα tip Για να μην κολλάει το σαπούνι στο πιάτο του, περάστε την επιφάνειά του με μια λεπτή στρώση baby oil.
spirossoulis.com

Εφηβεία και οι Ευθύνες της Ενηλικίωσης / Preparing adolescents for adulthood and citizenship

Καθημερινά, τα παιδιά και ιδίως οι έφηβοι έρχονται όλο και πιο έντονα αντιμέτωποι με το βάρος των νέων ευθυνών της ενηλικίωσης που πλησιάζει. 
Μπροστά στις δυσκολίες αυτές όμως όλοι οι έφηβοι δεν αντιδρούν με τον ίδιο τρόπο.
Preparing adolescents for adulthood and citizenship
Τα συναισθήματα της αλλαγής και της εσωτερικής αναστάτωσης εξελίσσονται για μερικούς εφήβους σε πιο σοβαρές καταθλιπτικές διαταραχές. 
Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί δεν πρέπει να περιμένουν από τα παιδιά τους να εκφράσουν την κατάστασή τους αυτή με λόγια. 
Αντίθετα, πρέπει να είναι σε θέση να ερμηνεύουν κατάλληλα διάφορα σημάδια της συμπεριφοράς του εφήβου που υποδηλώνουν πώς «κάτι δεν πάει καλά». 
Αυτά τα σημάδια μπορεί να κυμαίνονται από την επιθετικότητα ως την πλήρη ανικανότητα για δράση. Είναι γεγονός πως αυτά τα «μηνύματα» που στέλνει ο έφηβος μέσω της συμπεριφοράς του δεν είναι εύκολο πάντα να αναγνωριστούν, μια και φροντίζει συχνά να κρύβει τα συναισθήματά του αυτά και να «μεταμορφώνει» την απόγνωσή του.
Συχνά, συναντούμε εφήβους γεμάτους ευθραυστότητα, που ζητούν συμβουλές για διάφορα θέματα, που τους απασχολούν. Τα προβλήματά τους είναι συχνά τάξεως «πνευματικής».
Δυσκολίες στη μάθηση, επαγγελματικός προσανατολισμός, προβλήματα με καθηγητές, άγχος μπροστά στον ανταγωνισμό, κτλ. 
Τα κορίτσια θέτουν θέματα, συνήθως, υπό ένα πρίσμα καθαρά συγκινησιακό, πιο «συναισθηματικό», θα λέγαμε. Συνήθως τα προβλήματά τους αλλάζουν σε επιφάνεια, αλλά το βάθος παραμένει το ίδιο.
Το άγχος, η απόρριψη της μάνας και του πατέρα και η επανασύνδεση με ποικίλα μέσα είναι κάποια από τα ζητήματα που τους απασχολούν. 
Πολλές πλευρές του ψυχολογικού προφίλ του εφήβου μπορούν να ονομαστούν «κοινωνιολογικά γεγονότα», πράγμα που σηματοδοτεί τις διαφορές ανάμεσα στις γενιές των εφήβων. 
Όχι μόνο τα χαρακτηριστικά αυτά εμφανίζονται εκεί ακριβώς όπου εκτυλίσσονται τα κοινωνικά γεγονότα, αλλά πολλά από αυτά αποτελούν και μέρος των γεγονότων αυτών.
Τα τελευταία χρόνια σύνηθες είναι το φαινόμενο έφηβοι οι οποίοι είχαν μια πορεία καθ’όλα φυσιολογική, ξαφνικά να εμφανίζουν μιας κάποιας μορφής «κατάθλιψη». 
Αν τους κοιτάξει κανείς θα δει ότι στα στο προεφηβικό στάδιο αλλά και στην αρχή της εφηβείας τους, ενδεχομένως να είχαν παραμείνει μόνοι, εξαιτίας μιας υπερ-εντατικοποιημένης σχολικής φοίτησης και μιας άριστης απόδοσης ή μιας απορριπτικής στάσης των γονέων.
Όπως έχει ήδη αναφερθεί, η εφηβεία είναι ένα φαινόμενο ορμονικό, βιολογικό, πνευματικό. Είναι ένα προϊόν της ανθρώπινης διανόησης.
Σε μια τέτοια μεταβατική περίοδο όπως η εφηβεία είναι σημαντικό να ορίσουμε τη διαφορά ανάμεσα σε μια προσαρμοστική αναπτυξιακή συμπεριφορά και σε μια συμπεριφορά παθολογική κατά τη διάρκεια της εφηβείας.

Συχνά, μπορούμε να μπερδέψουμε την εφηβεία με όλες τις αρχικές μορφές ψυχασθένειας,. Η διάγνωση της παθολογίας ή της υγείας στηρίζεται κατ’ουσία (σύμφωνα με την A. Freud) πάνω στην εκτίμηση της ικανότητας για εξελικτική πρόοδο.

Οι συχνότερες διαταραχές της εφηβείας είναι οι εξής:

–  Στην τοξικομανία (εξάρτηση από ουσίες)–  Στη νευρική ανορεξία
– Στην κατάθλιψη
– Στις αυτοκτονικές τάσεις και
– Σε απλούστερα προβλήματα, όπως αγχώδεις διαταραχές, δηλαδή αντικοινωνική συμπεριφορά, κλοπή, φυγές και στις διαταραχές των γνωστικών λειτουργιών.

Ο Μοδιανός (1998) αναφέρει ότι σε πληθυσμό 1.325 Ελλήνων εφήβων, η γενική ψυχική κατάσταση των οποίων αξιολογήθηκε με βάση την κλιμακα Langner (1962), διαπιστώθηκε ότι το 14,6% από αυτούς παρουσίαζαν σοβαρή έκπτωση της ψυχικής τους υγείας και υπέφεραν από έξι τουλάχιστον ψυχοπαθολογικά συμπτώματα.

Ενδιαφέρον είναι το εύρημα ότι οι έφηβοι από την περιοχή των Αθηνών χαρακτηρίστηκαν καταθλιπτικοί σε μεγαλύτερο βαθμό από τους αυτούς των μικρότερων πόλεων και των αγροτικών περιοχών της χώρας. 
Φαίνεται πως η διαβίωση μέσα στα μεγάλα αστικά κέντρα δημιουργεί αρνητικές συνθήκες για την εξέλιξη και την ανάπτυξη της επάρκειας στους εφήβους (Madianos & Madianou, 1991, Ierodiaconou, 1988).

Το άγχος είναι μια «διαταραχή» της εφηβικής ηλικίας, η οποία έχει συναισθηματικές, νευροφυσιολογικές και γνωστικές διαστάσεις. 

Το άγχος παίρνει μία νέα μορφή στην εφηβεία η οποία διαφέρει κατά πολύ από αυτήν του άγχους της παιδικής ηλικίας.
Συνδέεται κυρίως με κοινωνικές καταστάσεις και περιλαμβάνει φόβους πιο «αφηρημένους» και γενικούς, όπως η αγοραφοβία. Είναι δύο έως τρεις φορές συχνότερο στα κορίτσια από ό,τι στα αγόρια, ενώ οι αγχώδεις έφηβοι γίνονται σε ένα μεγάλο ποσοστό αγχώδεις ενήλικες.
Η κατάθλιψη έχει μελετηθεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη διαταραχή σε σχέση με την εφηβεία. 
Διάφορες επιδημιολογικές έρευνες αναφέρουν πως στο τελικό στάδιο της εφηβείας, το 3 – 5% των εφήβων υποφέρει από μείζων κατάθλιψη, ενώ το 12 – 15% παρουσιάζει πολλά καταθλιπτικά συμπτώματα. 
Μεγάλη αύξηση παρουσιάζουν επίσης και οι απόπειρες αυτοκτονίας ανάμεσα....
.................
η συνέχεια εδώ: maxitis
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Βρέφος 17 ημερών, χτυπημένο από τον Κορωνοϊό, ανάρρωσε χωρίς Φάρμακα / Seventeen day old baby girl recovers from coronavirus without medication

Ένα βρέφος 17 ημερών ξεπέρασε τον Κορωνοϊό. 
Το νεογέννητο είναι ο νεότερος ασθενής που ανέκαμψε από τον φονικό ιό μέχρι τώρα, όπως αναφέρουν στο κινεζικό κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Το μωρό μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων της Γουχάν την ίδια μέρα που γεννήθηκε, σύμφωνα με το People' Daily. Διαγνώστηκε θετικό στον ιό λίγη ώρα αργότερα. 
Το κοριτσάκι, που ονομάζεται Σιάο Σιάο, παρουσίαζε μόλυνση στο αναπνευστικό σύστημα και είχε υποστεί μικρή ζημιά στο μυοκάρδιο, σύμφωνα με τον γιατρό Ζενγκ Λινγκκόνγκ, τον διευθυντή της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου.
Επειδή το βρέφος δεν είχε εμφανή συμπτώματα, οι γιατροί αποφάσισαν να του χορηγήσουν αντιβίωση και το άφησαν να αναρρώσει μόνο του. «Δεν είχε αναπνευστικές δυσκολίες. Δεν είχε βήχα ή πυρετό. 
Έτσι της χορηγήσαμε αγωγή για την αποκατάσταση του προβλήματος στην καρδιά» δήλωσε ο δρ Ζενγκ.
Στο νεογέννητο επετράπη να επιστρέψει στο σπίτι του την περασμένη Παρασκευή, αφού υποβλήθηκε σε διαγνωστικό τεστ, το οποίο βγήκε αρνητικό. 

Ο δρ Ζενγκ δήλωσε ότι το κοριτσάκι ανάρρωσε πλήρως από τον κορωνοϊό, ενώ ξεπέρασε και το πρόβλημα με την καρδιά του.

topontiki
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι