Σελίδες

Friday, 7 July 2023

Σπιτικά Παγωτά με Φρούτα και Μέλι

Το παγωτό είναι ταυτισμένο με το καλοκαίρι και τα παιδιά το λατρεύουν. 
Θα μπορούσαν να φάνε απίστευτες ποσότητες, εάν ως γονείς δεν ανησυχούσαμε για τη ζάχαρη που συνήθως συναντά κανείς στα παγωτά του εμπορίου.
Υπάρχουν υπέροχες και δροσερές συνταγές για να φτιάξετε παγωτό στο σπίτι, με αγνά υλικά και καθόλου ζάχαρη, μόνο με φρέσκα φρούτα και μέλι. 
Ένας εύκολος, και κυρίως υγιεινός τρόπος να εντάξετε το παγωτό στη διατροφή τους, που τα παιδιά θα λατρέψουν.

Παγωτό με μέλι
Υλικά:
150 ml γάλα φρέσκο
250 γρ. μέλι θυμαρίσιο
600 ml κρέμα γάλακτος
1 πρέζα αλάτι
φρούτα της αρεσκείας τους

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα. 
Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε για 20-30 λεπτά. 
Σουρώνουμε το γάλα και το ξαναβάζουμε στη φωτιά να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε το μέλι και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα για να διαλυθούν καλά. 
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το βάζουμε για 2 ώρες στο ψυγείο, σε μεταλλικό, κατά προτίμηση, μπολ.
Το βγάζουμε και το χτυπάμε με το «σύρμα» (ή το μίξερ ή αν θέλουμε το βάζουμε στην παγωτομηχανή). 
Η διαδικασία είναι να το ανακατέψουμε 3-4 φορές ανά δύο ώρες !!

Παγωτό σοκολάτα – μπανάνα
Κόψε 3 μπανάνες σε κομμάτια και βάλτε τες στην κατάψυξη τουλάχιστον για 2 ώρες ή όλη τη νύχτα. 
Ρίξ’ τες στο μπλέντερ, πρόσθεσε 
1/4 φλ. γάλα (αγελαδινό, καρύδας ή αμυγδάλου), 
1 κ.σ. άγλυκο κακάο και 
1 κ.σ. φιστικοβούτυρο (προαιρετικά) και ανακάτεψε.

Καταναλώνεται αμέσως σαν παγωμένη κρέμα ή τοποθετείται στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει εντελώς και σερβίρετέ σαν παγωτό.

Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

No comments:

Post a Comment